Reisnieuws

Dit is de ideale roadtrip door Europa: 26.211 kilometer

1 ©Google

Een roadtrip door Europa gepland, maar nog geen idee waar halt te houden? De Amerikaanse wetenschapper Randy Olson heeft de ultieme tocht door Europa in een kaart gegoten. 

Dat deed hij op basis van een algoritme en het artikel '50 plekken in Europa die je in je leven moet gezien hebben', dat vorig jaar gepubliceerd werd in Business Insider. Eerder dit jaar creëerde Olson ook de perfecte trip doorheen de Verenigde Staten. En misschien ken je de Amerikaan ook van de ideale zoekstrategie om het figuurtje Waldo te vinden in de boeken 'Waar is Waldo?'.

Voor de trip in Europa hield Olson enkel rekening met de plaatsen die met de auto konden bezocht worden. Een aantal bezienswaardigheden viel dus uit de boot, meldt hij op zijn website. Het eindresultaat is een tocht van 26.211 kilometer die start in Innsbruck (Oostenrijk) en eindigt in Interlaken (Zwitserland), goed voor een autoreis van in totaal twee weken. De Belgische halte is Brussel.

Olson had de smaak te pakken nadat hij eerder dit jaar de ideale route doorheen de Verenigde Staten berekend had. Dat deed hij op vraag van Tracey Staedter, reporter bij Discovery News. Zij lijstte de plaatsen op die ze wilde bezoeken, hij goot haar wensen in slechts enkele minuten in kaart met een algoritme dat hij had samengesteld.

De criteria voor de Amerikareis waren 'simpel': een stop in de 48 staten op het vasteland, een bezoek aan alle nationaal erkende bezienswaardigheden (nationale parken, historische sites,...) en de trip moest met de auto kunnen gemaakt worden.

De kaarten voor de ideale roadtrip doorheen Europa of Amerika heeft u al. Nu nog beslissen waar u op reis wil. Meer informatie over Randy's methode en de trips, leest u op zijn website.