Werffboat 21 met Roelof van der Werff
Werffboat21 bouwnummer 1
Roelof en Floor in Werffboat 21
Werffboat 21 met kap
Werffboat 21 Roelof van der Werff en Jannewietske de Vries
Werffboat 21 trailerbaar
Werffboat 21 zoek de verschillen
Ruimte genoeg in Werffboat 21
Werffboat nummer 1 en 2
Eigenaren van Werffboat 21 Marin
Werffboat 21 stabiliteitstest

Comfortabel varen
Werffboat 21 is uitermate comfortabel en stabiel. De scherpe boeg snijdt soepel door het water. Ze biedt ruim plaats aan 8 mensen. Werffboat 21 heeft een elektrische aandrijving met ruim voldoende vaaruren. Ze is trailerbaar, waardoor uw vaargebied enorm toeneemt. Werffboat 21 heeft de mooie en warme uitstraling van hout zonder het bijbehorende onderhoud.

Werffboat 21 is puur genieten van de natuur en het varen.

Duurzame schone
Sterk, bijzonder licht, elegant, duurzaam en onderhoudsarm. Dat is Werffboat 21 in een notendop. Deze innovatieve sloep heeft Roelof van der Werff gebouwd met het duurzame Accoyahout. Door gebruik te maken van duurzame grondstof en door de efficiënte bouwwijze laat Roelof van der Werff  de kleinst mogelijke voetafdruk achter bij de bouw van deze boot: Werffboat 21 is voor 85% gebouwd van de herwinbare grondstof hout.

Eigentijds
Eigentijdse mogelijkheden en een duurzame grondstof. Samen vormen ze de ingrediënten waarmee Werffboat 21 tot stand is gekomen. Het houten schip is opgebouwd uit twee lagen duurzaam Accoya, onderling verbonden door glasvezel en epoxy. In combinatie met deze kunststof bewapening, zorgt het geheel voor een sterke en lichte constructie. De kunststof bewapening is niet te zien, wat overblijft is de prachtige houten romp.

Onderhoudsarm
Het bijzondere aan het gebruikte materiaal Accoya is, dat het geen behandeling of onderhoud vergt. Het gaat zo 50 jaar mee zonder er een vinger naar uit te steken. Schimmels en houtworm vinden geen voedsel meer, bovendien ‘werkt’ het hout niet meer.

Accoyahout
Accoyahout is met azijnzuur verduurzaamd naaldhout. Het azijnzuur wordt naderhand hergebruikt. Accoyahout kan veilig worden verwerkt en gebruikt en is niet schadelijk voor het milieu. Door de lange levensduur heet Accoyahout het duurzaamste hout ter wereld.

Technische specificaties
Lengte: 6,10 m
Breedte: 2,30 m
Diepgang: 40 cm
3.5 KW elektrische podmotor met accupakket voor acht uren vaartijd

Na het prototype, gebouwd in 2012, heeft Roelof van der Werff in augustus 2015 de tweede Werffboat 21 opgeleverd. De trotse eigenaren varen met hun Werffboat 21, Marin gedoopt, vanuit Goingarijp rond op de Friese wateren.

Download hier de folder over Werffboat 21