Policajac tražio mito ili pokušao da naplati kaznu?

Policajac tražio mito ili pokušao da naplati kaznu? Izvor: Youtube / Yael Ossowski

Traženje mita ili izgubljeni u prevodu – to je dilema kojom bi mogla da se opiše situacija u kojoj se našao Amerikanac Jael Osovski kada ga je u Srbiji zaustavila policija i pokušala da mu naplati kaznu.

Osovksi je ubeđen da mu je policajac, koji ne govori praktično ni reč engleskog, tražio mito. U policiji insistiraju da je to bila saobraćajna kazna.

Pogledajte kako srpski policajac traži mito“ - video s ovim naslovom do sada je pogledalo više od 600.000 ljudi na Jutjubu. Postavio ga je Jael Osovski kojeg je krajem maja na autoputu pre granice sa Mađarskom zaustavila policija, zbog, kako tvrde prebrze vožnje.

Osovski u izjavi za N1 kaže da je bio zbunjen situacijom, da nije mogao da pročita dokument koji mu je policajac tražio da potpiše i da je zbog toga smatrao da mu traži mito.

Da sam imao nekog advokata u automobilu ili nekog srpskog prijatelja koji bi mi prevodio, naravno da bi sve bilo drugačije. Ne sumnjam u to i ne želim ništa loše prema bilo kome u ovoj situaciji. Samo sam želeo da za zabeležim svoje iskustvo kako sam ga ja video“, kazao je on.

Oslovski je na kraju doneo novac i platio 2.500 dinara za kaznu, ali je pitanje da li je sve moglo da se izbegne da je policajac koji ga je zaustavio govorio engleski.

Ovi policajaci su odradili dobar posao. Žao mi je što svi ne govore engleski, ali znate ne govore ni svi u Srbiji engleski, pa ne može se to očekivati ni od policije. U svakom slučaju bio je prisutan šef smene koji je mogao da objasni sve što je potrebno. Mi ćemo se truditi da to dodatno unapredimo da damo ljudima obaveštenje na nekoliko stranih jezika na kojima čemo ih upoznati šta su njihova prava i obaveze“, kazao je ovim povodom ministar unutrašnjih poslova Nejbojša Stefanović.

Video u kojem Osovski optužuje policiju da mu je tražila mito izazvao je brojne komenate ne društvenim mrežama u kojima se korisnici njega optužuju da je pokušao da potkupi policajca, da je bio bahat, a kako tvrdi, pojedinci mu čak prete i smrću.

Izvor: N1 info

Tagovi: MUP Srbije , Mito

Komentara 9

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Poslednji komentari

Hejzi

Vidim ja,da cak i ovde na ovoj stranici imamo previse predstavnika policije koji se svakodnevno bore protiv dokazivanja prave istine,a to je da su nevidjeno korumpirani.Iskreno,pare mi nisu neki problem,ali problem je to sto oni to redovno pokusaju da iskoriste.Vidi se da je momcina htela samo da testira pandure,kao i da je ovaj papak skontao kameru,pa je zato na papiru napisao 3500,vidi se jasno ko dan po potezu ruke-taman je sve lepo i polako ispisao i na kraju opet ispao glup ko noc.

1 7

Lazar

A failed attempt. This is a false case of corruption. Mr Ossowski, how low can you go?

7 0

Jelena

Jael Osovski je izričito ODBIO da se sporazume na jeziku koji razume, i to postaje potpuno jasno pred kraj 15-og minuta originalnog snimka. Naime, tada automobilu prilazi osoba koja pokušava na tečnom nemačkom jeziku da objasni vozaču proceduru, međutim on to odbija navodeći da ne govori nemački jezik. I to ne bi bilo ništa čudno da Yaël W. Ossowski u svom profesionalnom rezimeu na najpoznatijoj poslovnoj društvenoj mreži ne navodi nemački kao jezik kojim se služi (kao i njegova saputnica na zadnjem sedištu automobila, Maria Semykoz), dok je Jaelovom suvozaču (Frederik Cyrus Roeder) upravo nemački jezik maternji. ’’Izgubljeni u prevodu’’? Ne. Izgubljeni u tendencioznom plasiranju neistina - sasvim izvesno.

26 1

Remzo

Bilo je ne ibarskoj magistrali. Policija zaustavlja devojku koja me vozila prema Beogradu. Ne dosta starom BMW km/h instrumentu nije radio pa ja vozač prekoračila brzinu. Policija nas zaustavlja,izriče kaznu,ja ja pitam Je lice sine jel imaš dovoljno novca. Prilazi većma ljubazan policajac i pita : zar vide gsp. nemate ništa protiv. Odgovaram kako protiv ka je naša greška? Policajac kaže :E moj gsp. vidi neznate sa kakvim svetu vozačima imamo posla. ŽIVIM UVEK SKANDINAVIJI ALI LJUBAZNIJE POLICIJE I POŠTENIJE NEGO UVEK SRBIJI NISAM VIDEO. OVAKVE NADUTE "TURISTE" TRBA OBAVESTITI I ONA ZATVORSKOJ KAZNI.

14 7

Cobra

Da je ovo uradio u Americi,policajci bi ga izvukli iz auta,položili na asfalt,stavili lisice i pravac bajbokana.

29 3

jovan

Koliko god ne volim našu muriju, vidi se da je ovaj baja samo pokušavao da izmisli dramu. Samo zamislite obrnutu situaciju: Srbin u Americi koji priča samo na srpskom i neće da izađe iz kola kada mu ovaj kaže da to uradi. Pa već vidim kako bi potegao pištolj. (možda i jeste tražio mito, jer ovaj amer kaže da je murkan precrtao 2500 dinara i napisao 3500 dinara. 2500 je možda pola kazne, ali 3500 nije sigurno. Ali opet, vidi se da je baja pokušavao da napravi scenu)

22 6

n

Dečko ne shvata da od svega ljude najviše nervira njegovo arogantno ponašanje, jer da je u svojoj državi ne bi smeo tako da se ponaša sa policijom. Zašto mu niste postavili pitanje kada je već bio u Srbiji kako mu je moglo i da padne na pamet da daje evre. Kao ne zna da je valuta koja se koristi u Srbiji dinar? Policajac je uzeo pare i prebrojao, govori dinari ovaj postavlja pitanja zašto povećava sumu, policajac garantovano ne razume šta ga pita. Svi su se zapitali šta policajac piše na papiriću a kako znate da nije napisao 1000, onoliko oliko je falilo za kaznu jer on ne zna da objasni da evrima ne može da se plati. I da prihvatim i tu pretpostavku da mu je policajac tražio mito, opet mi nije jasno ovakvo ponašanje prema policajcu i to osobi koja je starija od tebe i da u startu imaš tako arogantan stav prema njemu. Meni je to neshvatljivo. Dečko je iritantan.

31 1

Sculptoroid

This does not hold water. Even if he had no Serbian speaking friends near him at the time, he could have consulted with one before writing blatant accusations in the title and accompanying text after posting the video. Mind you, the video with the unchanged title and description text is still out there.

35 1

Ertem

Thank you for commenting in English. I sincerely hope that your description of the situation will help any foreign readers better understand what has happened. By the way, you are entirely right...

12 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo