Tin, Ida
Født: 1979

Sted

København, Nørrebro.

Uddannelse
Projekt- og procesleder fra KaosPiloterne, Århus, 2004; Skt. Martins College of Fashion i London, 1999; Crash Course in Curating, Fundation School of Arts, Capetown i Sydafrika, 1996; Enterprise Management in the Creative Arts, London College of Printing, 1999. Projektlederkursus i Indien, 1998. Kunstskolen i Århus, grafik og skulptur, 1997. EVU (iværksætterkursus), 2005 samt mange kurser inden for tegning, grafik og andet krea.

Arbejde
Nu forfatter og ”direktøs”, selvstændig med motorcykelrejsefirmaet Moto Mundo Aps, der laver rejser til motorcyklister i hele verden.

Udgivelser
“Direktøs” udkommer september 2009 på Rosinante. Desuden diverse artikler til rejse- og motorcykelblade og andre medier.

Tillidshverv
Har siddet i Urbans Rejsepanel, 2008, medlem af Kvindelig Eventyreres Klub - optaget i 2006.

Begrundelse
Ida Tin er en rollemodel for de mange kvinder, der har lyst til at udforske verden fra en motorcykel. Med sit liv viser hun, at kvinder også kan have masser af eventyrlyst og stor dristighed. At man kan være en ”rigtig” kvinde på utallige måder. Hun udfordrer for alvor det snævre kvindebillede af tryghed, faste rammer, materialisme og traditionelt familieliv. Hun er om nogen en kvinde, der forsøger at få sine drømme og sin levevej til at gå op i en højere enhed.

28 år gammel, med motorolie i blodet, besluttede Ida Tin at bytte københavnerlivet væk for i stedet at arbejde fra sin motorcykel ude i Amerikas ørkener. Ud over telt og den bærbare computer var en satellitterminal det eneste inventar i det mobile arbejdsværelse. En byttehandel, der ikke kun handlede om at være iværksætter uden fast adresse, men også var et forsøg på at finde en enklere og mere even-tyrlig måde at leve på. Det har betydet mange modige valg og mange fravalg. Modet til at træffe radikale valg, at følge lyst og øve sig i at være modig bringer ikke altid komfort med sig. Også hårdt arbejde og dilemmaer. Hun har markante holdninger i forhold til materialisme, seksualitet, familieliv etc. og er bevidst om de valg, hun foretager.

Ida er undfanget på en motorcykeltur, født under en hedebølge og vokset op på motorcykel, som barn af globetrotterne Nina Rasmussen og Hjalte Tin. Siden hun var et år gammel, har hun sammen med forældrene og sin storebror Emil rejst jorden rundt flere gange. Ida var fra start en pige med en stærk vilje og stædighed. Hun har rejst og boet mange forskellige steder i verden, hvor hun har trodset normerne og på egen hånd iværksat flere projekter. Hun har bl.a. startet en virksomhed op i London, der lavede smykker som skoleprojekt og startet et motorcykelrejsefirma op sammen med sin far. Ved siden arbejdet som ”direktøs” i rejsefirmaet er næste projekt en grafisk roman – en bil-ledbog for voksne. Læs mere om Ida på www.moto-mundo.com