Keresőmarketing és honlapkészítés

nKereső marketinggedje meg, hogy pár szót szóljak arról, miért is szükséges Önnek egy weblap, és mire, hogyan tudja használni.

honlapkészítés miben viszi előrébb vállalkozását és hogyan tudja weblapját termelő erővé tenni, szükséges-e arculattervezés, a webdesign, a honlap optimalizálás a sikerhez, a weboldal látogatottság növelés eléréséhez, ezáltal a potenciális vásárlók számának növeléséhez?

Mi a keresőmarketing ( SEO )?

“A keresőmarketing ( angolul Search Engine Marketing, rövidítve SEM ) az online marketing egy fajtája, ami eszközeivel egy weboldal láthatóságát akarja növelni a keresők találati oldalain. A keresőmarketing fő eszközei a következőek:

 • Keresőoptimalizálás, avagy a weboldal adott kulcsszavakra elfoglalt helyezésének javítása a keresőmotorok találati oldalain. Ezt elsősorban a weboldal struktúrájának és tartalmának olyan alakításával éri el a honlapkészítés során a fejlesztő, mely a weboldalt  jól olvashatóvá teszi a keresőmotorok robotjai számára. A tartalmi tényezők finomhangolása mellett a keresőmarketing feladata a weboldal partnerségi hálózatának karbantartása – linképítés is. A keresőoptimalizálás egyre elterjedtebb neve keresőpr, vagy SEPR, mivel a hagyományos PR működéséhez áll legközelebb.
 • Fizetett hirdetés a keresők oldalain, a organikus (avagy természetes) találatok mellett a találati oldalakon gyakran megjelenő hirdetések (cost per click hirdetések).
 • Fizetett listázás. Néhány keresőben lehetőség van arra, hogy adatbázisukba fizetés ellenében gyorsabban, vagy szabályozottabban kerüljünk be. Ennek egyik esetben sincs hatása a találati lista felépítésére – nem helyezést veszünk a keresőmarketing technikával.
 • Marketing-szövegírás (angolul copywriting). Ez is egy kapcsolódó tevékenység, ami összefügg mind a keresőoptimalizálással, mind pedig a már oldalunkon járó látogatók potenciális vásárlóvá konvertálásával a keresőmarketing eszközeként.

A keresőmarketing szolgáltatással foglalkozó cégek feladata elsősorban azon erősségek és hátrányok felkutatása, melyek segítségével hatékonyabbá tehető egy weboldal láthatósága a keresőkben.

A keresőoptimalizálás tevékenység célja, hogy egy honlap minél jobb helyezést érjen el a normál találatok közt azokra a kulcsszavakra, amiket a honlap tulajdonosa fontosnak tart. Nagy általánosságban normál találatoknak azokat a keresők által visszaadott találatokat nevezzük, amik fizetéssel nem befolyásoltak, csak a keresőmotorok belső logikája alapján a honlapkészítés során kialakított specializáltságnak megfelelően kerültek a találati lista adott helyére.

A normál találatok közül a legtöbb internetfelhasználó nem néz meg 10-20-nál többet, ez az első és a második oldalnak felel meg általában. A keresőoptimalizálás során arra kell tehát törekedni, hogy az első kb. 10-15 oldal között legyen az optimalizálandó honlap egy hónapon belül. Ez az eredmény megfelelően keresőbarát honlapkészítés és jó keresőmarketing során könnyedén elérhető.

Általánosságban szólva a keresők három dolgot vesznek figyelembe annak eldöntésénél, hogy a beírt keresőszavakat tartalmazó oldalak közül melyiket helyezi előrébb.

Kulcsszavak sűrűsége: Az egyik szempont a keresett szavak előfordulásának jellemzői weboldalunkon: milyen sűrűségben fordulnak elő, mi a weboldal mérete stb. Minél informatívabb, a témához releváns tartalmat felmutatni tudó oldalról van szó, annál előrébb kerül az a találati listákban. A honlapkészítés során minden oldalunknak egyedi tartalma van ezért egyedi a keresőoptimalizálás igénye is.

Linkek: A második szempont más oldalak a keresőszavakat tartalmazó oldalra mutató linkjeit használja az oldal fontosságának és relevanciájának meghatározására. Minél több a témához kapcsolódó, abban fontosnak ítélt oldal linkel egy adott weboldalra, annál előrébb sorolódik az az előző szempont alapján hasonló megítélésű oldalak között. Ezt legegyszerűbben a tematikus, szerkesztett keresőbarát link katalógusok (például startlap) teszik lehetővé.

A PageRank rendszer egy adott weboldal népszerűségének és fontosságának mérésén alapszik a rámutató linkek száma és értéke alapján. Egy adott site PageRank-je havonta változik, körülbelül ennyi időnként a Google újra indexeli az internetes oldalakat. A publikus PageRank érték azonban csak ritkábban kerül frissítésre és jelenik meg a találati lista eredményében.
Mivel a piaci környezetben a PageRank technológia ki van téve mindenféle csalásoknak, ma már a keresők találati listájában a sok egyéb részadat sokkal pontosabb és relevánsabb találati listát eredményez, melyben a pagerank már nem olyan fontos szempont, a keresőoptimalizálás technikai alapja sokkal inkább.

HTML: A harmadik szempont pedig a weboldal felépítésének, programozásának keresőbarátsága. Ide tartozik a megfelelő HTML, XHTML, CSS szabványok betartása csakúgy, mint az oldal belső hivatkozási rendszerének megfelelő kialakítása. Ez a szempont az amely a legfontosabb,  - a honlapkészítés technikai alapja – ennek megléte nélkül a két előző feltétel nem ér semmit a keresőoptimalizálás és a keresőmarketing kidobott pénz.

Fizetett hirdetések

Pay Per Click (fizetés kattintásonkért) szolgáltatás lényege az, hogy az internetes hirdető csak a valós látogatókért fizet. Ez egy hatalmas előny például a hagyományos bannerekkel szemben, ahol a megjelenítés alapján történik az elszámolás.

A két legnagyobb külföldi PPC rendszer a Google AdWords és a Yahoo az Overture-ön keresztül. Az USA-ban az on-line reklamköltség kb. 40%-át teszi ki a PPC. Magyarországon is egyre több cég kínál ilyen marketing lehetőséget, például: EtargetctNetwork.

Fizetett listázás

A fizetett listázás (paid inclusion) olyan keresőmarketing eszköz, amelynél a keresőmotor díjazás ellenében szerepelteti az adott honlapot a találati listában. Sok kereső lehetőséget ad arra, hogy a cégek megvásárolják a találati listában való szereplésüket, a Google ezt azonban elutasítja, hogy minél relevánsabb eredményeket tudjon nyújtani, a keresőoptimalizálás részét helyezi előtérbe. A fizetett listázás esetén tipikus fizetési mód az éves díj, de előfordul a kattintás utáni fizetés is. Leggyakoribb azonban a vegyes elszámolás alkalmazása, például a Yahoo-nál.”
idézet: wikipedia

Ne feledjük, hogy a keresőoptimalizálás nem cél, hanem eszköz!
A keresőoptimalizálás tulajdonképpeni célja nem más, mint minél jobb helyezés elérése a normál találatok között.

Általános, hogy a hazai keresőhirdetéssel foglalkozó cégek a keresőmarketing kifejezést azonosítják a PPC, azaz a kattintásalapú hirdetésekkel, és tévesen egyenlőségjelet tesznek a két fogalom közé.
A keresőmarketing két részre osztható, az egyik a keresőoptimalizálás, a másik a fizetett keresőhirdetések kategória.

keresőoptimalizálás technikai feltételeivel rendelkező weboldal megfelel mind a keresőrobotok mind a felhasználók igényeinek.
A technikai optimalizálás biztosítja a honlapkészítés során, hogy a weboldal akadálymentes legyen a keresőmotorok számára is. A jól optimalizált HTML oldalt a keresőmarketing szempontoknak szerint kell feltölteni tartalommal. A keresőoptimalizálás a keresőmarketing első lépcsőfoka, mert bármily értékes is az oldalunk, ha a keresőrobotok technikai akadályba ütköznek, nem tudják teljes körűen indexelni, akkor nem lesz megtalálható a weboldal a keresőkön keresztül.

Sokakban a marketingről az a tévhit él, hogy ez az a valami, aminek keretében vagyonokat költ hirdetésekre az adott cég vagy vállalkozás. A marketing a hirdetéseknél jóval többet jelent, magába foglalja többek között azt, hogy pontosan mit, kinek és hogyan kínáljon az adott cég vagy vállalkozás. A keresőmarketing egy ettől szinte teljesen elkülönülő on-line megoldás, a keresőoptimalizálás eredményeire támaszkodva.

Szükséges a tudatos szakmai tervezés és az, hogy minden lépést megfontoltan tegyen egy vállalkozás több szempontból is a keresőmarketing alkalmazásában.

Egyrészt tudomásul kell venni azt a tényt, hogy napjainkban szinte minden piaci területen erős a verseny, másrészt lehetetlen figyelmen kívül hagyni, hogy környezetünk elég inger gazdaggá vált. Szinte a szó szoros értelmében úton-útfélen reklámokba, felhívásokba, akciókba botlunk. Aki mindezekből kimarad az sajnos előbb-utóbb lemarad. Nem véletlen, hogy azok a cégek vagy vállalkozások, melyek egyre erőteljesebb piaci szerepre tesznek szert nagy hangsúlyt fektettek és fektetnek a keresőmarketing, a keresőoptimalizálás  nyújtotta marketingre, a keresőbarát honlapkészítés és karbantartás mindegyiküknek fontos.

A weblap az Ön névjegye az Interneten, ezért fontos, minél világosabban és tisztábban eljuttatnia az üzenetét a potenciális ügyfeleihez, barátaihoz, a honlapkészítés ennek az első lépése.
Olyan grafikai és szerkezeti megoldást kell találni ami minél jobban kifejezi Önt, a tevékenységét, ami minél jobban elégíti ki a partnerei igényeit, és közben vonzó és meggyőző is a leendő ügyfelei számára.

SEO

A grafikai megjelenés sikeres teljesítése érdekében a legfontosabb a célközönség igényeinek felismerése, és ennek fügvenyében olyan megjelenítést kialakítani, ami legjobban szolgálja őket.
Ehhez kutatás vagy tapasztalás útján meg kell ismerni az internetezők szokásait, és az elvárásait, a többi gazdasági szereplőnek a stratégiáit, az internetes tendenciákat az on-line megjelenítés terén, ugyanakkor rendelkezni kell a megfelelő tudással, tapasztalattal, ismeretekkel, melyek lehetővé teszik e feladat végrehajtását.

grafikai megjelenés döntő fontosságú a weblap sikeressége szempontjából, hisz a látogató csak akkor mutat érdeklődést a honlap iránt, ha pozitív az első benyomása. Akkor válhat a látogatóból ügyféllé, ha meggyőzte, hogy az Ön honlapján találhatja meg azt, amit keres! A legalkalmasabb erre elsősorban a grafika.  A megfelelő grafika jó alap a marketing számára.
Az on-line létezés több lehetőséget, könnyebb haladást biztosít vállalkozása számára, ne hagyja ki a keresőoptimalizálást, a keresőmarketinget!

honlap célja, hogy minél több ügyfelet vonzzon, minél könnyebbé tegye a velük való kommunikációt, és az üzlete haladását könnyítse. Ezen célok elérésére a weblapnak rendelkeznie kell olyan a honlapkészítés során beépített technikai megoldásokkal, amik lehetővé teszik a tartalmának gyors és könnyű bővétését és frissítését.

Lehetőséget kell biztosítani arra, hogy a weblapra látógatók – ügyfelek, érdeklödők, internetezők – optimálisan tudják felvenni vagy tartani Önnel a kapcsolatot az üzlet gördülékenyebb bonyolítása érdekében, és amennyire lehetséges, magának az üzletnek vagy ennek egy részének a lebonyolítását is tudják biztosítani. Hiába a sikeres keresőmarketing kampány, ha az oldalára érve a látogatók nem tudják mit csináljanak.

Kereső optimalizálás
A levelezőlistát és a hírlevelet már mindenütt használják a partnerekkel való kapcsolattartásban de ugyanolyan fontos a fórum vagy a chat is, melyek a szórakoztató jellegükön kívül valójában nagyon jó eszközök a közösségépítésre. De az ügyfél vagy az érdeklődő egy egyszerű űrlap kitöltésével is eljuttathatja Önhöz a kérdéseit, kéréseit vagy véleményeit a keresőmarketing részeként.

Egy weblapnak mint az üzlet része, fontos naprakész adatokat tartalmaznia, tehát fontos, hogy könnyen lehessen frissíteni és bővíteni a tartalmát. Az erre szolgáló adminisztrációs felületen keresztül mindenki saját maga karbantarthatja a saját honlapját, és nem kell mindig az üzemeltető segítségét kérni. Így a friss adatok leghamarabb kerülnek fel a honlapra és ezen keresztül az ügyfeleihez. Ennek alapja a honlapkészítés megrendelésének idején végiggondolt használati stratégia, mely nek alapeleme a keresőoptimalizálás.
A termékeit, szolgáltatásait értékesítheti is az Interneten! Ekkor a honlapkészítés, a keresőoptimalizálás nem csak egy eszköz, hanem már az üzlet része, a keresőmarketing a megfelelő alapja és a sikeres marketingstratégia záloga.

Az internetes vásárlás mára meghatározó gazdasági tényező.

Az online népszerüsítéssel  a keresőmarketing alkalmazásával több ügyfélre tehet szert, többen találhatnak a vállalkozására, ha a honlapkészítés szerepel a már elvégzett teendői közt!

Honlap készítés

A honlapkészítés / készíttetés magában nem elég ahhoz, hogy sikeresen tudja folytatni a tevékenységét az Interneten. A leendő partnereknek, a látogatóknak rá is kell találniuk a honlapjára, ahhoz, hogy tudomást szerezzenek a vállalkozásáról. Nem csak a leendő ügyfelekkel való kapcsolattartás fontos, hanem új kapcsolatok megteremtése is a keresőoptimalizálás eredményeként.

A nagy keresők (Google, Alta Vista, Yahoo), a nagy portálok, a fórumok mind népszerűsítési lehetőséget jelentenek, újabb látogatókat, új ügyfeleket hozhatnak a honlapjára a keresőoptimalizálás eredményeként, új üzleti lehetőségeket teremtenek a vállalkozása számára. Ha egy vonzó, esztétikus, könnyen kezelhető honlapra találnak, ahol frissek, pontosak az adatok, és van rá lehetőségük, hogy kapcsolatba lépjenek Önnel, akkor a honlap népszerűsítése,  a keresőmarketing el tudja érni a célját, azt, hogy új üzleti kapcsolatokra tegyen szert!

Egy fontos dolog:

Nem az a legfontosabb, elsődleges kérdés, hogy mennyibe kerül egy weboldal elkészíttetése vállalkozásának, hanem az, hogy megengedheti-e magának, hogy nem használja az internet lehetőségeit, hogy a honlapkészítés által kapott keresőmarketing lehetőségeket kihagyja.
Rohamosan növekszik az üzleti élet minden területén azoknak a vállalkozásoknak a száma, melyek a virtuális világban is megtalálhatók. A honlap célja, hogy mások is megismerjék a vállalkozását, személyét.

A jó keresőmarketing biztosításának ismérvei egy honlapon:

 • A keresőoptimalizálás szempontjainak megfelel
 • Különböző érkezési oldalakat tartalmaz különböző célcsoportok elérésére
 • Többféle kapcsolatteremtési lehetőség található rajta
 • Hatékonyan konvertálja a látogatókat ügyféllé kialakításának és tartalmi részének köszönhetően
 • Google Analytics-integrációval támogatott, amely finomhangolást és monitoringot tesz lehetővé
 • Megfelelően informatív és marketing szemléletű
 • Folyamatos bővítése és frissítése analitikus marketing információk alapján történik
 • Segíti a tényekre alapozott marketing döntéseket

Tartson lépést a korral, előzze meg piaci versenytársait!
Most döntse el: mennyit ér Önnek, hogy megismerjék Önt, az üzletét, vállalkozását. Biztosan jobb egy újsághirdetés a területi sajtóban, vagy egy regionális rádióban fizetett reklám, mint egy 24 órán át működő honlap?

Ön szerint melyik kerül többe a kersőoptimalizálás, a keresőmarketing, vagy x műsoridő, vagy a senki által nem olvasott hirdetés az újságban?

Honlapkészítés keresőmarketing keresőoptimalizálás Budapest


Valid CSS & XHTML & WAVE WAI AAA & WCAG 1.0 SEC.508
Támogatja a Videokonferencia szolgáltató
Honlapkészítés Keresőoptimalizálás Keresőmarketing Webáruház készítés Webdesign Budapest
Top

Optimized by SEO Ultimate

Google Analytics Alternative