Освежено 21:46:39
Понеделник, 13 Април 2015
Вести денес: 64

За да пронајдеме страници на интернет поврзани со поимот кој го бараме, сите го користиме пребарувачот Гугл.

sliki500

Ова е картата на европските држави со додадени т.н. „autocomplete“ зборови, кои се врзуваат со впишаната држава на Гугл.

Оваа карта, според топ „autocomplete“ зборови на Гугл пребарувачот ја направи Роналд Олсон, асистент истражувач на државниот универзитет Мичиген во САД.

1slika500

Македонија е една од ретките земји на таа мапа, за која се врзува поимот - важна. Со повеќето држави од регионот се врзува поимот - сиромашна, а со Хрватска - убава.

Спонзорирани линкови