Home » Bestemmingen » Steden » Noord-Thailand » Chiang Mai » Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden & activiteiten

Bo Sang

Bo Sang staat in Thailand bekend als de 'paraplustad' vanwege de sierparaplu's en waaiers die hier worden gemaakt. Het dorp bestaat bijna helemaal uit winkels en ateliers die zich met dit ambacht bezig houden. De paraplu's hebben een houten handvat, baleinen van bamboe en een scherm van geprepareerd rijstpapier, zijde of katoen.Tijdens de jaarlijkse markt worden er tentoonstellingen en een schoonheidswedstrijd gehouden.

168.large.jpg

Chiang Mai Night Safari

Indien je van natuur en dieren houdt, is de Chiang Mai Night Safari wellicht de moeite waard. Met een treintje rijd je door het donkere park om de wilde beesten in het donker te observeren.

Chiang Mai Zoo

Chiang Mai Zoo ligt op de uitlopers van Doi Suthep, ongeveer 5 km van het stadscentrum van Chiang Mai aan Huai Kaeo Road, dichtbij Chiang Mai University.

In Chiang Mai Zoo leven veel verschillende diersoorten waaronder olifanten, pinguïns, koala's en reuzenpanda's. Een van de reuzenpanda's is in mei 2009 geboren in Chiang Mai Zoo en heeft de naam Lin Bing gekregen. Het is een van de weinige reuzenpanda's die buiten China in gevangenschap is geboren.

Doi Inthanon National Park

Nabij Chiang Mai en in het grensgebied met Myanmar ligt een prachtig Nationaal Park: Doi Inthanon. Doi Inthanon (vaak afgekort als Doi In) is de naam van Thailands hoogste berg (2565 m) waar omheen dit natuurgebied is gesitueerd (de berg is eigenlijk het park).

Doi Inthanon is een van de topbestemmingen voor natuurliefhebbers en vogelspotters.

inthanon3.large.jpg

Er zijn drie indrukwekkende watervallen in het Nationaal Park die een bezoek waard zijn: Nam Tok Mae Klang, Nam Tok Wachiratan en Nam Tok Siriphum. Bij de watervallen kan gepicknickt worden en tevens staan er kraampjes waar wat te eten of drinken gekocht kan worden.

De vergezichten vanaf Doi Inthanon zijn het mooist in het koele seizoen van november tot en met februari. Houd er wel rekening mee dat het fris kan zijn, dus een trui of vest is geen overbodige luxe.

doi-in.large.jpg

Phra Mahathat Naphamethanidon

Vlak onder de top van Doi Inthanon bevindt zich Phra Mahathat Naphamethanidon, een chedi die is neergezet door de Royal Thai Air Force als eerbetoon aan de 60e verjaardag van de koning in 1989.

Eagle Track Chiang Mai

Wil je tijdens je vakantie ook nog een beetje actief en sportief bezig zijn ? Boek dan dagje Eagle Track Chiang Mai ! Onder het toeziend oog van ervaren begeleiders van Eagle Track 'vlieg' je via kabels tussen de hoge bomen van de jungle. Je maakt tijdens de zweeftocht gebruik van platforms, hangbruggen en een aantal abseilings. Eagle Track is een echte aanrader voor wie van actie en avontuur houdt.
Een arrangement bij Eagle Track Chiang Mai is inclusief transfers van/naar Chiang Mai, lunch buffet, water, en koffie en thee.

 
 
Arrangementen bij Eagle Track boek je goedkoper via Viengtravel dan direct bij Eagle Track dus mocht je een dagje actief willen zijn, stuur dan een mailtje naar info@viengtravel.com ! Je kunt kiezen tussen een Silver Package en een Gold Package.

Elephant Nature Park

Het Elephant Nature Park, prachtig gelegen in een vallei ten noorden van Chiang Mai, biedt opvang aan bevrijde olifanten. Tientallen olifanten genieten in het park van hun vrijheid na een leven van mishandeling en verwaarlozing.

Het is mogelijk om als vrijwilliger een handje te helpen in het Elephant Nature Park; dit is echt een onvergetelijke ervaring.

Meer informatie over het Elephant Nature Park.

Bring the Elephant Home zet zich in voor een betere toekomst voor Thaise olifanten. Dit willen ze bereiken door diervriendelijk ecotoerisme, door het in stand houden en creëren van een natuurlijke leefomgeving voor olifanten, het verbouwen van gezond voedsel voor olifanten, het bevorderen van alternatieve werkgelegenheid voor olifantbegeleiders en door het oplossen van mens-olifantconflicten.

De Nederlandse Antoinette van de Water zet zich al jaren in voor Thaise olifanten en heeft hier ook een boek over geschreven. Haar boek, Thaise olifanten van de straat, beschrijft Antoinettes tocht met twee vrijgekochte straatolifanten naar het Elephant Nature Park. Een avontuurlijke reis door een wereld van lonkende olifanthandelaren, noodlijdende dorpelingen, zegenende monniken en kwade dierenbeschermers.

Meer informatie over Bring the Elephant Home

Flight of the Gibbon of Jungle Flight

Een unieke ervaring is de Flight of the Gibbon of Jungle Flight waarbij het dankzij een kabelsysteem mogelijk wordt om het leven in het oerwoud mee te maken vanuit een perspectief dat voorheen alleen was voorbehouden aan gibbons en andere slingerapen. Tijdens de Flight of the Gibbons of Jungle Flight zweef je in de jungle van boomtop naar boomtop ! The Flight of the Gibbons of Jungle Flight zijn geschikte attracties voor zowel natuurliefhebbers als adrenalinejunks.

Jungletrekking

De omgeving van Chiang Mai leent zich uitstekend voor jungletrekkings. Een jungletrekking duurt 2 tot 7 dagen en is te boeken bij een van de vele reisbureaus in Chiang Mai. Deelnemers lopen door de prachtige bergachtige omgeving van Chiang Mai, valleien en bezoeken vaak afgelegen, hoger gelegen dorpen om daar te overnachten. Meestal zijn de trekkings te voet, soms per boot, olifant, paard of jeep.

Night Bazar (night market)

De Night Bazar in Chiang Mai is een van de leukste en bekendste avondmarkten in Thailand. Wie een bezoek brengt aan Chiang Mai kan niet om de (dagelijkse) avondmarkt heen. In de middag begint men al met het opbouwen van de kraampjes en zodra de duisternis invalt, staat de straat vol met kraampjes waar je van alles en nog wat kunt kopen. Maar ook als je niets wilt kopen is het de moeite waard om over de sfeervolle avondmarkt te slenteren. Je vindt hier ongetwijfeld een leuk souvenir voor thuis ! Vergeet je niet af te dingen ?

San Khamphaeng

Het dorpje San Khamphaeng staat bekend om zijn zijde en kunstnijverheid. In de hoofdstraat zijn talloze winkeltjes waar zijde van goede kwaliteit verkocht wordt. Vergeet niet te onderhandelen om tot een goede prijs te komen ! Ook laat men je hier zien hoe het spinnen en weven van Thaise zijde precies in zijn werk gaat.

Wat Chedi Luang

Wat Chedi Luang ligt in het oude, ommuurde centrum van Chiang Mai. De chedi in Lanna-stijl dateert uit de 15e eeuw, maar stortte in de 16e eeuw na een aardbeving gedeeltelijk in. In de jaren 90 van de vorige eeuw werd de chedi met hulp van de UNESCO en de Japanse regering gereconstrueerd.

De Phra Kaew (Smaragden Boeddha), die tegenwoordig in de Wat Phra Kaew in Bangkok staat, was in de 15e eeuw korte tijd in de Wat Chedi Luang ondergebracht. Bij de viering van het 700-jarige bestaan van de stad Chiang Mai, werd in de oostelijke nis een kopie van de Smaragden Boeddha geplaatst; deze draagt de naam Phra Phut Chaloem Sirirat, maar wordt door de lokale bevolking Phra Yok genoemd. 

Wat Chiang Man

Deze tempel, gelegen aan Ratchaphakphinai Road, is Chiang Mai's oudste tempel en dateert uit 1297. Koning Mengrai zou in deze tempel zijn verbleven toen zijn nieuwe hoofdstad werd gebouwd.

De Wat Chiang Man heeft 2 viharns in Lanna stijl; de kleinere viharn huisvest twee kleine, maar zeer belangrijke Boeddhabeelden: de kristallen Phra Sae Tang Kamani en de Phra Sila.

Wat Duang Dok

Wat Duang Dok aan Suthep Road stamt uit de 14e eeuw, gebouwd in een tuin van de Lanna Thai-monarchen. Het is een favoriete plaats voor fotografen, in het bijzonder vanwege de schitterende zonsondergang en de 500 jaar oude bronzen boeddha.

Wat Phra Singh

Wat Phra Singh (Wat Phra Singh Woramahaviharn) bevindt zich in het westen van de oude ommuurde binnenstad van Chiang Mai. In 1935 heeft Koning Ananda Mahidol (Rama VIII), de oudere broer van de huidige Koning Bhumibol Adulyadej (Rama IX), de rang Koninklijke tempel van de eerste klasse aan deze tempel verleend.

wat-phra-singh-cnx-350x263.large.jpg

Deze tempel wordt druk bezocht vanwege de aanwezigheid van een zeer belangrijk Boeddhabeeld, de Phra Singh (Lion Buddha). Men vermoedt dat het beeld oorspronkelijk uit Sri Lanka komt, hoewel de stijl niet echt Singalees is. Omdat zich in Nakhon Si Thammarat en Bangkok identieke Boeddhabeelden bevinden, en de Phra Singh een behoorlijk reisverleden heeft (Sukhothai, Ayutthaya, Chiang Rai, Luang Prabang), weet niemand welke van de drie beelden nu het echte originele beeld is.   

Wat Phra That Doi Suthep

Doi Suthep is een druk bezochte, dicht beboste berg in het twee hoge pieken tellende Nationaal Park Doi Suthep-Doi Pui. Vlakbij de 1676 m hoge top staat Wat Phra That Doi Suthep, een van de meest vereerde boeddhistische heiligdommen in Noord-Thailand.

Volgens de legende werd de tempel gebouwd op de plaats waar een witte olifant, die relikwieën van de Boeddha vervoerde, drie maal rond de top liep en vervolgens stierf.

Wat Phra That Doi Suthep ligt 15 km van de stad vandaan. De tempel dateert uit 1383 en kan bereikt worden door het beklimmen van een steile Naga-trap met 306 treden. De minder energieke bezoeker kan met een soort cablecar omhoog. De gouden pagode van de tempel bevat heilige boeddha relikwieën en trekt boeddhistische pelgims aan vanuit de hele wereld, het gehele jaar door. Het tempel complex biedt een schitterend uitzicht over Chiang Mai en omgeving.