Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
White Horses Stable
   Virallinen nimi:    Star Dust
   Lempinimi:    Starkku
   Syntymäaika:    1.6.1989, Norja
   Sukupuoli:    Tamma
   Rotu:    Norjanvuonohevonen
   Rek.Nro.:    VHR-A-125
   Isä:    Farr
   Emä:    Ovalia
   Säkä:    135cm
   Koulutus:    Ajo Opetettu, Ratsu, He C, re 70cm, me 60cm
   Hoitaja:    Melli | Päivis
   Omistaja:    White Horses Stable
   Näyttely menestys:    -
Tiivistelmä alempana:

Historia: Starkku on syntynyt pohjoisnorjassa. 6 vuotiaana se myytiin Suomeen, vaellustallille. Siellä se palveli uskollisesti monta vuotta, kunnes se tuli yllättäen tiineeksi. Tiineys huomattiin liian myöhään, ja omistaja päätti myydä Starkun. Se kun ei voisi vähään aikaan tehdä töitä, mutta söisi kuitenkin. Niinpä hän möi sen. Olen aina pitänyt vuonohevosista ja varsoista, joten ostin Starkun. Starkku sai varsansa (Dustin). Olimme sopineet, että hinta olisi pienempi, jos myisin koulutetun varsan myöhemmin varmasti vaellustallille. Niin varsa lähti ja Starkku jäi tänne meille. Myöhemmin Starkku on saanut vielä yhden varsan, White Monsterin. Silloin kuitenkin ihan tarkoituksella.

Hoitaessa: Harjaamisesta Starkku todella nauttii, ja erityisesti turvasta hellästi harjaamisesta. Aina kun tulee karsinaan harja kädessä. Se alkaa heti haistella sitä ja hangata turpaansa sitä vasten. Muutenkin päänseudun harjaaminen on siitä ihanaa. Se laskeekin päänsä aina kiltisti harjaamista varten. Toinen mistä se tykkää älyttömästi no se, että kun se on hikinen niin harjaa sitä kumisukalla kaulasta. Starkku alkaa oikein nojaamaan nautinnollisesti. Kaviot se nostaa aina melko kiltisti, huonoina päivä se saattaa yrittää riuhtoa jalkaansa, mutta luovuttaa helposti. Kuolaimet, ja satula on helppo laittaa. Se ei "liimaa" suutaan kiinni, eikä pullistele. Se kun on hoksannut, että kiukutteli se tai ei niin kuolaimet tulee joka tapauksessa suuhun ja satula selkään. Tarhassa Starkku on aina rauhallinen. Varsojensakin riehuntaa se seurasi tyynesti sivusta. Vain Silver on joskus saanut sen laitumella oikein riehumaan. Silver kyllä onkin sellaista tyyppiä, joka saa vaikka kivet tanssimaan. Peseminen ei Starkusta ole mikään sen kummempi toimenpide. Se ei voi väittää, etteikö peseminen tuntuisi kivalta, mutta ei se siitä nyt mitenkään erityisemmin nauti ja vajoa johonkin transsiin kun sitä pestään. Se on helppo pestä ja sopii aloittelijoille ensimmäiseksi pestäväksi hevoseksi. Se kun seisoo rauhassa paikallaan eikä juurikaan välitä ympäriinsä suihkuavasta vedestä. Toki se vähän hermostuu, mutta ei ala riehua. Uiminen on Starkusta kuitenkin mukavaa, mutta ei se siinäkään haluaisi päivät pitkät vedessä läträtä, kuten jotkut hepat. Starkku viihtyy oikeastaan paremmin ihmisten kuin hevosten seurassa. Ei se ole mikään erakko, joka ei ole yhtään muitten hevosten kanssa, mutta jos sen pitäisi valita ihmis- ja hevosseuran väliltä. Se valitsisi ihmisseuran. Starkku on myös ihmisten kannalta katsottuna kaikin puolin seurallinen. se jaksaa kuunnella tuntienkin vuodatusta ja yrittää aina jotenkin piristää… Starkku hyväksyy ihmiset helposti, toisin kuin eräät hevoset. Eikä se ole mikään valikoiva, mutta Starkun sydämessä on tilaa vain ani harvalla ihmiselle. Sen paikan saavuttaminen vaatiikin sitten hillittömästi työtä ja vuosien yhteistä taivalta, mutta sitten Starkku ei varmasti unohda, ikinä! Lisäksi on ihanaa kun tulee talliin ja Starkku tulee aina ovelle tervehtimään ja kajauttaa tervetulo hirnahduksen jo ennen kuin on edes lähellä karsinaa.

Taluttaessa: Starkku on mukava taluttaa. Se liikkuu aina mukavasti rinnalla, eikä yritä yhtään mitään. Edes kupissa odottava ruoka ei saa sitä kiirehtimään askeliaan. Ainoan poikkeuksen se tekee kun ilkeät ihmiset taluttavat sitä. Starkku on tavallista herkempi vaistoamaan sellaiset asiat. Ihmiset joitten kanssa muut hevoset menisivät kiltisti, voivatkin olla Starkun mielestä ilkeitä lurjuksia, eikä Starkku ole kovin usein väärässä. Kerran, ennen kuin WHS oli vielä kunnolla toiminnassa, eräs mies tuli muuten vaan ratsastamaan. Hän haki Starkun tarhasta odotellessaan sitä, että hänelle laitettiin hevonen kuntoon. Starkku oli saada hepulin ja oli ihan kiihtynyt heidän tullessaan talliin. Ratsastaessa mies käytti minuutin välein raippaa… (Kyse ei ollut tallin hevosista vaan eräästä, joka oli yksityisenä.). Sen jälkeen kaikkia epäilyttäviä tyyppejä on pyydetty hakemaan Starkku tarhasta ;)

Kuljettaessa: Starkku on helppo lastata. Se menee aina kiltisti koppiin ja on siellä kunnolla. Se ei ole varmaan ikinä potkaissut trailerin seiniä. Se on oikea pikku priimus kuljettaessa. Ei siis mitään ongelmia. Hermostuneet hevosetkin se saa usein rauhoittumaan, vaikka ei niin ”hevossosiaalinen” olekaan. Se on kyllä tosi uskomaton. Aika mahdottomat hepat pannaan aina matkustamaan sen kanssa. Starkku käykin usein kisapaikoilla, vaikka ei itse kilpailisikaan. Ihan vain kaverina. Starkku ei myöskään saa helposti traumoja. Kerran eräs aloittelija talutti sitä liian reunasta ramppia. Starkun toinen jalka lipsahti ja olimme varmoja, että se ei enää suostu astumaan jalallaankaan rampille. Vielä mitä se nousi heti pystyyn ja katsoi perinpohjin säikähtänyttä lastaajaansa kysyvästi ja kun tämä yhä seisoi paikallaan se meni omin voimin vaunuun.

Kilpailuissa: Kisoissakin se on kuin viili pytty, kuten ehkä noista aiemmista jutuista voi päätellä. Siis mikään ei hetkauta sitä. Se kyllä tykkää poseerata, mutta senkin se tekee hillitysti. Se ei ikinä säikähdä mitään kisapaikalla, eikä yritä keksiä mikä olisi kamalan vaarallista ja mitä sitten pitäisi alkaa kyttäämään. Sillä ei ole edes ramppikuumetta. Se tekee kaiken niin kuin kotonakin ja onkin hyvä ja luotettava ensimmäinen kisahevonen ja sopii sellaisille, jotka itse hermoilevat. Starkku kyllä aistii hermostuneisuuden, mutta sen sijaan että se itse hermostuisi se muuttuu vain rauhallisemmaksi ja yrittää rauhoittaa ratsastajaakin.

Ratsastaessa: Varmajalkainen, ja rauhallinen (ei tainnut tulla yllätyksenä ;). Starkku ei vähästä hätkähdä, joten se on oiva aloittelijoiden ratsu. Sopii myös mainiosti maastoon. Sillä siihenhän se on alunperin tarkoitettu. Sen askeleet ovat mukavat. Ravi saattaa olla vähän töyssyistä, mutta ei mitään kamalaa. Starkku on yllensä reipas, ja kuuliainen, mutta silloin tällöin laiskuus iskee. Silloin sen liikkeelle saamiseen tarvitaan pikkuinen raipan näpäytys. Jos haluaa mennä Starkulla hyvin koulua pitää olla taitava. Pelkkä peräannon saaminen on Starkun kanssa työn, ja tuskan takana, koska se on koulutettu maastoratsuksi. Eli kaikki pysyvät yleensä selässä. Starkku ei myöskään hermostu ristiriitaisista avuista, vaan yrittää totella niitä parhaansa mukaan. Eihän se toki aina voi onnistua, mutta se yrittää parhaansa. Eli, jos Starkku tekee mielestäsi väärin. Niin kannattaa kyllä ensin tarkistaa omat avut ja kun on ihan varma, että teki oikein niin sitten voi vähän empien ja vain harvoissa tapauksissa syyttää Starkkua. Starkun koulutaso ei ole päätä huimaava, joten siltä ei voi pyytää mitään vaikeaa. Sitähän ei ole alun perin kouluratsuksi tarkoitettu, eikä se vanhemmiten ole uusia temppuja oppinut. Perus jutut menee helposti, mutta vähänkään vaikeammat tuottaa ongelmia. Eli älkää pyytäkö Starkulta mahdottomia. Esteilläkään se taso ei ole mitenkään korkealla. Se on kyllä innostunut hyppäämisestä ja on siinä aina eteenpäin pyrkivä ja innokas. Se tottelee jopa tavallista paremmin apuja ja kieltäytyy ani harvoin. Se yrittää mistä tahansa kulmista, vaikka toivoa ylipääsystä ei olisikaan. Vika on yksinkertaisesti siitä, että se ei pysty hyppäämään korkeammalta, mutta sellaiselle ratsastajalle, joka ei hyppää tuota 70cm korkeampia on Starkku oiva esteheppa. Maastossa Starkku on parhaimmillaan. Se kuuntelee ratsastajaansa, ja ryhtyy jokaiseen hulluun yritykseen. Vaikka ratsastaja haluaisi mennä pystysuoraa seinää ylös Starkku suostuu. Se on semmoinen seikkailija luonne. Sillä kisataan matalilla esteillä, ja maastoratsastuksessa.

Tiivistelmä: Starkku nauttii hirmuisesti harjaamisesta, päästä erityisesti. Starkku tykkää myös jos sitä harjataan kumisualla voimakkaasti kaulasta. Silloin kun se on hikinen. Satula ja kuolaimet menee helposti. Se hoitaminen on siis helppoa. Tarhassa Starkku on aina rauhallinen. Se ei riehu juuri koskaan. Peseminen on Starkusta ihan ok ja se on helppo pestä. Sopii aloittelijoiden pestäväksi. Uiminen on Starkusta mukavaa. Starkku on siitä kummallinen, että se viihtyy paremmin ihmisten kuin hevosten seurassa. Ei se mikään erakko ole, mutta… Sen kanssa on helppo ystävystyä ja se sopii hyvin ensimmäiseksi hoitsuksi. Starkku hyväksyy kaikki, mutta todellista paikkaa sen sydämessä, sitä on vaikea lunastaa. Se vaatii vuosien yhteistä taivalta, mutta se kannattaa! Taluttaessa Starkku on helppo ja kiltti. Se kuitenkin huomaa heti jos taluttaja on ilkeä. Se vaistoaa sellaisen herkästi ja kiihtyy asiasta. Se onkin oiva hevonen paljastamaan lurjukset. Kuljettaessa Starkku on myös todellinen priimus. Se menee kiltisti sisään ja on siellä kiltisti. Starkku on mahtavaa seuraa hermostuneille. Se saa melkein kaikki rauhoittumaan. Kisoissa Starkku on tosi rauhallinen! Se poseeraa mielellään, eikä sillä ole minkäänlaista ramppikuumetta. Sopii loistavasti ensimmäisissä kisoissaan olevalle. Ratsuna Starkku on rauhallinen ja varmajalkainen. Starkku sopii hyvin aloittelijoille ja maastoon. Se ei hermostu ristiriitaisista avuista. Se ei ole kovin taitava, mutta yrittää aina parhaansa. Kouluratsuna se ei oikein menesty. Peräantokin on sen kanssa melkoisen tuskan takana. Esteilläkään se ei ole mikään huippu heppa, mutta yrittää aina. Maasto on siis sen ominta alaa. Se on luonteeltaan seikkailija ja se suostuu mihin tahansa hulluihin yrityksiin.

i. Farr ii. Raiya iii. Alaska Snow
iie. Bella
ie. Brigita iei. Pairs
iee. Meet Vern
e. Ovalia ei. Montana TNT eii. Stovar
eie. Malla
ee. Mom eei. Smoochin
eee. Flotreno.Ch. White Monster (I. Endlessly Curious)
t.Dusti: (Ei tietoja)

KRJ Sijoituksia: 2
ERJ Sijoituksia: 0
KERJ Sijoituksia: 0
Muita Sijoituksia: 3 [1 voitto]

10.2.2005 | VHR KRJ | Kouluratsastus | lk.1 | 11/16
15.1.2005 | Luna Center ja Islanninhevostalli Vinur ERJ | Esteratsastus | lk.2 | 34/40
18.12.2004 | Varjorautiaan talli | Kouluratsastus | He C | 6/10
18.12.2004 | Huvikumpula KRJ | Kouluratsastus | lk.1 | 5/25
17.12.2004 | Black Rose KRJ | Kouluratsastus | lk.1 | 27/35
16.12.2004 | Kaviopolun Ratsastuskeskus KRJ | Kouluratsastus | lk.2 | 11/30
1.12.2004 | Katin ja Marin talli KRJ | Kouluratsastus | lk.1 | 35/35
30.11.2004 | YT Pessoa KRJ | Kouluratsastus | lk.1 | Peruttu
28.11.2004 | YT Mansikkakukkula KRJ | Kouluratsastus | lk.1 | 5/21
23.11.2004 | FSRa ERJ | Esteratsastus | lk.2 | 24/25
22.11.2004 | FSRa KRJ | Kouluratsastus | lk.1 | 19/20
15.6.2003 | Ardwyn Welsh Ponies and Cobs ERJ | Esteratsastus | lk.2 | Tuloksia ei varmaan tule ikinä
31.5.2003 | Sleysy KRJ | Kouluratsastus | he C | 13/25
9.5.2004 | Laura P. KRJ | Kouluratsastus | he C | 13/40
29.4.2004 | Kisa- ja siitostalli Sunrise | Kouluratsastus | lk.2 | 4/16
10.4.2004 | Kisa- ja Siitostalli Sunrise | Kouluratsastus | he C | 1/5
27.2.2004 | Kisakeskus Pipot | Kenttäratsastus | lk.1 | 5/15
26.2.2004 | Kisakeskus Pipot | Kouluratsastus | lk.1 | 18/25
25.2.2004 | Kisakeskus Pipot | Esteratsastus | lk.2 | 8/25
2.2.2003 | Cristy's Stable | Kouluratsastus | lk.1 | 36/40
20.1.2003 | Mustangtalli | Kenttäratsastus | lk.1 | 3/7
15.11.2003 | Mustangtalli | Esteratsastus | 50-60cm | 7/15
13.12.2003 | Arabitalli Costure | Näyttelyt | Vuonohevoset | Tuloksia ei vrmaan tule ikinä
4.10.2003 | Drewpop talli | Esteratsastus | 40-60cm | 9/10
12.10.2003 | Dollar's Farm | Esteratsastus | 60-70cm | 14/20
18.10.2003 | Virtuaalitalli Kraften | Esteratsastus | lk.1 | 12/25
26.5.2003 | Ratsutalli Gueen of the Sky | Näyttelyt | vuonikset | Tulos sivu ei toimi


Layout ©: Saara L. | Tekstit ©: Saara L. | Otsikko ©: Saara L. | Tausta ©: koodeilla | Kuvat ©: NFHR