Ikon1  TÁRSASÁGI ADATOK

Név:ORNAMENT 2000 Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Rövidített cégnév:ORNAMENT 2000 Kft
Székhely:3527 Miskolc, Kandó Kálmán tér 3/B.
Adószám:11066877-2-05
Cégjegyzék szám:05-09-002685
Jegyzett tőke:53.720.000 HUF
Ügyvezető:Szarka László
Telefon, telefax:46/508-618, 46/508-617
E-mail:info@ornament.hu | ornament@t-online.hu


Ikon1  A TÁRSASÁG RÖVID BEMUTATÁSA

Ikon2Az ORNAMENT 2000 Kft-t 1993. április 1-én alapította a Magyar Államvasutak az alaptevékenységéhezMiskolc - Tiszai pályaudvar felújítvaközvetlenül nem kapcsolódó szervezeti egységek önálló gazdasági társaságokká alakításának programja keretében. Az alapítást követő évek feladata a piacépítés, a profiltisztítás, a hatékony szervezeti és működési rendszer, valamint az optimális létszám kialakításának az időszaka volt. A kedvezőtlen gazdasági viszonyok (magas infláció, beruházások visszafogása) ellenére a piaci körülményekhez való alkalmazkodás sikeresnek bizonyult, a társaság stabilizálta helyzetét és másfél évtizede eredményes gazdálkodást folytat. Az ORNAMENT 2000 Kft. tulajdonosi szerkezetében 2002-ben alapvető változás történt, a privatizációs törvény által biztosított keretek között a MÁV Zrt. értékesítette a teljes üzletrészét és jelenleg a menedzsment tagjai által alapított SEDILIA Kft. a társaság kizárólagos tulajdonosa.

Ikon2Az ORNAMENT 2000 Kft. gazdálkodása tervszerűTaktabáj - Patay kastély egyik belső oszlopa és kiegyensúlyozott, amit az is jelez, hogy eddig valamennyi munkáját folyamatosan tudta finanszírozni, és az állammal, valamint az üzleti partnereivel szemben fennálló fizetési kötelezettségeinek is mindig eleget tett. A munkavállalói létszám összetétele, a kft. vezetőinek és alkalmazottainak képzettsége, felkészültsége és szakmai gyakorlata megfelelő garancia a színvonalas munkavégzésre. Az elmúlt 10 év jelentősebb nagyberuházásainak generálkivitelezése során a speciális szakipari munkák kivitelezésére kialakult egy olyan alvállalkozói kör, amely képes a társaság és a megrendelők által elvárt minőségi követelmények teljesítésére. A vevői igények magas minőségi színvonalon történő kielégítése érdekében 2002-től működik a rendszeresen megújított ISO 9001:2000 minőségirányítási rendszer. A társaság folyamatosan fejleszti termelő berendezéseit, valamint különös gondot fordít a dolgozók munka és szociális körülményeinek javítására.

Ikon2Az ORNAMENT 2000 Kft. jellemző tevékenységi körei:

  • középületek felújítása, karbantartása,
  • műemléki épületek rekonstrukciója,
  • vasúti hidak korrózióvédelme,
  • épületbontás,
  • vasúti pályatest melletti területek karbantartása.

Ikon2Az ORNAMENT 2000 Kft. az elmúlt évtizedben versenyképes áraival és minőségi munkájávalSzeged állomásépület felújítva eredményesen szerepelt a közbeszerzési és egyéb versenyeztetési eljárásokban. Az északkelet- és kelet-magyarországi régióban a vasúti épületek felújításának és karbantartásának piacán meghatározó és elismert szereplővé vált. A MÁV állomások felújításának és korszerűsítésének programja keretében Szerencs, Nagyecsed, Sátoraljaújhely, Miskolc Tiszai pályaudvar, Szeged, BiharkeresztesICOMOS díj 2008 állomásépületek - részben műemléki - rekonstrukciósmunkáinak kivitelezése igazolja a kft. felkészültségét a folyamatos vasútüzem mellett zajló, több éves, komplett beruházások zökkenőmentes megszervezésére és első osztályú kivitelezésére. Az elvégzett munkák minőségét és színvonalát a szakmai elismerés és megrendelői elégedettség mellett bizonyítja, hogy Szeged nagyállomás műemléki épületének felújítása 2008-ban ICOMOS díjat kapott. A társaság további jelentős műemléki épületen végzett munkája volt az edelényi L'Huillier-Coburg kastély középrizalit tetőcsere és kandallókémények felújítása (konzorciumban a HOREX Kft-vel), valamint a Gödöllő királyi váró portikusz felújítása.

Ikon2Az ORNAMENT 2000 Kft. -nek jelentősebb önkormányzati pályázatokon elnyert megrendelései voltak azHidasnémeti - óvoda elmúlt években: Edelény üzemi konyha bővítés, Edelény Bányász u. 2. sz. alatti iskolaépület átalakítása családsegítő és pedagógiai szakmai szolgáltató intézet elhelyezésére, Taktaszada óvoda felújítás és bővítés, Hidasnémeti Iskola u. 1. sz. alatti óvoda emeletráépítés és felújítás, Edelény Művelődési Központ felújítás és stúdióépítés, Mezőzombor Általános Iskola konyha felújítás.

Ikon2Az ORNAMENT 2000 Kft. vallja, hogy az elért eredmények és szerződő partnerei bizalmának megtartásához a jövőben is az egyetlen lehetséges út megrendelői igényei szerint a vállalt munkák megbízható, határidőre és első osztályú minőségben történő teljesítése.