Jordvarmeanlæg (væske til vand-varmepumpe)

Et jordvarmeanlæg producerer både varme til din bolig og varmt brugsvand. En vaæske til vand varmepumpe er typisk den mest effektive varmpumpe, fordi jorden indeholder varme, selv i de koldeste måneder af året - I modsætning til luften, som andre varmepumpetyper bruger. Det er den varmepumpetype, der giver dig den største besparelse, når installationen er betalt.

Kort om varmepumpen

Et jordvarmeanlæg er en varmepumpe af typen væske-til-vand. Varmpumpen bruger varmen i jorden til at producere varme til dine rum og dit brugsvand. Typisk er et jordvarmeanlæg den mest effektive varmepumpe og derved den varmpumpe som giver den største besparelse når installationen er betalt. Varmepumpen er den mest effektive, da jorden er varm i selv de koldeste måneder af året - Til gengæld er varmepumpen og den dyreste i anskafelse og installation.

Hvad skal du være opmærksom på?

Der er flere forudsætninger, som gør sig gældende inden et jordvarmeanlæg kan installeres:

  • Der skal være plads til at grave jordslangerne ned i haven. Det kræver typisk omkring 300 m2 frit areal, hvor der kan graves spor ned til slangerne - Slangerne placeres ca. 1 meter under jordens overflade, hvor frosten ikke når ned i de kolde vintermåneder. Alternativt kan slangerne graves lodret ned, hvilket dog er en noget dyrer løsning og jorden skal undersøges inden, da ikke alle jordtyper er egnet til dette.
  • Varmepumpen skal bruge vandbårne radiatorer eller vandbåren gulvvarme. Fremløbstemperaturen kan også ændre sig, hvorfor det indledningstvist skal undersøges om de ekesisterende varmeinstallationer fortsat kan fungere optimalt med et jordvarmeanlæg.
  • Der findes en række kommunaleregler, som du skal være opmærksom på, bl.a. afstand til vandboringer, vandforsyningsanlæg og naboskel. Du skal altid ansøge kommunen om tilladelse inden du går igang. Du kan finde supplerende oplysninger på kommunens hjemmeside.

Vi har inden prisr på jordvarmeanlæg på vores hjemmeside, da prisen altid afhænger af de gældende forhold i netop dit projekt og vores rolle i projektet. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du vil høre mere om ordvarmeanlæg og hvordan vi kan hjælpe dig igennem dit projekt.


find os

Kontakt os i dag

Du er altid velkommen til at kontakte os.
Du kan skrive til os her
eller ringe på 97323145/ 29282268

/Arne Søndergaard

Om os

Søndergaard Køleteknik & VVS har mere end 20 års erfaring. Vi udfører de fleste opgaver indenfor VVS og Køleteknik.
Kontakt os på 97323145 og hør hvordan vi kan hjælpe dig.

Kontakt

Søndergaard Køleteknik & VVS
V./ Arne Søndergaard
Tromsøvej 6, 6950 Ringkøbing
Tlf.: 97323145
Mobil: 29282268

Please publish modules in offcanvas position.