Prijzen tickets Olympische Spelen 2016 in Rio bekend

Met dank aan onze trouwe bezoekers AlexRotterdam en Hans Willems kwamen we er vandaag achter dat de prijzen voor de Olympische Spelen van Rio in 2016 bekend zijn gemaakt en dat er meer bekend is geworden over de start van de verkoop van tickets. Wil je echt geen update missen over de Olympische Spelen? Zorg dan dat je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief!

Prijzen tickets Olympische Spelen 2016 bekend!

Olympische ticket prijzen rio 2016 bekend Prijzen tickets Olympische Spelen 2016 in Rio bekend

Op 16 september heeft het Olympisch organisatie committee bekend gemaakt dat er voor de Olympische Spelen in totaal 7,5 miljoen tickets op de markt komen. In vergelijking met de Spelen van Londen zijn dat 200.000 tickets minder. Van deze tickets is ongeveer de helft van deze tickets te verkrijgen voor 25 euro of minder. Tot de goedkoopste tickets behoren de voorronde tickets voor het hockey, die ongeveer 13 euro gaan kosten per ticket. Wil je echt op de beste plaatsen zitten van de Spelen? Dan kun je overwegen om de duurste tickets te kopen die er beschikbaar zijn; frontrow seats tijdens de openingsceremonie in het Maracanã. De duurste tickets voor dit evenement kun je kopen voor een slordige 1500 euro (4600 Braziliaanse Real).

Alle prijzen voor tickets voor de evenementen tijdens de Spelen kun je vinden in deze pdf file van het Olympisch committee.

Wil je alles weten over de prijzen van tickets? Op onze ticket prijzen pagina vind je alle informatie over hoe en waar je tickets kunt kopen!

Tickets gaan vanaf november in de verkoop; in Europa in de eerste helft van 2015

In hetzelfde nieuwsbericht wordt ook gesproken over de start van de ticketverkoop. Vanaf november kun je je inschrijven op de officiële website om mee te doen in de eerste lotingen. Dit lijkt echter alleen mogelijk te zijn voor inwoners van Brazilië. De ticketverkoop loopt in Europa namelijk via bureaus die een contract hebben afgesloten met het IOC om deze tickets lokaal te verkopen. In Nederland is dit bijvoorbeeld ATPI. De verwachting is dat deze tickets pas in de eerste helft van 2015 in de verkoop gaan. Natuurlijk zullen we je direct via onze website en nieuwsbrief informeren als wij meer weten over deze ticketverkoop!

Hier kun je je aanmelden voor onze nieuwsbrief (gratis, geen spam, alleen relevante informatie over de ticketverkoop en reizen naar Rio 2016): 

Geef een reactie