07/1988 - 06/2004 Club Brugge -> 433 (-)

Extra informatie

Clubinfo

• Kwam naar Club om Club icoon Birger Jensen te vervangen.
  • Dany Verlinden speelde zijn eerste officiële wedstrijd voor Club in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Standard (april '89).
  • Zijn laatste competitiewedstrijd was op de laatste speeldag in 2004 uitgerekend tegen zijn ex-club Lierse SK. In de 89ste minuut werd hij vervangen door Tommy Butina. Verlinden barste in tranen los en een minutenlang en welverdiend applaus volgde wanneer hij door zijn ploegmaats op de schouders werd gedragen.
  • Dany Verlinden scoorde nooit, maar lukte wel een onfortuinlijke own-goal in zijn allerlaatste wedstrijd op de Heizel tijdens de gewonnen bekerfinale tegen SK Beveren (4-2) in 2004.
  • Kampioen in 1990, 1992, 1996, 1998, 2003.
  • Bekerwinnaar in 1991, 1995, 1996, 2002 en 2004.
  • Club shirtn° 13 & 1

A-international

• 1 A-interland (15 selecties)
  • WK '94 en WK '98

Trainerscarrière

• 07/2004 - 05/2012 Club Brugge (keeperstrainer)
  • 07/2012 - heden    Al-Shahab (Emiraten) keeperstrainer in de staf van Preud'Homme
  • 07/2013 - heden   Club Africain (Tunesië) keepertrainer in de staf van Adrie Koster

Biografie

• Dany Verlinden heeft het Europees record van langste periode zonder tegendoelpunt. Het lukte hem van 3/03 tot 26/09/1990 om de nul te houden. Philippe Albert (KV Mechelen-Club 1-1) legde het record vast op 1390 minuten! Op de wereldranglijst staat hij, anno 2012, op de 3e plaats.