besna-kobila

Љубитељи природе, уколико желите да упознате околину Врања и проведете незабораван дан у њој, у понуди су Вам маркиране пешачке и бициклистичке стазе које Вас воде кроз природне красоте врањског краја. Заправо, пред Вама су стазе маратона, стазе задовољства, стазе љубави које омогућавају бити у природи. 

Даље...

 Врање је изузетно живописан град, са мноштво интересантних и необичних детаља који се не могу срести у другим деловима земље. 

 Врањанци кажу "Не је важно што си и одакле си – важно је да си човек".

 Град се налази у делу Србије у коме су се Турци најдуже задржали, тако да су трагови отоманске цивилизације и данас присутни кроз легенде и предања који буде радозналост код слушалаца.Можете чути легенду о жутом цвећу, белом мосту,пашином конаку, харемлуку, легенду за Марково кале, о Крстатој џамији, чесми Ђеренки, Мачкиној чесми...

Даље...

 

Врање као живописан град са великим бројем интересантних и необичних детаља који се не могу срести у другим деловима земље, место је богате историје где се и данас на сваком кораку могу видети трагови отоманске цивилизације-чувени Бели мост, затим Пашин конак, Харемлук, Амам, неколико мостова и чесми који су значајан део историје града али и туристичка атракција. Сви ови споменици културе су врло специфични, не само по архитектонским решењима већ и због бројних легенди и прича које се поколењима уназад препричавају и преносе.

 

Овде можете погледати програме обилазака

 

О нама

Туристичка Организација

Града Врања

ул. 29. Новембра 2, Врање

Тел. +381 (0)17 417 545

Е-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

facebook tweeter youtube

 

Find more about Weather in Vranje, RB