Güle Güle

8,38

( 25 kişi yorum yaptı )

Güle Güle

Sinema Filmi

1999

Güle Güle, Zeki Alasya ile Metin Akpınar'ı barıştıran ve 13 yıl sonra birlikte yaptıkları ilk film.

Güle Güle, aşk, dostluk ve yaşam sevinci üzerine, heyecanlı, hüzünlü, komik, çok duygulanacağınız bir film.

Güle Güle, 17 Ağustos ve 12 Kasım'da yaşanan depremlerde hayatını kaybeden insanlarımıza adanmıştır.

Film, çocuklukları aynı adada geçmiş ve bugün doğdukları adada yeniden bir araya gelmiş dört erkek ve bir kadından oluşan çok sıkı dostların hikayesini anlatıyor. Film, kahramanlardan biri olan Galip'in (Metin Akpınar) hayatı boyunca tek bir kez gördüğü ve büyük aşk yaşadığı Küba'daki sevgilisi Rosa'ya gitmeye karar verdiğini söylemesiyle başlar. Ancak bu yolda pek çok engelle karşılaşır. Arkadaşları, O'nu sevgilisine ulaştırmak için inanılmaz bir çaba gösterirler. Dostları içi n yapamayacakları hiçbir şey yoktur.

Künye

Yönetmen Zeki Ökten
Senaryo
Yapımcı Faruk Aksoy , Ayşe Germen , ismail metin aksoy
Müzik Engin Düzyol
Görüntü Yönetmeni Frenc Pap
Vizyona Giriş Tarihi 04 Şubat 2000
Süre 108 dk
Tür Dram, Duygusal, Komedi, Politik
Özellikler 35 mm, Renkli
Ülke Türkiye
Etiketler Arkadaşlık, Arkadaşlık Değeri, Aşk, Banka Soygunu, Bozcaada, Daha Fazlası

Ödüller

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (37. Antalya Film Şenliği-2000)

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (37. Antalya Film Şenliği-2000)

En İyi Senaryo (37. Antalya Film Şenliği-2000)

En İyi Film (8. Magazin Gazetecileri Derneği Ödülleri-2000)

En İyi Film (37. Antalya Film Şenliği-2000)

En İyi Erkek Oyuncu (8. ÇASOD "En İyi Oyuncu" Ödülleri-2001)

Daha Fazlası

Ekip

Danışman Yüksel Aksu (Danışman)
Kurgu Nevzat Dişiaçık (Kurgu)
Sanat Yönetmeni Özlem Yurtsever (Sanat Yönetmeni)
Yönetmen Ekibi Derya Yaruç (Yönetmen Yardımcısı)
Kamera Ekibi Ercan Özkan (Focus Puller)
Işık Ekibi Hakkı Yazıcı (Işık Şefi)
Engin Altıntaş (Işık Asistanı)

Firmalar

UFP (Yapım)
Toplam İzleyici 1.275.967

Son Yorumlar (25)

mansuryıldırım avatar mansuryıldırım 08 Nisan 2015 17:17:38

7

Klişe bir hikayesi olan ama buna rağmen yeşilçam güzellemesi bir filimdi bu tadıda veriyor anlatım tarzı olarakda yeşilçam melodramlarından farksızdı çekiliş tarzı olarak 50 li ve 60 lı yıllarda çekilmiş renkli bir filimler gibiydi 1999 yılında böyle dostluk arkadaşlık filmi olması çok hoş ailelerin çocuklarıyla ilişkileride çok iyi anlatılmış filimde şükran güngör iyiydi zeki alasya da diğer iyi oynayan onun dışında nilüfer açıkalın da rolünde iyiydi diğer oyuncular hep bilindik rollerini oynamışlar filmin figüran rollerinde ece uslu,şebnem özinal vs. bir çok ünlüyü görmek sevindirici çoğu şimdi baş rollerde oynuyor kısaca eski yeşilçam tadını veren ve o tarzda çekilmiş kadrosunda bir çok değerli sanatçıyı bulunduran film depremde ölenlerede adandığı için ayrıca olumlu yaklaştım filme ayrıca filmin bozcaadada çekilmesi filme iyi renk katmış kısaca izlenebilecek iyi bir film.

o_vakit avatar o_vakit 05 Ağustos 2014 13:34:26

8

Her izleyişimde, Queen'in ''Friends Will Be Friends'' şarkısını hatırlatan,
Bozcaada'nın ismini duyurmasında büyük pay sahibi olan, 17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerinde yitirdiğimiz insanlarımıza adanan, sımsıcak bir film..
Galip'in de (Metin Akpına r) dediği gibi;
Tabiat bizi her dürttüğünde peşinden gidersek, nerede kaldı bizim insanlığımız?

bysiirtli56 avatar bysiirtli56 28 Eylül 2013 13:35:17

10

böyle filmleri izledikçe dostluğa imreniyor insan.o banka soygunu aralarındaki samimi sohbetler.film oyuncusuyla konusuyla mükemmel bir film

Halil Güneşli avatar Halil Güneşli 26 Ağustos 2009 16:41:08

10

Güle Güle bir film ismi ancak bu kadar sade ve anlamlı olabilirdi. Her izleyicinin hayatında bu film benim hayatımın filmi dediği bir film vardır, işte bu filmde benim hayatımda izlediğim en anlamlı filmdir. Bu film aynı zamanda babamında defalarca izlediği ve en beğendiği filmdir. 1999 yılında yani ilk çıktığı dönemde büyük bir yankı uyandıramaması hem izleyenler, hem oyuncular hemde Türk sineması adına çok üzücü bir durum olmuştur. Eğer " Babam ve Oğlum " gibi giden herkes tarafından giden ağlıyor gibi lanse edilseydi, bugünkü konumu aslında pek haketmeyen " Babam ve Oğlum " filmi zirve olmazdı.  Filmde Başta Zeki Alasya, Metin Akpınar ve Şükran Güngör olmak üzere, Eşref Kolçak ve Yıldız Kenter oyunculuklarının tavan yaptığı belki hayatlarında çektikleri anlamlı filmi çekmişlerdir.  Zeki Alasya bitmek tükenmek bilmeyen çocuksu heyecanını korumaması, Melek gibi bir kalbe sahip olması, kendine hakim olmaması en önemli özelliiği olarak göze çarpıyor. Metin Akpınar, Sade, gösterişsiz oyunculuğuyla filme damgasını vuruyor. Hastalığını belli ettiği ve hastalığını belli etmediği sahnelerdeki oyunculuk gerçekten harkuladedir. Şükran Güngör ise ben bu filmde tanıdığım için gerçekten kendi adıma çok utandım. Özellikle beş vakit namaz kılıp, dindar olan birinin canından çok sevdiği arkadaşı için kendisi yıllar önce aldatan karısı gidip borç para istemesi karşılığında parayı vermemesi üzerine karısının tokat atmak için son fırsatın demesi üzerine niye atayım derken ki surat ifadesi herşeyi tamamlıyordur. Daha sonra arkadaşının sevdiği kadına kavuşması için para bulamamaları üzerine banka soymayı teklif edecek kadar arkadaşını seven onun uğrunda canını bile verebilecek kadar bir dostluk duygusuna sahip ve sahip olan arkadaşların yaş sınırı tanımadan neler yapabileceğinin çok güzel bir örneklemesi olmuştur bu film. Bu filmde kahvede oturan ve devamlı kesme şekerlerini yiyen deli rolünü oynayan kişinin adını bir türlü öğrenemedim, eğer ki konu hakkında bilgisi olan bir arkadaş olursa lütfen bana mesaj atsın yada bilgilendirmede bulunsun, bu oyuncuda sonuçta filmin oyuncu listesinde yer bulmayı hak ediyor. 

afarikan avatar afarikan 14 Mart 2009 18:36:03

8

Dostluğun anlatıldığı sıcak duyguların olduğu bir film. Zeki alasya çok iyidi hepsi öle zaten gerçi:)

rasim78 avatar rasim78 23 Şubat 2009 23:54:02

10

Ustaoyunculardan gerçekten gözleri yaşartan duygusal bir film.Zeki Alsya'nın dikiz aynasına bez bağlayıp gelin arabası süsü verdiği sahne  4 4 lüktü.

loading...
Yandex.Metrica