Stavanger museum naturhistorie
 Stavanger museum kulturhistorie
Stavanger kunstmuseum
Stavanger maritime museum
Norsk barnemuseum
Norsk hermetikkmuseum
Utstein kloster
Ledaal
Breidablikk
Norsk grafisk museum
Stavanger skolemuseum
FØLG OSS!
 facebook       twitter       instagram   
 flickr       pinterest       YouTube


Besøk oss
Om museet
Utstillinger
Samlinger
Forskning
Skole og barnehage
Marinarkeologi
Wyvern
Anna af Sand
Bygningene
Kurs, konferanse og selskap
Kafé og butikk
wyvern tall ships 586
Foto: MUST/Stavanger maritime museum.
WYVERN
wyvern foto knudt robberstad
Foto: Knudt Robberstad/MUST- Stavanger maritime museum.

Wyvern ble konstruert som en eksklusiv turbåt i 1897. Lystfartøyet på 60 fot tegnet av Colin Archer i 1897 er en eksklusiv turbåt for havseilas. Stavanger maritime museum overtok det ferdigrestaurerte fartøyet i 1984 som et nasjonalt kulturminne. Siden da har fartøyet deltatt i en rekke nasjonale og internasjonale regattaer og seilbåtmønstringer, og vunnet både sin klasse og sammenlagt i regattaetapper i Tall Ships´ Races.

Et spesielt oppdrag
I 1894 fikk den verdensberømte båtkonstruktøren Colin Archer i Larvik en utfordring: Den engelske trelasthandler Frederick Croft som bodde ved Stathelle ønsket et standsmessig lystfartøy, og Archer ble hyret til å utforme båten. Archer leverte mange skisser og tegninger før oppdragsgiveren endelig ble fornøyd. Selve byggingen ble overlatt til Thor Martin Jensen som drev Porsgrund Baatbyggeri. Skroget har linjer etter tradisjonelle norske skøyter, mens innredningen er inspirert av britisk tradisjon.

Wyvern blir dragen til sjøs
Da fartøyet ble sjøsatt 10. august 1897, var det møtt fram "en Mængde Mennesker fra Byen og Omegnen." Lokalavisens reporter var like imponert som alle andre: "Lystyachten, der fik navnet "Wyvern", er enestaaende, hvad Størrelse og Elegance betræffer, da intet er sparet for at gjøre den saa solid og komfortabel som mulig. Navnet "Wyvern" hadde Croft hentet fra mytologien: En fryktinngytende drage som også preget familiens våpenskjold. I norsk folketro var dette vesenet kjent under navnet lindormen. Frederic Croft var en entusiastisk seiler og krysset Nordsjøen mange ganger, blant annet for å besøke sin fødeby Hull.

Eierskifter og navneendring
I 1909 ble Wyvern solgt til Kiel. Hun fikk navnet Tatjana og seilte under tysk flagg til etter første verdenskrig da hun kom tilbake til Norge. I 1924 ble hun kjøpt av den kjente avisredaktør Rolf Thommesen i Tidens Tegn. Han døpte henne om til Havfruen III og beholdt henne i 10 år. I 1934 ble den prektige skuta solgt til Storbritannia.

Under engelsk flagg fikk Havfruen III et legendarisk rykte takket være ekteparet Anne og Terrence Carr som bodde om bord og seilte henne i 27 år fra 1947. De krysset Atlanterhavet hele 12 ganger og var også på jordomseiling i slutten av 1950-årene. Aviser og tidsskrifter fulgte nøye med på fartøyets turer og hun figurerte både i bøker og på film.

Nytt liv i Norge
I 1978 ble Wyvern funnet i dårlig forfatning i opplagsbøye på Ibiza. Hun ble kjøpt tilbake til Norge av en gruppe firma i oljerelatert virksomhet i Stavanger-området. Kjøperne finansierte et omfattende restaureringsarbeid for å føre henne tilbake til sin opprinnelige prakt. Skroget ble restaurert i Dåfjord på Stord, innredningsarbeidene ble utført i Stavanger og den nye riggen ble laget i Risør.

Wyvern gis til Stavanger maritime museum
21. august 1984 ble Wyvern gitt som gave til Stavanger maritime museum. Overrekkelsen ble foretatt av H.K.H. Kronprins Harald. Siden da har hun representert museet, byen og landet både i nære og fjerne farvann. Wyvern seiles av et frivillig mannskap og har krysset Nordsjøen flere ganger. Fem ganger har hun deltatt i Tall Ships´ Races.


Wyvern - tekniske data
Lengde: 18,2m
Bredde 5,4m
Dypgående: 3,25m
Tonnasje:
42,8 brutto registertonn
15,8 netto registertonn
Hjelpemotor:
170 hk. Volvo Penta Diesel
Blykjøl: 12 tonn
Blyballast: 24 tonn
Stormast: 24 m
Mesanmast: 13 m
Storseil: 81,5 kvm
Mesan: 31,5 kvm
Toppseil: 26 kvm
Fokk: 36 kvm
Klyver: 40 kvm
Jager: 38 kvm