$meerklasse = 'verstop';

Harmen Veerman in Heerhugowaard

Café/partycentrum Bleeker in Heerhugowaard is een historische Cats-lokatie. Ooit traden The Cats daar voor het eerst op buiten Volendam. Bij datzelfde ‘Bleeker’ maakt Harmen Veerman zaterdag 19 november zijn officiële debuut in de Tribute To The Cats Band.

Bij de televisieopnames voor een kerstspecial van de Lokale Omroep Volendam-Edam – gisteravond in de Grote Kerk van Edam – werd Harmen voor het eerst als nieuw bandlid gepresenteerd. In een kerstambiance liet hij ons (hernieuwd) kennismaken met zijn vocale kwaliteiten. Bij menigeen liepen de koude rillingen over de rug, en dat kwam niet alleen door de ijzige temperatuur in de kerk.

Met Harmen Veerman heeft de Tribute To The Cats Band er weer een kanjer bij, die het ontstaan van The Cats in de vroege jaren ’60 van de vorige eeuw van héél dichtbij heeft meegemaakt. Zijn ‘grote’ broer Cees was immers één van The Cats. Een paar jaar nadat The Cats met de single ‘Jukebox’ aan hun glansrijke muzikale carrière waren begonnen, werd Harmen de leadzanger en ‘het gezicht’ van Left Side. De single ‘Like a locomotion’ was in 1973 de grootste hit van deze Volendamse band, die met dit nummer in Frankrijk en Brazilië op de eerste plaats in de hitparade belandde. Ook Harmen heeft dus, net als zijn broer, wereldsucces meegemaakt!

De komst van Harmen Veerman maakt het voor Jack Stroek mogelijk een stapje terug te doen. Jack heeft al enige tijd geleden aangegeven dat hij tot zijn grote spijt het spelen in de band niet meer kan combineren met zijn werk en zijn gezinsleven. Na lang wikken en wegen heeft hij daarom besloten om te stoppen met de band. Een beslissing waarvan Jack zegt dat hij die ‘met pijn in het hart’ heeft moeten nemen.

Bij het zoeken naar een vervanger bleek Harmen Veerman dolenthousiast te zijn. Echter: 50 à 60 keer per jaar optreden vond hij iets te veel van het goede; Harmen wilde wel de helft doen. Dat was voor de TTTCB geen probleem, integendeel. Want met dat gegeven kon Jack Stroek vervolgens heel goed leven: niet helemaal, maar ‘slechts’ voor de helft stoppen. ‘Twee vliegen in één klap’, aldus Jack die nu zijn aandacht en tijd prima kan verdelen over werk, hobby en gezin.

Met Harmen komt het aantal Veermannen in de TTTCB op vier, en tóch is niemand familie van elkaar. De familiebijnaam van toetsenist Thoom Veerman is ‘De Koe’, die van drummer Jan Veerman ‘Dekker’, die van zanger/basgitarist Cees Veerman ‘Jozef’ en die van Harmen Veerman is dus ‘Poesie’. Dichter bij zijn roots kan Harmen niet komen nu hij deel uitmaakt van de Tribute To The Cats Band. De familiebijnaam van de broers Harmen en Cees – ‘Poesie’ – is zoals bekend ooit de inspiratiebron voor The Cats geweest om zich The Cats te noemen.

Hoe de wisselwerking tussen Harmen Veerman en Jack Stroek bij de ‘verdeling’ van de reguliere concerten precies vorm gaat krijgen, is niet te zeggen. Dat gaat voor een belangrijk deel afhangen van de beschikbaarheid van beide mannen. Met het nodige voorbehoud zal er zo veel mogelijk naar worden gestreefd om de podiumbezetting te vermelden bij de concertinformatie in de boekingsagenda.

Elders op deze website stelt Harmen Veerman zichzelf nader voor: klik op de button ‘De band?’ in de menubalk bovenaan deze webpagina en selecteer daarna zijn foto.

Harmen_Veerman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *