De selectie:

Daley Blind (Ajax), Jasper Cillessen (Ajax), Jordy Clasie (Feyenoord), Memphis Depay (PSV), Leroy Fer (Norwich City), Jonathan de Guzman (Swansea City), Klaas Jan Huntelaar (Schalke 04), Daryl Janmaat (Feyenoord), Nigel de Jong (AC Milan), Terence Kongolo (Feyenoord), Tim Krul (Newcastle United), Dirk Kuyt (Fenerbahçe), Jeremain Lens (Dinamo Kiev), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Robin van Persie (Manchester United), Arjen Robben (Bayern München), Wesley Sneijder (Galatasaray), Joël Veltman (Ajax), Paul Verhaegh (FC Augsburg), Ron Vlaar (Aston Villa), Michel Vorm (Swansea City), Stefan de Vrij (Feyenoord) en Georginio Wijnaldum (PSV).

Jean-Paul Boëtius, Quincy Promes, Karim Rekik en Tonny Trindade de Vilhena behoren niet tot de laatste 23. Het kwartet, dat afgelopen woensdag met Jong Oranje de EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Schotland met 1-6 won, blijft bij de selectie van KNVB-coach Albert Stuivenberg. Jong Oranje treft aanstaande dinsdag in Maastricht de leeftijdgenoten van Luxemburg. Verder doet bondscoach Van Gaal evenmin een beroep op Patrick van Aanholt en Jeroen Zoet.

Eerder deze week moest Rafael van der Vaart met een kuitblessure afhaken, waardoor de selectie nu uit twintig veldspelers en drie keepers bestaat.

Reacties

Louis van Gaal: ,,Het was een emotionele en indrukwekkende ochtend. Vanmorgen heb ik de zes spelers allen persoonlijk gesproken. Ik ben heel tevreden over de inzet van betrokkenen en trots op alle geleverde inspanningen."

Jeroen Zoet is flink teleurgesteld, maar ziet ook een positieve kant. ,,Het is natuurlijk balen, maar ik zie de afgelopen weken toch vooral als een opstap naar een toekomstige interlandcarrière. Ik heb er alles aan gedaan en deze ervaring pakt niemand me af." Patrick van Aanholt sluit zich daarbij aan: ,,Natuurlijk ben ik teleurgesteld. Maar vooral ook trots en blij dat ik zolang deel heb mogen uitmaken van deze groep. Ik heb het gevoel dat ik hier op termijn zeker terug zal keren."

In geval van (een) ernstige blessure(s) kunnen spelers uit de definitieve selectie, nadat dit is gesanctioneerd door de medische commissie van de FIFA, nog vervangen worden tot 24 uur voor aftrap van de eerste wedstrijd van het betreffende land. De nieuwe spelers hoeven niet per se voor te komen op de lijst van de voorlopige selectie, die uit dertig spelers bestond.