[Valitettavasti käyttämäsi selain ei tue tyylilomakkeita täydellisesti, joten sivusto ei näy kaikessa komeudessaan.]

Kuukuppikunta

Kuukuppikunta?

Kuukuppikunta on epäkaupallinen sivusto, joka on keskittynyt levittämään kuukautiskuppeihin liittyvää tietoa. Sivuston tarkoituksena on tarjota perustietoja kupista sekä ohjeita ja neuvoja kupin käyttäjille, vastata usein kysyttyihin kysymyksiin sekä kumota yleisiä ennakkoluuloja, ja tietysti edistää kuukupin käyttöä.

Kuukuppikunta näki päivänvalon joulukuun 6. päivä vuonna 2004. Kuukuppikunnan perustivat Janiika Aaltonen, Johanna H., Pauliina Männistö sekä Miia Ranta.

Tiimi
Tukijat
Tietolähteet
Promootio

Linkitys
Lentolehtiset ja tiedotteet


Tiimi

Kuukuppikunnan epäkaupallisuus tarkoittaa sitä, että sen taustalla eivät vaikuta kuppien valmistajat tai myyjät. Sivusto on tehty vapaaehtoisvoimin ja sen ylläpidosta sekä sisällöstä vastaavat tyytyväiset kupinkäyttäjät, joiden mielestä on sääli, jos kuppitietous ei leviä laajemmalle. Ylläpitotiimiin kuuluvat seuraavat henkilöt:

Janiika Aaltonen

Keskustelufoorumilla ja IRCissä Aaltoneito
Vastuualue: Sivuston tekninen toteutus ja ylläpito, sisällöntuotto

Sonja Koskela

Keskustelufoorumilla ja IRCissä SCos
Vastuualue: Keskustelufoorumin tekninen ylläpito, hintavertailu

Pauliina Männistö

Keskustelufoorumilla pau, IRCissä igelkott
Vastuualue: Valokuvaaminen

Miia Ranta

Keskustelufoorumilla ja IRCissä Myrtti
Keskustelufoorumin tekninen ylläpito

Ylläpitotiimin jäsenet toimivat myös Keskustelufoorumin moderaattoreina Heidän lisäkseen moderaattoreina toimivat louhi, memmu_s, Mewril, Reetta, sorjamaria ja Älinä. Tiimi ja moderaattorit esittäytyvät Keskustelufoorumilla.

Tiimimme jäsenet voivat pyydettäessä osallistua erilaisiin promootio- ja tiedotustilaisuuksiin, kunhan vähintään matkakulut korvataan. Yhteydenotot sähköpostitse, osoitteeseen . Tiimiläisiä voi lähestyä myös IRCnetissä.

HUOM! Mikäli tiimimme jäsenet kirjoittavat muiden sivustojen keskustelualueille, he käyttävät aina joko omia nimiään tai nimimerkkejään. Tiimimme ei siis vastaa nimimerkeillä "kuppi", "kupittaja", "kippis kupille", "kuukuppi" "www.kuukuppikunta.net" jne. kirjoitetuista viesteistä.

Sivuston sisällöntuotossa ovat auttaneet myös #kuukuppi-kanavalla (IRCnet) irkkaavat henkilöt. Lisäksi Käyttäjäkokemuksia sekä Käytännön kikkoja -alasivujen sisältö on pitkälti riippuvainen kupin käyttäjien aktiivisuudesta, eli lähettäkäähän kokemuksianne ja kikkojanne osoitteeseen .

sivun alkuun

Tukijat

Suuret kiitokset seuraaville henkilöille Kuukuppikunnan taloudellisesta tukemisesta.

sivun alkuun

Tietolähteet

Suurimmaksi osaksi sivustolla esitetty tieto on peräisin kuukautiskuppien valmistajien ja jälleenmyyjien WWW-sivuilta sekä muista luotettavista lähteistä. Kuukuppikunta onkin pääasiassa infopaketti, johon eri puolilla verkkoa vellova tieto on koottu. Kuppitietoutta kaipaavan ei siis tarvitse surffata ympäriinsä, vaan kaikki tarpeellinen tieto löytyy yhdeltä sivustolta ja suomeksi.

Kaikkia tietoja ei löydy edes valmistajien kotisivuilta. Tietoa on siksi pyydetty myös sähköpostitse suoraan valmistajilta. Lisäksi neuvoja on kysytty erinäisiltä asiantuntijoilta. Käytössä on myös se kuuluisa maalaisjärki: on paljon sellaisia kysymyksiä ja pulmia, joihin löytyy ratkaisu, kun asiaa hetken aikaa kunnolla pohtii. Moniin kupin käyttöä koskeviin ongelmiin puolestaan löytyy vastaus kokemusten pohjalta.

Joskus valitettavasti käy niin, että jokin sivuilla kerrottu tieto paljastuu myöhemmin virheelliseksi ja vaatii muokkaamista, lisäyksiä ja muuta vastaavaa. Tällaisista muutoksista tiedotetaan etusivun Päivityksiä-listassa.

sivun alkuun

Promootio

Koska muutkin kuin vain tiimimme jäsenet haluavat levittää kuppitietämystä ja mainostaa Kuukuppikuntaa, tarjolla on muutamia apuvälineitä, joiden avulla informaation jakaminen käy helpommaksi. Pienellä vaivannäöllä Kuukuppikuntaa voi tehdä tunnetummaksi linkittämällä sivuston pienen ja sievän bannerin avulla vaikka kotisivuilleen tai blogiinsa. Aktiivisemmat voivat jakaa printtausvalmiita lentolehtisiä ja tiedotteita.

Linkitys

Sivuston URL on siis http://kuukuppikunta net. Linkityksessä voi käyttää seuraavia bannereita, joita voi myös muokata omiin tarkoituksiinsa sopiviksi.

Lentolehtiset ja tiedotteet

Lentolehtiset ja tiedotteet on tallennettu pdf-muotoon, eli niiden avaamiseksi tarvitset jonkin pdf-tiedostoja ymmärtävän ohjelman (esim. Adobe Acrobat Reader). Huomioithan Kuukuppikuntaa mainostaessasi, että levität lentolehtisiä ja tiedotteita vain sellaisiin paikkoihin, joissa se on sallittua, etkä käytä kiinnittämiseen keinoja, jotka voivat vahingoittaa pintamateriaaleja. Tarkoitus on levittää tietoa, ei vandalisoida.

Lentolehtiset on suunniteltu sellaisiksi, että niitä voi jakaa käyntikorttien tapaan (joko suoraan ihmisille tai sitten jättämällä vaikka pienen pinon johonkin sopivaan paikkaan) tai kiinnittää sopiviin paikkoihin nähtäville. Iskulause vaikuttaa parhaaseen käyttömuotoon jonkin verran, esimerkiksi osa teksteistä on suunniteltu käytettäväksi julkisissa naisten WC-tiloissa, koppien sisäpuolella.

Iskulauseiden lisäksi lentolehtisissä lukee tietenkin Kuukuppikunnan URL. Ihmisten muisti tekee kuitenkin tepposia, joten tarjolla on myös irtirevittäviä osoiteliuskoja. Liuskoja voi kiinnittää lentolehtisen alle enemmänkin, jos haluaa varmistaa, etteivät ne lopu ihan heti kesken.

Tiedotteiden jakeluun sopivia paikkoja on useita: erinäiset ilmoitustaulut, terveyskeskusten odotushuoneet, naisten WC-tilat, liikunta- ja tanssipaikat, ratsutallit, uima- ja urheiluhallit, kuntosalit... Lisäksi tiedotteita voi viedä sellaisille tahoille, jotka voisivat olla kuppitietoudesta kiinnostuneita, esimerkiksi terveydenhoitajille, gynekologeille, terveystiedon opettajille ja apteekkareille. Käyttäkäähän mielikuvitusta.

Ilmoitustaululle tiedotteet voi laittaa näppärästi jakoon taittelemalla niitä varten paperista pienen taskun (tai käyttämällä kirjekuorta), jonka kiinnittää ilmoitustauluun. Pienellä vaivalla tiedotteet saa ilmoitustaululle jakoon melko näyttävästikin. Värikäs kirjekuori tai paperi kiinnittää huomion pelkkää valkoista paremmin, ja pienellä liimapuikon heiluttelulla jakoon saa myös Kuukuppikunnan osoiteliuskoja sloganin kera.

esimerkkikuva

Tiedotteita voi laittaa jakoon esimerkiksi näin. (Kuva: Janiika Aaltonen / Aaltoneito)

urlit.pdf
8 x 7 repäistävää osoiteliuskaa

flaijerit01.pdf
16 lentolehtistä, neljä erilaista iskulausetta:

flaijerit02.pdf
16 lentolehtistä, neljä erilaista iskulausetta:

jako.pdf
Kahdeksan lentolehtistä, tekstinä "Ota tästä, ole hyvä! Minulla on jo parempi ratkaisu..."
Tämän lappusen avulla pääsee eroon kaappiin kertyneistä kertakäyttösiteistä ja tamponeista. Kertakäyttösuojat vaikkapa pahvilaatikkoon, lappu kiinni laatikon reunaan ja laatikko esimerkiksi oppilaitoksen WC-tiloihin.

tiedote01.pdf
Tiedote on lyhyt ja ytimekäs. Siinä kerrotaan, mikä kuukautiskuppi oikein on ja miten se toimii. Lisäksi listataan kupin etuja kertakäyttöiseen suojaan verrattuna tilavuuden, hygieenisyyden, ekologisuuden ja mukavuuden osalta. Tiedote on suunniteltu siten, että kun sen kopioi kaksipuoleisena (siten, että molemmat puolet ovat samoin päin), voi helposti leikata yhdestä arkista neljä kaksipuoleista tiedotetta.

sivun alkuun