תרופות סבתא לשיעול

תקף אתכם שיעול טורדני? מעוניינים לנסות טיפול טבעי לשיעול? תרופות סבתא הן המקום להתחיל, משום שהן נחשבות בטוחות וטבעיות – והרבה פעמים יעילות לא פחות מתרופות תעשייתיות. רק שימו לב שאתם יודעים מה אתם מכניסים לגוף שלכם.

אין כמעט אדם שלא לוקה בשיעול לפחות פעם בשנה ורבים האנשים שיעידו, "שכמו שהוא בא ככה הוא הולך". למרות זאת, התקופה בה השיעול מגיע לביקור בגופנו עשויה להיות די מעיקה ואנשים רבים מעוניינים להקל על התופעה. השיעול הוא תופעה שנוטה לחלוף מעצמה ולכן, על אף שרופאים מסוימים נותנים מרשם לתרופות שיעלימו את רפלקס השיעול, לעיתים אין צורך ממשי בנטילת תרופות, מכיוון שניתן להקל על התופעה גם בדרכים טבעיות. אם אתם שואלים את עצמכם מהן הדרכים הטבעיות העוזרות להקלה על רפלקס השיעול, להלן כמה מתרופות הסבתא היותר יעילות.

 

הגיעה שעת התה

אין כמו תה חם כדי לשפר את מצב הרוח כמו גם את מצב הגרון. חליטת צמחים היא אחת מתרופות סבתא לשיעול הנפוצות ביותר. מכיוון שישנם הרבה צמחי מרפא אשר בכוחם לעזור לתופעת השיעול ולהקל עליה, אפשר אף לגוון בטעמים של התרופה הטבעית הטעימה ביותר. בין החליטות הנפוצות להקלה על שיעול היא חליטת על אורגנו, תה עם לימונית ולואיזה, תה קמומיל, חליטת עשב לימון עם דבש ושן שום, תה עם מקל קינמון ומים חמים עם דבש, ג'ינג'ר ולימון.

 

טיפול ספא ביתי

שיעול הוא תופעה טורדנית גם אם אינו מגיע עם חום. ישנן דרכים טבעיות לטפל בשיעול ביניהן, עיסוי בשמנים ואדים או במילים אחרות טיפול ספא ביתי מפנק. כדי להקל על שיעול מומלץ להרתיח בסיר מים וכאשר הם מגיעים למצב רתיחה, לנשום את האדים שעולים מהסיר. האדים עוזרים בפתיחת דרכי הנשימה וידועים כמקלים על מצבים של שיעול. טיפול נוסף שעשוי לעזור הוא עיסוי חלקו העליון של הגב בעזרת שמנים חמים, כאשר המומלץ מבין השמנים הוא שמן זית שעבר חימום. ישנם גם שמנים המופקים מצמחים, כמו למשל שמן מעץ האקליפטוס שגם הוא ידוע כמקל על שיעולים טורדניים. אז קדימה, לתפוס את בן/בת הזוג ושלוש-ארבע-לעבודה!

 

תרופות סבתא ברקיחה עצמית

נטילת תרופות נובעת בדרך כלל משאלה עיקרית אחת, אשר עיקרה הוא – למה צריך לסבול? אז ללא ספק אין צורך לסבול והרפואה המודרנית אכן מתקדמת ופורצת גבולות. ובעוד שבבית המרקחת קיימים סוגים רבים של תרופות למיגור בעיית השיעול, במקביל אליהן גם דרכי הריפוי הקדומות, המנצלות את תכונות הריפוי של הצמחים מהטבע, גם הן, ידועות כמועילות. ולעיתים, אם השימוש בהן צולח, אין צורך ממשי בליטול תרופות.

 

כשמדובר בתרופות ברקיחה עצמית, כמובן שאין צורך ללבוש את חלוק המעבדה מכיוון שהחומרים הם מהטבע וכל שנדרש מכם הוא לערבב אותם יחדיו ומקסימום לכתוש. בין השילובים הנפוצים – בצל קצוץ מעורבב עם דבש, הרתחת חצי כוס חלב וערבובה עם חצי כוס סודה, סלק מבושל עם קנה סוכר, לימון עם מלח ופלפל והיד עוד נטויה.

 

הימנעות ממזונות מעוררי ליחה

ישנם שיעולים רבים אשר מופיעים גם עם ליחה ולעיתים, הטיפול הכי מוצלח כולל הימנעות ממזונות מסוימים. כשם שיש מזונות שמקילים על השיעול ישנם מזונות, שמחמירים את התופעה ובזמן השיעול מומלץ מהם להימנע. ביניהם, מוצרי חלב למינים, מאכלים מטוגנים ושמנים, בננות, במבה ובוטנים, ממתקים ומאכלים מסוכרים. תזונה לא מאוזנת לפעמים מהווה כפתח למחלות ולכן, בדרך כל, אם מעוניינים לטפל בבעיה בריאותית כמו תופעת השיעול, מומלץ להקפיד על תזונה נכונה אשר בכוחה להקל ולעזור.

 

כוחם של המים

מים חיים. משאב טבעי לחלוטין לעין בלתי מזוינת. אולם מקורות יודעי דבר יעידו כי המים ידועים בכוחם המרפא ובסגולותיהן הטבעיות. לכן, אם אתם מעוניינים להקל על בעיות בריאותיות, מים הם תמיד פתרון שרצוי לקחת בחשבון. אמבט חם מלא אדים, טבילה במי ים (במידה והשיעול הופיע בימים החמים) ושתייה מרובה של מים, הם ללא ספק תרופות סבתא יעילות לגוף ולנשמה וביכולתן להקל כמעט על כל תופעה. לכן בנוסף לכל המרקחות ותרופות סבתא לשיעול שקיימות ברפרטואר האנושי העשיר, מומלץ גם לנסות להירגע באמבט חם ומפנק עם שמנים טבעיים, שבכוחו לעורר אתכם ולגרום לכם להרגיש רעננים ובריאים.

 

רפלקס נחוץ והכרחי

כאשר השיעול מגיע, כדאי לזכור שהשיעול הוא תרופה טבעית לכשעצמה, לבעיות אותן גופנו מנסה לפתור. לכן, לפני שאתם נוטלים את כל תרופות הסבתא או תרופות מרשם לשיעול שקיימות, תנו לגוף גם להשתעל קצת בין תרופה לתרופה ולנסות לפתור גם בכוחות עצמו את כל אותן הבעיות.

 

ותרגישו טוב!