Μαθαίνω για την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα από το παιχνίδι

Featured

Μια ενδιαφέρουσα και διαδραστική «γωνία» για παιδιά έχει δημιουργηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Η σελίδα έχει την ονομασία «η γωνιά του παιδιού» και παρουσιάζει μια σειρά από παιχνίδια που μπορεί να ασχοληθεί το παιδί προκειμένου να διασκεδάσει και να μάθει για θέματα που σχετίζονται με την Ε.Ε., την ιστορία της, τη σύνθεσή της κ.α.  Η πρόσβαση στη σελίδα μπορεί να γίνει μέσω του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΔΩ

 

Χριστουγεννιάτικο Bazaar 2013: Μια ξεχωριστή στιγμή για γονείς και παιδιά

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το χριστουγεννιάτικο bazaar που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου δημοτικού σχολείου Ηρακλείου Αττικής στις 21 και 22 Δεκεμβρίου.

Η συμμετοχή γονέων και παιδιών ήταν ιδιαίτερα μεγάλη. Εκτός από τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για φιλανθρωπικό σκοπό, παιδιά και γονείς συγκέντρωσαν ένα μεγάλο όγκο τροφίμων ο οποίος διατέθηκε στο Σώμα Εθελοντών του δήμου Ηρακλείου προκειμένου να τα προωθήσει σε οικογένειες της περιοχής που τα έχουν ανάγκη.

Τη Κυριακή 22 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε γιορτή στην αυλή του σχολείου όπου τα παιδιά διασκέδασαν με τη ψυχή τους με τη βοήθεια δύο ψυχαγωγών. Ταυτόχρονα υπήρχε μεγάλος μπουφές με κεράσματα τα οποία είχαν φτιάξει εθελοντές γονείς.

Ο σύλλογος εκφράζει τις ευχαριστίες του σε όλους όσους συμμετείχαν σ’ αυτή τη μεγάλη γιορτή για τα παιδιά μας.

Σώμα Εθελοντών Ηρακλείου Αττικής: Ευχαριστήριο για τη προσφορά του 4ου Δημοτικού Σχολείου

Τις θερμές ευχαριστίες του προς το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου δημοτικού  σχολείου Ηρακλείου Αττικής εκφράζει με ανακοίνωση του το Σώμα Εθελοντών του δήμου Ηρακλείου Αττικής. Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων συγκεντρώθηκαν μεγάλες ποσότητες τροφίμων οι οποίες διατέθηκαν στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου το οποίο στηρίζει ευπαθείς οικονομικά οικογένειες. Οι γονείς μέλη του Συλλόγου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για συλλογή τροφίμων και όλο το διάστημα της τελευταίας εβδομάδας πριν κλείσουν τα σχολεία συγκέντρωσαν ένα μεγάλο όγκο τροφίμων.

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωση του ο το Σώμα Εθελοντών η βοήθεια από συλλόγους γονέων που προσφέρουν γενναιόδωρα από το υστέρημά τους είναι σημαντική και αξιέπαινη. Δείχνει ευαισθησία και την αλληλεγγύη τους προς τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Ευχαριστούμε τους εθελοντές

Η εθελοντική προσφορά συνεχίζεται!!! Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ευχαριστεί θερμά τους εθελοντές οι οποίοι συνέβαλλαν στο να εγκατασταθεί το νέο ηχητικό σύστημα στο σχολείο, να συντηρηθούν τα κλιματιστικά και να προετοιμαστεί η διαδικασία περίφραξης του οικοπέδου. Συγκεκριμένα, το κόστος του ηχητικού συστήματος καλύφθηκε κατά 50% από το Σύλλογο Γονέων και κατά 50% από το μέλος μας Κωνσταντίνο Γκαγκάρα! Η εγκατάσταση του συστήματος έγινε εθελοντικά και δωρεάν από το γονέα Θανάση Χαρλαύτη! Η συντήρηση όλων των κλιματιστικών έγινε επίσης δωρεάν από το μέλος του συλλόγου μας και αντιπρόεδρο Βασίλη Γεωργόπουλο! Τέλος ευχαριστούμε κάθε ένα από εσάς για την συμμετοχή και την υποστήριξη σας σε όλες τις δράσεις μας!

Δήλωση Συμμετοχής στη Σχολή Γονέων

Αγαπητά μέλη

Σας ενημερώνουμε ότι η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης δια του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θέτει σε λειτουργία σε όλους τους νομούς της χώρας Σχολές Γονέων. Στο πλαίσιο των Σχολών Γονέων, αναπτύσσονται 5 εκπαιδευτικά προγράμματα.

Σκοπός του έργου των Σχολών Γονέων είναι η στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Το έργο θα προσφέρει στους γονείς και στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό.

Το έργο στοχεύει μεταξύ άλλων στο να :

  • Βελτιωθεί η επικοινωνία στην οικογένεια
  • Προαχθούν οι γνώσεις των γονέων σχετικά με τις ψυχικές, κοινωνικές, πνευματικές και άλλες ανάγκες των παιδιών σε κάθε στάδιο ανάπτυξης τους
  • Αναπτυχθούν δεξιότητες για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση δύσκολων συμπεριφορών των παιδιών τους
  • Αποκτηθούν συγκεκριμένες ικανότητες προκειμένου οι γονείς να μπορούν να  βοηθήσουν τα παιδιά τους να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του νηπιαγωγείου,  δημοτικού,  γυμνασίου και  λυκείου
  • Ενημερωθούν οι γονείς για τους τρόπους σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης ανάλογα με την ηλικία των παιδιών τους
  • Γίνει ενημέρωση των γονέων για τους τρόπους προφύλαξης των παιδιών από την χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και να προταθούν τρόποι παιδαγωγικής και λελογισμένης χρήσης τους.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, σε μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες, εκπαιδευτικούς, ενήλικες τρίτης ηλικίας, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα Σχολών Γονέων απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης. Τα τμήματα τίθενται σε λειτουργία με την εγγραφή 16-18 ατόμων. Τα αιτήματα θα πρέπει να συμπληρωθούν άμεσα καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά.

Το σχετικό έντυπο μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ  ή να το ζητήσετε σε έντυπη μορφή από τα μέλη του Συλλόγου μας τα οποία βρίσκονται καθημερινά στην είσοδο του σχολείου.

Χριστουγεννιάτικο Bazaar 21 και 22 Δεκεμβρίου

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας θα πραγματοποιηθεί Χριστουγεννιάτικο Bazaar το Σαββατοκύριακο 21-22 Δεκεμβρίου. Το Bazaar θα πραγματοποιηθεί στις κτιριακές εγκαταστάσεις του σχολείου και θα συνοδεύεται από μια μικρή γιορτή για τα παιδιά μας! Το Bazaar θα είναι ανοιχτό από τις 11 π.μ. μέχρι τις 4 μ.μ. Σάββατο και Κυριακή.

Τη Κυριακή στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί μια μικρή γιορτή για τα παιδιά μας.

Η πλειονότητα των αντικειμένων που θα διατεθούν προς πώληση να είναι δημιούργημα δικό μας και των παιδιών.

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για φιλανθρωπικό σκοπό.

«Επιχείρηση καθαρές κουρτίνες» -Ευχαριστήριο στους εθελοντές!!!

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου ευχαριστεί θερμά τις εθελόντριες και τους εθελοντές γονείς που βοήθησαν να καθαριστούν και να τοποθετηθούν και πάλι οι κουρτίνες σε όλες τις τάξεις του σχολείου μας!

Τμήμα ενηλίκων στους παραδοσιακούς χορούς

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου σας ενημερώνει ότι αυτό το Σάββατο θα λειτουργήσει δοκιμαστικά τμήμα ενηλίκων στους παραδοσιακούς χορούς. Ώρα έναρξης 1 μ.μ.. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή για κάθε ενήλικα που επιθυμεί να συμμετάσχει.

Προληπτικά μέτρα σε περίπτωση σεισμών

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας των Εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου Αττικής θα πραγματοποιήσει Ομιλία με θέμα τα προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση των σεισμών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου στην οδό Κουντουριώτου και Νεότητος, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου και ώρα 11.30 π.μ.

Η κεντρική ομιλία θα γίνει από τη Γεωλόγος Dr. Ασημίνα Κούρου, Προϊσταμένη του Τμήματος Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.).

H Συλλογή Τηγανέλαιων και χαρτιού συνεχίζεται

Με πρωτοβουλία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων σας ενημερώνουμε ότι συνεχίζεται  η δράση συλλογής λαδιών και χαρτιού. Η δράση αυτή συμβάλει από τη μία στη προστασία του περιβάλλοντος και από την άλλη στην εξασφάλιση προϊόντων καθαρισμού που θα αξιοποιηθούν για το σχολείο μας. Όλοι μας συγκεντρώνουμε τα λάδια σε ένα μπουκάλι (πλαστικό -γυάλινο- χάρτινο). Αφού γεμίσει το κλείνουμε καλά και το φέρνουμε στην είσοδο του σχολείου. Οι γονείς μπορούν να παραδίδουν στην είσοδο του σχολείου τα λάδια σε εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που βρίσκονται εκεί κατά την πρωινή έναρξη του σχολικού προγράμματος.Η ανακύκλωση του χαρτιού γίνεται σε μπλε κάδο ο οποίος βρίσκεται στην αυλή του σχολείου. Μέλη του Συλλόγου Γονέων βρίσκονται στην είσοδο του σχολείου κάθε πρωί και είναι πρόθυμα να σας ενημερώσουν για τη σχετική διαδικασία.

Περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τηγανέλαια

Στη περίπτωση που τα τηγανέλαια απορριφθούν στο περιβάλλον υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή. Ένα λίτρο τηγανέλαιο μπορεί να μολύνει ένα εκατομμύριο λίτρα νερού. Η ποσότητα αυτή έχει υπολογιστεί ότι θα επαρκούσε για να καλύψει της ανάγκες ενός ατόμου για 14 χρόνια. Τα συγκεκριμένα απόβλητα εκτός των άλλων προκαλούν καταστροφή και στα συστήματα αποχέτευσης, σε περιπτώσεις που απορρίπτονται στο αποχετευτικό δίκτυο.

Το πρόγραμμα των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου σας ενημερώνει ότι οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες ξεκίνησαν από το Σάββατο 5 Οκτωβρίου.  Από αυτό το Σάββατο 12 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το σύνολο των δραστηριοτήτων. Κάθε δραστηριότητα θα υλοποιηθεί με την ομογενοποίηση τμημάτων (παρακάτω όπου Α, Β, Γ, Δ, Ε, ΣΤ, εννοούνται σχολικές τάξεις). Σύμφωνα με τα τελικά αιτήματα των παιδιών το τελικό πρόγραμμα διαμορφώνεται  ως εξής:

ΣΚΑΚΙ

Νέα ώρα 9:30 -11:00 όλα τα τμήματα …

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ  

10.00-11.00 Γ-Δ-Ε-ΣΤ

11.00-12.00 Α

12.00-13.00 Β

ΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΧΟΡΟΣ  

10.00-11.00 Α-Β2

11.00-12.00 Β1-Γ

12.00-13.00 Δ-Ε-ΣΤ

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ 13.00-14.00  

1ο τμήμα Α-Β-Γ

2ο τμήμα Δ-Ε-ΣΤ

Τα παιδιά που έχουν επιλέξει ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ θα πρέπει να έχουν μαζί τους ένα μπλόκ ζωγραφικής και μαρκαδόρους.