Fire Emblem: Shadow Dragon
Fire Emblem: Shadow Dragon
  • Pelaajamäärä: 1-2
  • Pelityyppi: Strategia
  • Tekijä: Intelligent Systems
  • Julkaisija:
  • Julkaisupäivä: 5.12.2008
  • Edustaja Suomessa:
  Etsi kauppa

  Fire Emblem: Shadow Dragon

  Suositun strategiapelisarjan uusin osa saapuu Nintendo DS:lle!

  Tehtävänäsi on löytää pyhä miekka ja käyttää sitä pelastaaksesi kuningaskunnan! Ensimmäistä kertaa klassisen Fire Emblem -roolipelisarjan aikana tarjolla on myös moninpelimahdollisuus Nintendo Wi-Fi Connection -palvelun kautta. Tämä ominaisuus tuo pelaamiseen täysin uuden ulottuvuuden ja strategista suunnittelua, minkä voi kokea yhdessä ystävien ja pelisarjan fanien kanssa.

  Käyttäen taitoa, taktista taistelusuunnittelua sekä taikavoimia pelaajien täytyy lähteä kukistamaan henkiin herätetty pimeyden lohikäärme Medeus, joka yrittää valloittaa koko maailman. Peli perustuu Fire Emblem: Shadow Dragon and the Blade of Light -peliin, joka julkaistiin vain Japanissa NES-pelikonsolille vuonna 1990. Tämä NES-klassikon uusintaversio sisältää suositun asekolmiojärjestelmän, joka tekee taisteluista entistäkin strategisempia.

  Sata vuotta kukistumisensa jälkeen Medeus on palannut ja maanpakoon ajetun Marth-prinssin tehtäväksi jää pelastaa kuningaskunta tuholta. Onnistuakseen tehtävässä Marthin on löydettävä hänen isänsä pyhä Falchion-miekka sekä Fire Emblem. Vasta kun nämä kaksi esinettä yhdistyvät Marthin käsissä, hän voi kohdata pimeyden johtajan Gharnefin, kostaa isänsä murhan ja siskonsa kidnappauksen sekä tuhota Medeus-lohikäärmeen lopullisesti ja palauttaa rauhan Altean kuningaskuntaan.

  Vuoropohjaiset taistelut vaativat pelaajalta strategista ajattelua. Maasto, vihollisjoukkojen voimakkuus sekä omien yksiköiden sijoittaminen vaativat kaikki tarkkaa harkintaa. Nintendo DS:n kosketusnäytön avulla pelaaja voi sijoittaa omat joukkonsa kätevästi oikeisiin paikkoihin. Peli sisältää yksityiskohtaista grafiikkaa hyödyntäen Nintendo DS:n ominaisuuksia parhaalla mahdollisella tavalla.

  Luvassa on laaja valikoima eri hahmoja, joilla on omat erikoisvoimansa ja tarinansa. Lisäksi peli sisältää useita uusia sivutehtäviä ja eri vaikeustasoja, minkä ansiosta peli soveltuu sekä aloittelijoille että kokeneille strategiapelien ystäville. Nintendo Wi-Fi Connection -palvelun kautta pelaajat voivat taistella toista pelaajaa vastaan internetin välityksellä tai samassa huoneessa käyttämällä omia hahmojaan. Näissä taisteluissa voi myös hyödyntää Nintendo DS:n sisäänrakennettua mikrofonia ja chattailla ystävien kanssa taistelun aikana. Nintendo Wi-Fi Connection -palvelun avulla pelaajat voivat käydä erityisessä varustekaupassa, mistä he voivat ostaa erikoisesineitä ja saada uuden hahmoluokan käyttöönsä. Lisäksi tätä ominaisuutta käyttämällä pelaajat voivat myös lainata joukkojaan toisille pelaajille. Lisäjoukkoja voidaan siirtää Nintendon palvelimelle ja niitä voidaan myös lainata palvelimelta tai ystävältä vaihtamalla kaverikoodeja.


  • Tehtävänäsi on löytää pyhä miekka ja käyttää sitä pelastaaksesi kuningaskunnan.
  • Maasto, vihollisjoukkojen voimakkuus sekä omien yksiköiden sijoittaminen vaativat strategista ajattelua.
  • Kosketusnäytön avulla voit sijoittaa omat joukkosi kätevästi oikeisiin paikkoihin.
  • Sisältää useita eri hahmoja, joilla on omat erikoisvoimansa ja tarinansa sekä uusia sivutehtäviä ja eri vaikeustasoja.
  • Taistele toista pelaajaa vastaan internetin välityksellä tai samassa huoneessa käyttämällä omia hahmojasi.
  • Hyödyntämällä DS:n sisäänrakennettua mikrofonia voit chattailla ystäviesi kanssa taistelun aikana.
  • Perustuu Fire Emblem: Shadow Dragon and the Blade of Light -peliin, joka julkaistiin vain Japanissa NES-pelikonsolille vuonna 1990.

  Esittelyvideo

  Kuvia pelistä  Pelit 2/2009
  "Sujuva roolipeli kerättävillä sankareilla ja taktisilla puzzletaisteluilla."
  82 / 100