[Valitettavasti käyttämäsi selain ei tue tyylilomakkeita täydellisesti, joten sivusto ei näy kaikessa komeudessaan.]

Kuukuppikunta

Tervetuloa

Olet saapunut Kuukuppikuntaan – epäkaupalliselle sivustolle, jonka tarkoituksena on levittää tietämystä kuukautiskupista. Sivustolta löydät laajan esittelyn kupista, tietoa sopivan kupin valinnasta ja hankkimisesta sekä tietysti myös neuvoja kupin käyttämiseen. Koska sivusto on hyvin laaja, siihen tutustuminen kannattaa aloittaa Sivukartan avulla. Jotta sivustolla käytetyt termit eivät olisi vieraita, kannattaa vilkaista myös Sanastoa.

Kuukuppi on silikonista tai luonnonkumista valmistettu kestävä kuukautissuoja. Se asetetaan kuukautisten ajaksi emättimeen, jolloin vuoto kerääntyy kuppiin. Kuppi tyhjennetään tarvittaessa, pestään ja laitetaan takaisin paikalleen.

Kuppi keksittiin jo 1930-luvulla, mutta suurempaa suosiota se on alkanut saavuttaa vasta viime vuosina. Koska yksi kuppi kestää käytössä useamman vuoden, se on sekä luonnon että lompakon ystävä. Mikä tärkeintä, kupin käyttäminen on miellyttävää ja se helpottaa kuukautisten aikaista elämää huomattavasti. Vihdoinkin on mahdollista saavuttaa se vapaus, jota kertakäyttöisten suojien valmistajat vain lupailevat.

Kuten monet varmasti ovat huomanneetkin, Kuukuppikunnan ylläpito on ollut viime aikoina aika jähmeää. Sivustoa ylläpidetään vapaaehtoisvoimin, ja tällä hetkellä tiimiläisillämme on kädet täynnä omien elämäntilanteiden kanssa. Pahoittelemme, että sivusto on vähän "retuperällä".

Seuraamme sähköpostejamme hieman vaihtelevalla menestyksellä, ja vastauksissa saattaa joskus kestää. Kiireellisempiin tapauksiin (esim. rekisteröintiongelma foorumilla) pyrimme reagoimaan nopeammin, mutta sivuston päivittämiseen liittyvien viestin käsittelyssä voi mennä pidempään.

Kiitämme kärsivällisyydestänne, ja toivottavasti tästä vielä joskus noustaan.

Lähetä sähköpostia:

  • Sivuston (EI foorumin) ylläpitoon liittyvissä asioissa (esim. päivitykset):
  • Keskustelufoorumiin liittyvissä asioissa (esim. käyttäjätunnukset):
  • Yleisesti Kuukuppikunta-tiimille:

Voit antaa palautetta sivustosta Keskustelufoorumilla, myös ilman foorumin käyttäjätunnusta.


Päivitykset

21.7.2013 Käyttäjäkokemuksiin lisätty yksi uusi kokemus. VauvaPOP lisätty Kupin hankkiminen ja Muut kestosuojat -sivujen myyjälistoille.

6.5.2012 Käyttäjäkokemuksissa on nyt pari uutta kokemusta.

3.12.2011 Tukijoiden listaan lisätty muutamia uusia nimiä.

22.6.2011 Laurelin lisätty kestositeiden ja -pikkuhousunsuojien kotimaisten valmistajien listaan.

10.4.2011 Pikkupuoti Pompom lisätty kestositeiden ja -pikkuhousunsuojien kotimaisten valmistajien listaan.

23.2.2011 Käytännön kikkoihin lisättiin vinyylihanskavinkki.

sivun alkuun