Himalajska sol – prednosti i hranjive vrijednosti

Himalajska sol – prednosti i hranjive vrijednosti

Ružičasta himalajska sol postoji već oko 200 milijuna godina, a čuva se u netaknutom okolišu okruženom snijegom i ledom. Mnogi ljudi vjeruju da je ova ružičasta sol najčišća koja se može naći na planeti.

Energija i minerali u himalajskoj soli

Himalajska sol sadrži ukupno 84 minerala, istih onih, koji se nalaze u ljudskom tijelu. Neki od tih minerala su natrijev klorid, sulfat, kalcij, kalij i magnezij. Kada koristite ovu sol, zapravo unosite manje natrija po obroku, jer je himalajska sol manje rafinirana od obične i komadi soli su veći. Još jedna zanimljiva činjenica o ovoj soli je da zbog svoje stanične strukture pohranjuje puno vibracijske energije.

Prednosti himalajske soli

Neke od prednosti konzumiranja ove soli umjesto obične su:

  • Promiče stabilnu pH ravnotežu unutar stanica
  • Pomaže kod vaskularnog zdravlja
  • Pomaže kod nesanice
  • Smanjuje znakove starenja
  • Sprječava grčeve mišića
  • Jača kosti
  • Poboljšava cirkulaciju
  • Snižava krvni tlak
  • Povećava libido

Usporedba himalajske soli sa drugima

Morska sol

Morska sol je još uvijek bolji izbor od kuhinjske soli, ali i ona postaje sve više rafinirana dok naši oceani postaju sve više zagađeni. Himalajska sol zbog svojih netaknutih i odličnih uvjeta je najčišća dostupna sol današnjice.

Kuhinjska sol

Redovita, komercijalna, kuhinjska sol nema većinu minerala koje su tijelu potrebne. Kuhinjska sol čisti je natrijev klorid, čije molekule u tijelu snažno privlače vodu iz stanice, uzrokuju dehidraciju stanica i time usporavaju vitalne funkcije u organizmu. U procesu kemijske prerade, rafinirana sol gubi sve vrijedne minerale i njena izvorna struktura se uništava.

Iako je sol danas na lošem glasu, ne mora nužno značiti da je nezdrava za vas, osim toga, mnogi danas konzumiraju previše prerađene hrane koja sadrži astronomske količine soli, što nikako nije dobro za zdravlje. 

Pokušajte konzumirati više domaćih i prirodnih namirnica, tako da sami možete dodati sol bez brige o visokom krvnom tlaku i ostalim zdravstvenim nepogodama.

Himalajska kristalna sol je danas dostupna u mnogim trgovinama zdrave hrane i online trgovinama, te je svakako bolji izbor za one koji se žele hraniti zdravo.

Saznajte više o: , , , ,

♥ Sviđa li vam se članak? Ocijenite ga, lajkajte i podijelite ♥

0 / 5 (0 votes)

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni

Drugi upravo čitaju:

U ovom članku čitajte o:

himalajska sol upotreba, himalajska sol, himalajska sol i zdravlje, himalajska sol mrsavljenje, himalajska sol natrij, himalayska sol za mrsavljenje, ružičasta himalajska sol,