Seon-Min Moon klar för Djurgården

web_seon_min_moon

Djurgården förstärker truppen med en mittfältare. 23-årige sydkoreanen Seon-Min Moon byter Östersund och Superettan mot Stockholm och Allsvenskan.

– Vi har följt Moons utveckling och är mycket belåtna över att vi kunde få till denna lösning så snabbt. Vi tackar Östersund FK för ett gott samarbete, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.

Seon-Min Moon kom till Östersund inför säsongen 2012 men fick sitt genombrott förra året då han gjorde fem seriemål som mittfältare.

– Jag är väldigt glad att Östersund och Djurgården kom överens. Det känns fantastiskt att få komma till ett allsvenskt topplag och jag har hört mycket gott om Djurgården och Tele2 Arena där jag ser fram emot att få spela. Det här är ett väldigt bra nästa steg i min utveckling, säger Seon-Min Moon.

Avtalet gäller säsongen ut med en köpoption. Sydkoreanen är förhoppningsvis spelklar till matchen mot Häcken den 1 augusti.

– Jag är jättenöjd att det löste sig snabbt. Vi lyckades med vårt förstaval, en spelare som vi tittat på redan tidigare inför säsongen 2016, så det är bra jobbat av Bosse Andersson, säger Djurgårdens tränare Pelle Olsson.

DIF-coachen beskriver Seon-Min Moon som en väldigt bollsäker och kvick spelare.

– Han kommer att passa bra på Tele2 Arena. Östersund har spelat lite annorlunda än oss så man måste ge honom någon vecka innan allt sitter, men det råder inget tvivel om att det är en duktig fotbollsspelare.

I Östersund, som ligger på andra plats i Superettan, har Moon spelat på samtliga mittfältspositioner.

– Som jag ser det konkurrerar han främst som yttermittfältare hos oss. Han är högerfotad men kan även spela på vänsterkanten.

Sedan tidigare finns landsmannen Soo Yong-Yoon i Djurgårdens spelartrupp. En fördel enligt Pelle Olsson.

– Det är absolut bra för acklimatiseringen, de har båda flyttat långt för att spela fotboll, men Moon har varit i Östersund i tre år så han har redan stor erfarenhet av svensk fotboll.

Djurgårdens IF välkomnar Seon-Min Moon som kommer att spela med tröja nummer 27.

Attachment

web_seon_min_moon seon500