Text Size
Hirdetés
Hirdetés

GYÓGYÍTÁS a LEGMODERNEBB ORVOSTUDOMÁNNYAL és a KELETI GYÓGYMÓDOK ÖTVÖZÉSÉVEL ...

Fényterápia felsőfokon

PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button

Az életet adó fény legfőbb energiaforrásunk, színeire bontva pedig terápiás lehetőségek is adódnak. Nagyon nem mindegy azonban, mikor, hova, milyen frekvenciát használunk. Több helyütt leírtam ár, hogy én az egészséget úgy képzelem el, mint egy zenekart, melyben ezer hangszer tisztán, s a megfelelő hangerővel szól. Ha valahol egy hang hamisan hangzik, betegségről beszélünk. A hang és a fény frekvenciái édes testvérek.

Első dolgunk a beteg meghallgatása, majd vizsgálata. Ki kell derülnie, mely meridiánok mentén mutatkozik energiahiány, hol kell erősítenünk. Ha ez megvan, már „csak” a biológiai órát kell elővennünk. A leggyengébb meridián forráspontját, s vele egy időben az ellenpóluson lévő meridián nyugtató (szedáló) pontját kell kezelésbe vennünk abban a két órában, mely a sérült meridián maximális energia teltsége idejének felel meg. A meridiánokhoz tartozó két szín adott az irodalomban.

Vegyünk egy példát. A beteg vizsgálata során egyértelműen kiderül a panaszokból. hogy a Vese működési kör támogatásra szorul. (A paciens korán őszül, haja, fogai hullanak, csontritkulása, magas vérnyomása van, stb.) Ezt műszeres mérés is igazolja. Az optimális kezelési idő 17 és 19 óra között, a kezelendő pontok Vese meridián 7. és a Vastagbél meridián 2. pontja. A bipoláris kezelés színei pedig a kék és a narancssárga. Az egyik frekvencia a gyenge meridiánt tölti, míg a másik az ellenpóluson magas energiaszinten lévőt csökkenti a libikóka elvnek megfelelően.

Rendelőnkben a megfelelő technikai háttér biztosított. Az I'health rendszerrel az energetikai térkép elkészíthető, a leggyengébb meridián kiválasztható, majd a fényceruzával a két akupunktúrás ponton a bicolor kezelés elvégezhető.

 

 

ELÉRHETŐSÉGEINK

PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button

 

Dr Csiák Gyula      és       Dr. Csiákné Kammel Katalin
DCG Bt.

Kezelések helyszíne:   H-8000 Székesfehérvár, Erzsébet u. 72.

Tel.: 06 (22) 788-803

Dr Csiák Gyula  mobil:                  06 (20) 927-6900,
Dr. Csiákné Kammel Katalin mobil:  06 (20) 580-1332

E-mail: info@keletikincsekszalonja.hu

Rendelési idő:

Hétfő - Szerda 13-17 óráig

Betegeket kizárólag előzetes időpont egyeztetés után fogadunk.

 

MERIDIÁN TÉRKÉP

PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button

Ma már mindenki számára természetes, hogy EKG készül, s ezek a görbék a szív állapotáról adnak információt. A Meridián diagnosztika hasonló elvre épül, de itt a szervezet egészéről kapunk képet.

Az emberi szervezet tizenkét működési köre: A Tüdő, a Vastagbél, a Szív, a Vékonybél, a Szívburok, nagyerek, a Három üreg (mell, has, alhas), a Lép, a Gyomor, a Máj, az Epehólyag, a Vese és a Húgyhólyag energetikai szintjei, s ezek egyensúlya határozza meg közérzetünket, befolyásolja egészségünket.
Az I’H készülék segítségével pontosan mérhető, s grafikusan ábrázolható e működési körök energiaszintje, mely jellemző egy adott beteg aktuális állapotára.
A mérés módja hasonló az EKG-hoz. Azon már senki nem csodálkozik, ha ágyra fektetik, a csuklóira, s a bokájára érzékelőket helyeznek, s az ott mért értékek alapján készül a diagnózis. A O pont ez esetben a jobb láb.
A Meridián diagnosztika során a O pont a bal csuklón van, s a tizenkét működési körhöz tartozó értékeket a meridiánok végpontjain, a kéz és a láb körömsarkainak meghatározott részeinél kapjuk meg. Ezeket a méréseket mindkét oldalon elvégezzük, s ebből készül el a beteg korának, s nemének figyelembe vételével a meridián térkép, mely a szakértő számára a szervezet egészéről nyújt tájékoztatást. Ez az alapja az aktuálisan kiválasztandó akupunktúrás pontoknak is, ahol azon a napon az adott beteget kezelni érdemes.
A meridián térkép és a pulzus kapcsolatáról az Olvasnivaló oldalain részletes cikk található.

 

Az emberi szervezet működésének kutatása csak most kezdődik igazán.

PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button

Magát a szerkezetet már aprólékosan ismerjük, de vajon, hogyan működik? Milyen módon hat ránk például legfőbb éltetőnk, a napsugár? Tudjuk azt is, hogy bizonyos színek milyen mélyre hatolnak a szövetekbe, tudjuk, hogy átjutnak a bőrön, elérik a bőr alatti kötőszövetben lévő kapillárisokat, a bennük keringő vért, s a szövetközti folyadékokat. De vajon mit és mikor kapcsolnak be, vagy éppen ki? Azt már tudjuk, hogy egyes hullámhosszak felelősek szervezetünk D vitamin tartalmáért, más hullámhosszak bőrünk barnulását, annak melanin szintjét befolyásolják. Érdekes módon a melanin mennyisége hangulatunkat, jó kedélyünket is döntően befolyásolja.

Nagy kérdés: vajon mit csinál a többi hullám, a többi szín, s mit csinálnak azok, amelyeket szemünk nem is érzékel, de tudunk róla, hogy léteznek. Érdekes lehet az is, mikor és hol, melyik testrészünket éri a fény?

Szervezetünk rendkívül érzékeny. Ha a csuklómra hideg víz csordogál, a pulzusom lelassul, idegeim megnyugszanak. Ha ugyanez a hideg víz a lábamat éri, a hideg végigfut a hátamon és megborzongok, fázni kezdek. Kíváncsian várnám a modern biofizika képviselőjének magyarázatát, ha nem tudnám, hogy a Hagyományos Kínai Orvoslás már évezredek óta ismeri a meridiánokat. Az energetikai keringés szabályai szerint a talp közepéről indul el a Vese meridián, ez szervezetünk tűzhelye. Ha hideg éri, a vese és testvér meridiánja, a Húgyhólyag működési kör mentén a hátgerinc két oldalán végigfut a hideg. Különösen igaz ez délután 15 és 19 óra között, amikor ezek a meridiánok a legérzékenyebbek, mert a maximumon dolgoznak. A legnagyobb lánggal lobog a tűz, a hideg víz ilyenkor tudja a legtöbb kárt tenni.

Környezetünkben fények áradata, hullámok tömege vesz körül bennünket. Hatásairól többet tud meg az, aki visszanyúl a régi gondolatokhoz. Az Út jó irányba visz, csak rá kell találni. Ez egyikünknek korábban, másoknak későbben, egyeseknek életük végéig sem sikerül. Az Út mindenkit türelmesen vár.

A Hagyományos Kínai Orvoslás XXI. századi változata: az I’health diagnosztika terápiás fényei már itt vannak a királyi városban, Székesfehérváron.

 

Lézerkezelések kedvező tapasztalatai

PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button

A közelmúltban két olyan esetünk is volt, mely említésre és figyelemre méltó. Mindkét esetben sportsérülésről van szó, s mindkét esetben a lézer volt a legjobb segítő társ.

Az első sérült 59 éves éves férfii. Labdarúgás közben egy belemenést követően a combhajlító izmában keletkezett szakadás, mely az ultrahangos vizsgálat tanúsága szerint 15 mm széles izomrost tömeget érintett. A térdhajlatban a sérülést követő harmadik napon tenyérnyi bevérzés jelentkezett. Minden nap kapott 40 egységnyi lézer kezelést, emellett gyógyszeres kezelésben részesült.  A hetedik kezelés után már lényegesen csökkent a fájdalom és a sérülést követő 18-ik napon ismét pályára léphetett.

A másik sérült - 22 éves fiatalember - részleges bokaszalag szakadást szenvedett. A sürgősségi ambulancián rtg. vizsgálat történt, mely a csont törését kizárta. Ultrahang vizsgálatot végezve, az oldalszalagon 6 mm. nagyságú lágyrész sérülés ábrázolódott. A sérült boka körülbelül másfél szeresére duzzadt. Lézerkezelést és Pastacool krémmel pakolásokat végeztünk. Az első napon még mankóval érkező bicebóca egy hét után már könnyebben, két hét után pedig már sántítás nélkül közlekedett. A kezelés alatt a boka rugalmas rögzítéséről is gondoskodtunk.

Elmondható, hogy friss lágyrész sérülések esetén a minden nap végzett lézer kezeléssel a gyógyulás ideje lényegesen lerövidíthető.

Dr. Csiák Gyula sportszakorvos

 

HONLAP KÖSZÖNTŐ

PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button

Székesfehérvár első akupunktúrás rendelője 1986. október 01.-én nyílt meg. Ma már a legmodernebb diagnosztikai és terápiás lehetőségekkel várjuk betegeinket. Ha az elérhetőségeink rovatban a boríték ikonra kattint, kérdéseket is feltehet.
Felsorolhatnék százféle betegséget, amivel foglalkozunk, de a legigazabb mondat így hangzik: mi betegeket gyógyítunk; minden testi és lelki problémájukra nyitottak vagyunk.
Önt is nyitott kapuval, nyitott szívvel várjuk…

Bővebben: HONLAP KÖSZÖNTŐ

   

Emberi frekvenciák

PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button

Minden elemnek megvan a saját, csak rá jellemző frekvencia értéke. Az emberi szervezetet - melynek 97%-a víz - én egy frekvencia csokornak képzelem el. Legyen ez összességében akár százezerféle frekvencia együtt, egymás mellett. Egy olyan zenekar, mely ennyi hangszerből, ennyiféle hangból áll össze. Ha minden "zenész" a helyén van, ha minden hangszer tisztán szól, ha minden hang megfelelő erősségű, adott a jó közérzet, az egyén testi-lelki harmóniája.

Ha viszont valamelyik frekvencia hiányzik, netán hamisan szól, esetleg túl hangos, vagy túl halk; a betegség különböző fokozatairól beszélhetünk. Az I'health rendszer, - amit második éve használok - alkalmas ezeknek a félrecsúszott frekvenciáknak a felkutatására és a problémák rendezésére. Ha a baj még aránylag új keletű, az egyensúly könnyebben helyreállítható, ha viszont már évek óta fennálló panaszról van szó, nagyobb türelemre és kitartásra van szükség a beteg és a gyógyító részéről egyaránt.

Egy húron pendülünk, közös hullámhosszon vagyunk, szoktuk mondani. Ez igaz lehet akkor is, ha szívünknek kedves zenét hallunk; ha a csakrákra helyezett hangtál jótékony hatásait élvezzük; ha a tenyerünkben borostyánt vagy éppen hegyikristályt szorongatunk, vagy az egyénre szabott gyógynövények formájában jön velünk szembe a segítség.

Leginkább igaz ez akkor, ha pontos mérések után a számunkra leginkább fontos frekvenciákkal találkozunk. Erre szolgál az I'health fényceruzája, a lézernél háromszor erősebb jótékony sugár.

 

Gyógyító kínai konyha

PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button

A gyógyító kínai konyha című könyvet tartja kezében a múlt hétfőn megjelent Fejér megyei Hírlap egyik szereplője.

A kötet Dr. Chen Zhen professzor válogatása ötezer év hagyományos receptjeiből. A szerzőről tudható, hogy közel húsz éve él Magyarországon; egy kínai egyetemi tanszéket hagyott ott a kedvünkért. Először oktató és gyógyító orvos, majd a Dr. Chen Patika tulajdonos igazgatója lett; jelenleg a Közép Európai Kínai Orvosi és Gyógyszerészeti Társaság elnöke.

Ötezer év alatt tengernyi tapasztalat gyűlt össze az ételek gyógyító hatásáról. Mire jó a disznóköröm pörkölt? Mire jó a fokhagyma, a gyömbér, a rák vagy éppen a mézes körte leves? A válasz a könyvben található. A betegségek és a gyógyító receptek mellett minden lap alján egy-egy kínai közmondást is olvashatunk.

A kötetet fellelhető a Herbária üzletek polcain. Ha nem találja, keressen engem bátran, tudok segíteni a könyv beszerezésében.

Dr. Csiák Gyula, a Közép Európai Kínai Orvosi és Gyógyszerészeti Társaság helyettes elnöke.

   

További cikkeink...

1. oldal / 2