Nyheder 05. - 06. maj 2012

6. maj 2012:    

Dagens reklamespot

Det er blevet en dyr hobby at lave hjemmesiden - du kan give os en hånd ved at afspille reklamefilmen herunder

 
 
støt europamester.dk - den bedste side for håndboldfreaks

 

 

Bjørndalen - foto Katja Boll

Bjørndalen bliver i KIF Vejen

Ida Bjørndalen, som fylder 29 år i dag, har forlænget sin kontrakt med KIF Vejen med 3 sæsoner.

Bjørndalen kom i 2009 til KIF Vejen samtidig med at Lukas karlsson kom til KIF og var i sin første sæson med at føre KIF Vejen frem til både finalen i Cupwinners Cup og bronze i det danske slutspil.

Hun har navnlig i denne sæson hvor profiler som Maura Visser, Louise Burgaard og Louise Svalastog Spellerberg er væk fra KIF Vejen holdet været en særdeles vigtig spiller for sydjyderne, det er selvfølgelig et gæt, men det er nok pga Ida Bjørndalen at KIF Vejen overlevede nedrykningskampene mod SK Århus og det var ventet at KIF Vejen ikke havde råd til at holde på den stærke nordmand i den kommende sæson, men nu har Bjørndalen iflg. Jyske Vestkysten altså forlænget med hele 3 sæsoner

Jeg havde andre muligheder, men KIF Vejen har hele tiden været min klare førsteprioritet, så jeg er rigtig glad for at vi overlevede og for min nye kontrakt, fortæller Bjørndalen til avisen.

de rejser
Det har tidligere været fremme at KIF Vejens anden storskytte Maida Arslanagic samt koreanske Young Sook Huh og den svenske landsholdskeeper Gabriela Kain alle forlader klubben efter denne sæson så på trods af kontrakten med Bjørndalen slipper KIF Vejen nok ikke for at skulle ud og finde et par forstærkninger, hvis man vil bavare sin ligastatus en sæson mere.

Læs mere om Bjørndalen på JV.dk


Viborg HK'ere efter første Cup Winners Cup finale:

Vild oplevelse i Ungarn

Kulissen i Dabas var vanvittig, og Viborg HK-delegationen blev beriget med en samling ungarske mønter undervejs. Viborgenserne lod sig dog ikke slå ud af atmosfæren men knoklede i stedet et flot resultat med hjem fra Ungarn i den første af to Cup Winners Cup finaler mod FTC Budapest.

Martin Albertsen - skiftede til 4-2 opdækning ved tiomeouten i 2. halvleg

foto Mads Skamris

 

 

Pernille Larsen - afløste Grit Jurack på en uvant højre back når Jurack skulle have pause - men alligevel en stor oplevelse for Pernille Larsen selvfølgelig

- foto Klaus Thøstesen

Det var da også en meget stolt Martin Albertsen, som kunne gøre status over sit holds indsats i den første Cup Winners Cup finale.

"- Der var masser af gode præstationer og frem for alt fight, fight og fight, selvom vi var i hård modgang undervejs. Kulissen var noget af det mest vanvittige, jeg har oplevet og trykket var enormt med møntkast og så videre. Det var hele pakken, vi blev udsat for, men vi stod imod, og fik sluttet kampen fantastisk af," fortæller Martin Albertsen, der nåede at blive en smuel bekymret for resultatet undervejs.

"- Vores start var fantastisk. Vi spillede uden nerver og turde gøre alt det rigtige i begyndelsen af kampen. Så kom vi måske til at tænke lidt for meget, da vi kom foran, så da de kom op, glemte vi modet lidt. Derfor prøvede vi også at skabe en chokeffekt og få gang i fødderne med et offensivt forsvar, og det synes jeg lykkedes. De sidste 8-10 minutter gjorde pigerne det jo helt fantastisk," siger Martin Albertsen, der glæder sig til returopgøret om en uge.

"At tabe med et mål er et godt udgangspunkt, selvom vi ved, at Ferencvaros også er rigtig gode på udebane. Men vi vil bare have den pokal, og forhåbentlig får vi en propfyldt Viborg Stadionhal til at hjælpe os på vej."

Pernille Larsen: "Det bliver ikke meget større"

Pernille Larsen stod for første gang nogensinde i en europæisk finale i Ungarn, og hun ser også allerede frem mod fortsættelsen i Viborg næste søndag.

"Det var godt nok noget af en oplevelse. Der var virkelig tryk på, men det var rigtig fedt. Vi var pressede i anden halvleg, og de var lige ved at få det ekstra overtag ved at komme foran med fem mål. Men vi kom utrolig godt tilbage, og nu ser vi frem til en superspændende kamp i Viborg næste søndag. Håndboldmæssigt bliver det ikke meget større," siger den danske landsholdsback.

Returkampen mellem Viborg HK og FTC Budapest spilles i Viborg Stadionhal på næste søndag den 13. maj klokken 16.40.

--

Du kan købe biletter til kampen i Viborg på Viborg HKs hjemmeside


 

Rikke Skov
- foto Klaus Thøstesen

 

 

 

Tomori - foto Klaus Thøstesen

Viborg fik godt udgangspunkt

FTC - Viborg HK 31-30 (14-12)

stillinger undervejs: 5 min: 1-3, 8 min TTO FTC 2-5, 10 min. 2 - 7, 15 min 7-0, 16.50 min TTO Viborg 8 - 9, 20 min. 10-11, 25 min. 11-11, 30. min.: 14-12
35 min 17-16, 40 min. 20-18, 45 min 22-20, 50. min 26-23 51. min TTO Viborg HK 27-23, 55 min 30-26, 57 min TTO FTC 30-28, 60 min 30-29

Viborg HK kommer hjem fra Ungarn med et nederlag på et enkelt mål og så efterlod kampen et indtryk af at Viborg er et meget bedre organiseret hold og simpelthen spiller klogere end det ungarske hold.

Men det holdt hårdt inden det kom så langt, Viborg var 6-7 minutter før tid bagud med 4 mål og lignede et hold som var på vej ned i sækken, men så tabte ungarerne først et undertal og lavede efterfølgende nogle fejl, som Viborg med klogskab og kynisme straffede hver eneste en af.

Kampen startede med næsten at ligne en gentagelse af Debrechen kampen, da Viborg efter ti minutter førte med 2-7, men så kom ungarerne i gang og viste nogle af de kvaliteter, som har bragt dem så langt i turneringen og Viborg kunne godt være kommet mere end de 3-4 mål bagud, hvis ikke det havde været for en meget stærkt spillende Christina Pedersen, som redede flere oplagte chancer til ungarerne og vel også var med til at pille kampgejsten ud af ungarerne.

Som altid var Maria Fisker stærk da det brændte mest på - alle Fiskers 4 mål faldt således i det sidste kvarter, men ellers var det nu nok Rikke Skov som med en solid international stil i forsvaret fik lukket ned for et hav af ungarske angreb og samtidig scorede chefen altså 9 rene mål og havde flere fine indspil til Frafjord og Althaus.

Viborg har bestemt ikke vundet Pokalen endnu, men det ser ikke så skidt ud endda

målscorere Viborg: Rikke Skov 9, Marit Frafjord 4, Anja Althaus 4, Maria Fisker 4, Grit Jurack 3, Isabella Gulden 3 (1), Johanne Ahlm 2 (2), Mouna Chebbah 1

målscorere FTC; Tomori 6, Szucsanszki 6, Zickovic 5 (5), Zacsik 5, Szamoransky 5, Kovacsicz 3, Szarka 1


Ege fortsætter på U18 holdet

FCMs nykårede U18 Danmarksmester, viceeuropamesteren Louise Egestorp skal ikke afløse Ingrid Ødegaard i FCMs ligatrup - i al fald ikke lige nu.

Vores U skribent Casper Willer har lavet et interview med FCM keeper Louise Egestorp FØR finalen mod HØJ i går, vi har klippet lidt i interviewet og her er noget af det som stadig er aktuelt

Du fik ros for kampen i Ølstykke, hvordan var du selv tilfreds med kampen derovre ?

- Kampen i Ølstykke var en super forsvars kamp af os, hvilket var rigtig fedt. Vi havde trænet og snakket en del om, at vi skulle hæve niveauet på vores forsvar, hvilket jeg synes lykkes.

Du har haft en ret god sæson, hvordan har du selv været tilfreds med sæsonen - tænker især på tiden efter jul, hvor du har været rigtig god?
- Min sæson i år har været lidt svingende, jeg blev ramt af kyssesyge lige før jul, og det var en hård omgang for min krop. Tiden efter jul har været fin, dog mener jeg ikke selv at jeg har leveret noget fantastisk.

Du har stadig et år tilbage som U18, men Ingrid Ødegaard rejser hjem til Norge efter den her sæson - kan du sige om du spiller U18 eller dameliga næste sæson ?
- Planen for næste år er, at jeg skal træne en del med liga, men spiller kampe for fcm's u18 og 2. Division.

Louise Egestorp - foto Klaus Thøstesen

Du har jo allerede været en smule med på ligaen - kan du sige lidt om hvordan man som keeper kan mærke forskellen på U18 og den bedste række ?
- Der ligger klart en helt stor forskel i, at skytterne er blevet klogere. Der udover er skuddene også hårdere, og man kan mærke der er en del mere fysik bag skuddene.

Så lige til sidst et par landsholdsspørgsmål - du fik ros af Heine Eriksen efter vistnok den første af landskampene mod Rusland, kan du sætte en kommentar på hvordan du synes kampene gik ?
- Kampene i Nordjylland var tre spændende kampe, som vi havde set frem til. Efter sidste sommers EM-finale, følte vi, at vi havde lidt at revanchere. Der udover er det altid noget specielt at spille i Danmark, og det var fedt at der var så mange at se os.

Er det realistisk at håbe på danske medaljer ved VM ?

- Man kan selvfølgelig aldrig vide, men jeg synes helt sikkert det er realistisk.

2010: DM Bronze (med Ajax), 2011 DM Sølv, 2012 DM Guld

 

 

Tomori - er kommet til FTC fra Györ, foto Rosenkilde

 

 

 

 

 

Pernille Larsen - har været klar forstærkning i Viborg

foto Klaus Thøstesen

I dag er vi alle fra Viborg

Efter at Györi og Lada i går vandt første kamp i hhv. Champions League og EHF Cup finalen spiller ungarske FTC og danske Viborg HK i dag den første finale i Cup Winners Cup turneringen.

Cupwinners blev en gang af Anja Andersen kaldt noget i retning af "loosers cup" og sigtede selvfølgelig til at turneringen opsamler de hold der slutter som nr 3 i Champions League gruppespillet og derfor ikke går videre i selve CL.

Det kan der selvfølgelig være noget om og det kan også godt være at CWC har knap så stor prestige som EHF Cup, men reelt virker CWC som klart den stærkeste turnering efter Champions league.

Bare se ned over de seneste års vindere, hvor man finder hold som Buducnost (06 og 10), Larvik (05 og 08), Oltchim Valcea (07) og så vandt Anja Andersen selv turneringen med FCK i 09 med et hold der pånær Bojana Popovic talte de fleste af spillerne fra Slagelses sidste storhold i 2007.

FTC som Viborg møder i dag vandt sidste år finalen over Mar Alicante. FTC og Viborg mødtes også i sidste års udgave af turneringen, dengang vandt Viborg 34-33 hjemme og tabte efter en dramatisk slutning 32-33 i Ungarn og dermed gik FTC videre på reglen om udebanemål.

FTC har de seneste år været Ungarns næststærkeste hold efter suveræne Györi - holdet har gennem årene haft et hav af store stjerner og haft gode resultater. Dagens FTC hold tæller store navne som Tomori, Zacsikova (Zacsik), den dygtige playmaker Szucsanszki og så har vi rigtig god fidus til den serbiske højre back Jelena Zivkovic, som blev i overskud da den serbiske klub Zajecar oprustede kraftigt før denne sæson - i stedet havnede Zivkovic, som i hvert fald Maria Fisker husker fra det serbiske U landshold som Danmark havde nogle hæftige opgør med i 07 og 08

Viborg er dog også blevet forstærket siden sidste år, Fisker, Gulden og Pernille Larsen har alle gjort det godt og så virker Martin Albertsen som en mand der har givet ny inspiration og optimisme hele vejen op gennem Viborg organisationen.

Det er en europæisk finale, den slags kampe er altid meget svære, men Viborg er altså også et meget stærkt hold og selvom det på ingen måde vil være en katastrofe for Viborg at komme fra Budapest med et beskedent nederlag, så tror vi på at de grønne har gode chancer.

Uanset om vi til dagligt holder med Viborg eller vi holder med et andet hold som feks undertegnede, der holder med FCM, så bør vi alle sammen ønske Viborg held og lykke, CWC finalen gælder ikke kun en Pokal til Viborgs overfyldte Pokalskab, det gælder også point til rangliste, der fordeler pladserne i de europæiske turneringer og vi håber vel alle at Danmark fortsat kan have to Champions league pladser

Viborgs hjemmeside har en fin optakt til kampen, som fra klokken 18.30 sendes på DR


 

 

Darleux

 

 

 

Dembele - foto Erik Laursen

Arvor tæt på titlen i Frankrig

1. finalekamp: Arvor 29 - ISSY, Paris 23-16 (14-9)

Arvor 29 fra Brest tog lørdag et meget stort skridt mod klubbens første mesterskab nogensinde da ISSY blev slået klart med 23-16 i den første af de to finalekampe.

Højrebacken Lacrabere blev topscorer med 6 mål, men kampens helt store profil blev keeper Cleopatra Darleux som præsterede 20 redninger og 56%.

Da Darleux før sæsonen blev præsenteret som ny spiller i Arvor virkede det en anelse arrogant, da hun på et spørgsmål om hvorvidt hun var skiftet fra Metz for at få mere spilletid svarede at det var det også, men det var også for at vinde mesterskabet, i går tog Cleo det første skridt mod at få den spådom til at gå i opfyldelse

matchfacts

masser af fotos fra kampen

kort referat af kampen

--

9 på 9 af Dembele i bronzefinalen

Toulon - Metz 36-33 (18-18)

Toulon vandt lidt overraskende den første bronzefinale mod Metz med 36-33.

Kampen var først og fremmest Dembeles helt store afskedsshow med holdkammerater og fans i Toulon, 9 mål på 9 afslutninger, flere af dem rene perler, scorede den kommende Randers-spiller

Stine Svangaard stopper også i Toulon og med 4 scoringer fik den eneste danske spiller i fransk tophåndbold vist flaget på ganske flot vis

Med til historien hører at Metz var uden keeper Armadine Leynaud, se alle målscorere og udførlig matchfacts på linket HER

Metz på vej ud af det gode selskab - Le Rebublican Lorrain

facebookside hvar der skulle være fotos fra kampen


Nordea Cup: Fotos fra Bov - SK Århus

Erik Laursen har de seneste runder af Pokalturneringen fulgt den lille sønderjyske klub Bov, hvor vi bla finder flere af Kasper Poulsens gamle "elever" - Kasper trænede et hold som talte bla Christina Aalling, Marlene Wissing og så altså flere af de nuværende Bov spillere.

I går mødte Bov så SK Århus i Nordea Cup og ikke uventet blev det endestationen for den lille 3. div. klub, som absolut faldt med ære.

Erik har følt sig velkommen i Bov og kvitterer med en fotoserie på mere end 150 fotos fra kampen i går - fotoserien kan ses i sin helhed på linket HER

Herunder lidt smagsprøver fra fotoserien - klik på billederne og se fotoserien i fuld længde

Bov spiller i Kruså, hvor man er danske året rundt - allermest den 5. maj taktikmøde Bov
opvarmning m Helle Kramer Marlene Overby har også spillet for Sønderjyske Ungdom men er lidt yngre end "Aalling-årgangen"
kampen er i gang, Sofie Bloch på banen AS og Freja Andersen
Thilde Mathiasen Mai Larsen, som skrevet i går søster til Nanna Larsen og selv en dygtig playmaker
Pia Staack i flot stil Lene Bendixen runder af med en god SK Århus nyhed, Lene forventer at fortsætte i SK Århus

Nye fotos fra U 18 DM finalen

FCM sikrede sig i går for 2. gang på 3 år DM guldet efter en finale, hvor HØJ i al fald i de første 45 minutter af kampen gav FCM kamp til stregen og skulle man kåre en "Kampens Fighter" ville Nadia Offendal med 15 scoringer være svær at komme udenom.

Udover Antons Nordestgaar var Klaus Thøstesen også med til kampen - Klaus har fotograferet samtlige U18 DM finaler siden 2007, man kan vist godt sige at hverken europamester.dk eller den generelt voksende interesse for dansk ungdomshåndbold ikke ville være det samme uden Klaus.

Klaus fotoserie fra kampen kan som altid ses på hfoto.dk og vi tager som altid nogle eksempler herunder - hvis man virkelig vil se kampen i fotos skal man selvfølgelig ind på Klaus egen fotoside, der er rigtig mange billeder i stor størrelse og høj kvalitet

så er vi ved at være klar - foto Klaus Thøstesen
hvem siger lige at Line Haugsted ikke kan løbe kontra - foto Klaus Thøstesen
Pernille Deleuran coaches, pernille havde især i den anden semifinale mod Sønderjyske stået fremragende, men selvfølgelig kan det mærkes når en landsholdsspiller som Elm sidder ude - foto Klaus Thøstesen
Freja var skarp fra kampens start - foto Klaus Thøstesen
Josephine Wittendorff og caroline Rasmussen svarer igen for HØJ - foto Klaus Thøstesen
Sofie Bæk spillede sin sidste kamp for FCM i al fald i denne omgang - næste sæson spiller Bæk liga i SønderjyskE, mon ikke hun er tilbage i en storklub inden for de næste 3-4 år - foto Klaus Thøstesen
kampens i særklasse store spiller Nadia Offendal - foto Klaus Thøstesen
nu var det mest FCM spillere i Antons serie så lad os tage en HØJ profile mere r - Josephine Wittendorf er stregspiller i HØJ og virker som en spændende spiller - foto Klaus Thøstesen
Camilla Brønnum forsøger at komme forbi Line H. - foto Klaus Thøstesen
og sådan endte det - foto Klaus Thøstesen

til sidst et enkelt billede af guldparykker, fra venstre Spur, Ege, Julie og så tør jeg ikke sige den sidste. - foto Klaus Thøstesen

Det går ikke at vise flere billeder her, se hele fotoserien på hfoto.dk der er masser af gode håndboldfotos


 

 

 

 

Bjørndalen - foto Anton Nordestgaard

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- håndboldfødselsdage

svensk norsk kærlighed er et fælles tema for dagens to første fødselarer <3 <3

Ida Bjørndalen

KIF Vejens norske bagspiller Ida Bjørndalen fylder 29 år i dag.

Ida Bjørndalen hørte man første gang om herhjemme da hun for vel efterhånden en halv snes år siden var en del af et spændende ungt Sola hold i den bedste norske række, udover Bjørndalen talte holdet bla navne som Ingrid Ødegard, Anja Edin og den gamle Esbjerg topscorer Monica Nesvik.

Bjørndalen var som Sola spiller inde omkring det norske landshold, hun var langt ind i efteråret 2004 et emne til det landshold som vandt EM i Ungarn, men nåede ikke med i truppen.

Til gengæld blev hun året efter udvalgt af Larvik som afløser for Vigdis Hårsaker, som skiftede tilbage til Byåsen. I Larvik gjorde Bjørndalen det lige fra starten ganske glimrende, hun sled sig til masser af spilletid og fik også kampe på det norske landshold, eneste lille minus som måske slet ikke var så lille endda, var at larvik brugte Bjørndalen som fløj og hun har godt nok ofte udtalt til diverse interviews, at hun føler sig bedst tilpas som højre back.

I efteråret 2008 skiftede Bjørndalen fra Larvik til Viborg, Larvik sled på dette tidspunkt med økonomien og Viborg var på udkig efter en gardering for Grit Jurack og så var Ida i den danske liga.

I Viborg blev det ikke til nær så meget spilletid som det var blevet i Larvik, en af de dengang mest spændende nye spillere i norsk håndbold sad så meget på bænken i Viborg, at hun blev kendt som sportens bedst betalte bænkevarmer i forbindelse med at lønningerne i Viborg ved en slap ud i pressen.

Det var ikke alting der var skidt for Bjørndalen i Viborg, det var nemlig her hun traf den svenske landsholdsspiller Lukas karlsson, som hun kom til at danne par med og som skiftede til KIF samtidig med at Bjørndalen (sammen med Charlotte Højfeldt) rejste til KIF Vejen efter hun i 2009 havde været med til at vinde Champions League med Viborg.

I KIF Vejen var Bjørndalen og Højfeldt med til at etablere KIF Vejen som et hold lige under toppen i den danske liga, holdet nåede finalen i CWCog vandt bronze i den danske liga indtil man i denne sæson i forbindelse med en "seperation" fra KIF blev ramt af nogle økonomiske problemer og som bekendt var meget meget tæt på at rykke ud af ligaen

---

Mia hermansson Høgdahl

Den svenske tidligere "Årets Håndboldspiller" i IHFs kåring Mia hermansson Høgdahl som i dag er assistenttræner for det norske landshold fylder i dag 47 år.

Mia Hermansson var i 80'erne og 90'erne i særklasse Sveriges bedste håndboldspiller og da interessen for damehåndbold også dengang var meget stor i Norge kom hun til Byåsen, som hun flere gange var med til at vinde det norske mesterskab med.

Succesen i Byåsen førte til at hun fik tilbud fra dengang verdens stærkeste klubhold, Hypo Niederøsterreich med hvem hun vandt Champions League i 94 og 95

Mia Hermansson blev til Mia Hermansson Høgdahl da hun giftede sig med den norske træner Arne Høgdahl, som i flere år var assistenttræner for det norske landshold.

Det job bestrider Mia Hermansson Høgdahl i dag og med mere end 200 landskampe for Sverige, champions league titler og trænererfaring fra den bedste norske række, må hun siges at have erfaringen

----

Bo Daugaard

Line Fruensgaards far Bo Daugaard fylder 62 i dag.

Lines far er uddannet skolelærer og har haft sin erhverskarriere ved skolevæsenet i Ikast som leder af skolebiblioteksdepartementet.

Som ung var han en dygtig fodboldspiller, som både gjorde sig som en Niklas Bendtner type, angrebsspiller med hurtighed og fysik, og senere i karrieren som forsvarsspiller.

Der var for et par år siden et portræt af Bo Daugaard i Herning Folkeblad, hvor man kunne læse at det i dag mest er naturpleje og ornitologi som har Line-fars store interesser, interviewet var før der kom børnebørn til så mon ikke man godt kan tillade sig at slutte at Hannah og de andre er mindst en ligeså stor interesse og så er der også noget med at hr. Daugaard har et blødt punkt for den amerikanske sanger Johny Cash.


5. maj 2012:    

Dagens reklamespot

Det er blevet en dyr hobby at lave hjemmesiden - du kan give os en hånd ved at afspille en af reklamefilmene.

støt europamester.dk - den bedste side for håndboldfreaks

Nordea Cup: Tvis sendte Esbjerg ud af pokalturneringen

Team Tvis Holstebro -Team Esbjerg 33-25 (17-11)

af Mads Georgi

Midt i slutspillet og midt i nogle holds sommerferie skal der åbenbart også lige presses en runde i pokalturneringen ind midt i det hele. Med mindre ligaholdene ligefrem trækker hinanden plejer de store hold dog at gå relativt problemfrit gennem 7. runde, som er den sidste før turneringen bliver landsdækkende (forstået på den måde at hold fra Øst fra næste runde kan møde de jyske hold).

Netop pga at de fleste ligaklubber ligger i Jylland ser man som regel altid en del store kampe i 7. runde, således også i dag, hvor grundspillets nr. 2 og nr. 5 skulle møde hinanden.

Det var Tvis, der lagde gulv til opgøret mod Esbjerg, som var ikke mindre end det syvende indbyrdes opgør imellem de to holdi denne sæson, hvor der inden dagens kamp stod 5-1 til Tvis.
Tvis og Esbjerg skulle have revanche på hver deres måde. Esbjerg skulle forsøge at have revanche for de fem tabte kampe til Tvis, og så ville esbjergenserne gerne slutte sæsonen godt af efter et skuffende slutspil. Hjemmeholdet havde noget at bevise overfor omverden men ikke mindst sig selv efter det store nederlag på sytten mål til Viborg i den første DM semifinale.

Burgaard - så kender man Burgaard igen, flot præstation - foto Mads Skamris

Det var dog umuligt at se på begge holds spillere, at det var en kamp med stor betydning. Tvis startede bedst og kom hurtigt foran. Den føring blev stille og roligt større, og den var på 17-11 i pausen.

I anden halvleg kom hjemmeholdet foran med ni mål, men til sidst faldt de hvidblusede i kadence. En føring på 28-19 blev pludselig til 29-23 med fem minutter tilbage. Der blev dog strammet op fra hjemmeholdets side, og det endte med en sikker sejr på 33-25.

Tvis vandt meget sikkert, og det var utroligt skuffende at se, hvor lidt Esbjerg kom med. Deres angrebsspil var meget idéforladt, og i den anden ende var det hverken Grimsbø eller Stauns dag. Esbjerg skuffede i slutspillet, og det var derfor forventet, at Esbjergs spillere ville være sultne efter en sejr, men det var slet ikke til at se. Esbjerg-spillerne har haft nogle ugers kamppause, og efter dagens kamp, har spillerne sommerferie, så der burde være kræfter til at levere en bedre indsats. Man skal også huske på, at Esbjerg gik helt til finalen sidste år, så spillerne ved, hvad der stod på spil, men for nu for en gangs skyld at være lidt hård, så lignede Esbjerg-spillerne ikke nogen, der gad spille den her kamp.

Lizette Zeigermann - har en vane med at hæve niveauet i foråret, gjorde det i al fald også godt i sidste års slutning foto Mads Skamris

For at vende blikket på hjemmeholdet, så leverede Tvis en glimrende indsats - dog uden at spille sig helt ud. Forsvaret stod rigtig stærkt - måske på en lidt billig baggrund - men det gav en masse kontrascoringer til hjemmeholdet. Bag forsvaret stod Sandra Toft en rigtig god kamp, og hun fik for alvor taget revanche fra opgøret i Viborg. Landsholdskeeperen havde fire hundrede procents redninger i starten af anden halvleg, som var med til at slukke den sidste motivation hos Esbjerg. I angrebet var det dog ikke sprudlende fra hjemmeholdets side. Højre siden med Burgaard og Zeigermann var klart bedst, men det var kontrafasen med både 1. og 2. bølge kontraer, der var det stærkeste våben fra Tvis' side.

Sommersummarum så er vicepokalmestrene fra Esbjerg ude af pokalturneringen efter en sløj indsats mod et Tvis-hold, der ligner sig selv efter blamagen mod Viborg.

Esbjerg er dermed det første ligahold, der ryger ud af pokalturneringen, men de bliver ikke de eneste i denne runde. Randers skal på lørdag møde det kommende ligahold fra Skive, og FCM tager imod Aalborg DH den 5. juni - begge kampe i 7. runde.

Husk fotoserie fra kampen på MSfoto.dk


 

 

Malene Overby - arkivfoto fra Malenes tid som ungdomsspiller, hvor hun spillede sammen med den nuværende SønderjyskE keeper Karen Steensen

 

 

 

 

AS - fik hul på bylden so to speak - foto Anton Nordestgaard

 

 

 

Mai Larsen - billedet er vist fra 2007 så det kan man da kalde et arkivfoto

Succesoplevelse for SK Århus i Nordea Cup

Bov - SK Århus 18 - 31 (8-13)

af Erik Laursen

stillinger undervejs: 5 min. 2-3, 21 min. 6-10, 25 min. 6-10, 30 min. 8-13, 35 min. 10-14, 45 min. 11-22, 55 min. 15-28, 60 min. 18-31

Dagen bød på to pokalkampe. I Holstebro mødtes to hold fra håndboldligaen (Team Tvis Holstebro og Team Esbjerg), mens dagens anden kamp blev afviklet i Grænsehallerne i Kruså hvor Bov, der spiller i 3. Division (blev treer i pulje tre efter FCm-2 og Vejle Håndbold), mødte SK Aarhus der jo måtte forlade Håndboldligaen efter et sandt drama onsdag aften.

De to kampe jeg i denne sæson har set BOV har de vundet, så måske.

Men der er altså forskel på et hold fra ligaen og et fra 3 division, i optakten til kampen præciserede Bovs træner Claus Schürmann at der skulle kæmpes hele vejen igennem gennem, for ingen kunne vide hvordan SK Aarhus ville reagere på nederlaget i onsdags, og hvem ville de komme med.

SK Aarhus har som sagt spillet kampe helt frem til i onsdags, mens Bovs sidste kamp daterede sig til d. 24. Marts !!! Bestemt ikke til hjemmeholdets fordel. Siden sidste kamp havde de fået tilgang af Mai Larsen*, der godt nok ikke havde spillet en kamp siden efteråret 2010, men det gav aflastning til de øvrige på en lille hold. Malene Overby der det meste af sæsonen har spillet i marken, var nu tilbage i målet.

(Mai Larsen er storesæster til SønderjyskEs Nanna Larsen og ser man nogle år tilbage i arkiver, kan man se at flere af spillerne fra Bov har haft kasper som træner, red.)

Kampen startede lidt usikkert fra SK Aarhus side og efter 3 minutter førte hjemmeholdet 2-1. Det gode vejr gjorde vel at ikke alt for mange havde fundet vej til hal 3 i det store sportskompleks, men de 100 der var kommet var bestemt tilfredse med optakten til kampen.

Men så trådte Thilde Mathiasen i karakter, hun var uden tvivl udeholdets bedste i første halvleg, og var sikkerheden selv i de 6 forsøg hun fik. Hvis man så bort fra hende var der ikke den store forskel på de to hold. SK Aarhus har langt større fysik og deres boldflytning var bare en klasse over Bovs. Men afslutningerne!! Hos Bov stod Anita Lautrup det første kvarter og havde flere store redninger, og da hun efter et kvarter byttede med Malene Overby blev det bestemt ikke lettere for SK Aarhus. Og som de sidste par kampe, så havde Ann Sofie Okkels også her store problemer. Masser af skud på mål, men flere gik langt over og de andre tog enten træværket eller keeperne sig af. Bov var bagud med 5 ved pausen, men 5 minutter ind i anden halvleg havde de hentet det ene mål.

Men så skete der endelig det som Ann Sophie Okkels har ventet på snart meget længe. Bolden gik ind og pludselig kunne hun det hele. 6 kasser på seks forsøg i resten af kampen og dertil mange gode afleveringer. SK Aarhus fik mere end en håndfuld mål på hurtige opløb via udkast fra Rikke Poulsen, men kunne havde fået det dobbelte hvis udkastede havde siddet helt præcist. Bov var lidt kede af at de tabte med så meget når de nu var med til 10-14 efter 35 minutter. I de sidste 10 minutter gav Claus Mogensen spilletid til Frederikke Dupont og flere andre af de spillere der også bliver brug for de den kommende sæson på et SK Aarhus hold, som op til dagens kamp måtte sige farvel, ti Ditte Marie Fuglsang.

Hvordan holdet kommer til at se ud i næste sæson, kan kun tiden vise. Hvad angår Bov, ja så har der jo været en del røre i Sønderjyskes samarbejde med Røde Kro, noget som nok kommer Bov til gode i den næste sæson. Men for vel Danmarks sydligste divisionsklub, ja så endte pokal eventyret her i 7. Runde.

fotos fra kampen

Såfremt Erik sender fotos fra kampen bliver arkiv-billederne i indlægget selvfølgelig byttet ud med aktuelle billeder, foreløbig bringes indlægget med arkivbilleder, så vi kan få teksten ud til de mange SK Århus fans som nok kan bruge en trods alt god nyhed at SK Århus er videre i Nordea Cup

Matchfacts:

BOV

4 Freja Andersen 2 (2/0)
7 Helle Kramer 2 (2/0)
9 Sara Thuesen 1 (0/1)
11 Mai Larsen 1 (1/0)
13 Pia Staack 7 (2/5)
16 Anita Lautrup keeper
17 Rikke Lassen 2 (1/1)
21 Susanne Jørgensen 2 (0/2)
22 Sanne Jacobsen 1 (0/1)
32 Malene Overby keeper

INGEN UDVISNINGER , 2 straffe tildelt begge udnyttet af Pia Staack

SK AARHUS

1 Rikke Poulsen keeper
3 Sofie Bloch Sørensen 1 (0/1)
4 Signe Uhrskov
6 Simone Antonia 1 (0/1)
7 Maria Johansen
8 Ina Damsted 5 (3/2)
10 Silje Frank 3 (0/3)
11 Lene Bendixen 4 (2/2)
12 Frederikke Dupont keeper
17 Thilde Mathiasen 8 (6/2)
23 Karen Nørgaard 3 (2/1)
32 Anna Sophie Okkels 6 (0/6)

INGEN UDVISNINGER , 2 straffe tildelt begge udnyttet af Ina Damsted


Mange flere fotos fra U 18 DM finalen

Anton Nordestgaard har allerede en fotoserie fra kampen på nettet

Fotoserien som du kan se uddrag fra lidt længere nede, kan ses i sin helhed på Antons fotoside


Fotos: Team Tvis Holstebro videre i Pokalen

Team Tvis Holstebro -Team Esbjerg 33-25 (17-11)

Man kunne måske godt have forestillet sig at den alvorlige afklapsning mod Viborg havde sendt TTH spillerne i en eller anden form for krise, men at dømme efter kampen mod Esbjerg ser det nu ikke ud til at være tilfældet.

TTHs hjemmeside siger Niels Agesen:
- Vi er jo ikke blevet et dårligere hold, fordi vi tabte mod Viborg. Kollektivet bestod i dag, og der var godt forsvars- og angbrebsspil, og det er det, vi tage tage med os fra denne kamp

Mads Georgi har et indlæg fra kampen på trapperne, her er i første omgang lidt fotos som Mads Skamris har taget.

Du kan se hele Mads fotoserie på MSfoto.dk

Jan Pytlick var på plads i Holstebro - foto Mads Skamris
nogen af dem Pytlick var kommet for at se var nok de tre spillere her, "Zack", Heindahl og Lotte Grigel - Heindahl er en af de TTH spillere som kan matche de fleste på fysikken og mon ikke hun er tiltænkt en mere central rolle hos TTH i den kommende sæson - foto Mads Skamris
Heindahl i samtale med Pether Kratmeyer - i ugens løb blev Kathrine udtaget til U VM, det ville nu også have været lidt mærkeligt, hvis hun IKKE var blevet udtaget - foto Mads Skamris
Grigel - fra en for en fotograf lidt uvant vinkel - foto Mads Skamris
håndboldspiller klemmer også bumser - foto Mads Skamris

Györ tog første stik, men ......

Champions League finale Györi AUDI ETO - Buducnost 29-27 (13-12)

Györ vandt for kort tid siden den første Champions League finale med 29-27 og har altså et lille forspring med til Moraca.

Kampen blev meget langt ad vejen den ventede duel mellem de to stjerner Anita Görbicz fra Györ og Bojana Popovic fra Buducnost, som scorede hhv 12 og 14 mål, men der var nu også gode indsatser af flere andre spillere, de to keepere Lunde og Woltering, Heidi Løke, Amorim, Savic mfl bød alle i perioder ind med nogle ting, som man kun ser fra de bedste.

Alligevel blev kampen nu mere dramatisk og intens eng ligefrem godt spillet, de to hold var meget jævnbyrdige op gennem hele første halvleg og det første kvarter af 2. halvleg, hvor der i hvert fald det meste af tiden kun var 1 måls forskel.

Et kvarter inde i 2. halvleg slår Gy¨r på kort tid et hul fra 19-18 til 23-18, i så intens en kamp betyder dommerne alt og hullet opstår efter et par situationer, hvor der bliver dømt straffekast, men måske ligeså godt kunne have været dømt angrebsfejl på Amorim og Radicevic.

Først og fremmest takket være en fantastisk afslutning af Bojana Popovic fik Buducnost i de sidste minutter reduceret fra 29-24 til 29-27, det sidste mål scoret på straffekast af Popovic efter hun selv havde trukket samme straffekast.

Kampen sluttede med et rødt kort til Cvijic i kampens sidste forsvar

En sejr til Györ på 2 mål må vel betyde at Champions league trofæet stadig kan gå begge veje.

Husk hvis man ikke har set kampen kan den fra i morgen ses/genses på ehftv.com

Popovic - Görbicz 14-12, det blev en kamp mellem de to superstjerner
læg mærke til redningsprocenten hvor Lunde og Palinger som var inde kortavrigt står langt bedre % end Woltering
TO Bøhn og Györi
TTO Adzic Dragan og Buducnost

Jubelfotos fra U18 DM finalen - nu med HØJ

Vi har fået de første fotos fra DM finalen eller rettere jubelen da sejren er i hus.

Selvfølgelig er der også mange HØJ spillere og forældre som ser billederne og der skal nok også komme fotos med HØJ, men her altså først FCM jubler

Alle billederne i indlægget er taget af Anton Nordestgaard

fra venstre Sofie Bæk, Julie Gantzel, Amalie Risom og Kristina Sommer - foto Anton Nordestgaard
og her er det lidt svært med navnene - med lidt forbehold fra venstre Aommer, de to keepere Ege og Stephanie, Line haugsted, Spur (med #17), Neesgaard, Gantsel og Amalie
hele holdet - større gemme version lidt senere - foto Anton Nordestgaard
Neesgaard - har efterhånden en ret stor samling af guldmedaljer, Mathilde og Freja Cohrt har tidligere begge været danske mestre i U16 mens SofieBæk har været i U12 og U14 - foto Anton Nordestgaard

Så fik vi også et foto af HØJs sølvvindere,- spilleren med nr. 27, Nadia offendal, scorede ene spiller høj 15 mål - det er dælme sejt. Højs keeper Christina Elm er streget i kamprapporten og heller ikke med på billedet, så Elm har formentlig siddet over - billedet af HØJ kan ses i stort format HER -

Casper har sat navne på spillerne:

bageste række: Pernille Deleuran (med grøn trøje, målmand), Cecilie Ilsøe, Ida Kingo, Caroline Rasmussen, Camilla Brønnum, Nadia Offendal, Julie Bach og Cathrine Sand ( i overtrækstøj)

forreste række: Josephine Wittendorff, Trine Mortensen, Louise Brønnum, Julie Grønbech og Louise Wendelbo

foto Anton Nordestgaard

Freja Cohrt får overrakt blomster som kampens FCM-spiller af europamester.dk's Heidi Hammeken - Freja delte med 7 mål topscorerværdigheden hos FCM med Spur - foto Anton Nordestgaard
prominente tilskuere - nederste række Hanne Nielsen, Nycke og Debbie Bont, midterste række Helle Thomsen og Palle Høj og øverste række kan i vist selv, måske bortset fra hvem der er mellem AM og Sabine Englert - det er i hvert fald ikke Barbosa...
Nadia Offendal og Caroline Rasmussen og Line Haugsted som afleverer til Gantzel der scorer, men det kan man så ikke lige se på billedet
Julie Gantzel afslutter
Julie Engelhart har også været en vigtig del af årets FCM hold - foto Anton Nordestgaard

FCM vandt U18 DM

Med en sikker sejr på 33-24 (16-14) (se opdatering herunder) vandt FCM dagens DM finale mod HØJ og da FCM jo også havde vundet den første kamp er det en sikker og meget fortjent DM titel.

HØJ vandt begge semifinaler over vest-Ligaens nr. 2 og er ligeså fortjente DM sølvvindere, måske kan man endda tage den så langt som til at HØJ lige nu ligner et godt bud på en dansk mester til næste år, HØJ-holdet består udelukkende af 1. års U18 og 2. års U16 og alle spillere fortsætter i næste sæson.

Vi håber at have fotos fra kampen senere på dagen.

Og hvis det ikke allerede er blevet nævnt gik kåringen af kampens FCM spiller til Freja Cohrt, som nu forlader FCM og tager hul på seniorkarrieren i Randers HK et år før tid


Direkte update fra U18 DM finalen

Vi er så småt ved at være klar til U 18 DM finalen mellem FCM og HØJ - vi satser at opdatere hvert 5 min og vil prøve at få målscorere med.

Som ved kampene i Dameligaen kåres der efter denne kamp "Kampens FCM spiller" som får overrakt blomster

Kampen sættes i gang klokken 14.oo - husk at trykke på f5-knappen eller klik på "opdater" en gang i mellem

FCM vandt den første kamp med 25-18 så HØJ skal vinde med 7 mål for at blive danske mestre

---- og vi er klar til indløbet

kampen er i gang....

5 min spillet FCM fører 4-3,
Sofie Bæk, Freja Cohrt, højrefløj Kristina Sommer og stregspiller Julie Engelhart har scoret - Højs mål scoret af fløjen Julie Grønbech, højre back Camilla Brønnum og den sidste fik vi ikke

10 min spillet, FCM fører 7-5
Freja har scoret 2 gange mere og Bæk en enkelt, Højs mål af Camilla Brønnum og Nadia Offendal

FCM har som ventet overtag på fysikken, Høj spillerne slår sig når de kommer ind i FCMs maskinrum

15 min spillet, FCM fører 10-7
HØJ har svært ved at komme til afslutninger og tog efter 12 minutter TTO, FCMs mål scoret af Freja 1 og 2 af stregspiller Julie Gantzel - Højs mål scoret af Nadia Offendal og stregspiller Josephine Wittendorff

20 min spillet, FCM fører 13 - 9
Line Haugsted har smadret sit første mål ind for FCM, Bæk og Julie Engelhart har scoret de to andre, Højs mål scoret af Caroline Rasmussen og Nadia Offendal

FCM keeper Louise Egestorp har gjort det virkelig godt og taget flere 100% chancer

25 min spillet, FCM fører 14-11
Simone Spur har scoret for FCM og dygtige Caroline Rasmussen har scoret begge HØJs mål

30 min spillet, FCM fører 16-14
Spur og Engelhart har scoret for FCM, mens HØJs mål er scoret af Nadia Offendal x 3....Offendal har scoret 6 eller 7 mål i 1. halvleg .

HØJ har hentet lidt ind på FCM og selvom de næppe kan vinde DM, så kan de sagtens nå at vinde kampen her, de giver den i hvert fald fuld gas og med Offendal som indpisker og målscorer lever kampen

FCMs største profiler har i 1. halvleg været Freja Cohrt, Louise Egestorp (målvogter) og Sofie Bæk - også roser til Julie Engelhart fra heidi "stump" Hammeken

2 halveg

35 min spillet, FCM fører 16-15
Nadia Offendal har scoret for HØJ

40 min spillet, FCM fører 19-17
Line Haugsted, Simone Spur og igen Line Haugsted har scoret for FCM mens Julie Grønbech og Offendal har scoret for HØJ

Cecilie Ilsøe fra HØJ fik 2 minutter som er afsonet, derimod sidder Louise Brønnum lige nu ude med en pose is på knæet

45. min spillet, FCM fører nu 25-19
Målene scoret af Freja 2, Bæk, Amalie Risum og Spur hver 1 for FCM - Offendal har scoret begge HØJs mål, HØJ tager time out efter 44 min

-----

-> -> -> -> -> NYt fra Holstebro
Mads Georgi dækker pokalkampen i Holstebro, efter 13 min tager Esbjerg tto ved stillingen 9-5....lige nu er der pause og stillingen er 17-11

-----

50 min spillet FCM fører 28 - 21
DM er vist afgjort - målscorere FCM Amalie Risum, Line Haugsted og Freja...for HØH er det nadia og caroline som har scoret, Line Haugsted har fået 2 minutter

55 min spillet, FCM fører 29-24
målscorer for FCM Amalie Risum - HØJs målscorere Nadia Offendal og Cecilie Ilsøe, FCMs Line Haugsted med ny 2 min udvisning

60 min er spillet, FCM vinder 33-24
og er Danske Mestre 2012 for 2. gang på 3 sæsoner, Heidi fik ikke de sidste målscorere da hun skukke have fat i de nominerede til titlen som kampens spiller - de nominerede var Bæk og Freja og Freja endte med at få kåringen som DM finalens bedste spiller


 

 

 

Bojana Popovic
- foto Anton Nordestgaard

Bojanas sidste finale

se chanpions league finalen på nettet fra kl. 17:15

Weekenden står i de europæiske finalers tegn, søndag spiller Viborg CWC finale ude mod FTC Budapest mens der i dag er første finale i EHF Cup(Lada - Zalau, Rumænien) og i Champions League møder Györi og Buducnost.

At det er Györi og Buducnost, som står overfor hinanden i Champions League finalen er ikke nogen ovrraskelse, Györ har siden 2007 hvert år været mellem de sidste 4 hold i CL og Buducnost har siden Bojana Popovic vendte hjem også været med helt fremme.

Mens Györ har forstærket sig på flere pladser op til denne sæson - Heidi Løke, Andrea Lekic og Radicevic (hentet i Buducnost), har Buducnost eneste markante forstærkning været på keeperpositionen hvor tyske Clara Woltering er kommet til og har gjort en forskel.

Der er så mange af sportens største navne samlet på de to hold at det næsten ikke kan undgå at blive en mindeværdig kamp, Györ har hjemmebane i den første kamp og er derfor bookmakernes favorit.

Vi har dog også en god fidus til Buducnost, holdets store spiller Bojana Popovic har her i 2012 vel spillet det bedste hun har spillet siden hun i 2010 forlod Viborg og den danske liga. Efter et målt med Bojana Popovic standar lidt svagt efterår har hun virkelig gjort en stor forskel i de seneste kampe, senest semifinalerne mod Larvik, hvor Bojana i begge kampe var banens dominerende spiller.

Popovic har bekendtgjort at hun stopper karrieren efter denne sæson, hun er en ærekær spiller og man kan kun se frem til hendes duel mod den gamle klubkammerat katrine Lunde

EHFs hjemmeside har på linket HER flere optaktsartikler til dagens finale, artiklerne er på letforståeligt engelsk og helt sikkert værd at tjekke ud, bla et interview med legenden Ausra fridrikas som fortæller om hvordan det var at spille med Bojana

kampen starter klokken 17:15 og kan ses streamet på nettet på EHFtv.com


 

 

Ditte marie Fuglsang - stopper i SK Århus, foto Erik Laursen

Dagens kampe i Nordea Cup - optakter

Bov IF, (3. Div). SK Aarhus
Bov har hidtil gjort det godt i Pokalen, men her er man formentlig oppe mod overmagten.

SK Århus som spiller den første kamp efter nedrykningen kan måske ryste noget af skuffelsen fra i onsdags af sig med en sejr.

Det kom i øvrigt frem i går at Ditte marie Fuglsang stopper i SK Århus efter denne sæson, det er en beslutning der er taget for lang tid siden og har mere noget at gøre med den lange køretur fra bopælen i frederikshavn end med nedrykningen at gøre, udtaler den stærke SK Århus keeper til den trykte udgave af JP fra i går.

Erik Laursen har tidligere dækket Bov i Nordea Cup og det er muligt Erik også dækker dagens kamp

--

Team Tvis Holstebro - Team Esbjerg
TTH får med dagens pokalkamp en kærkommen mulighed til at vaske pletten fra Viborg kampen af.

TTH og Esbjeg har set en del til hinanden i denne sæson, hvor man udover de to kampe i grundspillet også har mødtes i EHF Cup og i slutspillet, af de første 6 møder de to hold i mellem har TTH vundet de 5 så kampen i dag vil give et indtryk af, hvor store sår ydmygelsen i Viborg har givet TTH


 

 

 

Sabine P - foto Hans Carstens

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Katrine - - foto Hans Carstens

 

 

Bradeanu og højrebacken Melinda Geiger ved World Cup - foto Erik Laursen

- håndboldfødselsdage

Sabine Pedersen

Den kommende Viborg-stregspiller Sabine Pedersen fylder 26 år i dag.

Sabine hørte Håndbold-Danmark første gang om da hun som nyoprykket seniorspiller dukkede op på FOX-holdet som midt i nullerne var lidt af et elevatorhold mellem ligaen og 1. division, det ene år op, det andet år ned.

Stærke svenske stregspillere som Johanne Wiberg og Therese Waltter startede begge deres danske karriere i Fox og derfor var det vist mest som forsvarsspiller at dagens fødselar fik spilletid i ligaen, da Fox lukkede ned i foråret 2010 var hun dog forlængst blevet en af profilerne på holdet og det var vist ikke den store overraskelse at Aalborg DH hentede Sabine Pedersen ind som dels afløser for Walter og Toveby der rejste hjem til Sverige, men også som en af de unge spillere som man ville bygge et nyt Aalborg-hold op over.

Sidste sæson - altså 10-11 - var Sabine's første sæson som førstevalg på et etableret ligahold og hun skulle lige finde sig til rette, efterhånden som sæsonen gik blev hun bedre og bedre, scorede flere og flere mål, Aalborg sluttede sæsonen af med at tage point fra slutspilsholdene FCM og Team Esbjerg og her var det Sabine, der piskede Aalborg DH holdet frem til gode præstationer.

I den sæson som nu er ved at være ovre har Sabine Pedersen været en af Aalborg DHs mest markante spillere, hun er den næstmest scorende efter Stine Jørgensen og har samtidig en central rolle i Aalborg DHs forsvar og hvis Jan Pytlick en gang skulle få lyst til at forsøge sig med en stregspiller, der holder i begge ender af banen, kan han nok ikke finde en der gør det bedre end dagens første fødselar.

Derfor er det set i bagklogskabens lys egentlig ikke den store overraskelse at Viborg HK har skrevet kontrakt med Sabine som afløser for Anja Althaus, Martin Albertsen foretrækker spillere der gør fyldest i begge ender af banen, det gør Sabine P. og mon ikke også at hun i Viborgs regi vil udvikle sig yderligere.

---

Katrine Pedersen

Bjerringbros bagspiller Katrine Pedersen fylder 22 i dag.

Katrine startede karrieren i landsbyklubben Gødvad ved Silkeborg, hun kom som 2. års junior til Viborg HK, hvor hun kom til at spille sammen med andre gode spillere som Maria Fisker, Camilla Mikkelsen, Cecilie Vester, Janne Pedersen, Kamilla Haagensen, Sandra Mittet, det var nogle dygtige spillere og de nåede også at vinde DM guld og DM sølv som U 18 spillere.

Efter at være rykket op som senior flyttede katrine i hvert fald i håndboldmæssig forstand hjem til Silkeborg og spillede for Silkeborg Voel indtil Bjerringbro for et par sæsoner siden kom på banen med et tilbud og Katrine var både med til at sikre oprykningen til 1. division og til i år at slutte som det bedste oprykkerhold i 1. division.

Tillykke med fødselsdagen katrine

---

Aurelia Bradeanu

Den rumænske bagspiller Aurelia "Mico" Bradeanu fylder 33 i dag.

Bradeanu var en del af det rumænske 79-80 U landshold, som vandt U EM og U VM tilbage i 98 og 99, faktisk havde hun ebdda allerede i 97 været med til at vinde sølv ved U EM da hun var med på det rumænske hold fra årgangen før hende. Hun spillede helt tilbage i 99 som 20 årig sin første seniorslutrunde ved VM i Norge

Bradeanu spillede dengang for Oltchim valcea, men ønsket om mere spilletid og en mere central rolle fik hende til at skifte til Rapid Bukarest, hvor hun sammen med bla Cristina Varzaru var en del af et ganske stærkt hold som vi herhjemme husker fra at holdet i 2003-04 var et af de hold Viborg besejrede på vej mod EHF trofæet.

Senere kom Bradeanu til Györi og det er nok her de fleste først og fremmest husker hende fra, "Mico" var i en flere sæsoner af profilerne på det ungarske storhold, som i Bradeanus tid i klubben overtog Dunaferrs rolle som Ungarns nr 1 og hun har blandt sikkert meget andet en EHF cup finale og en Champions league finale bag sig dal hun før denne sæson blev afløst af Andrea lekic og hun spiller nu for Valcea og selvom hun har fået sit første barn og har en alder, hvor de fleste overvejer at stoppe så gør hun det stadig aldeles fortræffeligt, hvad hendes gamle holdkammerater fra Györ fik at mærke så sent som i sidste måneds Champions league semifinale, hvor hun med 5 scoringer var en af årsagerne til at Oltchim Valcea vandt den første kamp.

Landsholdsmæssigt har bradeanu forlængst rundet de 200 landskampe, hun var med til at vinde VM sølv i 2005 og hun var med da Rumænien slog Danmark i bronzekampen ved EM i 2010