Ny A-bus på gaden

Pressemeddelelse  •  2013-03-20 06:00 CET

A-busserne er populære busser, og den 24. marts kommer der en ny i rækken. 9A vil køre mellem Holmen/Operaen og Glostrup Station. Linjen bliver med hyppigere og mere effektiv betjening i flere bydele og vil betjene ca. 7 mio. passagerer om året.

Det er over 10 år siden, at den første A-bus så byens lys, og nu er der snart otte af dem med nummer 9A som den næste i rækken:

”Det er en fornøjelse at sætte et nyt medlem af A-busfamilien i gang. A-bussen er et succesrigt koncept, som kunderne er glade for. Med 9A opnår vigtige bydele en hyppigere og mere effektiv betjening - samtidig binder bussen byen til S-tog, metro og flere andre A-busser. Jeg håber og tror at mange vil tage godt imod det tilbud,” siger Torsten Rasmussen, områdechef for Storkøbenhavn.

Linjen finansieres af kommunerne i København, Frederiksberg, Rødovre, Brøndby og Glostrup, og den kommer til at betjene rigtig mange borgere i de fem kommuner. I en radius på 250 meter fra linjen, når 9A samlet ca. 75.000 indbyggere fordelt på ca. 27.000 i København, ca. 29.000 i Frederiksberg, ca. 12.000 i Rødovre, ca. 3.500 i Brøndby og ca. 3.500 i Glostrup Kommune.

Fakta om Linje 9A:

·  Linjeføring på de store trafikknudepunkter: Holmen, Operaen-Christianshavns Torv-Hovedbanegården- Gl.Kongevej-Peter Bangs Vej-Vanløse St.-Jyllingevej-Tårnvej-Roskildevej-Glostrup St.

·  Afgange i timen: 8 gange i myldretid /8 gange i dagtimerne /6 gange om aftenen. Linjen kører også om natten ligesom de øvrige A-busser. På strækningen mellem Rødovre Centrum og Glostrup St. køres der kun hver 20. minut om aftenen.

·  Linje 9A erstatter den nuværende linje 66 mellem Operaen og Hovedbanegården (Linje 66 omlægges til Kvæsthusbroen). Linjen erstatter ligeledes linje 14/15 på Gl. Kongevej og Smallegade, samt linje 15 på Peter Bangsvej.

·  Movia forventer ca. 7 mio. passagerer på linjen om året, det svarer til ca. 23.000 passagerer pr. hverdag.  Linje 3A havde til sammenligning 5,7 mio. passagerer i 2012, mens linje 1A havde 9,8 mio.

·  Linjen forventes at blive den 7. mest benyttede linje, efter linje 5A, 6A, 2A, 1A, 4A og 350S.

·  Læs mere om køreplanskiftet på www.moviatrafik.dk/køreplanskift

Pressekontakt: Torsten Rasmussen, områdechef for Storkøbenhavn, kontaktes gennem presse på telefon: 36132010

Movia er Danmarks største trafikselskab med cirka 213 millioner passagerer om året, 460 buslinjer og ti lokalbanestrækninger. Movia varetager den kollektive trafik med busser og lokalbanedrift i Regionstog A/S og Lokalbanen A/S på Sjælland og øerne i tæt samarbejde med 45 kommuner og to regioner i Østdanmark. Movia er en offentlig virksomhed og reguleret af Lov om trafikselskaber.


You haven't completed the steps for your Hosted Newsroom

You haven't entered a correct link to your helper.html file for your Hosted Newsroom. Go to Publish and complete the steps.