ASSOCIACIÓ D'AMICS DE L'ORGUE D'ALGEMESÍ

 


El dia 24 de juny de 2012, en les II Vespres del Naixement de St. Joan Baptista, aniversari de la dedicació de l’esglèsia parroquial de St Jaume i de la benedicció de l’anterior orgue, el Degà de la Catedral de València, Mn. Emilio Aliaga Girbés, beneeix el nou orgue d’Algemesí dedicat a Mossén Joan Baptista Cabanilles, en el tercer centenari de la seua mort. En el huité any del pontificat del Papa Benet XVI i guiant l’Església de València l’Arquebisbe D. Carlos Osoro Sierra, sent rector de la Basílica de St Jaume Mn. Jesús Corbí Vidagany.

En l’acte litúrgic i el concert de benedicció intervenen a l’orgue diversos organistes i pianistes de la parròquia i els professors Vicent Ros i Josep Vicent Giner. Participa el Cor de Gregorià de la Basílica dirigit per Pepe Martínez i el Cor Cabanilles i l’Orquestra de la Schola Cantorum d’Algemesí, dirigits per Júlia Oltra.

L’orgue ha estat construït per Berenguer i Díaz, de Torrent. L'Associació d'Amics de l'Orgue d'Algemesí pretén ser una plataforma cridada a participar en la conservació, gestió de l'ús i manteniment del gran orgue Mossén Joan Bta Cabanilles ubicat en la Basílica de Sant Jaume d'Algemesí.

Nom:

Cognoms:

Adreça:

Telèfon:

E-mail:

Aportació: euros