Panduan Liga Super Fantasi | Cara Memilih Pasukan

Panduan Liga Super Fantasi. Liga Super Fantasi Guide and Tip. Cara-cara bermain dan memilih pasukan Liga Super Fantasi Malaysia. Liga Super Fantasi ialah game online football manager berdasarkan pada Liga Super Malaysia 2013. Permainan akan bermula dengan perlawanan pertama iaitu pada 8 Januari 2013 dan berterusan hingga set terakhir perlawanan pada 6 Julai 2013. Panduan dan Cara-cara bermain Liga Super Fantasi Malaysia.

Panduan Liga Super Fantasi | Cara Memilih Pasukan


Cara-cara bermain dan memilih pasukan Liga Super Fantasi | Panduan Liga Super Fantasi


Namakan Pasukan Liga Super Fantasi. Berikan nama yang anda mahu Pasukan anda akan dipanggil. Sila ambil perhatian - Jangan menyinggung perasaan! Mana-mana nama-nama yang dianggap tidak sesuai atau menyinggung akan dibatalkan dan dikeluarkan dari permainan.

Memilih Ahli Pasukan Liga Super Fantasi. Buat pasukan Bola Liga Super Fantasi anda dari pemain Liga Super Malaysia yang sebenar merujuk Liga Super Malaysia yang terkini. Anda boleh memilih secara manual untuk pasukan anda atau secara autoamatik iaitu pemilihan secara rawak. Anda boleh membuat seberapa banyak perubahan kepada pasukan anda yang anda suka, tetapi anda hanya boleh mendapat mata untuk pasukan yang terbaik.

Bajet Pasukan Liga Super Fantasi. Untuk memasukkan pasukan anda mesti memilih 11 pemain dari pasukan Liga Super Malaysia dalam lingkungan bajet anda RM 12 juta. 3 Pemain Kuota maksimum, Anda boleh memilih maksimum 3 pemain dari setiap kelab yang sedia ada.

Pembentukan Pasukan Liga Super Fantasi. Pilih salah satu formasi yang diberikan untuk pasukan anda untuk bermain. Ini akan menentukan bentuk pasukan anda dan bagaimana bajet anda dibelanjakan. Anda bebas menetapkan semula pembentukan pasukan yang anda mahu selagi anda mempunyai jumlah pemindahan dan bajet yang cukup untuk proses tersebut.

Panduan dan Tip Memilih Pasukan Liga Super Fantasi. Ketika memilih formasi, permainan secara automatik dikeluarkan daripada pasukan anda sekiranya pemain tersebut mendapat mata terendah dalam mana-mana posisi diberikan. Sebagai contoh, apabila anda menukar dari 4-4-2 kepada formasi 3-5-2, pemain pertahanan anda dengan mata-kurangnya akan secara automatik dikeluarkan daripada pembelaan anda. Anda boleh membuat seberapa banyak perubahan kepada pembentukan anda yang anda mahu - hanya pemilihan pemain akan mengambil kesan apabila pembentukan akhir Disimpan dan

Panduan dan Cara memilih Kapten Pasukan Liga Super Fantasi. Anda akan perlu untuk memilih seorang pemain dari pemain 11 anda di atas padang untuk menjadi 'Kapten' pasukan anda. Pemain ini akan memperolehi mata permainan BERGANDA DUA X2 semasa pemain tersebut masih bermain sebagai Kapten untuk pasukan anda. Jika kapten tidak dipilih, pemain tidak akan menerima mata dua kali!

Anda boleh menukar kapten anda seberapa banyak kali yang anda mahu, tetapi hanya pemain yang dinamakan sebagai kapten pada tarikh akhir pemindahan kapten dari jam 14:00 jam (Kuala Lumpur Masa) setiap hari Selasa akan menerima mata kembar bagi perlawanan yang mengambil tempat dalam 7 hari berikut. Sebarang perubahan seterusnya kepada kapten anda tidak akan mendapat mata melainkan mereka dinamakan sebagai kapten pada tarikh akhir pemindahan kapten seterusnya.

Siri Panduan dan Tip Liga Super Fantasi
Pengenalan Liga Super Fantasi Malaysia
Senarai Mini League Liga Super Fantasi 
Tuesday, February 05, 2013
Hootoh Blog Blogger Auto Ping website and RSS feed Hootoh Blog Blogger Free Ping website and RSS feed


No comments:

Post a Comment

Newer Post Older Post Home