Download Ebook Percuma Panduan Page Tab

Blogging vs bisnes online

Lama rasanya tak mengupadate di blog.Kalau dulu mau sekali satu entry aku update.Bukan dah boring dengan dunia blogging tapi semenjak berbisnes online ni masa memag sagat terhad utuk aku berbloggig macam dulu…

Ni pu rasaya dah 3 ke 4 bulan aku tak jejak blog aku sendiri..Pagerank blog pu dah jatuh ke pangkat satu apalah nasib.

Dan hari ni aku nak cerita lah serba  sedikit berkaitan pegalaman aku selama menceburi bisnes online .Tak lama pun baru 6 bulan.Memang banyak pahitya dari manis.Aku mula perniagaa online dengan dropship.Bisnes tanpa modal.Ya dengar memang senang.Iye la tak payah pakai duit dah boleh buat bisnes.Tapi bila run bisnes tu baru tahu payahnya.Iyela ingat senang nak tarik orang beli barangan kita.Lebih-lebih lagi sekarang memang trend ramai berniaga di facebook,memang banyak persaingan yang wujud…Tak nak memang kene keluarkan modal,tapi bukan modal pada stok.Lebih kepada pengiklanan ataupun marketing..

Aku pun belajarlah mngenai fb ads ini..Memang buka senang nak belajar sorang-sorang.Habis semua aku info berkaitan fb ads ni aku google,tak cukup tu aku beli pula beberapa buku berkaitan perniagaan online.Jangan kedekut duit kalau nak memulakan perniaggan

downloadSalah satuyang bagi aku cukup besar penangannya bagi aku ialah ilmu dari Tuan faisal.Mungkin ada yang dah beli.Bukan ebook tapi dvd.Harganya memang mahal rm257.Tapi series bagi aku sangat berbaloi.Darisitu aku mula belajar berkaitan fb marketing.Malahan aku mula belajar apa itu bisnes.Banyak motivasi yang aku dapat dari dvd simple tapipower ini.

Dan alhamduliillah lepas 3 bulan aku run bisnes secara dropship aku dah boleh  ambil stok sendiri berbeklakan untung masa aku buat dropship sebelum ni.Puas hati.tak kacau duit sesiapa pun.Even duit yang makpak aku kasi pu aku tak kacau..

Sekarang aku sedang menjalankan bisnes powerbank pineng.Aku ambil stok ambil stok dari group borong hipersale.Yang salah seorang ownernya bro fazreen.memang aku sangat kagumi beliau sejak dari beliau tubuhkan osgp sehinggalah sekarang dia ambil alih pula produk slimist..Hebat brader ni..muda lagi .25 tahun kalau tak silap aku.

okay kalau yang nak mencari powerbank original tu boleh la ye visit page ni Powerbank original store .Kalau nak jadi agen dropship pun boleh aku ada sediakan group..

4 thoughts on “Blogging vs bisnes online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge