Agykontroll

Hihetetlen, mégis igaz! Szilikon? Nem, agykontroll az elme hatalma Dr. Domján Lászlóval, a módszer hazai képviselőjével beszélgettem többek között arról, hogy mit is rejt magában ez a fogalom, mire használható, és ki számára javasolt az agykontroll tanfolyam elvégzése.           titkok titka2 Éppen az idén januárban volt húsz éve annak, hogy az egyik nővére, aki Ausztráliában él, elküldte neki az angol nyelvű agykontroll könyvet a következő megjegyzéssel: ,,Lacikám, tudom hogy hihetetlen, mégis igaz!” A 30. oldal tájékán ki akarta dobni a könyvet a szemétbe, de eszébe jutott, hogy a nővére nagyon okos, matematika-fizikaszakos tanárnő, aki nem véletlenül fűzte hozzá a kommentárt, hogy ,,hihetetlen, mégis igaz”. Így aztán kíváncsiságból végigolvasta a könyvet, és arra a következtetésre jutott, hogyha mindez valóban igaz, akkor másképpen működik a világ, mint ahogy addig gondolta. Elutazott hát Genfbe, elvégezte a tanfolyamot, majd kipróbálta a technikákat, amelyek éppen úgy működtek, ahogyan a könyvben olvasta, úgyhogy végül a saját tapasztalata győzte meg arról, hogy mindez valóban működik.

- Melyek voltak az első tapasztalatok?

A legelső, hogy a tanfolyam első estéjén az alváskontroll technikát alkalmaztam elalvás előtt, amelynek köszönhetően 1-2 perc alatt elaltattam magamat. Ami ennél komolyabb siker, már a vonzás törvényére épülő módszer volt, amelyről manapság sokat hallani a Titok című könyv és film kapcsán. Nos, a vonzás törvénye valóban létezik, amelynek a lényege az, hogyha valamire sokat gondolunk -- látszólag akaratlanul –, mágnesként magunkhoz vonzzuk a vágyunkkal összefüggő embereket, eseményeket. Húsz évvel ezelőtt, magánkiadásban adtam ki az Agykontroll című könyvet 30 ezer példányban, kölcsönpénzből. Elkezdtük a fiammal és a lányommal az utcán a Trabantomból árusítani. Eleinte napi 8-9 könyv fogyott, de közben bevetettem az agykontrollt is, vagyis odahaza mindennap negyed órára leültem, ellazultam, és abban a félig szunyókálós -- a tudatalatti szempontjából azonban nagyon befolyásolható -- állapotban, amikor az agy alfa-állapotban van, valóságként elképzeltem, hogy sorban állnak az emberek, és veszik a könyvemet, mint a cukrot. A konkrét helyet is elképzeltem, bár a háttér valahogy nem stimmelt, de ennek akkor nem tulajdonítottam különösebb jelentőséget. A vonzás törvényének köszönhetően karácsonykor ott álltam a Trabantommal a Kossuth téri Metró kijáratánál, és hosszú, kígyózó sorban vártak az emberek arra, hogy megvehessék a könyvet! Egy pillanatra felnéztem, és úgy megdöbbentem, hogy majdnem kiesett a könyv a kezemből, mert akkor vettem észre, hogy alfában éppen azt a fehér épületet láttam magam mögött, mint a valóságban -- a Kereskedelmi Kamara épületét! Tehát a fizikai valóságban szó szerint az történt, amit odahaza sokszor elképzeltem ellazulva – vagyis bevonzottam az eseményt.

- Ehhez hozzájárult a Vitray Tamás műsorában való szereplés is, ha jól emlékszem...

Valóban! Az ötlet, hogy felhívjam a figyelmét erre a hasznos mentális eszközre, és írjak neki levelet, szintén alfában érkezett, ennek köszönhetően kaptam meghívást a Tele-fere című műsorba. Abban az időben még csak két csatorna működött a tévében, úgyhogy a műsort a fél ország nézte, és rengetegen megtudták, hogy létezik egy könyv az agykontrollról, így másnap sorban álltak az emberek az utcán, hogy megvásárolják. A sikereimhez még hozzátenném a szemüvegtől való megválást is. Mínusz 3 dioptriás szemüvegnek mondtam búcsút féléves programozást követően azzal az egyszerű módszerrel, hogy azt mondogattam magamban: napról napra jobban látok, egészséges a szemem -- amit gyakran el is képzeltem magamban –, vagyis vizualizáltam az eredményt, mintha már megtörtént volna.

- Mielőtt továbbmennénk, kérem foglalja össze néhány mondatban az agykontroll módszerének a lényegét?

-- Röviden: az agykontroll egy tudományosan megalapozott módszer az elme hatékonyabb használatára. Kicsit bővebben: az elme tudatos része 1 másodperc alatt 2000 bit információ mennyiséget képes kezelni, az úgynevezett tudatalatti vagy tudattalan része pedig másodpercenként 400 milliárd bit információt -- ám ez egy kevéssé kiaknázott része az agyunknak. A legtöbb szakember szerint az átlagember az agykapacitásának csupán 1-2 százalékát hasznosítja. Ezt az arányt segít megnövelni ez a speciális agytorna, amelyet agykontrollnak nevezünk, és négynapos tanfolyam keretében bárki elsajátíthatja.

- Kinek a nevéhez fűződik a módszer?

Egy mexikói származású texasi férfi, José Silva fejlesztette ki a gyermekei tanulásának megkönnyítésére. Észrevette ugyanis, hogy a gyerekei ébrenlét és alvás határán -- amikor az agy sok alfa-agyhullámot termel --, meglepően gyorsan megjegyzik a tananyagot. Aztán arra is rájött, hogyha ebben a szunyókálásszerű állapotban tornáztatjuk az agyat, akkor a hatodik érzék is hihetetlen mértékben fölerősödik. Végül 22 évi makacs, kitartó kísérletezéssel egyszerű, könnyen elsajátítható mentális technikákat fejlesztett ki, amelyek például alkalmasak fejfájás, migrén elmulasztására, valamint segítenek a bennünket érintő fontos kérdésekben való döntéshozatalban – mivel bevonjuk azt a bizonyos másodpercenként 400 milliárd információt kezelni képes részét az elménknek, vagyis a tudatalattinkat, amelyik hozzásegít a számunkra legjobb megoldás megtalálásában.

- Mi egyébben alkalmazhatók ezek a technikák?

A szokásaink megváltoztatásában, amelyek akár harminc nap alatt megoldhatók akaraterő, és erőfeszítés nélkül, csupán ellazulással és a képzeletünk segítségével. Megszüntethetjük például a cigaretta vagy az alkohol iránti vágyat – erre rengeteg konkrét esetet tudok, amelyek alátámasztják ezt az állítást. Ezen kívül döbbenetes mértékben hathatunk a szervezet öngyógyító képességére. Orvosként számomra szinte hihetetlen volt látni a gyakorlás eredményeként bekövetkezett, csodaszámba menő változásokat, gyógyulásokat, mint például egy rövidebb láb megnövesztése és ehhez hasonló esetek, amelyeket magyar agykontrollosok produkáltak. Ám az élet számtalan más területén alkalmazható ez az egyszerű, de valóban működő mentális, problémamegoldó technika.

- Melyek voltak azok az esetek, amelyek első hallásra még az ön számára is elképzelhetetlennek tűntek?

Három olyan magyar emberről tudok, aki másfél-két év alatt a rövidebb végtagját több centiméterrel megnövesztette: az egyikük Filáh Gabriella, Budapest közelében él, akinek 4 centiméterrel volt rövidebb a bal lába a jobbnál. Másfél éven keresztül mindennap többször is ellazulva, örömmel elképzelte, hogy bicegés nélkül, normális utcai cipőben jár. Másfél év múlva azt érezte, hogy menés közben egyre inkább jobbra dől. Először nem értette, hogy miért, mígnem levette az ortopéd cipőjét, kiment az előszobába a tükörhöz, és döbbenten látta, hogy nyílegyenes a gerince és egyforma hosszú a két lába. Elkezdtek ömleni a könnyei, és elégette az ortopédcipőit. Azóta normális cipőben, bicegés nélkül jár.

- Vajon mi lehet ennek a magyarázata?

Tudjuk, hogy amikor valaki az ébrenlét és az alvás határára kerül, a tudatalattija megnyílik, befolyásolhatóvá válik, és ha ekkor örömmel, színesen elképzeli a célját – adott esetben, hogy egyforma hosszú a két lába --, akkor olyan biológiai folyamatokat katalizál a szervezetben, amelyek hatására kicsit több csont képződik azon a területen, mint amennyi lebomlik. A csontokban ugyanis vannak olyan sejtek, osztoplasztok, amelyek folyamatosan termelik az új csontanyagot, míg az úgynevezett osztoklasztok folyamatosan lebontják a régit, vagyis a csontunk mindig átépül, hogy mindig friss, erős csont tartsa a testet. Ennek a képzelődésnek a hatására picit több csont képződött Gabi bal alsó végtagjának a csontjaiban, mint amennyi lebomlott, így másfél év alatt megnőtt a rövidebb lába. Egerben él egy asztalosmester, Székács Ferenc, aki munka közben véletlenül 1 centimétert levágott az ujjából, emiatt amputálni akarták az első ujjpercet, hogy használható csonkja maradjon, de nem engedte, csak azt kérte, hogy kössék be, majd valami mást kipróbál. Ezek után naponta háromszor leült, ellazult, és elképzelte, hogy visszanő az ujja vége – és visszanőtt az ujja vége! Holnap estig mesélhetném a meghökkentő történeteket.

- A lehetőségek között szerepel az ideális pár, jobb munka, lakás és egyebek bevonzása is az életünkbe...

Valóban, sok mindent bevonzhatunk, bár nem szeretném, ha bárki azt hinné, hogy az agykontroll mindenhatóságot tanít, mert ez így nem igaz. De biztosan merem mondani, hogyha valaki kitartóan használja a tanult technikákat, egy átlagember számára csodaszámba-menő eredményeket

produkálhat. Budapesten lakik például az a lány, aki egy fillért sem tudott félretenni a fizetéséből, de szeretett volna önálló lakást. A tanfolyam elvégzése után naponta elképzelte, hogy saját lakásban lakik. A véletlenek döbbenetes sorozatán keresztül, teljesen ingyen hozzájutott egy pesti lakáshoz...

- Ilyen esetben is a vonzás törvénye működik?

Pontosan, ez a magyarázata a gyógyulásoknak is, vagyis, hogy bevonzunk olyan helyzetet, találkozást, lehetőséget, amelyik például felhívja a figyelmet valamilyen terápiás módszerre, amelyről azelőtt nem hallott a beteg, és ami megoldja a konkrét problémáját. Azért beszélek szívesen az egészségügyi sikertörténetekről, mert azokat nehezen lehet a véletlenek egybeesésével magyarázni, de ugyanazok a törvényszerűségek működnek mindegyik esetben. Tehát valóban, be lehet vonzani ideális társat is, de hozzáteszem, nem csak képzelődni kell, hanem cselekedni is. Az agykontroll lényege az egyensúly, vagyis, hogy egészséges egyensúlyban aknázzuk ki a mentális és a fizikai világ lehetőségeit: programozunk és mellette teszünk is a céljainkért.

- A hölgyolvasók kedvéért megkérdezem: hogyha valaki nem szívesen operáltatna szilikont a testébe, inkább a természetes utat választaná, reménykedhet-e abban, hogy a képzelete erejével nagyobb mellméretet produkáljon?

Remek példa erre az a fiatalasszony, D. Éva, aki Budapesten, a XV. kerületben lakik a két fiával: meglátott a kirakatban egy szép melltartót, szerette volna megvenni, de az ő méretében nem lehetett kapni, csak nagyobban, ennek ellenére megvette. Majd napi egyszeri programozás során, jó érzéssel elképzelte, ahogyan utánafordulnak a férfiak az utcán, meg

büszkén sétál a bikinijében a strandon, úgyhogy néhány hónap alatt ,,belenőtt”, de nem csak nagyobbak, hanem olyan kemények lettek a keblei, hogy orvosi vizsgálatnál gyakran megkérdezi tőle az orvos: szilikon? Mire ő: nem, agykontroll! El is jött egy 500 fős budapesti tanfolyamra, ahol beszámolt az eredményről. Ám nem ő az egyetlen, több magyar hölgy is mesélt hasonlóról, sőt, az is megtörtént, hogy valakinek zavaróan nagyok voltak a keblei, és néhány hónap alatt csökkentette a méretét. Tehát, aki rászán, mondjuk, félévet, és kitartóan programozza, meglepő változásokat tud elérni a keblével kapcsolatban is. De hasonlóan érdekes annak a 15 éves serdülő lánynak az esete, aki nagyon röstellte, hogy 41-es cipőt hord, és sikerült 39-esre csökkentenie a lábméretét.

- Ha már a nőknek jó hírekkel szolgáltunk, elképzelhető, hogy a férfiak számára is van egy-két sikertörténet?

Erre is mondok konkrét példát: Tolna megyében egy 34 éves férfi röstellt együtt zuhanyozni másokkal, mert annyira szégyellte a férfiassága kis méretét. Miután elvégezte a tanfolyamot, csak ezt programozta, és hat hónap alatt 4 centimétert növesztett rajta. Meg is jegyeztem, Te jó Ég, mi lesz itt öt év múlva!? Bár a hímvessző mérete másodlagos az értelmi tényezők mögött, azért tartom mégis figyelemreméltónak ezt a sikert, mert megszűnt az illető kisebbrendűségi érzése. Egy budapesti férfi pedig azzal ajándékozta meg a feleségét a születésnapjára, hogy 5 centimétert növesztett a férfiasságán

Az emberi test tehát folyamatosan változó anyagkupac, amelyet -- ha nagyon vágyunk rá, és picit elhisszük --, akkor meglepően nagy mértékben át tudunk alakítani. A tudatalatti tintája ugyanis az érzelem, ha tehát behunyt szemmel, ellazulva elképzeljük azt az örömöt, amit akkor éreznénk, amikor a vágyunk megvalósult, azt a test követi, hiszen a test minden folyamatát, a sejtek újratermelődését a tudatalatti irányítja, ily módon a test szépen igazodik a képzelethez. .

Józsa Éva

xxxxxxxxxxxxx

Az Agykontroll alapítvány közel húsz éve működik azzal a céllal, hogy azok is megtanulják az önmagukon való segítés hatékony módját, akik a tanfolyam árát egyébként nem tudnák megfizetni. -- számukra olcsóbb, vagy akár ingyenes megoldást nyújt az alapítvány. Pedagógusok és egészségügyi szakdolgozók számára akkreditált, vagyis a kötelező szakmai továbbképzésük részeként elszámolhatják.

Ezen kívül sok karitatív tanfolyamot is indítanak. Az alapítvány segít abban is, hogyha valaki elvégezte a tanfolyamot, de éppen gyermekpszichológiai tanácsra, kineziológiai stresszoldásra, vagy más tanácsadásra van szüksége, akkor ingyen hozzájusson ezekhez az információkhoz.

Ezen kívül pap és egyházi személyek számára ingyenesen végezhető a tanfolyam, így meggyőződhetnek arról, hogy az agykontroll összeegyeztethető az istenhittel.

xxxxxxxxxxxx

Kialakítottak egyfajta szolgáltató rendszert is, ami abban nyújt segítséget az agykontrollt végzetteknek, hogy nem hagyják őket magukra, mert hetente kétszer telefonon válaszolnak a kérdésekre, valamint továbbképzéseket tartanak, és országszerte működnek klubok is. Dr. Domján László Budapesten havonta 500 főnek vezet ilyen klubot.

Budapesten két könyvesbolt is működik, a Széna téren, a Hattyúházban, ahol könyveket, kiadványokat és a tanfolyamokra jegyeket árusítanak, illetve a Keleti pályaudvarnál, a Fiumei út 4. szám alatt működik a Szebb életért központ, ahol nemcsak könyvesbolt van, hanem oktató terem, valamint biobolt is. Ezen kívül kéthetente 30 ezer hírlevelet küldenek a tanfolyamot végzetteknek, úgyhogy érdemes feliratkozni a weblapra.

xxxxxxxxxxxxx

A mai napig hozzávetőlegesen 180 ezer felnőtt és 30 ezer gyerek végezte el a tanfolyamot – amelyet külön alsó-, és felső-tagozatosoknak alakítottak ki, ugyanis iskoláskortól kezdve javasolt megtanulni a különféle technikákat, amelyeket kiscsoportokban, játékos formában sajátíthatnak el, majd használhatnak a gyerekek arra, hogy gyorsabban tanuljanak, levezessék az őket ért stresszt, megoldják egészségügyi problémáikat, csökkentsék a testsúlyukat, ha szükséges, vagy megváltoztassák a szokásaikat.

Úgy 30 gyerekoktató vezetésével országszerte zajlanak gyerektanfolyamok.

A felnőtt tanfolyamokra 14 éves kortól 114 éves korig jelentkezhet bárki. Sok idős ember ragyogó eredményekről számolt be.

A felnőtteket négyen oktatják: dr. Kígyós Éva, gyerekpszichológus, dr. Domján László orvos, és bátyja, Domján Gábor nyelvtanár, valamint a felesége, Harsányi Kati, aki szintén nyelvtanár végzettségű.

Komment a cikkhez


7 × kettő =


Copyright © 2011 - Mindenamiegeszseges