VI KLARTE DET!

VI KLARTE DET!

Dramaturgien havnet i hovedrollen da Lyn kriget inn sitt viktigste poeng i moderne tid.

(foto: Lars Opstad)

Vi begynner litt personlig i dag: Denne kampen har holdt meg våken en uke. Med drømmer og mareritt om hverandre har nok det viktigste av alt uviktig torpedert flere nattetimer enn mine. Ettermiddagens dramaturgi ble videre av den brutale slaget, det gjør til gjengjeld kveldens feiring enda mer fantastisk.

For dagens drøm begynte som et mareritt.

Lyn gikk ut på Bislett med et enkelt mål. Poeng mot Florø var nok til å sikre kontrakten, og da et hjelpesløst Stabæk 2 tapte 0-7 for Brann 2 ble det klart at tap ville gi 3. divisjon i 2015. Nervene bølget over Bastionens langside, og håpet som holdt bølgene i sjakk fikk seg tidlig en nesestyver.

30 sekunder var spilt da Florø fant Vegard Dyrstad med sin første bakromspasning. Spissen dro seg forbi siste forsvarer og styrte ballen lavt i lengste hjørne. 0-1 på Bislett i kampens 38. sekund.

På den andre siden av landet gikk det minst like ille. 5 minutter var spilt da Brann 2 gikk opp i 1-0, og etter 11 minutter doblet Håkon Lorentzen til 2-0 for de helrøde. Dette måtte Lyn ordne selv.

Se også: Lars Opstads bilder fra kampen (facebook.com)

Men baklengsmålet vi bare skulle riste av oss skulle få sin reprise. Florø vant flere ganger ballen høyt i banen og fikk sjansen med et innlegg. Jørgen Richardsen møtte ballen først, men presset i ryggen endte klareringen i mål bak Tarjei Omenås. Det stod 0-2 i Oslo, 2-0 i Bergen, et øyeblikk gikk alt i svart.

Heldigvis gir ekte krigere seg aldri.

Få minutter etter Florøs andre mål gikk Lyn i angrep. Rune Isaksen fant Runar Brenden med en enestående pasning, og Brenden satte fart mot mål. Omringet av forsvarere brukte han nærteknikken vi kjenner ham best for, og forsvaret så ingen andre mulighet enn å bruke ulovlige midler.

Opp mot ellevemetersmerket gikk toppscorer Armin Sistek. Han holdt utrolig nok hodet kaldt, banket inn sitt 18. mål i årets sesong, og skapte nytt håp med 1-2-målet.

Og nå jaget Lyn. Et innlegg fra Jørgen Richardsen fant Armin Sistek foran mål, og med en flikk la han tilbake til Rune Isaksen. Sistnevnte dunket til fra knappe fem meters hold, men en feberredning fra Robert Winogrodzki hindret scoring.

Les også: Intervju fra Rune Isaksen, Runar Brenden og Jonas Rygg

Lyn misbrukte sitt første hjørnespark, men fikk en ny mulighet fem minutter senere. Etter et par trekk endte denne i frispark fra 18 meters hold, og Rune Isaksen gjorde seg klar. Med en kanonkule i nærmeste hjørne overlistet han Winogrodzki, og over 1800 Lyn-tilhengere eksploderte både i glede og lettelse.

Lagene gikk til pause på stillingen 2-2, samtidig stod det 3-0 i Bergen. Sakte tikket klokken mot verdens lengste andre omgang, en omgang som skulle få kirurgisk fjerning av visdomstenner til å fremstå som et tivolibesøk.

Alle gutta kriget som helter, det holdt akkurat for Lyn (foto: Lars Opstad)

Slapp jubelen løs til slutt
Når det gjelder andre omgang får referatet en rent praktisk utfordring. I havet av nerver og følelser ble det slutt på notatene jeg normalt er avhengig av, dette refereres derfor rent etter hukommelsen.

Lyn åpnet høyt i banen, og hadde tydeligvis fått beskjed om å avgjøre dette selv. Den oppgaven ble alt annet enn enkel. Florø viste seg som et hardtarbeidende og ballsikkert lag, som stadig var først på andreballer og raskt både opp og ned i banen.

Et nervøst Lyn-mannskap trakk seg stadig dypere, fikk stadig bedre tid, og ble stadig reddere for å gjøre en avgjørende feil.

Målene fra Bergen tikket inn litt etter litt, minuttviseren lirket seg avgårde uten det minste hastverk, mens feilpasninger, paniske klareringer og hodeløse løp dominerte på gresset.

Nærmest for Lyn var, nær sagt som vanlig, Rune Isaksen med et langskudd. Dette traff ikke mellom stengene, men ville gitt keeper Winogrodzki alvorlige problemer med en litt gunstigere vindretning.

Florø var langt på vei ferdige med årets sesong, og virket mellominteresserte i å gripe tak i den paniske kampen. Laget hadde mye ballbesittelse, og var fotballfaglig flere hakk over Lyn etter hvilen, men Tarjei Omenås hadde kontroll på alt som ble slått inn. For noen ganger er viljen nok.

Mot slutten kom det to situasjoner som kunne avgjort før Lyn. Først ble Armin Sistek spilt gjennom i bakrom, men assistentdommer markerte for en offside verken spillere eller supportere var spesielt enige i.

I siste ordinære minutt fikk Runar Brenden en tilsvarende sjanse. Med keeper på vei ut og forsvarere i ryggen lå alt til rette for en drømmeavslutning, men en voldsom takling ga verken scoring eller frispark.

Dermed var det bare å holde pusten mens overtidsminuttene gjorde seg til kjenne. Lyn-høsten har vært preget av det ene baklengsmålet etter det andre i kampens siste minutter, i dag var det fullstendig uaktuelt. Et Lyn-lag tuftet på vilje og vilje alene holdt unna, kampen endte 2-2, og Lyn er klare for 2. divisjon 2015!

På en jevn tabell rykket Brann 2 ned med tross alt respektable 32 poeng. Lyn kilte seg forbi Fyllingsdalen på bedre målforskjell, og endte dermed som nummer 10. Akkurat det tenkte ingen på da Bislett ble tømt for mennesker. På Katedralen i kveld vil alt handle om neste år.

For neste år skal bli så uendelig mye bedre.

Redaksjonen takker trenere, spillere og supportere for heroisk innsats i en tøff sesong. Vi sees neste år!

 

Lyn – Florø 2-2

0-1 Vegard Dyrstad (1)
0-2 Selvmål (10)
1-2 Armin Sistek (15, str)
2-2 Rune Isaksen (28)

Tilskuere: 1891

Lyn (4-3-3): Tarjei Omenås – Faisal Dahir, Sondre Solholm Johansen, Ola Sætherbakken, Jørgen Richardsen – Nikolai Djupesland, Gøran van den Burgt, Bjørn Lidin Hansen – Rune Isaksen, Armin Sistek, Runar Brenden

Innbyttere:
Qendrim Alija <> Rune Isaksen (75. min)
Emil Borkø <> Nikolai Djupesland (75. min)
Finn Badou Jor <> Armin Sistek (89. min)

Tags: , , , , , ,

Følg oss:

Registrer deg her for å motta vårt nyhetsbrev:


Comments are closed.