kies plaats
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Geen straatnamen voor Graan voor Visch

(Foto: archief ANP)
1 / 1
zoom out

HOOFDDORP - De wijk Graan voor Visch mist iets, wat andere Hoofddorpse wijken wel hebben: straatnamen. In deze wijk gebruiken ze nummers. De gemeente wilde hier, samen met Ymere, misschien verandering in brengen. Maar na een haalbaarheidsonderzoek is besloten om dit plan niet door te laten gaan.

Dat blijkt uit een brief die in het bezit kwam van Dichtbij. Uit de brief blijkt vooral dat de kosten een groot struikelblok zijn geweest. Het invoeren van straatnamen in Graan voor Visch zou de gemeente en Ymere ongeveer 350.000 euro gaan kosten.

Op kosten jagen
HAP-fractievoorzitter Marjolein Steffens-van de Water laat weten blij te zijn met dit besluit: ‘Onze fractie vond en vindt het totaal overbodig om straatnamen in te voeren in Graan voor Visch. Niet in de laatste plaats omdat je inwoners en bedrijven enorm op kosten jaagt als je dit doet.’

‘Stel je voor, je moet je briefpapier, kaartjes, website e.d. laten aanpassen, ondernemers moeten alle klanten informeren, inwoners en ondernemers moeten allerlei instanties en bedrijven informeren en je kunt je voorstellen wat voor rompslomp het geeft in verband met post- en pakket bezorging. En waarom? Niemand weet het’, zo legt Steffens-van de Water uit.

Wat willen de bewoners?
Doorn in het oog van de partij is dat de gemeente en Ymere zélf de initiatiefnemers zijn. Steffens-van de Water: ‘Niemand heeft de inwoners gevraagd heeft wat zij ervan vonden. Dat getuigt er niet van dat gemeente en Ymere weten wat er in de wijk speelt, noch dat ze het willen weten. Ik denk dat Ymere z'n geld beter in zaken als renovatie, verbetering van de leefomgeving en buurtprojecten kan steken. Dat doen ze al op diverse plaatsen, vele inwoners zijn hier enorm blij mee en Ymere laat daarmee zien dat ze hart voor de wijk heeft!’


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Stelling
Gemeente moet buitenruimte schoonhouden
Bekijk de resultaten
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio