2008-04-09

Det händer och har hänt mycket inom branschen

Den som brukar läsa denna min blogg vet att jag försöker med jämna mellanrum kommentera vad som sker med mina egna tankar och funderingar.

Det allra största som har skett var att Mats Bergmans sångare Jonas Näslund slutar och börjar i ett annat band, nämligen Jive från Sundsvall. Nu har de fått en ny sångare i Linus Andersson från Jontez,men jag tvivlar på att han kommer att kunna fylla platsen efter Jonas Näslund som kom till Mats Bergmans 1995. Jonas är mycket rutinerad har bra sångröst och gjorde alltid ett proffsigt intryck på scenen.
Jive är att gratulera till detta

Vad har då mera skett?
Erik Lihms har bytt hela sin sättning den sista tiden,utom då Erik själv, men med de goda kontakter som Erik har har han redan fått tag på nya medlemmar,vilket är glädjande. Erik Lihms är ett internationellt band med spelningar inte bara i Sverige,
utan även i Finland, Norge, Damnark och Tyskland.

På tal om internationellt så visar det sig att välkända Drifters låtar spelas och dansas tll mera i Tyskland är här hemma i Sverige, vilket är märkligt. Drifters har ju turnerat i Tyskland för några år sedan i kölvattnet efter Vikingarna.

Kan också konstatera att ett band ifrån Sundsvalls/Timråområdet vid namn Shake, har medvind just nu De har blivit mycket uppmärksammade i både radio och tv, sedan de vunnit 2 lokala utmärkelser i Sundsvall, och i samband med detta släpptes deras första full-Cd.

Ett annat band som bör uppmärksammans är Shotz från Skåne som är ett som är ett seriöst satsande band och som i dagarna har släppt en kanonbra full-Cd med 13 fräscha låtar Detta är mycket positivt för branchen, och lägg gärna bandet på minnet.

Slutligen så byter Kjelles Dansoteks samarbetsband Gimrings från Östersund namn nu i vår. Det nya namnet blir Time,och de har även fått tag på en ny sångerska vid namn vid namn Sara Arhuslander, som då tar över då den tidigare sångerskan Lina Johansson slutar. Lina har betytt att bandet fått ett enormt lyft de sista åren,med sin scenshow,härliga röst och sin positiva imitch, och bandet är mycket populära i sin hemmaregion. Sara får det inte lätt att överta Linas positiva roll, men med bra stöd från de övriga rutinerade bandlemmarna kommer det att gå bra. Vi på Kjelles Dansotek får önska Sara ett stort lycka till.

Inga kommentarer: