Online tréning újra a Harmattal!


Amikor ráeszmélek arra, hogy a másiknak nem olyan az ízlése és a gondolkodása, mint az enyém, akkor az idegesítő. De ha rájövök, hogy kiegészít engem, és ezt el tudom fogadni, akkor mindketten gazdagabbak leszünk.
Pálhegyi Ferenc


Hogy miért?

Mert hisszük, hogy nem elég egy hetet évente rászánni a házasság megerősítésére, hanem érdemes folyamatosan tanulni saját magunkról, és egymásról!

Mi az, amit várhatsz?


Minden héten egy-egy témát dolgozunk fel, amely segíthet abban, hogy még tudatosabban, mélyebben élhessétek meg a házasságotokat. A bevezető gondolatok után egy-egy könyvrészlettel szolgálunk, amelyből hasznos tippeket, tanácsokat meríthettek. A közös feldolgozáshoz beszélgetésindító kérdéseket is küldünk, bónuszként pedig a Family magazin egy-egy témába vágó cikkét is megkapjátok.

Ne hagyd ki ezt a különleges lehetőséget, iratkozz fel még ma, a tréning kezdési időpontja február 25.

Feliratkozás a tréningre!


Kérem, hogy írja be a biztonsági kódot:
security code
Biztonsági kód (minden kisbetűvel):
Küldés

a

Mi is a Házasság hete?

Angliából indult el az a kezdeményezés, mely Valentin-nap környékén minden évben egy hétig a házasság fontosságára irányítja az emberek figyelmét. Magyarországon a programot a Magyar Evangéliumi Szövetség (Aliansz) és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa honosította meg 2008-ban. A megvalósításhoz egy szervezőbizottság állt össze. Látásunk szerint a házasság Isten csodálatos ajándéka és gondoskodása az ember számára.

A házasságban a felek megtapasztalhatják a feltétel nélküli szeretet, a hűség és az őszinte megbocsátás értékét egy nekik rendelt, de nem tökéletes társon keresztül. A házasságban egy férfi és egy nő saját elhatározásából elkötelezi magát, hogy egymás bátorítására, segítésére és védelmére törekszik egész életében. Ilyen módon a házasság felelősségteljes, biztonságos és meghitt közösséget jelent számukra, és áldásul szolgál életük minden más területén is.

A házasság hete olyan széles körű összefogásra törekszik, mely gyakorlati példamutatással, tudományos kutatások eredményeivel, bibliai és erkölcsi érvekkel támasztja alá a házasság örökkévaló értékét. Bátorít minden olyan helyi kezdeményezést, amely hidat épít az adott közösség környezetében élő házaspárok és családok felé, amely segíti életüket, boldogulásukat. Nyíltan beszél a házasság mindennapi valóságáról, örömeiről és feszültségeiről. Igyekszik bölcs és gyakorlati tanácsokkal ellátni a házasokat és házasulandókat, valamint a teljes helyreállás reményét ébren tartani azokban, akiknek a kapcsolata válságban van, illetve valamilyen ok miatt megszakadt.

Nézzen meg néhány videót, hogyan ünnepeltük a Házasság hetét

A 2014-es házasság hete sajtótájékoztatójának helyszínéről jelentkezik a Ma reggel

A 2014-es házasság hete házaspár arca: Keresztes Ilona és Mohay Tamás

A HírTv Paletta műsorában Herjeczki Kornél és Tapolyai Emőke beszélget a Házasság hetéről

Olvasson bele a Family magazin különszámába!

Hiába halljuk ezerszer, hogy egy házasságot csak úgy lehet életben tartani, ha rendszeresen gondozzuk, valahogy elengedjük a fülünk mellett. Az élet pörög, nincs idő megállni. Ezer és ezer dolognak akarunk megfelelni, így ez az utolsó, amire pénzt, energiát áldozunk. Észrevétlenül megritkulnak közöttünk a beszélgetések, szép lassan elmaradnak az összebújások, a szőnyeg alá söpört problémák miatt egyre gyakoribbá válnak a veszekedések… Csoda, hogy idővel úgy érezzük, hogy már semmi közünk ahhoz a valakihez, akinek egykor igent mondtunk?…

Olvassa tovább főszerkesztőnk köszöntését!