Ajatuksia maailman menosta

Vaarallista politiikkaa

Keskiviikko 24.2.2016 klo 19:52 - Jukka Wallin

Olin hieman hämmästynyt puolustusministeri Jussi Niinistön (ps.) avauksesta, joka julkaistiin Kaleva.fi verkkosivulla. Haastattelussa hän antaa varsin oikean kuvan vuosikymmenien kehityksestä kohti Nato jäsenyyttä. Olemme olleet osallisena ISAF-Operaatiossa Afganistanissa, kuin myös vastaavassa KFOR- operaatiossa Kosovossa yli kymmenen vuotta.

Hän kuvaa haastattelussa Naton osallistumisia eri sotiin valikoivasti ”Se löysi roolinsa kriisinhallinnasta. Nato selviytyi Jugoslavian hajoamissodista, mutta sotkeutui pahemman kerran Afganistaniin. Nyt on nähtävissä paluu perustehtävään eli jäsenmaiden puolustamiseen.” Hän siis jättää mainitsematta, että puuttuminen entisten Jugoslavian hajoamissotiin, ei ollut pyyteetöntä, tai edes mitenkään kunniakasta, kun silloin puututtiin maan sisäisiin asioihin ilman YK:n valtuutusta. Operaation jälkeen Kosovossa on iso yhdysvaltojen sotilastukikohta muistutuksena sen toiminnasta. Naton toimista Libyassa on muistona repaleinen maa, jossa terrorismi ja rikollisuus rehottavat. Myös kymmenien tuhansien turvapaikanhakijoiden (laittomien siirtolaisten) tulva Eurooppaan, on syynä Naton toimista siellä.

Jussi Niinistö maalailee kauniisti ”Esimerkiksi Ukraina on Naton rauhankumppani, mutta viimeistään Ukrainan-kriisi on opettanut, että kumppanimaa ei nauti mitään turvatakuita”. En olisi uskonut hänen tasoisen henkilön ottavan kantaa Ukrainan tilanteeseen tosiasioita ”kaunistellen.” Hän mieltää Ukrainan Maidan-aukion tapahtuvat tahallaan väärin tai on uskollinen omalle poliittisille mielipiteilleen. Mitenkään muuten tätä ei voi käsittää.

Nato ei järjestönä tue valtion sisäisiä vallankaappauksia, ainakaan suoraan, vaan operoi mielellään taustalla. Ukrainan tapauksessa Venäjä ei sekaantunut Ukrainan tilanteeseen muuten kuin ottamalla Krimin niemimaan hallintaansa kansainvälisten sopimusten vastaisesti, ainakin minun omasta mielestäni ymmärrettävistä syistä. Siellä nimittäin sijaitsee Sevastopolin laivastotukikohta, jolla on strategista merkitystä Venäjälle. Kiista Krimin asemasta on ollut huvittava ja jopa saanut naurettavia mittasuhteita. Venäjää vaaditaan noudattamaan kansainvälisiä sopimuksia, mutta Nato tai Yhdysvallat saa rikkoa niitä, jos se katsoo sen olevan kansallisten etujen mukaista. Räikeimmillään Yhdysvallat ja sen lähimmät liittolaiset(Nato) ovat hyökänneet Afganistaniin ja muun muassa Irakiin. Persianlahden sota 1990-luvulla oli myös hyvä esimerkki kuinka manipuloidaan kansainvälinen lehdistö ja kansalaisten mielipide sodan oikeuttamiseksi.

Nykyinen turvallisuuspoliittinen keskustelu on alkanut näyttämään teatterilta, siis nukketeatterilta. Käsikirjoitus on huono ja ennalta arvattavissa. Näyttelijät ovat myös huonoja tai näyttelevät tahallaan huonosti. Tänään on sotilaallisia harjoituksia kommentoineet muun muassa tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja oppositiojohtaja Antti Rinne.

Presidentti Niinistö : ”On väärä johtopäätös, että sotaharjoituksissa, joihin USA osallistuu, luotaisiin ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa. Kyse on sotataitojen kehittämisestä”

Presidentti Niinistö ja muut hallituksen keskeiset ministerit taitavat pitää kansalaisiaan oppimattomina. Tilanne on muistuttanut minusta syksyn 1940 tilannetta, kun saksalaisia sotilaita täynnä olevia laivoja alkoi ilmestymään meidän satamiin. Sen mahdollisti vain silloisen pääministeri Rydin ja hänen sisäpiirin toiminta ohi sairaalloisen presidentti Kallion ja silloisen eduskunnan. Silloin presidentti johti yksin ulkopolitiikkaa, eikä hallitus, kuten nykyisen perustuslain mukaan pitäisi tehdä yhdessä.

Kyse ei ole sotataitojen kehittämisestä, vaan hyökkäyksen harjoittelusta kohti miljoona kaupunki Pietaria vastaan kriisin aikana. Kesällä 1941 oli Lapin alueella noin 200 000 saksalaista sotilasta valmiina hyökkäämään silloiseen neuvostoliitoon. Näiden harjoitusten kalustosta varastoidaan Suomen alueelle. Seuraava ”luonnollinen” askel on pysyvän sotilastukikohdan perustaminen ja näin olemme ”vahingossa” alistettu osaksi Naton ja yhdysvaltojen sotaponnisteluja Venäjää vastaan, josta kärsivät tavalliset kansalaiset jälleen kerran.

Vastaus Sauli Niinistölle: Tämä on nimenomaan ulko- ja sisäpolitiikkaa, kansalaisten turvallisuudesta välittämättä. Mutta, kehitys täytyy saada loppumaan, nyt heti.

Kansalaisten pitää alkaa vastustamaan tätä vaarallista kehitystä välittömästi. Ainoa laillinen keino on rauhanomainen, osallistumalla erilaisiin mielenosoituksiin ja muihin tukitoimiin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Usa, Nato, Jussi Niinistö

Kevät koittaa Erdoğanille

Sunnuntai 21.2.2016 klo 11:18 - Jukka Wallin

Kyseessä on Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan, joka on johtanut Turkkia vuodesta 2009 hyvin kiistanalaisilla toimintatavoilla. Hän on pyrkinyt saamaan itselleen ja hänen edustamalleen Oikeus ja kehitys (Adalet ve Kalkınma Partisi)-puolueelle yksinvallan säätää maansa parlamentissa lakeja, jotka johtaisivat hänen yksinvaltaisuuteen Myös hänen valtakaudella Turkki on kääntynyt takaisin kohti islamia. Viime vuonna (2015) hän hajotti parlamentin, kun ei saanut ehdotonta enemmistöä edellisien vaalien jälkeen. Myös kurdipuolueen vaalimenestys oli liikaa.

Syyrian sisällissodan aikana on paljastunut Turkin pyrkimys horjuttaa Bašar al-Assadin valtaa sallimalla muun muassa ISIS taistelijoiden myydä öljyä Turkin kautta Eurooppaan. Myös loputtomat aselastit ja muu rahallinen tuki on ollut Syyrian kapinallisryhmille suorastaan avokätistä. Tätä ei ole juurikaan peitelty tai salattu, vaan toiminta on ollut puolijulkista. Tämän on tienneet myös Nato-maiden päättäjät. Yhdysvallat on niin ikään toimittanut ”maltillisille kapinallisjoukoille” aseita, jotka ovat kuitenkin päätyneet lähes saman tien ISIS joukoille.

Venäjän puututtua Syyrian tilanteeseen tukemalla Bašar al-Assadin hallintoa, joka on kansainvälisesti tunnustettu hallinto, niin se ei ole olekaan ollut Turkille, Yhdysvalloille ja muille Nato-maiden hallituksille mieleen. Turkin ammuttua alas venäläisen SU-24 taisteluhävittäjän, on tilanne alkanut kiristymään huolestuttavasti. Venäjä määräsi kostoksi kauppapakotteet lähes saman tien turkkilaisille tuotteille. Tämä on supistanut Turkin ulkomaankauppaa jonkin verran, mutta se on ollut poliittisesti paha takaisku Erdoğanille ja hänen hallinnolleen. Myös mahdollisesti se on imagohaitta hänen politiikalleen.

Venäjä on esitellyt häpeilemättä uusinta ohjustekniikkaa kuin myös erilaisia taiteleluhävittäjiä tai pommikoneitaan tositoimissa. Uusin konetyyppi on vakoilukone TU-214R, joka on arveltu olevan huippunykyaikainen jopa läntisellä mittapuulla mitattuna. Suunta on ollut selvä jo viime syksystä, kun Venäjä ampui Kaspianmereltä 3M-54 Klub ohjuksia Syyriaan. Tämä sai monet, jotka olivat halveksineet Venäjän kykyä uusia sotilaskalustoaan, epäileväksi meidän omien viime vuosien sotilaskaluston hankinnan kannattavuutta tai tarpeellisuutta. Venäjä esitti myös sen että GLONASS-järjestelmä on otettu käyttöön. He eivät siten tarvitse yhdysvaltojen laivaston ylläpitämää GPS-järjestelmää enää mihinkään. Ovat siten riippumattomia.

Syyriaan laskeutunut TU-214R koneen tehtävä on arveltu olevan ISIS ja muiden kapinallisjoukkojen radio- ja maastotiedustelua. Itse arvelisin, että koneen tehtävä on seurata yksinomaan Turkin ja muiden Nato-maiden sotilasjoukkojen liikkeitä ja tietoliikennettä. ISIS ja muiden kapinallisjoukkojen radioliikenne ja liikkeet ovat seurattavissa vanhemmallakin kalustolla, tai suoraan paikanpäällä taistelukentällä. ISIS ja muiden kapinallisryhmien joukot eivät ole niin teknisesti edistyneitä, että näiden liikkeitä seuraamaan tarvitaan huippunykyaikaista tekniikkaa.

Tilanne Turkin ja Venäjän välillä on hermostuttanut Euroopan pörssejä, jotka ovat osoittaneet laskua jo jonkin aikaa. Mahdollisesti pörssit odottavat jonkinlaista sotaa Venäjän ja Naton välillä tapahtuvaksi aivan lähikuukausina. Itse pidän tätä skenaariota todennäköisenä, että Turkki pyrkii saamaan jonkinlaisen konfliktin sen ja Venäjän välille kuukauden tai kahden sisällä.

Tämä kriisi tulee pakosta heijastumaan myös meidän raja-alueelle. Venäjän toiseksi tärkein kaupunki, Pietari on liian lähellä Helsinkiä. Yhdysvaltojen lentosotaharjoitus Rissalassa, vaikka kyseessä on aseettomien hävittäjien harjoitus, niin osoitus myös Venäjälle, että painopiste alkaa siirtymään meidän puolelle rajaa. Myös maihinnousu harjoitus Hankoniemellä, antaa huonon kuvan meidän päättäjien suhteellisuudentajusta. Tämä, ei ole kuitenkaan hyvä merkki, vaan se tulee maksamaan jännitteiden lisääntymisenä . Tämä vain siksi, että kokemattomat johtajat yrittävät liian monimutkaista yhtälön ratkaisua.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Turkki, Nato, Venäjä, Syyria

Siirrymme turvallisuuspolitiikasta turvattomuuspolitiikkaan?

Sunnuntai 14.2.2016 klo 17:51 - Jukka Wallin


Viime aikoina on lisääntynyt huolestuttavat uutiset maamme lähialueen sotilaspoliittisen aseman muuttumisesta huonompaan suuntaan. Oikeastaan ei ole ollut yhtään päivää väliä ilman, että jotakin uutta ei olisi tapahtunut. Yleensä ne ovat vieneet meidän kokonaistilannetta vain huonompaan suuntaan. Syöksykierre on valmis. Pystymmekö sen [syöksykierteen] katkaisemaan, se riippuu meistä itsestämme.

Omasta mielestäni, nämä huolestuttavat uutiset alkoivat uutisesta Yhdysvaltojen ilmavoimien osallistumisesta sotaharjoituksiin Rissalassa, tänä keväänä. Viime aikojen uutisissa on ollut pääosissa Venäjän kehittämät S-400 ja S-500 ilmatorjuntaohjukset ja niiden oletettu uhka meidän ilmapuolustukselle. Onko uhka todellinen ja miksi se olisi meidän puolustukselle uhka, ei käy näistä uutisesta selville. Uutisissa on haastateltu entistä ilmavoimien komentajaa Matti Aholaa, joka antaa masentavan kuvan meidän todellisesta sotilaallisesta tilanteesta.

Komentaja Matti Ahola (res.) näkee tunnelinpäässä valoa, kun ilmavoimat on saanut käyttöönsä AGM-158 JASSM (Joint Air-to-Surface Standoff Missile). Se on vaikeasti (ainakin mainoslauseissa) havaittava ilmasta maahan laukaistava ohjus. Meidän ilmavoimat on asentanut ne F/A-18 Hornet koneisiin. Itse en näe kuitenkaan näin valoisana tai yksinkertaisena. Mahdollisesti ex-komentaja taitaa hieman oikaisevan lausunnoissaan, ja luovan suhteellisen huolettoman kuvan. AGM-158:lla on suurin piirtein sama toimintasäde, mitä on S-400 käyttämällä ohjustyypillä. Tosin Hornetit pitäisi saada nousemaan kentiltä, ennen kuin ne voidaan ampua kohteisiinsa. Kun ne nousevat, niin ne ovat S-400 ja S-500 ulottuvilla, ja siten tuhottavissa. S-400 järjestelmä tunnistaa myös F-22 Raptor ja Lockheed Martin F-35 Lightning II tyyppiset hävittäjät.

Meidän lehdistö on ollut hiljaa siitä, että Venäjä on päivittämänsä tai on saanut valmiiksi Suomen puolustusvoimien käytöstä poistetun BUK-M1 päivitykset BUK-M3 malliin. Tilanne on siis karkaamassa täysin meidän käsistä. Ei näissä S-400, S-500 tai edellä mainitussa BUK-M3 ilmatorjuntajärjestelmissä ole mitään kummallista, ne ovat niin ultramoderneinta kalustoa, että meidän on hankalaa yllä pitää mitään järkevään ilmatoimintaa mahdollisen konfliktin aikana. Mahdollisesti BUK-järjestelmä tulee suojaamaan S-400 ja S-500 laukaisualueita yhdessä Pantsir-S1:sen kanssa. Siten AGM-158 on täysin hyödytön meidän käytössä, kuten kaikki muutkin lähiaikoina tehdyt ostokset. Olemme syytäneet satoja miljoonia täysin hyödyttömään aseistukseen. Myös, S-500 järjestelmänä pitäisi torjua UAV(Unmanned Aerial Vehicle) eli lentävät miehittämättömät ilma-alukset- tyyppiset kohteet. Venäjä on kehittämässä joidenkin lähteiden mukaan jo S-1000 järjestelmää.

Yksi lähiaikojen typerimmästä kolumnista on kirjoittanut iltasanomien kolumnisti Arja Paananen ”Venäjän juoni selvisi”, jossa hän ei juurikaan peittele vihaansa Venäjää kohtaan. Lainaus: [Venäjä]”sillä se tietää pitävänsä Syyriassa käsissään niitä lankoja, joilla joko tehdään rauha tai lähetetään Eurooppaan vielä entistäkin hurjempi pakolaisvyöry” lainaus päättyy. Meillä niputetaan [Euroopassa myös?] kaikki vähänkin negatiiviset uutiset tällä hetkellä yksinomaan Venäjän syyksi. Unohdetaan se tosiasia, että Lähi-idän ongelmat eivät johdu Bašar al-Assad hallinnon julmuuksista tai sen epädemokraattisuudesta, vaan Yhdysvaltojen ja Turkin halusta hallita kyseistä aluetta. Vuoden 2003 Irakin laittoman miehityksen jälkeen, koko Pohjois-Afrikka on ollut pelkkää kaaosta ja sotia. Siten Venäjän syyllistäminen on älyllisesti epärehellistä. Meillä käsitellään hyvin vähän saudi-Arabian sotaretkeä Jemeniin. Tällä hetkellä syyllistetään Venäjää siviileihin kohdistuvista pommituksista Syyriassa, mutta ei puhuta ollenkaan saudien harjoittamasta terrorista Jemenin siviileitä kohtaan. Me [Suomi] myymme saudeille aseita, vaikka se käy sotaa naapureitansa vastaan.

Ainakin minusta alkanut näyttämään siltä, että meillä halutaan saada ihmisten mielenkiinto pois kotimaamme ongelmista tai syyttää meidän ongelmista yksinomaan Venäjää. Taloutemme kärsii EU:n ja Yhdysvaltojen määräämistä pakotteista. Pakotteet määrättiin pääasiassa juuri niille tuotteille, joiden korvaaminen Venäjällä on helppoa. Eli maataloustuotteille ja muille matalan palkkatason aloille. Huipputekniikka, josta taas Yhdysvallat on riippuvainen, kuten rakettitekniikka, on pakotepolitiikan ulkopuolella.

Olemme siis palanneet 1920- ja 1930-lukujen typerään ja lyhytnäköiseen politiikkaan. Meidän lähitulevaisuudessa on jonkinlainen sota tai rajoitettu konflikti Venäjää vastaan, omalla maaperällämme.

2 kommenttia . Avainsanat: Venäjä, Nato , Suomi

Poliisi, missä olet? Osa II

Lauantai 6.2.2016 klo 14:56 - Jukka Wallin

Viime päivinä on keskusteltu median välityksellä poliisien vähentämisestä ja samalla on julkistettu vähennettävän 14 poliisilaitosta koko valtakunnan alueelta. Keskityn tässä kirjoituksessa vain poliisien määrään, enkä kiinnitä huomiota koko henkilökunnan tilanteeseen.

Kirjoitin elokuussa 2014 poliisien riittämättömyydestä. Leikkaukset on vieneet senkin jälkeen satoja poliiseita ja muuta henkilökuntaa. Mikäli vuonna 2014 julkistettu suunnitelma pitää paikkaansa, niin pelkästään vuoden 2011 hieman alle 100 miljoonan kerta luontoisesta säästöstä on tämän vuoden loppuun mennessä supistettu lisää noin 50 miljoonaa. Poliisien määrä oli vuonna 2011 7 566 henkilöä (151 poliisia 100 000 ihmistä kohden), niin vuoden 2016 loppuun mennessä on vähennetty lisää 548 henkilöllä, eli 7018 henkilöön. Tämä on taas 140 poliisia 100 000 ihmistä kohden. Tarvetta olisi lisätä poliiseita lähes 50%, eikä heikentää heidän toiminta mahdollisuuksia.

Vuoden 2014 kirjoituksen jälkeen on maahan saapunut noin 35 000 turvapaikanhakijaa, jotka työllistävät juuri kenttätyötä tekeviä poliiseita. Vaikka poliisi on ottanut käyttöön automaattista liikennevalvontaa, niin puute tulee kuitenkin näkyvyydessä, eikä itse valvonnasta. Itseäni on huolestuttanut erilaiset katupartiointi ryhmät, jotka yrittävät paikata viranomaisten kyvyttömyyttä valvoa kansalaisten turvallisuutta. En silti lähde kieltämään yhdenkään vapaaehtoisesti toimivaa katupartiota, vaikka tilanne alkaa muistuttaa ikävästi noin sadan vuoden takaisia tapahtumia. Silloisessa Suomen suurruhtinaskunnassa keskusvallan ote sisäisestä turvallisuudesta herpaantui tunnetuin seurauksin.

Lopetettavien poliisiasemien joukossa on muun muassa Haukiputaan poliisiasema. Olen itse asunut ja kasvanut Haukiputaalla. Joten, minulla on jonkinlainen käsitys nyt tehtävästä heikennyksestä. Tulevaisuudessa Oulun pääpoliisiasemalta hoidetaan toimialueen kaikki pohjoispuolen tehtävät, aina Simon kunnan rajalle saakka. Kuivaniemi kuuluu Iihin ja Yli-Ii taas Ouluun. Kun, taas Haukiputaan poliisiasemalta olisi ollut luonnollista hoitaa pohjoisalueen valvonta. Oulun keskustasta ajaa Iihin noin 30 minuutissa, se on liikaa, vaikka partioita on lähempänäkin.

Nyt supistuksen kourissa oleva poliisitoimi on järjestettävä kokonaan uudestaan ja palautettava peittoalue kattamaan koko valtakunta tehokkaasti.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Poliisi

Käsi joka takamustasi hyväilee

Keskiviikko 13.1.2016 klo 12:29 - Jukka Wallin

Sain mielenkiintoisen myrskyn aikaan, kun huomautin ainakin omasta mielestä aiheellisesti, aikuisviihdetaiteilijaa Rakel Liekkiä hänen menneisyydestä. Aihe itsesään on vakava ja huomioon otettava. Oliko hermostumiseen aihetta, tuskin. Useissa twiiteissä verrattiin tilannetta nyrkkeilijään tai sotilaaseen. Onko oikein jos sotilas ammutaan kaupassa tai nyrkkeilijää vedetään turpiin vain siksi, että he ovat entisiä alansa ammattilaisia? Kuka tässä on tätä sallimassa, en ainakaan minä ole missään vaiheessa tätä tarkoittanut. Mutta, he joutuvat kuitenkin elämään oman menneisyyden kanssa, halusivat sitä tai ei. Sitä hekään eivät pääse pakoon. Tätä pornotaiteilijan historiaa Rakel Liekki joutuu aina kantamaan, siitä ei hän pääse eroon. Ei koskaan.

Kannattiko minun kirjoittaa näitä twiittejä? Kyllä, paitsi kahta tai kolmea twiittiä hieman häpeän. Ne, joissa iloitsin Twitter-tilini seuraajien määrästä ja joistakin muista Mutta, en kadu ja pyydä mitään anteeksi. Toimittaja Sanna Ukkola otti mielenkiintoisella tavalla kantaa näiden sosiaalisten medioiden ”myrskyjen” anatomiaan. Kukaan tässä valtakunnassa ei ole niin mitätön, ettei häntä voi nostaa hetkeksi julkisuuteen, kunhan aihe on sopiva.

Itseäni kummastuttaa, että vaikka olen poliittisen puolueen jäsen, niin minun sanomisia pidetään samantasoisina kuin jonkun kansanedustajan tai jopa ministeritason poliitikon. En lähtenyt mukaan politiikkaan siksi, että tavallisena aktiivina joudun luopumaan omista mielipiteistäni. Oli ne yleisesti hyväksyttäviä tai ei. Jos puolue ei tätä hyväksy, että minulla on omia mielipiteitä, niin silloin on aika jättää puolue, samalla todeta puolueen siirtyneen perustuslain vastaiselle kannalle. Mikä on sellaisen puoleen panos demokratialle, joka ei hyväksy omien rivijäsenien mielipiteitä?

Eroan, jos puolue ei hyväksy tätä. Hyväksyykö se eronpyyntöni? Pallo on nyt puolueella.

Joissakin twiiteissä jopa vielä toivottiin minun erottamista. Ihmiset loppujen lopuksi ovat pahantahtoisia tai ovat iloisia toisten ihmisten vaikeuksista. Kuka olikaan koulukiusaaja ja kiusattu, se on helppo huomata.

Nasima Razmyar otti omassa blogissaan esille suomalaisen poliisin esittämän huolen turvapaikanhakijoiden aiheuttamista lääppimisistä ja jopa raiskauksista. Nasima on enemmän huolissaan meidän tavallisten suomalaisten miesten koskettelusta, joka on yleensä ajattelematonta ja kuitenkin suhteellisen ongelmatonta, vaikka sekin on ahdistelua.

Nasima Razmyar on puoluetaustaltaan sosiaalidemokraatti, eli puolueen jonka lähihistoriassa on useita hyviä tai huonoja esimerkkejä lääppimisistä. Matti Ahde, Jorma Reini (niin sanottu kikkelikorttijupakka) ja niin edelleen. Monia muitakin voisin mainita, mutta se ei ole tarkoitus. Hän on afganistalaistaustainen, jossa jo uskonnon kautta naisia väheksytään. Tosin, hän on taustansa ja isänsä aseman kautta, ollut poissa kotimaastaan lähes koko ikänsä. Isänsä oli joidenkin lähteiden mukaan diplomaatti. Siten hänellä ei ole kosketusta Afganistanin nykytilanteeseen, joka on muuttunut huomattavasti 1990-luvun jälkeen.

13 kommenttia . Avainsanat: Lähentely,

Nasima Razmyar "Suomalaisuus on tunne"

Lauantai 12.12.2015 klo 14:03 - Jukka Wallin

Olen ihmetellyt miksi joidenkin pitää korostaa omaa ”suomalaisuutta” tai yhteenkuuluvuutta tähän yhteiskuntaan. Varsinkin, kun on syntynyt ulkomaalaistaustaiseen perheeseen ja syntynyt ulkomailla. Miksei olla ylpeitä omasta syntyperästään?

Olin aikoinaan töissä Helsinki-Vantaan lentoaseman kuormauksessa noin 16 vuotta. Meillä oli tataariyhteisöön kuuluvia henkilöitä töissä. Juttelin heidän kanssaan vuosien varrella monista itseäni askarruttavista kysymyksistä, niin uskonnosta niin kuin myös heidän tavoistaan. Itselleni tuli sellainen tunne, että he olivat ensisijaisesti ”Tataareita” eikä ”suomalaisia.” Tämä tuli hyvin ilmi, kun he kertoivat omasta lapsuudestaan 1900-luvun Suomessa. Eräs kertoi oppineensa suomenkielen vasta, kun lapsena leikki toisten lasten kanssa, siis suomalaisten lasten kanssa. Silloinkin hän oppi kertomansa mukaan ensin kirosanat.

Havaitsin matkustellessani Etelä-Afrikassa, että hekin olivat omasta syntyperästään hyvin tietoisia. Eräs englantilaistaustainen rouva huomautti olevansa omasta syntyperästään ylpeä, vaikka hän oli syntynyt Etelä-Afrikassa ja sen kansalainen. Etelä-Afrikassa vuosisatoja asuneet buurit ovat yhtä lailla afrikkalaisia,(vaikka he itse haluavat kokea toista) mitä mustatkin ovat. Monet nykyään asustavat mustien vanhemmat ovat muuttaneet Etelä-Afrikkaan muista Keski-Afrikan maista, joten alkuperäisasukkaat kuten zulut ja muut pienet ryhmittymät ovat samassa asemassa siellä kuin meidän saamelaisvähemmistö.

Jatkosodan karjalankannaksen evakot ja heidän jälkeläiset ovat myös ylpeitä omista juuristaan. Onko karjalaisuudessa mitään hävettävää? Suomeen on muuttanut satoja inkerinsuomalaisia, vaikka tosiasiassa he ovat sukulaiskansaa, jotka ovat lähes koko historiansa asuneet Venäjällä tai Neuvostoliitossa. Kun, olimme osaksi Ruotsia ja myöhemmin Venäjän suurruhtinaskunta, niin olimme ensisijaisesti suomalaisia. Tosiasiassa meidät tunnustettiin itsenäisenä kansakuntana vasta niinkin myöhään kuin 1809 jälkeen, kun saimme autonomian säätää omat lait ja valita omat edustajat valtiopäiville, eduskuntaan. Vasta 1860-luvulla saimme myös oman rahayksikön, josta häpeällisesti luovuttiin 2000-luvun alussa.

Euroopan unionin pohjoisosassa asuu suomalaisia, jotka ovat ylpeitä omista juuristaan ja historiastaan, kuten toivon muidenkin olevan omistaan. Hymyillään kun tavataan, missä ikinä törmätäänkin.

Kommentoi kirjoitusta.

Irakilaiset sotarikolliset tuomittava Suomessa?

Perjantai 11.12.2015 klo 11:15 - Jukka Wallin


Olen mielenkiinnolla seurannut viime päivien uutisointia näistä sotarikoksista ja näistä tekijöistä. Se ei ollut mikään yllätys ainakaan sosiaalista mediaa käyttäville, että meillä olevista turvapaikanhakijoista on eri tyyppisiin sotarikoksiin tai terroritekoihin syyllistyneitä henkilöitä. Päinvastoin oli jopa yllättävää, että meni näinkin pitkään, ennen kuin poliisi reagoi millään tavalla. Tämä osoittaa myös sen, että ainoastaan eri tutkijat ja eri tiedotusvälineiden toimittajat ovat irtaantuneet reaalimaailmasta, kun väittivät ettei ISIS/ISIL/DAESH kuuluvia ole mukana turvapaikanhakijoiden joukossa. Nyt, on sekin todistettu vääräksi. Tosia on myös, että mukana on myös muiden eri osapuolien sotarikoksia tehneitä.

Eniten minua on huolettanut se, että tavalliset ihmiset eivät ole vieläkään tiedostaneet vaaraa mikä kohdistuu tähän yhteiskuntaan turvapaikanhakijoiden toimesta. Poliisien riittämätön määrä on johtamassa siihen, että meidän sisäinen turvallisuus on jo vaarallisen heikolla tasolla. Sitä heikennetään vielä enemmän lähiaikoina. Tätä kehitystä perustellaan ”säästösyillä.” Tämä on vaarallinen suuntaus, johon on saatava muutos välittömästi. Pohdin tätä Poliisi,missä sinä olet - kirjoituksessa, hieman yli vuosi sitten. Sisäinen turvallisuus ei paranne poliiseita lisäämällä, vaan uhkatason ylläpitämästä mahdollisimman matalalla.

Suomessa on tuomittu yksi ihminen ulkomailla tehdyistä sotarikoksista muutama vuosi sitten. Tämä Ruandan sisällissotaan osallistunut pappi tuomittiin elinkautiseen vankeuteen pitkän ja vaiheikkaan oikeudenkäynnin jälkeen. Käräjäoikeus kävi jopa paikanpäällä Ruandassa tutkimassa olosuhteita. Oikeudenkäynti maksoi veronmaksajille joidenkin lähteiden mukaan noin 3,5 miljoonaa euroa. Olisimme säästäneet paljon, jos olisimme luovuttaneet tämä Ruandan kansalaisen kotimaahansa saamaan tuomionsa siellä tehdystä murhista. Ruandassa murhattiin noin 4 miljoonaa ihmistä. Ruandassa ei ole kuolemantuomiota käytössä.


Meillä Suomessa on suhtauduttu liian sinisilmäisesti syksyllä alkaneeseen kaaokseen. Valtakunnan johtavat poliitikot, kuten pääministeri Juha Sipilä on suhtautunut anteeksiantamattoman lepsusti antaessaan ongelman pahentua ja paisua ennen näkemättömiin mittasuhteisiin. Jos tätä maata johdetaan kristillisillä arvoilla mitä pääministerin ei saisi edes perustella omia päätöksiään, kun kyse on sisäisestä ja kansalaisten turvallisuudesta. Kristilliset arvot ovat hyvä mittari, mutta valtakunnan tasolla kyse ei saa olla siitä. Minusta pääministerin olisi vakavasti harkittava, onko tarpeellista jatkaa tätä linjaa vai otettava asioiden hoitamiseksi jyrkempi kanta.

Nyt voimassa olevan perustuslain mukaan, pääministeri ja hallitus vastaa sisäisestä turvallisuudesta. Tätä ongelmaa olisi tuskin tullut Kekkosen tai edes Paasikiven aikana. Nyt vatutointi maksaa raiskattujen naisten ja myöhemmin keväällä myös monen tavallisen kansalaisen hengen. Tämä vain siksi, että yhdellä keskeisimmällä päättäjällä ole halua ottaa sitä vastuuta, mikä on hänelle annettu viime keväänä eduskuntavaalien jälkeen.


Itse olen sitä mieltä, että nyt vangittuna olevat irakilaisveljekset on luovutettava joko Irakiin tai vähintään kansainvälisen sotarikostuomioistuimen haltuun. Suomen oikeuslaitos ei ole se instanssi joka voisi käsitellä, onko nämä syyllistyneet julmuuksiin vastapuolen tunnuksellisiin sotilaita ja sotavoimia vastaan. Vaikka heillä on pelko joutua kotimaassaan teloitutetuksi, niin he ovat tehneet rikoksensa varsin tietoisena tästä mahdollisuudesta. Heidän murhaamat avuttomat sotilaat eivät saaneet näiltä sääliä, vaan heidät ammuttiin raukkamaisesti, täysin tunteettomasti. Siksi minusta on kummallista, että näitä nyt vangittuna olevia kohtaan pitäisi osoittaa sääliä ja ymmärrystä.


Tuomitsemalla irakilaiset sotarikolliset täällä Suomessa annamme väärän signaalin, joka tulee meille kalliiksi aikaa myöten. Pitääkö meidän alistua tähänkin mahdollisuuteen, että sotarikoksia kannattaa tehdä, kunhan pääsee turvapaikanhakijaksi Suomeen.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sotarikolliset

Tutkijoiden kummalliset lausunnot

Sunnuntai 22.11.2015 klo 21:29 - Jukka Wallin

Tutkija Leena Malkki tunnetaan terrorismin asiantuntijana, mutta hänen lausuntojaan lukiessa ei voi muuta kuin ihmetellä tiettyjä niissä olevia ristiriitaisuuksia. Ainakin minua huolettaa se, että hänenlaisensa pitäisi olla käsitteistä ja historiasta edes jonkinlaiset perustiedot. Muuten käy kuten eräälle tutkijalle, joka väitti, ettei Eurooppaa kuormittavien elintasopakolaisten joukossa olisi ISIS.n taistejoita.

Ilta-sanomat kirjoittaa 22. marraskuuta 2015 Leenan Malkin lausuntona :”Saatamme nähdä entistä enemmän konflikteja antifasististen liikkeiden ja äärioikeiston välillä.”

Itse hämmästelen hänen lausuntoaan, koska minulle ei tule selväksi ketkä ja kenen kanssa näitä konflikteja eli yhteenottoja tapahtuu. Myös ketä vastaan ne ovat suunnattuja? Tarkoittaako hän sitä, että punafasistiset liikkeet tappelevat islamia vastaan? Tosin, en ole koskaan nähnyt heidän edes kritisoineen islamilaista väkivaltaa vastaan. Kun, he juuri olisivat myös islamilaisessa yhteiskunnassa vainottujen listalla.

Tosiasiassa nämä tutkijan mahdollisesti tarkoittamat ”antifasistiset” liikkeet ovat itsessään fasistisia, kun ne turvautuvat väkivaltaan ja uhkailevat käyttävänsä väkivaltaa oletettuja vastustajiaan vastaan. Myös, meillä Suomessa äärioikeistolaista liikettä on paisuteltu surutta eri tiedotusvälineissä. Minusta äärioikeistolaisia marssii joka päivä satoja länsirajan ylitse, juuri ne jotka tulevat niin sanottuna ”turvapaikanhakijoina” Suomeen. Useimmat äärioikeistolaisiksi leimatut liikkeet ja järjestöt ovat kansallismielisiä, ne siis pyrkivät vastustaman ylikansallisia organisaatioita, kuten EU:ta tai Natoa. Siten on huvittavaa, että monet jotka vastustavat itsessään EU:ta, mutta kuitenkin hyväksyvät Nato jäsenyyden. Naton agenda on ajaa vain Yhdysvaltojen sotilaallisia ja kaupallisia etuja, ei yksittäisten kansallisvaltioiden kuten Suomen.


Islam on äärioikeistolainen uskonnon kaapuun puettu poliittinen organisaatio. Siten sillä on ollut historiassa hyvät ja läheiset suhteet natsi-Saksan kansa. Kolmannen valtakunnan romahduksen jälkeen monet kiihkeät kansallissosialistit löysivät pakopaikan muun muassa Egyptistä. Sen tavoitteena on alistaa kaikki ne aatteet, ihmiset, kansat ja uskonnot jotka se kokee horjuttavan sen valta-asemaa islaminuskoisissa maissa ja lähialueellaan. Se, [Islam] estää maissa joissa se on valtauskonto, länsimaalaisen elämänmuodon, kuten demokratian, urheilun, sukupuolten tasa-arvon ja tukahduttaa myös seksuaalisten vähemmistöjen oikeudet. Siten ainakin minusta on kummallista, että rekisteröityneessä parisuhteessa elävä Pekka Haavisto tukee islamilaista liikettä, vaikka juuri hänen edustamat seksuaaliset vähemmistöt kärsivät vainosta kaikissa islamistissa maissa, joissa se on valtiouskonto. Myös Lähi-idän maissa joissa islam on valtauskonto teollistuminen ja yhteiskunnan rakenteet agraaliyhteiskunnan tasolla.

Pariisissa perjantaina 13. marraskuuta tehdyissä  terrori-iskuissa ISIS taistelijat iskivät juuri konsertteihin, ravintolaan ja jalkapallostadionille. Afganistanissa talebanliike kielsi ensitöikseen valtaa nousun jälkeen islamin puhdasoppineisuuteen vedoten kaikki edellä mainitut asiat.

Siten ihmettelen näiden ”punafasistien” ja näiden politiikkaa ihannoivien tietynlaista lyhytnäköisyyttä, lähes sokeutta islamin suhteen. Meidän kaikkien tulisi yhdistää voimamme islamia ja sen terroria vastaan.

1 kommentti . Avainsanat: Terrorismi, Islam

Puhe:Ei suurmoskeijaa Suomeen-mielenosoituksessa

Lauantai 14.11.2015 klo 18:54 - Jukka Wallin

Hyvät naiset ja herrat, sisaret ja veljet! Kiitos ”Ei Suurmoskeijaa Suomeen”- mielenosoituksen järjestäjille, Finnish Defence League- yhdistykselle ja sen puheenjohtajalle Jukka Ketoselle, kun sain kunnian tulla puhumaan tähän tapahtumaan. Kiitos teille täällä olijoille, jotka olette tulleet paikalle vastustamaan tätä länsimaisen demokratian ja yksilönvapauden vastaista hanketta.

Tätä mielenilmaus on järjestetty, ei niinkään islamia, vaan suurmoskeija hankkeita vastaan. Me, Senaatintorille kokoontuneet vastustamme yhdessä suurmoskeijan tai moskeijoiden rakentamista, koska ne rahoitetaan kestämättömällä tavalla. Moskeijoiden rahoitus on tällä hetkellä kaavailtu tulevan Qatarin tai Bahrainin tapaisilta äärivanhoillisilta valtioilta. Näistä valtioista Qatar on Wahabiittinen, joka taas tunnetaan ISIS/ISIL tavasta edistää islamilaista oppia sharia-lakineen ja muiden uskontokuntien alistajana. Bahrain on vanhoillinen shiia enemmistöinen valtio. Nämä valtiot rahoittavat ja ylläpitävät islamilaista invaasiota rauhallisiin Euroopan maihin. Evankelilais-lutherialainen Kirkkomme piispat ja papit kuuluvat niin sanottuihin ”hyödyllisiin idiootteihin” - Leninin kuuluisaa lausetta mukaillen, kun myötäilevät näiden valtioiden ylläpitämää julmaa ja meille länsimaisiin arvoihin sitoutuneille kansakunnille vahingollista suuntausta. Englannissa ja muissa maissa kuten Saksassa toimivissa moskeijoista on yllytetty aseelliseen toimintaan eli terrorismiin, tuettu muun muassa Algerian kansannousua ja muissa pääasiassa länsimaissa tehtyjä terrori-iskuja.

Tunisian valtio sulki noin 80 kappaletta pääasiassa ääriliike ISIS/ISIL hallinnoimaa moskeijaa alkuvuodesta 2015 tehdyn terrori-iskun jälkeen. Terrori-iskussa kuoli noin 40 ihmistä, pääasiassa turisteja. Nämä Moskeijat olivat niitä joita Tunisian valtion viranomaiset eivät voineet valvoa millään tavoin. Meille on parasta, että emme anna rakentaa yhtään suurmoskeijaa Suomeen. Ei kenenkään ulkopuolisen rahoittamaa, eikä edes verorahoja siihen saa tuhlata. Kukin uskonto rakentakoon omat kirkkonsa/moskeijansa itse hankkimillaan rahoillaan.

Äärisunnilaiset ja äärishiiat eivät ole tulleet Irakissa toimeen sen jälkeen, kun Saddam Husseinin hallinto kaadettiin vuoden 2003 Persianlahden sodan aikana. Irakin suurimmissa kaupungeissa tapettiin kymmeniä tuhansia kummankin islamin oppisuunnan kannattajia. Tänä päivänä isommat kaupunkien asuinalueet ovat aidattuja, jotta nämä kiihkoilijat pysyisivät erillään tosistaan. En halua, että näitä samoja kiistoja käydään Helsingin tai minkään muunkaan maamme kaupungin kaduilla tai kotiemme pihoilla. Viimeksi, torstaina [12.marraskuuta 2015] tehtiin Libanonin pääkaupungissa Beirutissa pommi-iskuja, joiden kohteena oli Libanonin sunniväestö

Muualla Euroopassa kuten muun muassa Saksassa ja Englannissa, salafitstipartiot liikkuvat kaupunkien kaduilla ”shariapoliiseina” ja vaativat ihmisiä noudattamaan islamin oppeja alkoholin ja pukeutumisen suhteen. Tämä on väistämätön seuraus, kun yhteiskunnan päättäjät ovat kadottaneet kaiken suhteellisuuden tajun. Tämä kehitys on pysäytettävä alkuunsa. Ne kansat jotka kadottavat oman historiansa ja kulttuurinsa, ovat kadonneet historian hämärään.

Helsinkiin kaavaillaan noin 20 000 m² kokoista moskeijaa, joka on suuruudeltaan noin Finlandia talon kokoinen. Helsingin kaupunki lahjoittaisi tämän moskeijan tarvitseman maa-alueen, jonka me helsinkiläiset veronmaksajat kustannettaisiin heille. Kun, he itse eivät pysty rahoittamaan rakennuksen ylläpitoa, niin sekin lankeaisi meidän kaupunkilaisten veroista kustannettavaksi.

Monikaan tavallinen kansalainen tai poliitikkokaan ei välttämättä ei sitä ymmärrä, että kaikki islamin oppisuunnat eivät ole tervetulleita samaan suurmoskeijaan, vaan jokaiselle islamin oppisuunnalle pitäisi rakentaa oma, joissa vain heidän oppiaan edustavat imaamit pääsisivät harjoittamaan omia tulkintoja islamista.

Jos, yhä uskontokuntaa suositaan muun muassa tontti- ja muissa maksuissa, niin se tarkoittaisi myös perustuslaissa määritellystä yhdenvertaisuudesta luopumista. Käytännössä tämä tarkoittaisi jokaisen tähän maahan rakennetun kirkon, tataareitten Islamkeskuksen, juutalaisten synagogan tai Espoossa sijaitsevan Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkko eli mormoni kirkon, jokaisen maamme rauhanyhdistyksen ja Jehovan todistajien valtakunnan salien siirtyvän valtion eli meidän veronmaksajien kustannettavaksi. Myös kirkosta eronneet, jotka eivät maksa kirkollisveroa, joutuisivat kustantamaan verojen kautta näiden ylläpitoa. Tämä on kestämätön kehityssuunta.

Toistan vielä, en halua kieltää keneltäkään oman uskontonsa harjoittamista tai uskoa omiin profeettoihinsa ja Jumalaansa, vaan kannatan täydellistä uskonnon harjoittamisen vapautta. Mutta, tämä ei saa asettaa eriarvoiseen asemaan muita uskonnollista tai aatteellisia ryhmiä. Tasa-arvoisessa yhteiskunnassa olemme perustuslain ja muiden lakien edessä samassa asemassa. Mikään uskontokunta ei voi astua Suomen lakien yläpuolelle vaatia meitä alistumaan heidän tapoihin tai pyytää itselleen erityiskohtelua millään perusteella. Ne papit ja poliitikot jotka haluavat suosia ja edistää tällaista kehitystä, ovat ansainneet syvän halveksunnan kansaltansa.

Kiitos kuulijoille !

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Moskeija, Suurmoskeija

Maahanmuutto kriittisten hajaannus?

Torstai 15.10.2015 klo 19:05 - Jukka Wallin


Tällä hetkellä nykyisen kaltaista maahanmuuton vastustajat joutuvat toimimaan kukin omilla tahoillaan, eikä yhdessä. Vain yhdistymällä voimamme saamme aikaan nopeammin ja uskottavan vastapainon vastustamaan laillisin keinoin hallituksen ja viranomaisten toimia olla puuttumatta meille suomalaisille haitalliseen toimintaan. Tällä hetkellä mielenosoituksia on järjestänyt ”Rajat kiinni” yhteisö, tai kuten lauantaina 10. lokakuuta Helsingissä hommafoorumin taustayhteisö ”Jotain Rajaa” mielenilmauksen Narinkkatorilla Kampin kauppakeskuksen edessä. Muistini mukaan, myös Finnish Defence League eli FDL on pitänyt mielenilmauksen radikaalia islamia vastaan.


Nyt näyttää siltä, että maahaanmuuttoon kriittisten suhtautuvien ääni ei tule sillä painolla esille kuin sen pitäisi tulla. Valtakunnan johtavat mediat eivät julkaise tai kerro näistä tapahtumista mitään. Mutta, tapahtumien jälkeen uutisoidaan vain negatiiviset kohdat tai vääristellään tapahtumiin osallistujien määrää, tai annetaan näiden tapahtumien vastustajille painoarvoltaan suhteettomasti enemmän julkisuutta. On selvää ettei maahanmuutto kriittiset saa samalla tavalla rahallista tukea kuin maahanmuuttoon positiivisesti saavat tai julkisuutta asialleen edes maksamalla itse mainoksensa, joten pitäisi saada jokin toimiva ja helposti lähestyttävä media palvelemaan tätä tarkoitusta. Myös some on valjastettava tähän.


Näkisin mielelläni Suomen Sisun, FDL:n ja muun muassa hommafoorumin aktiivien yhdistävän voimansa tähän voimanponnistukseen, vaikka 612.fi liikkeen alle. Kriittisten täyttyy yhdistää voimansa mahdollisimman pian. Jokainen päivä on liikaa, jos hallitus ja muut tahot voivat toimia ilman, että heidän toimiaan ei pystytä kriittisesti ja laillisesti arviomaan, ja esittämään kunnollista vaihtoehtoa Suomen pelastamiseksi tältä laittomalta invaasiolta.

15 kommenttia . Avainsanat: Maahanmuutto,

Turvapaikan hakijoiden palautukset, milloin?

Maanantai 12.10.2015 klo 22:39 - Jukka Wallin


Viime aikoina on keskusteltu irakilaisten palauttamisesta pikaisesti takaisin kotimaahansa. Ulkoministeri ja perussuosuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on kertonut ”lupaavista tuloksista” Irakin hallituksen kanssa. Tosi asia on, että mitään pikaisia palautuksista tuskin nähdään, vaan kyse on pitempi aikaisesta prosessista, joka saattaa kestää vuosikausia. Mahdollisesti olemme saaneet uusia elätettäviä edellisten lisäksi, jotka eivät tule integroitumaan yhteiskuntaamme millään tasolla.


Vuosia sitten tänne saapuneista irakilaisista on edelleenkin suurin osa sitkeästi työttömiä, siten nauttineet vain erilaisia tukia. Heidän työllisyys prosentti on 15% koko irakilaistaustaisista väestöstä. Samaa luokkaa on somaleiden työllisyys prosentti. Vertailun vuoksi kaiken kaikkiaan, koko maan todellinen työttömyysaste on 13%. Tätä vasten on kummallista lisätä sellaista maahanmuuttoa, jonka työllistymistä on vaikeaa tai mahdotonta. Tämä vain kurjistaa koko Suomen taloutta. Nyt, maahan tulleet niin sanotut ”turvapaikanhakijat” on palautettava mahdollisimman nopeasti, jos ei kotimaihinsa, niin ainakin saapumismaahan eli näissä tapauksissa Ruotsiin, ilman oikeutta valituksiin. Mitä pitempään he oleskelevat Suomessa, sitä todennäköisempää on, että syyllistyvät eri asteisiin rikoksiin kantaväestöä kohtaan. Poliisi on jo eri tiedotteiden mukaan todennut, että eri kaupunkien ja kuntien vastaanottokeskuksissa asuvat on syyllistyneet joihinkin eri asteisiin rikoksiin kantaväestöä vastaan.

Aikoinaan Kosovon Albaanien palautukset Pristiinaan maksoi yhteiskunnalle suhteettoman paljon. Valtio maksoi tai antoi lähteville televisioita ja muuta viihde elektroniikkaa avokätisesti. Jopa niin paljon, että tavarat eivät mahtuneet heitä kuljettaneeseen koneeseen, vaan ne piti lähettää erillisellä koneella jälkikäteen perässä.

Vastaanottokeskukset on näköjään muodostuneet hotellin tasoisiksi palatseiksi, joissa näitä ”turvapaikanhakijoita” palvellaan kuin kuninkaita konsanaan. On lakanoiden pesijöitä tai erääseen vastaanottokeskukseen on hankittu thaikokki tekemään heille maittavampaa ruokaa. Eräs Yleisradion toimittaja ihmetteli artikkelissaan, ”mikseivät turvapaikanhakijat eivät halua mennä Venäjälle, vaikka he ovat allekirjoittaneet saman pakolaissopimuksen mitä me”! Miksi he lähtisivät huonompiin olosuhteisiin? Ainakin minä haluaisin vain parasta, ilmaiseksi.

Parempi olisi pika käännyttää irakilaiset ja muut Ruotsin kautta tulleet sinne takaisin. Toisaalta sieltähän he ovat tulleet, siten ruotsalaisilla on myös velvollisuus palauttaa heidät kotimaihinsa, ei meillä. Ruotsissa he eivät joudu ainakaan vainotuksi.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pakolaiset, Palautukset

Puolustusbudjetti - edellisten vuosien hankinnat kostautuvat

Maanantai 12.10.2015 - Jukka Wallin

Kevään 2015 eduskuntavaalit olivat siitä historialliset, että vuosikymmenien ajan ruotsalainen kansanpuolueen (RKP) ylläpitämästä puolustusministeriössä, alkoi perussuomalaisten ajanjakso, kun ministeriksi nimitettiin Jussi Niinistö. Alku ei ole ollut ainakaan ruusuinen, kun Helsingin Sanomat kirjoitti 10. lokakuuta 2015 ”Puolustusministeri Jussi Niinistö armeijan toimintamenojen karsimisesta: Varusmieskoulutuksen tasoa ei lasketa.” Puolustusbudjettimme on jälleen osoittautumassa riittämättömäksi koko maan puolustamiseen. Puolustusbudjettimme koko on karkeasti 2,8 miljardia euroa. Tällä, rahoitamme kaikki sotilaallisen toiminnan koko valtakunnassa, kuten myös maailmalla. Osa ulkomailla käynnissä olevista operaatioista rahoitetaan myös ulkoministeriön budjetista, joka on ainakin minusta hyvin erikoista. Sotilaallista toimintaa rahoittaa, myös ulkoministeriö, vaikka sen pitäisi mennä suoraan puolustusministeriön kautta. Valtion budjettia ei voi verrata minkään yrityksen vastaavaan.

Vuoden 2015 keväällä aloittanut Juha Sipilän johtama hallitus joutuu lunastamaan aikaisempien hallituksien sitoutumiset, niin muiden ministeriöiden hallintoalojen kuin myös puolustusministeriönkin hankinnat. Niitähän riittää, varsinkin epäonnistuneita hankintoja. Jyrki Kataisen ja Alexander Stubbin hallitukset hankkivat Leopard 2A6 -taistelupanssarivaunuja (jotka ovat suunniteltu Keski-Euroopan olosuhteisiin) kuin myös NASAMS (Norwegian Advanced Surface to Air Missile System). Järjestelmä, joka hankittiin korvaamaan ”vanheneva” Novator 9K37 M1, eli BUK ilmatorjuntajärjestelmä, on kallis, helposti häirittävä, jolla ei ole myöskään samaa pystyulottuvuutta. Kaikin puolin korvattavaa järjestelmää huonompi, kun yleensä pitäisi olla toisinpäin. Mutta, kun haluttiin Nato yhteensopivat, niin samalla huononnettiin puolustusvoimien toimivuutta. Osa tämän järjestelmän hankkineista maista on vaihtanut toimivampaan ohjuspuolustukseen. Ketju on yhtä vahva kuin sen heikoin lenkki, pätee vielä tänäkin päivänä. Näitä aletaan toimittaa pikkuhiljaa armeijamme käyttöön, tai niitä on jo toimitettu.

Rahaa kuluu myös erikokoisiin rauhanturva- kuin myös kriisinhallinta operaatioihin Euroopasta aina Keski-Afrikkaan saakka. Myös pitkäaikainen Afganistanin NATO johtoinen ISAF- operaatio jatkuu, vaikka siellä ei ole mitään rauhaa turvattavana, vaan siellä käydään koko ajan pahenevaa sotaa. Itse asiassa ISAF-operaatio on maksanut ainakin puoli miljardia vuosien varrella, myös kaksi kaatunutta on saldossa lisänä.

On myös Jussi Niinistö myös lisäämässä rahan tarvetta tuleville vuosillekin. Puolustusministeriö on tilaamassa tai hankkimassa tilausvaltuuksia alushankinnoille, noin hieman yli miljardin verran. Minusta tuntuu tähän tilanteeseen hullulta, muutenkin laivaston voisi vaikka upottaa itse Suomenlahteen, eikä kannata hankkia sellaisia vehkeitä, jotka upotetaan sinne muiden toimesta. 1900-luvun alkupuolen (Väinämöinen ja Ilmarinen) taistelulaiva hankinnat maksoivat verta talvisodan aikana. Tehdäänkö samat virheet uudestaan. Eikö kannattaisi korjata Rauma-luokan alukset, ja pyrkiä parantamaan maavoimien liikkumista ja taisteluvarustusta kuin varustaa toissijaista asehaaraa. Meidän kauppalaivastoa ei pystytä täysmittaisessa sodassa turvaamaan, ainakaan näillä aluksilla. Ne ovat siihen täysin riittämättömiä.

Meidän puolustusvoimiemme upseeristo tekee hartiavoimin työtä, että se saa rapautettua niin liikkuvuuden ja toimivuuden meidän olosuhteisiin sopimattomilla asehankinnoilla. Huonot ratkaisut maksavat verta ja ihmishenkiä ja tulevat siten liian kalliiksi.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nato, ISAF

Venäjä aktiivisena Syyriassa - länsi toimettomana?

Sunnuntai 4.10.2015 klo 20:56 - Jukka Wallin

Venäjän toimet tukiessaan Syyrian al-Assadin hallintoa, on raivostuttanut ainakin Yhdysvaltoja ja Britannian pääministerin David Cameronin. Tämä on kuitenkin paljastanut näiden valtioiden ja muutamien näiden vasallien typerän politiikan. Muutaman vuoden jatkuneen Syyrian kriisi, on paljastanut länsivaltioiden kaksinaismoralismin. Samaan aikaan, kun he vaativat Al-Assadia eromaa, niin näiden valtioiden tukemat ”maltilliset islamistitaistelijat” ovat kiihdyttäneet laillisen hallinnon vastaista sotaa.


Tämä sissiliikkeiden tukeminen ei ole yhdysvalloille uutta. Neuvostoliiton Afganistanin tappion mahdollisti yhdysvaltojen ja muun muassa Britannian laaja aseellinen, taloudellinen ja poliittinen tuki. Tämä mahdollisti vahvan tuen silloisille Talebantaistelijoille, joista syntyi Al-Qaida (Osama bin Laden) ja taleban hallinto, joka myöhemmin kaappasi vallan Afganistanissa, surmaten kilpailijansa ja alistamalla afganistanilaiset islamilaiseen sharia-lain pakkopaitaan. Taleban onnistui jopa lopettamaan Afganistanissa laajasti rehottaneen huumekaupan tehokkaasti. Tosin, heti taleban liikkeen kaatumisen jälkeen huumekauppa on kasvanut vuosi vuodelta suuremmaksi. Tätä ei Naton Isaf-operaatio saanut kuriin, tai mahdollisesti sitä ei edes yritetty tarpeeksi tehokkaasti edes tukahduttaa.


Venäjä on taas pikkuhiljaa kehittänyt omaa armeijaansa tehokkaasti, tosin Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen siihen on mennyt vuosikymmeniä. Gruusian sodassa vuonna 2008 Venäjän armeija oli hieman kankea ja sortui pieniin, mutta harmittaviin virheisiin. Toisaalta Venäjällä ei ollut käytössään niin sanottuja ensilinjan joukkoja, vaan toisen luokan operatiivisia joukkoja, vanhentuneilla aseistuksella ja kalustolla. Joten, Gruusian sota ei juurikaan antanut viitteitä sen sotilaallisesta kyvystä tai operaatioiden johtamisesta.


Venäjä on hiljaa nostanut sotilasosaamista lännen tasolle, joillakin asejärjestelmien osalta myös ohitse. Tämän sai havaita USS Donand Cookin miehistö huhtikuussa 2014, kun aseistamaton vain tutkahäirintälaiteilla varustettu SU-24 sai voimakkaalla tutkahäirinnällään ohjusfregatin puolustusjärjestelmän pois päältä. Toisaalta yksinkertainen toimenpide sai yhdysvaltojen merivoimien kenraalit järkyttymään kauhusta. Venäjän armeija on oppinut puna-armeijan virheistä. Enää ei niinkään sotilaiden määrällä ole merkitystä, vaan teknisellä osaamisella. Myös uusien ja innokkaiden upseerien kunnianhimo pitää saada tyydytettyä.


Syyrian operaatio on Venäjän armeijalle loistava keino testata uusia sotilasjärjestelmiä todellisessa tilanteessa. Bašar al-Assad on vain tekosyy näyttää länsimaille Venäjän sotilaallista osaamista. Tämä on myös näpäytys Yhdysvaltojen ja Britannian tukemalle saudi-Arabian kuningas perheelle, joka tällä hetkellä sotii Jemenissä, hyvin verisesti. Yhdysvallat ja sen länsiliittoutuneilla ei ole keinoa pysäyttää Putinin toimia, kun taloudelliset pakotteet tuota kunnollista tulosta edes Ukrainan osalta. Myös Turkki on joutumassa pahaan välikäteen, kun se ei pysty enää vapaasti sotimaan kurdeja vastaan. Kurdit saavat Venäjän operaation seurauksena lohkaistua oman kaistaleen Syyriasta, siten itsenäinen Kurdistan kasvaa. Venäjä olisi tarvinnut Yhdysvaltojen apua Syyrian operaatiolleen vielä muutamia vuosia aikaisemmin. Mutta, nyt Venäjällä on käytössään oma satelliitti paikannusjärjestelmä, GLONASS, niin he voivat operoida käytännössä koko maailmassa. Ilman, että heidän toimintaa voidaan ainakaan yhdysvaltojen toimesta häiritä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Syyria, Nato

Pahan symbolit?

Keskiviikko 30.9.2015 klo 10:33 - Jukka Wallin

Viime aikoina on sosiaalisessa mediassa keskusteltu muun muassa Ku Klux Klanin merkityksestä meillä Suomessa tai onko kaupunginvaltuutetulla omaa yksityistä elämää niin somessa kuin muuallakaan.

Ku Klux Klanin muistuttavaan asuun pukeutunut nuorimies sai muutamat historiaa tietämättömät henkilöt raivon valtaan, kun he pitivät muistutuksena tätä ”valkoisen ylivallan” edustajana ja tekoa rasistisena. Itseäni teko nauratti ja osoitti, että tyyppi on tietämätön ja halusi vain herättää huomiota. Minusta lakanaan pukeutuminen ole rikos tai sillä ei Suomen lippua halventava merkitys. Kaveri vain oli mukana mielenosoituksessa, mutta ei tehnyt siellä mitään.

Minusta edes oikealla KKK asulla ei ole mitään suomalaisille rotusortoa edustavaa, kun meidän rikoshistoriassa ei sitä ole ollut. Myöskään pääasiassa Lähi-idästä tulleille ”turvapaikanhakijoille” sillä asulla ei ole mitään merkitystä, kun KKK asu edustaa mustille ja muille etnisille vähemmistöille kuten juutalaisille rasistista menneisyyttä Yhdysvalloissa, eikä Euroopassa. Myöskään pukeutuminen natsiunivormuun mielenosoituksissa ei olisi mitään negatiivista signaalia heitä vastaan, kun kansallissosialismi on hyvin läheinen aate islamille. Onhan näille aatteille yhteistä muun muassa ääretön homo- ja juutalaisvastaisuus. Tätä ei vain ymmärretä meillä. Lisäämällä islaminuskoisten määrää, lisäämme myös pienryhmien vaaraa joutua äärettömän uskonnollisen väkivallan kohteeksi. Se on ainakin minusta vastenmielinen ajatus. Mutta näköjään päättäjät tätä myöskin haluavat sallimalla näiden tulemisen ja asumisen.

Monella on vääristynyt kuva kunnan tai kaupungin valtuutetun yksityisyydestä tai oikeudesta yksityisyyteen. On harhaista vaatia näiden omilta yksityisistä fb-sivujen kirjoitusten perusteella tiettyä poliittista korrektiutta, mitä vaaditaan ministerien tai presidentin virallisilta sivustoilta. Minun omat suljetut sivut ovat vain minun ja minun läheisien tai ystävien välinen keskustelu foorumi, ei muuta. Niillä ei ole mitään minun poliittisen henkilön julkisuuskuvaan kuuluvaa tai edes perussuomalaisia kiinnostavaa materiaalia. Minulla pitää olla myös yksityisistä elämää. Jos, sattuisin menemään vaikka nahkahomopukuun pukeutuneena johonkin homobaariin, [en tosiasiassa mene] niin se on minun oma yksityinen asia, se ei kuulu kenellekään. Tai jos kotini olisi täynnä natsilippuja, niin se on minun henkilökohtainen asia, taaskaan se ei kuulu ulkopuolisille, kun ne olisivat minun kotirauhan piirissä oleva asia. Myöskin natsiupseerin univormuun pukeutuminen ja käveleminen ulkona ei ole rikollista. Ei ainakaan vielä Suomen lain mukaan.

Jos jonkun toiminta valtuutettuna on epäkypsää, on ainoa keino vaikuttaa näiden toimintaan, olla äänestämättä seuraavissa kunnallisvaaleissa tai eduskuntavaaleissa. Muu vaikuttaminen on taas laitonta painostusta ja kiristämistä, jos yritetään painostaa puolue tai järjestö toimimaan valtuutettua vastaan.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Natsit, Juutalaisuus, Maahanmuutto

Nykyajan Potemkinin kulissit

Maanantai 28.9.2015 klo 15:45 - Jukka Wallin

Potemkinin kulissit on väärän kuvan antamista julkisuuteen. Yleensä annetaan positiivinen kuva jostakin, vaikka todellisuudessa asiat olisivat hyvin huonosi. Alkuperäinen Potemkinin kulissit tapahtui 1700-luvun Venäjällä, kun silloinen Tsaaritar matkusti maaseudulla. Häneltä haluttiin peitellä maaseudun ääretön köyhyys ja rappio. Meillä Potemkinin kulisseja ylläpitää meidän mediamme, jonka mielestä me voimme ylläpitää suuriakin väestömääriä, ilman että taloutemme kärsii. Tähän kulissien ylläpitoon kuuluu myös tietojen tarkoituksen mukainen peittely ja vääristely. Myös osa virkamieskuntaa on alkanut suoranaisesti valehtelemaan uskottelemalla, että kansantaloutemme jopa hyötyvän kymmenistä tuhansista luku- ja kirjoitustaidottomista ihmisistä. Karkeimman lausunnon antoi elinkeinoelämän keskusliiton (EK) toimitusjohtaja Jyri Häkämies, väittämällä irakilaisten työllistyvän muun muassa hoiva-alalle.


Eri kaupunkien ja kuntien johtajat ovat julkisuudessa onnitelleet näiden tulosta, kun he saavat muuten huonossa kunnossa olevat rakennukset taas ”hyöty” käyttöön. Muuten ne jouduttaisiin purkamaan, kunnostamaan velaksi tai myymään ulos vuokra-asunto kannasta.


Nyt turvapaikan hakijoina esiintyvät irakilaisten ja somalialaisten joukosta työllistyy noin muutama prosentti, suurimman osan kohtaloksi on jäädä työttömäksi loppuelämäkseen. Suomen tämän hetkinen todellinen työttömyysaste on noin 13% luokkaa. Somaleiden ja irakilaisten työllisyys aste on 15%. Vaikka maahan on virrannut irakilaisia vuosien ajan, niin heidän työllistyminen on pysynyt samalla tasolla, eli hyvin pienenä. Samaa voidaan odottaa myös somaleiden taholta.


Tätä ei vai haluta ymmärtää tai sitä ei uskota. Syitä en tiedä, mutta luulisi virkamiesten ja muiden kuten päättäjien ymmärtävän tämän asian. Totuutta ei haluta tuoda julkisuuteen. Onko syy pelko leimautumisesta rasistiksi. Tämähän on ainakin Hollannissa ongelma, yksityisesti uskalletaan asiasta puhua, mutta julkisesti taas ei. Julkisuudessa on laskettu hintaa turvapaikan hakijoille, sen tiedän, ettei meillä ole siihen varaa. Nämä ”pakolaiset” eivät ole uusi Nokia tai mukaan rahasampo, vaan musta aukko, kuluerä johon pitää tulevina vuosina ottaa kiihtyvällä vauhdilla lisää velkaa. Meidän pitää saada sellaista teollisuutta Suomeen, joka tuo raha ulkomailta, ei kuin nyt tehdään, kulutetaan rahaa ilman, että se luo uutta toimintaa. Velaksi otetut rahat valuvat ilman että se loisi mitään muuta kuin kurjuutta.

2 kommenttia . Avainsanat: Maahanmuutto

Maahanmuuttajat maksavat liikaa

Keskiviikko 23.9.2015 klo 21:58 - Jukka Wallin

Yleisradion aamu-tv lähetyksessä (22.9.2015) Annika Forsander väitti maahanmuuttajien työllistyvän nopeasti ”matalanpalkkatason suorittaviin töihin” Mitkään tilastot ei tätä kuitenkaan tue, ainakaan somaleiden kohdalla. Päinvastoin, somaleiden työttömyysprosentti lähentelee 100% koko porukasta. Nekin, jotka ovat työllistyneet suurimmaksi osaksi julkiselle puolelle. Siis työllistyminen on toivottaman hidasta, tehotonta ja erittäin kallista. Kieli-, luku- ja laskutaidottoman kouluttaminen nykyaikaiseen yhteiskuntaan on turhaa. Eikö olisi parasta maksaa heidänkin eläminen suoraan kotiin, eikä tuhlata tämän palkkaan verorahoja, jotka joudumme kuitenkin ottamaan velaksi. Yhteiskuntamme ei tarvitse lisää siivoojia tai linja-auton kuljettajia, ainakaan kehitysmaista.

Paras keino on laittaa pakolaiset ja muut maahanmuuttajat suoraan sijoituspaikkakuntien maksettavaksi, eikä kuten nyt, valtio tai me veronmaksajat maksamme näiden elannon kolme tai jopa neljä vuotta kokonaan. Tämä luulisi olevan jo perustuslain yhdenvertaisuuden vastaista. Me suomalaiset joudumme leipäjonoon, mutta tästä halutaan kuitenkin poiketa heidän hyväksi. Näiden kolmen tai neljän vuoden jälkeen kaupunkien sosiaalitoimi maksaa hyvin avokätisesti heidän elämisen.

Juttelin tänään Vantaalla kaupungin työntekijöiden kanssa, kun he olivat hakemassa vanhenevia ruokia vietäväksi ruokaa jonottaville, siis oman maamme kansalaisille. He totesivat, kun ihmettelin ettei maahanmuuttajia näy näissä jonoissa, näiden vaativan tuoretta ruokaa. Mutta tavalliselle kansalaisille voi syöttää mitä tahansa pilaantuvaa jätettä, jota ei saa syöttää edes eläimille.

Helsingin bussiliikenteen( HBL) palkkalistoilla on tosiaan paljon maahanmuuttajia, kun sen ja muiden kaupunkien linjaliikennettä subventoidaan suoraan veroista. Jokaista Helsingin seudun liikennettä käyttävän matkaa tuetaan noin puolet matkalipun hinnasta. Todellisuudessa tavallinen matkalippu siis maksaa Helsingin sisäisessä liikenteessä noin neljä euroa [2,50€] ja 30 vrk:n matkalippu noin 70€ [49.50], eikö ole ihanan kallista. Linja-auton kuljettajan palkalla ei todellisuudessa elä muuten kuin saamalla muita sosiaalitukija. Myös kunnallisen työehtosopimuksen piirissä oleville maksetaan hieman parempaa palkkaa, kuin niin sanotulla yksityisellä sektorilla työskentelevä saa. Tämä vääristää myös koko pääkaupunkiseudun bussiliikenteen linjoista käytävää kilpailua.

Ainoa keino on leikata kuluja ja veroja, on poistaa kaikki tuottamatonta työtä tekevät pois kuntien ja kaupunkien palkkalistoilta. Myös kaupunkien omat korjaus- ja rakennuspalvelut tulisi nopealla aikataululla yksityistää tai siirtää yksityisten yritysten hoidettavaksi. Muuten kunnallisverotus pysyy liian korkealla ja sillä maksetut palvelut pysyvät tehottomina.

2 kommenttia . Avainsanat: Maahanmuutto

Muutama sananen monikulttuurisuudesta ja itsestäni

Perjantai 4.9.2015 klo 19:58 - Jukka Wallin

Minua on nimitelty viime aikoina rasistiksi ja ksenonfobiaa sairastavaksi ”persu” ressukaksi. Ksenonfobiaa sairastava on siis muukalaispelkoinen, joka pelkää kohdata ”toisenlaisia ihmisiä ” eli muukaisia. Rasisti taitaa olla astetta lievempi ksenofobista.


Kirjailija Jari Tervo kirjoitti Yleisradion uutisessa, Suomen Kuvalehden tutkimuksen jälkeen Suomessa elävän 700 000 ”rasistia” jotka vastustavat nykyistä pakolaisvirtaa Suomeen. Hänhän ei sitä vastusta, joka on minusta hänen oma asiansa. Mutta, hän ei voi pakottaa minua hyväksymään hänen omia mielipiteitä. Eikä kenenkään muidenkaan, vaan meidän ”virallisen totuuden” vastainen mielipide on yhtä hyvä, tai huono kuin ”virallisen totuuden” esittäjänkin. Ihmisten on aika alkaa ajatella omilla aivoillaan, eikä uskoa ”virallisen totuuden” ajatuksia.


Kyseinen kirjailija harrastaa myös eugeniikkaa, eli rodunjalostusta. Tällä sanalla on huono kaiku 1940-luvulta, kun natsien kuolemanleireillä tehtiin kammottavia ihmiskokeita juutalaisilla ja muilla natsien mielestä ”alempiarvoisilla”, kuten romaneilla, kehitysvammaisilla ja homoilla. Osansa saivat myös puna-armeijan sotavangit, tästä kohtelusta. Meillä tätä rodunjalostusta tehtiin 1970-luvun loppuun saakka, sterilisoimalla kehitysvammaisia naisia. Hän ja hänen edustamansa ajatukset, ovat ainakin minusta vastenmielisiä. Näitä rodunjalostus puheita ei saisi sallia millään tasolla, saati kirjailijan. Minusta, hänen puheensa on myös eräänlaista vihapuhetta, omaa kansaansa kohtaan. Luulisi kirjailijan pitävän tällaiset ajatukset ominaan, kun hän joutuu hankkimaan elantonsa kirjoittamalla sellaisia kirjoja, jotka menevät kaupaksi. Itse en ole lukenut yhtään hänen kirjoittamaa kirjaa,enkä tulevaisuudessakaan. Ne saavat myös tästä eteenpäinkin jäädä ostamatta.


Helsinkiläinen paikallispoliitikko Ossi Mäntylahti ilmoitti Facebook päivityksessään Kokoomuksen olevan ihmisläheinen puolue. Meinasin pudota tuolilta, kun Kokoomuksen nykypolitiikka ei ole millään mittareilla ”ihmisläheisyyttä” vaan päinvastaista oman kansan ja sen historian vihaamista. Kokoomuksen tai entisen edistyspuolueen historia on Suomenkin mittapuulla mitaten poikkeuksellisen verinen ja raaka. Historia alkaa kansalaissodan melskeistä aina jatkosotaan saakka. Välillä on ollut kommunistilakeja ja yrityksestä miellyttää keisarillista Saksaa hankkimalla kuningas sieltä. Saksan vasallit, voisi myös heidän politiikkaa nimittää vielä nykypäivänäkin. Jatkosodan veljeily natsien kanssa on mielenkiintoista tarkastella, kun Risto Ryti ja muutamat muut ministerit sopivat ohi silloisen eduskunnan, saksalaisten ”lomakuljetukset”, vaikka se oli Moskovan rauhan sopimuksessa nimenomaan kielletty. Tämä oli lähtölaukaus lähemmälle veljeilylle natsien kanssa, joka johti jatkosodan katastrofiin, vuonna 1944. Tätä pienten askelten politiikkaa tehdään Naton kanssa tällä hetkellä. Isäntämaasopimus oli parlamentaarisen päätöksenteon irvikuva. Tämä on Kokoomusta ”parhaimmillaan”.


Itse olen ollut 1983-2000 välisinä vuosina töissä Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Tein silloin töitä pääasiassa kuormaajana. Lentoaseman kuormaus oli jo silloin hyvin monikulttuurinen, ennen kun siiä sanaa edes tiedettiin. Meillä oli töissä kaksi romania, Malesiasta, Jamaikalta, Intiasta, juutalaisia, tataariyhteisön jäseniä, emigrantteja,Kosovon albaaneita ja niin edelleen. Ajatella, näin monta kansalaisuutta ja uskontoa oli töissä samalla työpaikalla, vaikka kukaan ei oikein sitä edes tiedostanut. Me tehtiin töitä. Matkustelin muun muassa Etelä-Afrikassa ja Pohjois-Irlannissa Belfastissa ja Amsterdamissa, kun pidin sen kaupungin ”monikultturiudesta” 1980-luvulla. Siten minua ei kannata alkaa nimittelemään ainakaan ksenofobista kärsiväksi. Kun, en ole siitä juuri kärsinyt Finnairin vuosien jälkeenkään.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Monikulttuurisuus

On aika olla itsekäs

Sunnuntai 23.8.2015 klo 14:55 - Jukka Wallin

Tänä päivänä keskustellaan maahanmuuton ongelmista. Pekka Mykkänen, Helsingin Sanomien toimittaja kirjoitti ”Pilkkaisitko Estonian uhrien omaisia tai Karjalan evakkoja? Suomalainen nettipuhe sairastui ihmisarvon kieltämiseen” kolumnin, jossa hän vertailee Pohjois-Afrikasta kotoisin olevien invaasiota Eurooppaan ja valumista kohti kotimaatamme. Invaasio joka voidaan verrata Karjalan evakoihin tai jopa Estonian uppoamiseen? Tämän kaltaisissa kirjoituksissa jaksetaan muistuttaa Ruotsin sotalapset ja myös Lapin sodan aikana Pohjois-Ruotsiin muuttaneet evakotkin. Jotka kuitenkin poistuivat koteihinsa heti tilanteen salliessa. Tuskin Ruotsissa elää yhtäkään sinne vuonna 1944 evakkoon mennyttä suomalaista, ainakaan sosiaaliavustuksilla, mitä ne meille 20 vuotta sitten tulleet pakolaiset tekevät. Onko helpompi työllistää pakolainen vai saada kameli neulansilmän lävitse?

En ymmärrä, miksi toimittaja haluaa verrata onnettomuudessa uponneen laivan elossa olevia omaisia, tänne saapuviin irakilaisiin nuoriin miehiin tai Turkish Airlines:in bisnesluokassa matkustaviin elintasopakolaisia. Minusta Estonian onnettomuuden uhreja ei ole kukaan pilkannut, saati heidän omaisia. Karjalan evakoita ruotsinkieliset kunnat eivät ottaneet heitä asumaan, kun pelkäsivät ruotsinkielen aseman heikkenemistä. Vieläkin Ahvenanmaalle on vaikeaa tavallisen suomalaisen muuttaa asumaan. Maailman ainoita Aparheit-hallintoja. Pekka Mykkäsen olisi hyvä tutustua oman maansa historiaan, eikä alkaa opettamaan miten hänen lukijansa pitäisi ajatella.

Minusta meidän pitää olla itsekkäitä, vaikka Tiina Rosenbergit ja Pekka Mykkäset haluavat parantaa omaa pahaa oloansa, sepustamalla näitä nyyhkytarinoita lehtiin tai televisiossa tuputtamassa omia typeriä mielipiteitä. Nämä ”maailman parantajat” voisivat mennä itseensä. Jos, haluavat tänne näitä elintasopakolaisia, niin he voivat maksaa omasta palkastaan näiden elätyksen. Meidän väheneviä verorahoja siihen ei tarvitse uhrata. Nato-maat itse aiheuttivat ”arabikevään” jälkeisen tilanteen ja Libyan hallinnon kaatamisen. Lasku on osoitettava sinne, jotka kriisin aiheuttivat, meidän ei pidä tätä huijausta ylläpitää.

Muutama tahot haluavat ylläpitää niin sanottua ”valkoisen miehen taakkaa”, jonka mukaan meidän tulee auttaa Afrikkaa sen takia, kun aiheutimme ongelmia siellä. Itseäni on naurattanut tämänkaltaiset vaatimukset, jotka ei perustu mihinkään todelliseen. Belgian Kongon tapahtumat kuuluu Belgialle ja belgialaisille, ei meille suomalaisille. Myös orjakauppa oli arabien ja afrikkalaisten keskinäistä kanssakäymistä, niin meille ei sekään kuulu. Afrikan valtiot itsenäistyivät, mutta siltikin meidän pitää avustaa näitä maita. Ei olisi pahaksi, jos nämä maat ottaisivat jo itsestään vastuun, eikä meidän pitäisi miettiä heidän ongelmiaan. Valkoisen miehen taakkaa, ei haluta muistella Pohjois-Armerikassa, vaikka heidän juuri pitäisi potea huonoa omatuntoa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Media, Helsingin Sanomat, Yleisradio

Suomi konkurssissa?

Torstai 20.8.2015 klo 12:29 - Jukka Wallin

Kiistelin erään henkilön kanssa Venäjän ja Suomen taloudellisesta tilanteesta Twitterissä.

Olen jo pitkään ihmetellyt suomalaisten medioiden uutisointeja Venäjän taloudellisesta tilanteesta. Venäjällä totta kai taloudellinen tilanne on heikko ja heikkenee koko ajan. Siitä on syytäkin olla huolissaan meidän kaupan näkökannalta, kun tavallisten venäläisten ihmisten ostovoima laskee. Tämä näkyy myös meidän rajan läheisyydessä, supistuvana ostosmatkailuna ja työttömyyden lisääntymisenä. Pakotteet alkavat siis pikkuhiljaa puremaan. Vai alkaako?

Tällä hetkellä Venäjän keskuspankin varallisuus, eli käteinen raha, vähenee koko ajan. Joidenkin laskelmien mukaa, käteistä ja kultavarantoja olisi jäljellä hieman yli 300 miljardia dollaria. Venäjä olisi konkurssissa tätä vauhtia ensivuoteen mennessä. Ainakin, suomalaisten "talousnerojen” arvioiden mukaan. Toisaalta saa sitä toivoa, kun siitä ei ole mitään hyötyä. EU ja Yhdysvallat asettivat talouspakotteita Venäjälle, kun on sekaantunut Ukrainan sisällissotaan avustamalla ”kapinallisia” aseellisesti kuin lähettämällä sotilaita taistelemaan. Suomen talous, joka on Venäjän kaupasta riippuvainen, kärsii muihin EU maihin verrattuna eniten, mutta meillä ollaan taas pitämässä kaikilla tavoin kiinni pakotteista. Minusta tämä on hieman kummallista. Me tahdotaan amputoida oma raajamme, vaikka muut maat samaan aikaa tekee miljardi kauppaa, Yhdysvallat mukaan lukien. Yhdysvallat osti Venäjältä miljardilla dollarilla avaruustekniikkaa, kun meillä kärsitään maataloustuotteiden vientikiellosta. Tämä vain osoittaa meidän teollisuuden kehittämättömyyden, teemme kauppaa 2010-luvulla edelleen pääasiassa maataloustuotteilla, mitä se oli 1900-luvun alussakin.

Me [Suomi] olemme mennossa kovaa vauhtia konkurssiin 60 % bruttokansantuoteen velkaosuudella ja muutaman miljardin käteisvaroilla. Koko EU alueella kasvaa vain velat, työttömyys ja rikollisuus.

Jyri Häkämies on edustamansa järjestön kautta pyrkinyt murtamaan työntekijöiden työehtosopimuksien yleissitovuutta samaan aikaan myös ajamaan työaikojen lisäämistä ja palkkojen laskemista. Tätä perustellaan teollisuuden kilpailukyvyllä, suhteessa muihin kilpaileviin maihin. Aikoinaan Jyrki Kataisen hallitus poisti yrityksiltä niin sanotun kelamaksun, jonka piti parantaa niiden ”kilpailukykyä”, mutta tosiasiassa se johti aika nopeasti laajoihin irtisanomisiin, kun yritykset saivat perusteen parantaa sillä tavoin voittoja. Meidän teollisuuden kilpailukyky on siis hyvässä kunnossa, jos vain olisi tuotteita joilla kilpailla muualla. Nokian kännyköiden jälkeen, meillä ei ole sellaista mikä työllistäisi yhtä laajasti ja osaavia työntekijöitä. Nokian insinöörit olivat aikoinaan kovassa kurssissa, mutta nykyaikana siitäkään ei ole hyötyä, jos intialaiset insinöörit menevät ohi osaamisessa ja tehokkuudessa.

Juha Sipilä ei ole ainakaan julkisuudessa mitenkään perustellut maatalouden kansallisesti maksettavista yli 2 miljardin tukija. Maataloustukien yhden miljardin leikkaus parantaisi meidän budjetti tasapainoa melkoisesti. Maataloustukien suurimpia hyötyjät ovat muutenkin varakkaita [kulakkeja?] maanviljelijöitä, jotka tulisivat toimeen ilman niitäkin. Jos, saa noin miljoonan maataloustukia, niin pitäisi miettiä onko ne tuen saajalle yleensäkään tarpeellisia. Mitään rikollista siinä ei ole, mutta onko se enää tarpeellista, voidaan olla montaa mieltä.

Nyt teollisuuden työntekijät ja vanhukset laitetaan aikaisempien vuosien virheiden maksumiehiksi. Virheitä on tehty aina vuodesta 2008 alkaen. Siitä lähtien ovat olleet vetovastuussa Keskusta, kokoomus ja demarit. Kyseenalainen pohjanoteeraus saavutettiin Jyrki Kataisen ja Alexander Stubbin hallituksien aikana. Myös vastuussa on Vasemmistoliito, Vihreät ja RKP.

Aikoinaan eräs yliluutnantti totesi armeija-aikana -”pellet vaihtuu, mutta sirkus pyörii” on vieläkin ajankohtainen ilmaisu.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Valtionvelka

Avoimen yhteiskunnan ongelma- Julkisuus

Maanantai 17.8.2015 klo 20:26 - Jukka Wallin

Suomi on siis avoin yhteiskunta. Viranomaistoiminta on säädelty lailla, jonka periaatteena on vapaa ja puolueeton tiedonsaanti kaikissa asioissa. Olen viime aikoina kiinnittänyt muutamiin poliisin lausuntoihin erilaisissa tiedotteissa tai kannanotoissa.

Yksi huvittavimmista lausunnoista jonka poliisi antoi erään raiskausjutun yhteydessä. Siinä kuusi ulkomaalaistaustaista miestä raiskasivat erään ruotsalaisen naisen laivamatkan aikana. Poliisin lausuntooli mauton, kun tiedote antoi sen kuvan, että nämä rikolliset olisivat olleet ”ruotsalaisia” miehiä, kun tosiasiassa pienellä vaivannäöllä saatiin selville, että kyseessä oli somalitaustaiset miehet, jotka eivät olleet edes ruotsinkansalaisia. Miksi antaa sellainen lausunto, joka on vääristely? Eikö olisi parempi antaa lyhyt ja ytimekäs ”Poliisi on vanginnut kuusi miestä epäiltynä laivalla tapahtuneesta raiskauksesta”, eikä lähteä arvuuttelemaan miesten kansalaisuuksia, kun se ei kuulu poliisin työhön, ainakaan julkisesti.

Yksi tapaus on ainakin meidän oikeushistorian pohjanoteeraus, ainakin mahdollinen sellainen.

Nykyaikana kaikki tuomiot ovat julkisia, tai jos ne on salaisia, niin siitäkin saa julkisen tuomiolauselman, josta selviää, että herra xx on tuomittu ehdottomaan vankeuteen sen ja sen lainkohdan mukaan. Tämä pitäisi olla selvä asia. Keskisuomalainenmies pyysi nähtäväksi pedofiliasta tuomittujen julkiset tuomiolauselmat, ja samalla hän julkaisi ne omalla fb-sivustollaan. Hänet tuomittiin ”Yksityiselämää loukkaava tiedon levittämisestä” sakkoihin. Siis julkisessa oikeusistuimen tuomioiden levittäminen on kiellettyä, vaikka ne ovat julkisia. Kumpaa pitäisi suojella, rikollista vai uhria. Pedofiileilla ei pitäisi olla sellaista yksityisyyden suojaa, jonka avulla he pystyvät jatkamaan rikoksiaan. Yhdysvalloissa pedofiilien henkilötiedot ja asuinpaikat ovat julkista tietoa. Niin se pitäisi olla myös meilläkin, niin kauan kuin pedofilia on rikos, eikä sairaus, kuten se pitäisi mieltää. Kun, sairas ihminen tekee rikoksen, niin hänet pitäisi eristää asianmukaiseen hoitolaitokseen. Silloin tekijä saa intimiteettisuojan, ei muuten.

Poliisi on harmissaan myös kuvaamisesta onnettumuuksien tapahtumapaikoilla. Antaa olla, sekin kuuluu avoimen yhteiskuntaan, siis julkisilla paikoilla kuvaaminen. Harvoin kuollut pystyy ilmaisemaan tahtoa, ettei halua kuvatuksi. Jos, kävelen julkisella paikalla jonkun kanssa, niin silloin otan tietoisen riskin tulla kuvatuksi johonkin lehteen tai televisioon. Minun siis pitää toimia julkisesti niin, etten aiheuta itselleni tai omalle lähipiirille hankaluuksia. Se on tietoinen valinta, jos minut kuvataan juttelemassa prostituoidun kanssa kadulla.

Nykyaikana on tullut tavaksi piiloutua vangitsemisoikeudenkäynnin aikana huppuun tai lehden taakse, että eri mediat eivät pysty tunnistamaan salissa olevaa henkilöä. Tämäkin on erikoista, kun kyse on julkisesta tapahtumasta. Miksi tämä sallitaan? Jos oikeus on julkinen, niin rikoksen tekijä on tunnistettavissa

Yksinkertainen neuvo: Jos pystyt tekemään rikoksen, niin pitää myös kestää siitä mahdolliset aiheutuvat seuraukset, myös julkisuus.

2 kommenttia . Avainsanat: Poliisi

Vanhemmat kirjoitukset »