Hoppa till sidans innehåll
Följ denna sida

Följ sidan "Invigningen av Deaflympics"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.
Printer Zoom in Zoom out
6E4Q9805
Foto: Hans Rimberg Deaflympics invigning

Invigningen av Deaflympics

2013-07-26 20:32

Den 22:a upplagan av Deaflympics förklarades på fredagskvällen som invigd i inomhusarenan Arena Armeec i Sofia.

3 500 aktiva från 85 länder var på plats i arenan. Varje land hade tre representanter som paraderade för sitt land inför närmast fullsatta läktare: för Sverige var det Eva Ulfsparre, Tommy Hammarström och Alexandra Polivanchuk.

Den svenska flaggan bars av Eva Ulfsparre, bowling, som debuterade i Deaflympics redan 1997 och fortfarande är ”still going strong”.

-- Det var hedrande att bära den svenska fanan, berättar Eva för hemsidan. Att vara fanbärare är någonting extra. Först var jag lite chockad när jag idag fick veta att jag hade valts ut att gå med flaggan. Men sen släppte nervositeten och det blev ett riktigt kul uppdrag.

6E4Q9830

Alexandra har också skaffat sig rutin, trots sina 23 år så är hon inne på sitt tredje Deaflympics-äventyr. Tommy gör sitt andra döv-OS. Båda två var förstås smickrade av uppmärksamheten och utnämningen till svenska representanter.

Det var förstås Frankrike som defilerade som första nation, Det uppdraget följer i varje upplaga av Deaflympics då Frankrike var spelens första arrangör 1924. Även om det hette Världsspelen på den tiden.

Många uppträdanden följde och supportrarna till de olika länders aktiva gjorde allt för att ge all support. Ni som hemma i Sverige följde invigningens livesändning i datorn kunde ju ta in vad som hände. Vi fick i programmet följa en rad idrotts-kultur-ministerpersoner som betonade vikten av  solidaritet och gemenskapen inom idrotten. Och önskade förstås alla lycka till på tävlingsarenorna.

Den f d presidenten i ISCD, Craig Crowley, förklarade spelen som öppnade men ville samtidigt tacka Bulgarien för att de på så kort varsel, 10 månader, lyckades arrangera detta stora sammanhang. Applåderna som följde räckte länge. Alla förstår att Bulgarien har levererat ett stort jobb. Tack för det att sommarspelen kunde hållas efter schema och hållas vid liv.

6E4Q9893

Deaflympics- elden bars fram av Bulgariens f d mästerbrottare Angel Kremov. Hemsidan fick en intervju med honom bakom kulisserna.

Han avslöjade att han hade deltagit i tre upplagor av Deaflympics och tagit medalj i samtliga.

-- Jag vann tre silver, ett brons i fristil och grekisk romersk-brottning, log han förnöjt.

 

Uppdaterad: 2013-07-26 20:40
Skribent: Sten Sundberg

vadvaljerdu 

Idrottslyftet 
Tävlingskalender  
SDI Ungdom 
Tecken inom idrott    
SDI:s 100 årshemsida 
Stöd SDI! 

tmeeting_180x180

Klubblo

sponsorer

footer1