Home » Bestemmingen » Eilanden » Phuket » Hotels » Amanpuri Resort

Amanpuri Resort

Adres: Pansea Beach, Phuket 83000 Thailand

Telefoonnummer: 00-66-7632 4333

E-mail: amanpuri@amanresorts.com 

Website: Amanpuri

Amanpuri betekent in het Sanskriet 'vredige plaats' en dit prachtige complex verdient deze benaming zeer zeker.

Toen de stichter van Amanhotels, Adrian Zecha, zijn eerste vestiging wilde openen, weigerden banken hem geld te lenen omdat ze dachten dat hotels met 50 kamers nooit rendabel zouden zijn. Maar Zecha zette zijn idee door en bouwde het Amanpuri in een kokosnootplantage op Phuket. In 1988 werd dit eerste Amanhotel geopend.

amanpuri-350x305.large.jpg

Nog steeds telt geen enkel Amanhotel meer dan 50 kamers ; een luxe waarvoor gasten bereid zijn zo'n 500 euro per nacht neer te tellen. Voor dat bedrag hebben ze recht op 4 personeelsleden per gast, een uitzonderlijk uitzicht vanuit elke kamer, een minimalistische architectuur en een hotelbouw in etnische stijl.

De baai waaraan het Amanpuri gelegen is, wordt slechts met één ander resort gedeeld. Om die reden is het er heerlijk rustig.

amanpuri2-350x234.large.jpg

Het bestaat uit Pavillions en Villa's. Er zijn meerdere restaurants, een uitgebreide spa, een bibliotheek met internetfaciliteiten, een fitnessruimte, tennisbanen en watersportfaciliteiten. Een golfbaan bevindt zich op ± 40 minuten rijden. De Pavillions bestaan uit een ruime slaapkamer, een kleedruimte, een badkamer met douche, bad en toilet en een zonnedek. Houten looppaden verbinden de Pavillions met de faciliteiten van het resort. De Villa's hebben meerdere slaapkamers en zijn uitermate geschikt voor grotere reisgezelschappen. Naast de slaapkamers is er een zitkamer, een eetkamer, een keuken met eigen kok en een eigen zwembad van bewonderenswaardig formaat.