Direct naar (in deze pagina):inhoud, zoeken of menu.

Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu

Veilig tatoeëren en piercen

Deze website gaat over het veilig tatoeëren en piercen. U kunt hier vinden welke bedrijven een vergunning hebben en meer informatie krijgen over veilig piercen en tatoeëren.

Onder tatoeëren wordt ook verstaan het aanbrengen van permanente make-up (PMU) en cosmetische tatoeages. Onder piercen valt ook het prikken van gaatjes in de oorlel, het kraakbeen van het oor en de neusvleugel. Dit laatste gebeurt meestal bij een juwelier of bijouterie. Juweliers of bijouterieën die alleen maar gaatjes prikken in oorlellen moeten zich wel aan de hygiënerichtlijnen houden, maar hoeven geen vergunning te hebben. 

Tattooshops, piercingstudio's, specialisten permanente make-up moeten een GGD-vergunning hebben. De GGD verstrekt deze alleen na een inspectie. Zonder vergunning is het verboden een tatoeage of PMU te zetten.

In de database kunt u zoeken naar een tattooshop, pericingstudio of schoonheidssalon met een vergunning.

Afbeelding met de tekst Zoek bedrijven met vergunning die linkt naar database vergunninghouders

Over ons

Deze site is een product van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid (LCHV) van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Deze site wordt beheerd door het LCHV.

Service