ratsuponitamma   Marine Groove   KRJ-II


Virallinen Nimi:   Marine Groove  "Mari"  (VH12-029-0232)
Rotu ja sukupuoli:   Ratsuponi (poniprosentti 50%), tamma
Säkäkorkeus, värit:   143cm, ruunikko, piirto, sukat
Syntymäaika, ikä:     05.03.2011, 11-vuotias (täytti 4-vuotta 05.12.2011)

Kasvattaja:   Jenny Lievier, Iso-Britannia (maahantuoja: Eveliina)
Omistaja:   Eveliina (VRL-00288), Väinölän ratsuponit ja new forestit

Painotuslaji, koulutustaso:   Kouluratsastus, koulutustaso Vaativa B
KRJ-kilpailusijoituksia:   44 kpl (+ cup-sijoitus)   |   KRJ-II (92 pisteellä)

"Marin kanssa on ollut hankalia hetkiä vaativalle tasolle pyrittäessä, mutta kaikki ponnistelumme on palkittu moninkertaisesti. Tämä poni säväyttää kouluradalla!"  (- Valmentajamme Tuomas)

Marine Groove omistajan sanoin

Marine Groove on tallimme poikamiestyttö, joka saapui tallillemme sattuman kautta 9-vuotiaana. Neiti oli kiertänyt jo useamman nuoren poniratsastajan luona Briteissä, mutta myös Ruotsissa ja Etelä-Suomessa. Kisakentillä Mari on toki näiden tyttöjen kanssa kiertänyt, mutta lähinnä pienemmissä luokissa. Vahingossa lähdin katsomaan kummityttöni kanssa lähitallin seurakoulukilpailuja, joissa tämä neitokainen oli mukana Helppo B -luokassa. Loisteliasta meno ei suinkaan ollut, Mari kun ei pitänyt muotoaan yllä siirtymissä ja oli muutenkin varsin epävarma, mutta sen liikkeet veivät sydämeni ja ostin ponin tavoitteenani saada neito Vaativa B -tasolle ja kohti koulukenttien kuningattaren titteliä!

Mari, Marre tai Mallu - miten tätä lepsukkaa haluaakin kutsua - on se poni, joka kävelee jopa pelottavan rauhallisesti vierelläsi muiden ponien vetäessä letkajenkkaa ympäri tallipihaa. Se rakastaa saamaansa huomiota, ja onkin tyytyväinen todella vähään, sillä jo se, että joku hakee sen tarhasta sisälle, saa tamman huokumaan kiitollisuutta ja ihmisrakkautta. Tallissa hullumpien poniemme kanssa työskennelleille Mari on jopa liian yksinkertainen tapaus seisoessaan nätisti käytävällä alahuuli pitkällä. Ainoa, mitä tamma harjaustilanteissa nauttimisen lomassa tekee, on hoitajan liikkeiden seuraaminen ja pakollinen taskujen tarkistaminen namipalojen varalta.

Ratsastaessa Mari on niin ikään todella nöyrä ja miellyttämisenhaluinen tamma, jonka ongelmaksi meinasivat kuitenkin koitua sen todella jäykät liikkeet. Tamman lihakset olivatkin pienen käytön vuoksi todella jumissa, ja sen vetreytymiseksi saatiin tehdä todella paljon työtä. Myönnän, että välillä jouduimme miettimään tamman kohtaloa, koska se, kestäisikö Mari aktiivisen kilpaponin elämää, oli lievästi sanoen epävarmaa. Tamma oli vuoden ajan Jonathan Lemérin valmennettavana, ja hän sai tammasta esiin tähden, jonka tiesin tuon jäykän ulkokuoren alla olevan; Mari ei todellakaan ole tallin herkin poni, mutta toimii todella näppärästi vahvan istunnan ja astetta eläväisemmän käden omaavien ratsastajien kanssa. Näyttävämmät keskiliikkeet vaativat edelleen kunnon lämmittelyt ja todella asteittaiset avut. Ratsastajan jännittyneisyyteen Mari reagoi kuitenkin todella nopeasti karkaamalla muodostaan, ja siksi ratsastajan tuleekin olla tilanteessa kuin tilanteessa rento, jotta kilpailusuorituksesta saadaan ponin muodon suhteen ehyt kokonaisuus; erityisesti hidastavissa siirtymissä ratsastajan on todella muistettava puhaltaa ulos pidätyshetkellä, jottei Mari pääse jännittämään itseään ja rikkomaan sitä kautta muotoaan. Töitä tamman eteen on tottavie tehty, muttei todellakaan turhaan, sen tamma on meille todistanut!

Sukutaulu ja -selvitys

i: The Big 80's
   holsteinorii 172cm, evm
ii: All From the 80's
holsteinorii 170cm, evm
iii: Ignorence XZ
holsteinorii, evm
iie: Fintelield
holsteintamma, evm
ie: Fashionia
holsteintamma, 168cm, evm
iei: Remain Records
holsteinorii, evm
iee: Jeanett
holsteintamma, evm
e: Olivia SWE
   connemaratamma 144cm, evm
ei: Petter Stock
connemaraorii 145cm, evm
eii: Jude's Line
connemaraorii, evm
eie: Linnea Stock
connemaratamma, evm
ee: Lamosie
connemaratamma 139cm, evm
eei: Poets and Riots
connemaraorii, evm
eee: Imprealisie
connemaratamma, evm


Marinen isä The Big 80's on ylpeilevä, 172 senttinen holsteinori täynnä elämää. Kyseinen ori syntyi Amerikassa ja se tuotiin suomeen noin 4-vuotiaana kilpailemaan. Koulutus oli Amerikan jäljiltä jäänyt hieman puolitiehen, mutta orista kasvoi siitä huolimatta kelpo kisaheppa! Iso ego, vaikea luonne, kouluratojen tähti - näistä on The Big 80's tehty. Haluttuna siitosorina 'Benillä' on peräti 16 jälkeläistä, joista viisi edustaa ponirotuja.

Marinen isänisä: Jos haluat tulta ja tappuraa, sekä näyttävän esteratsun, kannattaa sinun tutustua hevoseen nimeltä All From the 80's. Kutsumanimeltään Allu, syntyi Hollannin kauniilla maaseudulla ja sieltä hevonen vietiin Saksaan kilpakentille. Voittaessaan monia arvostettuja kilpailuita ja cuppeja, sai ori tammoja jonoksi asti. Maailman parhaimmat holsteinkasvattajat halusivat oman palansa tätä loistavaa oria. Jälkeläisiä Allulle kertyi huimat 25, jokainen toistaan hiemompi holstein.

Marinen isänisänisä Ignorence XZ oli hieman vaatimaton holsteinori, jonka elämä ei ollut yhtä juhlaa. Jalkavamman vuoksi se kierteli koteja ja jokaisen uuden tallin jälkeen todettiin orin olevan aivan turha. Pian kuvioihin astui kuitenkin Ben Ashton, joka osti orin ja toi sen tilalleen Belgiaan viettämään hyviä ja rauhallisia päiviä viimeiseen päiväänsä saakka. Marinen isänisänemä Fintelield puolestaan eli elämänsä rauhallisella maaseudulla Kolumbiassa. Koteja sillä oli elämänsä aikana vain yksi, jossa keskityttiin vain jalostushommiin. Kisoja 'Fiina' ei kierrellyt oikeastaan laisinkaan, lukuunottamatta paria hassua seurakisaa. Fiina oli loistava äiti varsoillensa ja ihailtavan kiltti ja rehellinen hevonen.

Marinen isänemä Fashionia tuotiin Suomeen 5-vuotiaana. Maa, josta Fashionia saapui, on hämärän peitossa - kuka lie sekoittanut pakkaa matkan varrella. Nykyään tamma asustelee Suomessa, Kuopion läheisyydessä viettäen eläkepäiviään. 'Jassu', niin kuin tutut tammaa kutsuvat, on kerännyt melkoisen monta ruusuketta matkansa varrella koulu- sekä estekisoista. Monilahjakkuus on tämän tamman vahvuuksia ja se pärjää niin koulussa, esteillä kuin maastoesteilläkin.

Remain Records on harvinaisen huonotuulinen ori. Luonteensa takia se on matkannut maita ja mantuja sopivaa kotia etsien - monet kiinnittävät myynti-ilmoituksessa vain huomiota sen loistaviin kouluratasuorituksiin. Eikä suotta! 'Remain' loistaa kouluradoilla! Jälkeläisiä orilla on 10, jotka kaikki ovat koulupainotteisia. Isänemänemä Jeanett ei loistanut oikein koulussa eikä myöskään esteillä. Sen hommia oli ilahduttaa Johnssonien perheen pienempiä ja pitää huoli varsoistaan. Leppoisa tamma on asustanut koko ikänsä Venäjällä samassa kodissa.

Marinen emä Olivia SWE on syntynyt Ruotsissa ja sillä on ollut siellä muutamia koteja ja nykyään tamma asustelee Suomessa, Mikkelin lähialueilla. 'Olivia' on pippurinen esteratsu, jonka kanssa pitää aina tapella kaikesta. Esteillä se kuitenkin antautuu ratsastajan ohjeille - ja vauhdin huumalle tietenkin. Kovaa ja korkealta on tämän tamman motto! Mitään mestarisuorituksia tamma ei tee, mutta se on jonkin verran esteradoilla saanut mainetta ja kunniaa.

Marinen emänisä Petter Stock on myös kotoisin Ruotsista, jossa se on saanut todella hyvää koulutusta. Ori on todellinen monilahjakkuus niin esteiden kuin koulunkin puolesta. Ori myös levittää ympärilleen positiivista energiaa - sen hyväntuulisuus todellakin tarttuu! 'Peter' on haluttu siitosori ja jokainen connemaratamman omistaja haluaa pienen osan Peteriä elämäänsä hinnalla millä hyvänsä. Jälkeläisiä Peterillä on 8 - sille kun ei kelpaa kuka tahansa tammamamma.

Marinen emänisänisä Jude's Line on nykyään jo rauhallinen oripappa, joka viettää eläkepäiviään laiduntaen ja maastoillen. Villissä nuoruudessaan 'Jude' on kuitenkin valoittanut maastoesteratoja ja sitä seuraamassa on ollut paljon hevosihmisiä. Jälkeläismäärästä ei ole tietoa, mutta veikkaamme sen hipovan pilviä. Emänisäemä Linnea Stock lopetettiin 15-vuotiaana onnettomuudesta johtuneeseen jalkavammaan. Esteet saattavat olla joskus petollisia, vaikka niillä loistaisikin. 'Linnea' oli loistava ja luotettava esteratsu ja 16-vuotiaan omistajansa Lilianin kanssa he kiersivät ympäri Eurooppaa kisaten.

Marinen emäemä Lamosie on herkkä ja tammamainen poni, jonka kanssa edistysaskeleet eivät lopu ja tekemistä riittää aina. Lamosien kanssa ei olla pitkälle este- eikä koulu-uralla päästy, sillä tamma näyttää aina unohtavatn mitä sille on opetettu. Äidinvaistot ovat kuitenkin mitä loistavimmat ja siihen hommaan Lamosie sopii mainiosti. Tamma on asustanut koko ikänsä Meksikossa ja tulee näillä näkymin asumaankin.

Marinen emänemänisästä Poets and Riotsista ei löytynyt oikein mitään tietoa, vaikka kuinka yritti asioita selvitellä. Pieniä viitteitä on kuitenkin siihen, että ori olisi kilpaillut laukkapainotteisesti. Emänemänemä Imprealisie puolestaan on ollut laukkaponina, mutta se on lopetettu 20-vuotiaana keuhko-ongelmiin. Laukkapainotteinen tamma on haalinut ihan kivat summat radoilta ja tätä tammaa muistellaan varmasti lämmöllä ihanan luonteensa puolesta! (Sukuselvityksestä kiitokset © mibula!)

Jälkeläistiedot  (4/6 varsaa)

Marine Groove ei ole tarjolla ulkopuolisille liisaukseen, vaan se toimii täysin Väinölän kantatammana ratsuponikasvatuksessa. Tulevaisuudessa neiti tulee saamaan maksimissaan kuusi (6) koulupainoitteista ratsuponivarsaa, jotka toivomme näkevämme aikanaan kouluradoilla menestymässä. Tilausvarsaa voi halutessaan kysellä tallin omistajalta (rinsessan@gmail.com).

ratsuponiorii (56.25%)   Väinölän Travis   (syntynyt 24.05.2011 ratsuponioriista Travis Sage)
ratsuponiorii (50%)   Väinölän Leevi Leijona   (syntynyt 17.05.2011 ratsuponioriista Armani)
ratsuponitamma (75%)   Väinölän Chanel KRJ-II   (syntynyt 05.11.2011 welsh sektio D -oriista Engour)
ratsuponitamma (76%)   Väinölän Medina   (syntynyt 11.03.2012 newforestoriista De Ryeish's Milton)


Kilpailutiedot  (vain sijoitukset, 44 KRJ-sijoitusta + cup-sijoitus)

31.05.2012 KRJ-CUP Friisiläistalli Duren, Vaativa B, 18/195

22.06.2011 KRJ Härdelli, Vaativa B, 3/50
07.07.2011 KRJ Rowland Trakehners, Vaativa B, 4/30
09.07.2011 KRJ Rowland Trakehners, Vaativa B, 4/30
14.08.2011 KRJ Väinölän, Vaativa B, 4/30
15.08.2011 KRJ Väinölän, Helppo A, 2/30
02.02.2012 KRJ Jewel Ponies, Helppo B, 6/37
07.04.2012 KRJ Wyonn, Vaativa B, 4/17
10.05.2012 KRJ Väinölän, Vaativa B, 4/40
13.05.2012 KRJ Freistingar, Vaativa B, 3/30
14.05.2012 KRJ Satulinna, Vaativa B, 2/40
23.05.2012 KRJ 6 sins, Vaativa B, 1/50
26.05.2012 KRJ Väinölän, Vaativa B, 2/40
28.05.2012 KRJ Hurmeen kisakeskus, Vaativa B, 5/30
29.05.2012 KRJ Taavilan suomenhevoset, Helppo A, 7/50
29.05.2012 KRJ Taavilan suomenhevoset, Vaativa B, 4/50
31.05.2012 KRJ Taavilan suomenhevoset, Vaativa B, 2/50
01.06.2012 KRJ Väinölän, Helppo A, 3/40
01.06.2012 KRJ Diega Ponies, Helppo B, 1/40
04.06.2012 KRJ Suprant, Vaativa B, 3/30
04.06.2012 KRJ Diega Ponies, Helppo B, 1/40
04.06.2012 KRJ Virtuaalitalli Fiktio, Helppo A, 4/60
28.06.2012 KRJ Väinölän, Vaativa B, 4/40


29.06.2012 KRJ Virtuaalitalli Fiktio, Vaativa B, 5/60
09.07.2012 KRJ Diega Ponies, Helppo B, 2/40
20.07.2012 KRJ Roihaja, Helppo A, 6/50
20.07.2012 KRJ Virtuaalitalli Fiktio, Helppo A, 1/60
21.07.2012 KRJ Diega Ponies, Helppo B, 2/40
21.07.2012 KRJ Virtuaalitalli Fiktio, Helppo A, 4/60
22.07.2012 KRJ Virtuaalitalli Fiktio, Helppo A, 4/60
27.07.2012 KRJ Hex Sporthorses, Helppo A, 6/45
27.08.2012 KRJ Taavilan Suomenhevoset, Vaativa B, 2/60
27.08.2012 KRJ Virtuaalitalli Fiktio, Vaativa B, 7/60
29.08.2012 KRJ Virtuaalitalli Fiktio, Vaativa B, 1/60
05.10.2012 KRJ Painswick Ponies, Vaativa B, 3/50
06.10.2012 KRJ Painswick Ponies, Helppo B, 2/50
08.10.2012 KRJ Painswick Ponies, Helppo B, 7/50
12.10.2012 KRJ Diega Ponies, Helppo B, 3/40
16.10.2012 KRJ Virtuaalitalli Fiktio, Helppo A, 1/60
15.11.2012 KRJ Väinölän, Vaativa B, 5/40
01.12.2012 KRJ B Ponies, Vaativa B, 4/28
02.12.2012 KRJ B Ponies, Vaativa B, 1/50
02.12.2012 KRJ Jade Dressage, Vaativa B, 6/40
06.12.2012 KRJ B Ponies, Vaativa B, 4/50
11.12.2012 KRJ Virtuaalitalli Fiktio, Helppo A, 5/40


Kuvagalleria  © Mooa

img