Rólunk Fejlesztések Hírek Multimédia Szerződésnyilvántartás Állásajánlatok Hirdetmények
Jobb lesz a jobb pálya is az M0 M1-M7 közötti szakaszán 2015. július 22. 15:09


A leromlott állapotú, nyomvályús jobb pálya korszerűsítésével folytatódik a körgyűrű M1 és M7 autópályák közötti szakaszának bővítése. A fővárosba érkező autósok a tegnapi forgalomba helyezés után már az új betonburkolatú bal pályán, szélesebb sávokon, biztonságosabban közlekedhetnek akár a hétvégi Forma 1 Magyar Nagydíjra is.

A jobb pálya kivitelezése során első ütemben a 1. sz. főút felé vezető szakaszt újítják fel. A meglévő jobb pálya négy sávjából kettőt a munkálatok idejére lezártak. A szakaszon 3 km hosszan pályaszerkezet cserét végeznek. Új portálszerkezeteket, változtatható jelzésképű táblákat, két magasságkorlátozó kaput is kiépítenek, a teljes forgalomtechnikai és vízépítési rendszert megújítják. Az M1-es szakaszon az M0-ás csomóponti elválás környezetében 5 új portálszerkezet épül, tájékoztató táblaképekkel. Az M7-M1 közös kivezető szakaszán pedig további 2 portálszerkezetet és üzemi hírközlési alépítményt létesítenek. A munkálatok miatt várhatóan augusztus végéig forgalomkorlátozás lesz.

A bal pálya mellett további befejező munkálatokat végeznek, a vállalkozó a vadvédő kerítés építése után ősszel növényeket telepít majd. A kivitelezés azonban ezen a szakaszon már forgalom- és sebességkorlátozás nélkül zajlik.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg az M0-s autóút M1-es és M7-es autópálya közötti 2,7 km hosszú szakaszának bővítése. A fejlesztés keretében a bal pálya kiépítésével 2x3 sávot és egy leálló sávot alakítanak ki. A kivitelezés befejezésével, 2015 őszétől az autósok az M3-as irányába és Győr felé is három forgalmi sávot használhatnak majd.

Az M1-M7 közötti fejlesztés 85% uniós és 15% hazai forrás felhasználásával valósul meg, a BETONÚTÉPÍTŐ Zrt. kivitelezésében nettó 6 milliárd forint értékben.


vissza

NIF

KAPCSOLAT

1134 Budapest, Váci út 45. / AB Porta
Tel.: +36 1 4368-100
Fax: +36 1 4368-110
info[kukac]nif[pont]hu