Cool fodboldrejser til England og Spanien

På UNI er vi nogle gutter, som vil finde ud af, hvilken aktivitet vi vil underholde os med i løbet af den årlige herretur. Vi plejer at være udenlands hvert år sports rejser i stil med Formula 1 rejser, hvorfor gruppen har været ude i en lang række varienrende aktiviteter a la Musical rejser London. Vi  betænker kraftigt fodboldrejser til England eller Spanien. For det er i sagens natur fodboldrejser arsenal en optimal tur at foretage os, idet alle er bidt af europæisk fodbold. Her i landet plejer vi også tit at tage ud og se fodbold lørdag eller søndag, for vi er sammen fodboldrejser real madrid tilhængere af byens hold, og naturligvis ser vi jævnligt samtlige af kampene her i byen.


Men scenariet går ud på, at flokken ikke er fuldstændigt enige om vi vil på en fodboldrejse til England eller snarere en fodboldrejse mod  Spanien i Sydeuropa. Os i vennegruppen kan ikke opnå konsensus, for en del er fans af Real, nogle  af Michael Laudrups gamle klub på New Camp mens vi desuden har tre store Tottenham fans plus nogle for Manchester City. Således er der skarpt opdelt en part, der foretrækker England, og på den anden side; en anden part ønsker at komme til spansk fodbold. De venner, som er fans af et hold i England, synes det vil være lidt øv at flyve til Spanien på fodboldrejse i 5 dage. Modsat står vennerne, som er spanske fodboldsfans, som føler, at fodboldrejser med destination England ikke er den fuldendte lykke.


Nu synes jeg egentlig, at det pt går mod at pege på et valg inden for den brede vifte af fodboldrejser som går til Spanien, vi tager. For dels et par af gutterne, som oprindeligt stemte for fodboldrejser til kampe i England, faktisk tilmed er en smule Barcelona-fans, og af den grund kan de sikkert godt overtales. Desuden er temperaturerne unægtelig mere tiltalende på den spanske kyst, og samtidig er det angiveligt en del mere ferieagtigt. Da vi flyver af sted nu her til efteråret, ville det unægtelig være über behageligt oveni at nyde lidt stemning af sommer.

Totalt nyt enekontor med nye lamper

Forrige søndag startede vi på at bygge om i baglokalet til min vietnamesiske bistro. Kontoret var ret gamle og havde brug for reolsystem samt at blive istandsat. Indtil videre har jeg kun været fokuseret på konferencemøbler og ny lampe der hvor gæsterne kommer. Det er selvsagt meget vigtigt at der er hyggeligt i bistroen da det er her jeg laver handel, men køkkenpersonalet mener også at personalet skal have bedre forhold. På baggrund af det deciderede jeg at anskaffe et par malere til at fikse vores personalerum. Der skal både males og trækkes nye kabler og så skal vi købe et par bedre. Lige for tiden har tjenerne og kokkene ikke en ordentlig garderode hvori de kan hænge deres egendele inden og efter de starter deres arbejdsdag. Køkkenpersonalet har aldrig nogensinde været utilfredse men køkkenchefen mener at det er på sin plads at de får syv ordentlige personaleskabe. Jeg har kigget online for at fremfinde rummelige omklædningsskabe men vi er stadigvæk meget usikre på hvor store de bør være da vi ikke har synderlig mange kvadratmeter i kontorområdet. Lokummet trænger på samme måde til at blive ordnet og i den forbindelse agter jeg at advisere håndværkerne om de vil kunne opsætte et lille badeområde sådan at køkkenpersonalet kan tage et skyl når de er færdige med deres vagt. Der er virkelig glohedt i køkkenet og hvis der er meget at lave bliver det hurtigt til nogle virkelig lange dage. Vores CFO har ligeledes behov for bedre arkiv & stålskabe og lybånd led til vores lønregnskab. Selvom en stor del af vor årsregnskab sker på nettet kniber det med pladsen på kontoret. Dessertkokken anvender også lidt af pladsen til opskrifter og de sidste par måneders menuoversigter. De opbevaringsskabe restauranten benytter nu er ikke acceptable så på grund af det agter vi at finde frem til en langt bedre udvej med reoler. En af mine venner tilrådede at jeg erhvervede tre specialskabe som kan stå under kontorbordet. Det tror jeg er en funktionel ide men håndværkerne må hellere afmåle højden og dybden på skrivebordet før end vi investerer i inventar Vores restaurantansvarlig er glad for at vi endelig har taget tiltag i forhold til at bygge et godt personalerum. Vi kan fornemme at det nuværende baglokale slet ikke er godt nok. Et godt eksempel er at køkkenpersonalet skal spise deres frokost i grupper på grund af at der ikke er nok plads ved spisebordet i baglokalet. Derfor vil vi ligeledes indkøbe et stort bord hvor kokkene og tjenerne kan spise personalemad simultant. Køkkenchefen og jeg tror at istandsættelsen kan øge arbejdsgejsten og skabe en god arbejdskultur mellem de ansatte.

Mon ikke det er bekræftet, at damer får shoppeabstinenster, når der bliver sommer – eller er det mon det vi siger til vores bedre halvdel?

Ny sæson for de fleste, vil det sige, at alle damer får modet til at forandre hele garderoben med bunker af nyt smart tøj. Og nu er slet ingen undtagelse, jeg har købt løs. Det betyder at jeg har fåetshoppet mig nogle sommerlækre ting fra blandt andet  Plus fine samt Coster Copenhagen. Deres brand er knap så udbredt, og det tænker jeg, bare er fedt. Således kan jeg få shoppet pjeces, som alle mine veninder ikke allerede har købt. Begge brands har danske designere bag sig, og jeg opdagede dem på computeren engang da jeg var manglede en pæn kjole til min venindes middag. Som oftest godt kan vise sig somen prøvelse, da jeg mere er til det rå udtryk, og det erfor det meste vanskeligt at finde, når det kommer til bluser. Men jeg ved, at både AJ117 Project og Piezak producerer enormt lækkert og tidløst tøj. Og jeg fremstår altid afslappet, på den flotte måde, når jeg går i deres tøj. Men skønt jeg bedst kan lide det overvejende mere rå, vil jeg denne gangsigte mod at efterligne det mere romantiske og boheme agtige look. Ikke mindst fordi jeg forleden var til udsalg, hvor jeg faldt over et bord fyldt med tøj fra blandt andet Rosemunde og Plus Fine. Og sælgeren der solgte tøjet, kørte en moderne stil. Hun brugte det romantiske med det afslappede , og det merner jeg vil være et super look i år. Så min sommer shoppe mission kommer til at være at arbejde henmod at opnå et grundlæggende mere feminint look.Det vil jeg måske gøre med at kombinere nogle feminine nederdele, med noget af mit mere rå tøj, for eksempel et råt bælte. Det ville højest sandsynligt blive et lækkert look til de sikkert mange sommerfester, jeg forhåbentlig bliver inviteret til.

Laver app udvikling

På jobbet har vi rigtig en optaget måned, for vi er i branchen med app udvikling , hvilket er mega omsværmet i disse tider. Således er jeg på udkig efter en del eksterne services, der bør kunne hjælpe teamet. Jeg nærlæste i weekenden om outsourcing, hvilket vil være en lettelse for arbejdspresset. Dog har vi vores egen homepage i platformen Drupal, og af denne grund er vi heldigvis allerede godt hjulpet, eftersom Drupal er et så solidt platform/ værktøj, foruden at det på samme tid er en særdeles betalelig løsning, fordi det er et open source CMS. Det er på samme tid til en hver tid helt igennem updated, og man kan vælge nøjagtig det eller de moduler, der svarer til de individuelle funktionalitetsbehov.


Nu tilbage til outsourcingsom nu er sagen. I relation til de forskellige løsninger, som jeg har itl opgave at finde frem til, er der generelt brug for en stor del kodearbejde. Og her ville effektiv outsourcing til Asien være en oplagt mulighed. Man er ekstremt smarte i Asien og elsker IT, og mit arbejde kan egentlig leje vores egen fuldtidsudvikler foruden projektledelse af en dansker. Det har stor betydning, pga. når jeg kører projekter m. uafbrydelig udvikling af nyt, må outsourcing til et land som Kina være ideelt, imens arbejdsmængden er størst.
Jeg bør naturligvis overhovedet ikke brokke mig over, at vi har mere end småtravlt med vores effektive app udvikling inden for alle brancher. Vores tid er så meget med os, hvor en lang række differentierede sektorer er syge efter at få designet en app til mobilen. Og det kan være til mange lige fra mange services, webshops, nyhedsupdates og måske bl.a. vejrudsigter. Idet det er meget populært, eftersom vi anvender mobil og tablet så meget, så det skal være enkelt at have adgang til varierende firmaer og tilbud.

Hep for fest , mobildisko og højt humør

Undertegnede deltog i den fedeste fest i lørdags, virkelig en sej fest. Min dejlige bedsteveninde rundede 30 år, og det skulle uden tvivl fejres med et brag. Wow, det skal damen her lige garantere at det var. Fødselaren var gået fuldstændig i halbal mode og erhvervede et Mobildiskotek. Jeg mener på ingen måde, at jeg har overværet et mobildiskotek, siden jeg var 16. Men nøj, sådan et mobildiskotek var cool. Man kunne intet andet end at have flashbacks tilbage til 1.g og et gulv tungt af røg fra røgmaskinen. Der eksistere altså intet som at fyre den af i diskokuglens flimrende skær, mens dig og veninderne er lige ved at kvæles af røg. Her er mit kæmpe problematik, idet jeg også runder 30 år om lidt. Nu kan jeg jo fremtrylle noget, der vil slå hendes party.


Derfor gik undertegnede i tænkeboks og kom frem til den skønne ide… udlejning jukebox, det er klart udvejen – Udlejning jukebox Ergo, en helt igennem 90’er fiesta. Vi må da være enige i, at nogle af de bedste fester en selv og veninderne var til, da man var teenager, var dem, hvor vi har brugt flere timer på at opbygge den perfekte playliste. Derefter afventede man, i jeg husker ikke hvor lang tid, at præcis de tracks som var bestilt, blev spillet. Himlen er inden for rækkevidde med jukeboks udlejning. Derved kan vi jamme til mange skønne gamle bands, såsom TV2 og Me and My, imens der hældes filur og tequila shots i halsen, jamen det er fest. Endvidere gør det intet, at min ven kender en, der ejer et festfirma, med fx jukebox udlejning. Derfor er jeg sikker på, at jeg får en god pris, og det medfører flere shots. Nu mangler jeg kun at søge mine palladium sko frem, nu er jeg klar til at blive 30, hurra og tillykke

Min familie har endnu en gang haft tyve

For en uge siden da min familie og jeg kom glade hjem efter et par dejlige dage i vores kolonihavehus i Sverige havde vi desværre haft tyveri i vores enjendom. Tyveknægtene havde gennemsøgt alle vore ting og stålet vor smykker, surround sound system og IT udstyr. Det er ikke første gang at det har fundet sted men hver gang er det frygteligt. Forrige gang det fandt sted havde tyvene ikke rodet i huset men kun taget vores Verner Panton lamper og vor ene kogle i stuen. Det her indbrud fremstod langt mindre forberedt og det varede flere dage at få opgjort hvad der var blevet fjernet. Indbrudstyvene havde bare udtømt samtlige skuffer og reoler ud på parketgulvene, ja selv børneværelset havde de været. Den gang da vi erhvervede vores enjendom for tre år siden var der allerede opsat Hemlarm samt Gsm larm som vores håndværkere selvsagt lod blive. Dog lader det ikke til at det reagerer super godt længere. Derfor har jeg bestemt mig for at købe nogle endnu bedre gsm alarm. Min storebror har anbefalet mere sikkerhed men jeg tænker nu alligevel at høre vor genboer hvilken slags alarmsystemer de benytter. Vor forsikringsselskab har anbefalet at vi laver bolte på alle vor døreog vinduer således at det bliver sværere for indbrudstyvene at finde en exit. Vi er dog overhovedet slet ikke glad for tanken om at vi og børnene faktisk skal være låst inde i selskab med indbrudstyvene i tilfældet af at de foretager røveri imen vi og børnene sover. Familien har virkelige brug for en alarm der er tilkoblet vores Iphones. På den måde er vi i stand til at nemt se om der er ubudne gæster hvis vi og børnene er på weekend eller i vores sommerhus. Desuden er det super godt at man kan se om alarmen er gået sådanne at man kan få fat i naboerne, sådanne at de kan få fat på ordensmagten. Det er også ret vigtigt at vi investerer i en tyverialarm som vor børn nemt kan slå fra og til. Børnene kommer trods alt hjem fra skole før end min kone og jeg kommer hjem fra arbejde. Alarmen skal være ligetil at slå til og fra men dertil skal den desuden også være bedre end vores forgående. Det mest vigtigste er at vi snarrest muligt hitter en bedre løsning sådanne at vi bliver foruden den ubehagelige følelse når familien kommer tilbage til en smadret dør og et gennemrodet hjem.

Gode gaveidéer – Radio flyer og måske legemad i træ

Jeg skal til dåb/navnefest på næste lørdag, og af denne grund skal jeg have fundet gaven nu. Sagen er, at jeg kender et sted, hos hvem man kan kigge på mange ønsker over nettet. En gave, som jeg påtænker, er klassisk legemad. Og her har jeg udset mig mærket, der går under navnet Haba, hvor udvalget er mægtig vidtrækkende. Du kan få den forskellige legetøjsmad lavet i i såvel træ som stof. Det er særligt Habas motorisk legetøj der netop de er kendte for. Idet en imellem de mange andre gæster til festen giver den samme gave, er det efter al sandsynlighed en anden type mad. Det er lavet af bøgetræ, så det er virkelig godt træ.


Den anden gaveide, jeg påtænker til dåbsgaven, er Bobles. Personligt havde jeg ikke kendt til dette inden, vil jeg berette, men dette er en type tumledyr, hvilke der er inspireret af simplistiske geometriske figurer, og tumlemøblerne er fremstillet som dyr i stilistisk form. Hvisse steder navngiver dem i øvrigt også for bobles Det unikke hos Bobles er, at de tilmed vil kunne anvendes som møblement. Det er egentlig mest en ting, niecen kan fornøjes ved, når hun er 1-2 år ældre, men de første år ender efter hvad man siger i 5. gear. De omtalte Bobles er forresten fremstillet af eva-skum, og det er hundrede procent miljørigtigt og derfor ikke afgiver noget kunstigt.


Den tredje overvejelse er Radio Flyer, som er kvalitets køretøjer til børn. Bedst er det er virkeligt, at såvel materialet plus design er über coolio. Hvis I er nogle som jeg, som ej har 100 % viden om hele rækken af de fancy betegnelser, vil jeg uddybe, at puky løbecykler udgør en lang række af trækvogne, løbecykler, de klassiske trehjulede cykler, gåvognene foruden meget lignende. I antager måske, at det er noget nymodens noget? Det er det nu ikke, Radio Flyer har egentlig fremstillet kørelegetøj til ungerne i mere end 50-100 år eller deromkring! Ergo så er det sidste at træffe et valg, har en fornemmelse af, at valget nok bliver Radio Flyer, idet dette kan hun få morskab med i de næste mange år.

Helsekost handler om Aurion mad

Jeg er begyndt at leve og ånde for helse kost, hvorfor jeg overvejer, at begynde min egen helseblog. Første skridt var, at min veninde foreslog visse kostændringer efter, at hun på egen krop havde prøvet det samme. Forandringerne rummede først og fremmest ændringer hvad angår kosten, så hendes mad kom til at være langt økologisk. Hun var sluppet af med en masse eksem og dertil et par ekstra kilo ved sådanne skift. Jeg hoppede af denne grund ligeledes på samme vogn. Jeg startede med at tage nogle tilskud, fx mineraler fra Aurion, fx zink samt vitaminer. Senere har jeg implementeret en lang række forandringer ind i mine vaner når vi taler helse – helserelateret. I tidligere tider lavede jeg sådan set mit brød selv, men jeg brugte bare altid det ordinære grovmel fra supermarkedet. Men her hoppede jeg over til meltyper fra Aurion til at starte med, og herfra lavede jeg næste trin og bestilte min egen Ellas kitchen, for så kan jeg male mit eget økologisk mel. Og så kan det garanteret ikke være ret meget sundere, føler jeg egentlig! Når vi taler maden har jeg dermed gået over til temmelig meget mere helsekost i livet, og nu er jeg begyndt at genoverveje min kosmetik, som jeg ligeledes har ambitioner om at ændre til mere miljørigtig. Og det er grunden til mit ønske om at skifte kun til sminke og andet fra Weleda, idet det hele er bæredygtigt og meget sundere for mit ydre foruden vores klima. Jeg har lige begyndt at bruge Weleda dagcreme, dog vil jeg vældig gerne ændre min produktserie til hele serien. For i udtalt grad kan jeg føle, hvor sindssygt mere optimalt jeg har fået det, og det vil mit ydre på samme måde gerne gennemgå fra hår til tær. Nå, men jeg har grund til at begynde en god blog omhandlende mine erfaringer, og her kan I læse meget mere om min tilgang til helsekost, herunder min kornkværn.

Vor ejeforening har virkelig brug for en bedre ejendomsservice

På onsdag aften skal vi have bestyrelsesmøde i ejerforeningen hvor jeg er bosat. Der er mange sager på dagsordenen så jeg gætter på at det bliver et super langt møde. Tit forglemmer vi at deltage i disse forsamlinger i ejendommen men denne gang har jeg i god tid afsat dagen så jeg ikke glipper det. Der er nemlig et utrolig vigtigt punkt som vi gerne vil have indflydelse på. Ejendommen skal anskaffe en bedre vicevært. Jeg har i lang tid været misfornøjet med forholdende indenfor og udendørs i foreningen og derfor vil vi godt prøve at hitte en ny løsningsmodel. Derfor vil vi bruge aftenen i dag på at fremfinde et par bedre bud. Det sted jeg arbejder benytter vi Ejendomsservice København og der er altid ordenligt både udenfor og indenfor og viceværten er utrolig venlig. Det er nøjagtig sådanne et firma jeg skal fremfinde lissom vicevært østerbro .


Det er en ganske stor ejendom så der foreligger super mange opgaver man skal ordne. Man skal holde styr på legeplads, ordne bagtrappe og skifte brandalarmer og så skal han være glad. Det er nemlig en meget betydelig ting at vi kan sende en sms til viceværten døgnet rundt uden at han bliver eddikesur. Vores nuværende vicevært er ret ofte  sur og besvarer ikke opkald når vi ringer.


Ejendommens fortorv trænger til en overhaling nu hvor det er blevet forår. Der skal klippes hække og havebordene og havestolene skal gøres klar til sommeren. Børnenes ruchebane har også brug for at blive frisket op. Som familie med små børn iværdsætter vi virkelig at der findes et rart gårdmiljø hvor vores børn kan spille bold og at gårdens børn er i stand til at snakke med viceværten mens han klargøre de grønne områder.


Min min ven som er håndværker har anbefalet at vi tager kontakt til Ejendomsservice Frederiksberg. I den ejerforening hvor han bor, benytter de Ejendomsservice Østerbro og det er de alle virkelig meget tilfredse med. Det er hederlig service og på samme vis er det gode priser. Ejendomsfirmaet varetager en del forskellige ting inden for ejendomsservice ligesom jeg formoder at deres tjenester stemmer over ens med vores forenings fornødenheder. Jeg har besluttet mig for at fremfinde syv forskellige løsninger og så kan ejendomsforeningen debattere det på mødet og så nærer jeg håb om at vi finder en god løsning. 

Jeg har endnu en gang været udsat for indbruds-nedtur

For to uger siden da min kone og børn vendte hjem efter en dejlig weekend i vores sommerresidens i det svenske havde vi haft bræk i vores villa. Indbrudstyvene havde gennemrodet alt og taget familiens penge, surround sound system og Ipads og tre Mac computere. Det er ikke første gang at det har fundet sted men hver eneste gang er det lige ubehageligt. Forrige gang det skete havde de ikke rodet i huset men blot stålet vor Verner Panton lamper og vor ene kogle i køkkenet. Men dette indbrudstyveri forekom en del mindre professionelt og det tog flere dage at få opgjort hvad der var blevet taget. De havde bare vendt alle skuffer og skabe ud på gulvet, ja endda børneværelset havde røverne gennemrodet. Den gang vi købte vores hus for to år siden var der allerede lavet Larm og Inbrottslarm som vores håndværkere naturligvis lod blive. Dog lader det ikke til at det reagerer særlig godt. Af samme grund har jeg bestemt mig for at købe et par spritnye gsm alarm. Min kollega har foreslået an alarmløsning men vi påtænker nu trods alt at adspørge vor naboer hvilken slags alarmsystemer de benytter. Vor forsikring har foreslået at vi laver låse på alle vor vinduer og døre således at det bliver mere besværligt for røverne at finde en vej ud. Min kone er dog overhovedet slet ikke begejstret for forestillingen om at vi faktisk skal være låst inde i selskab med tyvene hvis de foretager indbrud mens familien sover. Min hustru og jeg har virkelig behov for en alarm der er tilknyttet vor mobiler. På denne måde er vi i stand til at unden problemer at se hvis vi har selvbudne besøgende mens vi og børnene er på ferie eller i vores sommerhus. Det er også super godt at man kan se om alarmen er startet så man kan få fat i genboerne, sådanne at de kan få kontakt til ordensmagten. Det er desuden meget vigtigt at det er en tyverialarm som vores tre børn uden problemer kan navigere. Børnene kommer trods alt hjem fra skole og fritidsordning før end min hustru og jeg kører hjem fra arbejde. Alarmen skal netop derfor være ligetil at tænde og slukke men samtidig skal den også være endnu bedre end vor tidligere. Det der er vigtigst er at min kone og jeg snarrest muligt finder en god løsningsmodel så vi bliver foruden den frygtelige følelse når familien vender hjem til et smadret vindue og et tyveriramt hus.