Home » Thailand » Thaiblog » Een nieuwe dag in Luang Prabang...

Een nieuwe dag in Luang Prabang...

Maandag 5 april 2010

De geschiedenis herhaalt zich...

Net als gisteravond is iedereen nu al in dromenland.....behalve ik.... Het is nu bijna 00:30 uur hier in Luang Prabang en dus de hoogste tijd om te gaan slapen. Morgenochtend gaat de wekker wederom erg vroeg, ditmaal al om 05:00 uur dus nog maar een paar uurtjes te gaan.

Morgen gaan we namelijk naar de monniken kijken die hun dagelijkse ronde doen. Dat stond eigenlijk voor vanochtend al in de planning.... We zijn deze ochtend om 05:45 uur opgestaan en stonden om 06:30 uur in de hoofdstraat van Luang Prabang...maar de monniken waren al langsgeweest. We waren dus helemaal voor niks zo vroeg opgestaan !! Het blijkt dat de monniken de laatste weken wat eerder komen vanwege de hitte. Aangezien onze Laotiaanse vriend Pom al een tijdje niet meer in Luang Prabang woont, was hij hiervan niet op de hoogte. Over een aantal uur gaan we het dus nog een keer proberen.....

Omdat we de monniken vanochtend dus gemist hebben, zijn we direct naar de ochtendmarkt gegaan. Zo'n markt in het Verre Oosten blijft toch altijd leuk om te zien. De ochtendmarkt in Luang Prabang begint al erg vroeg in de ochtend en er wordt van alles verkocht: verschillende soorten vis van klein tot groot, kikkers, kippen, vlees wat open en bloot op de grond ligt tussen de vliegen, vele soorten groenten en fruit, larven, poten van buffels, slangen, je kan het zo gek niet bedenken of het wordt hier wel gegeten. Je kijkt je ogen uit !

120.large.jpg
213.large.jpg
121.large.jpg

De ochtendmarkt (talaat sao) in Luang Prabang die elke ochtend al erg vroeg begint

Het programma voor de rest van de dag hebben we op het laatste moment gewijzigd. Na het ontbijt zijn we met de sawngthaew naar de Kuang Si watervallen gegaan, op ongeveer 45 minuten rijden van Luang Prabang. Onderweg zijn we gestopt bij een dorpje van de Mon (bepaalde bevolkingsgroep) om te kijken naar het handwerk dat zij maken. Best aardig, maar een bezoek aan zo'n dorpje voelt toch altijd een beetje als aapjes kijken.

122.large.jpg

Bewoner van een Mon-dorpje aan de waterpijp, niet meer met opium zoals vroeger, maar gewoon met tabak 

Als het helder weer is, is het een prachtige route naar de watervallen, maar helaas was het zicht door de vele rook weer beperkt, jammer. De Kuang Si watervallen zijn absoluut de moeite waard om te bezoeken als je hier bent. Met name in de regentijd is het hier prachtig, maar ook nu tijdens de droge periode is het een leuk uitstapje als je in Luang Prabang verblijft. We hebben hier zo'n 2 uur doorgebracht en weer heerlijk gezwommen in het heldere water.

123.large.jpg

Bear Rescue Centre bij de Kuang Si watervallen

214.large.jpg
38.large.jpg
43.large.jpg
53.large.jpg
64.large.jpg
73.large.jpg

Kuang Si watervallen

Na het bezoek aan de Kuang Si watervallen moesten we 1,5 uur met de sawngthaew rijden naar de Pak Ou grotten. In deze grotten bevinden zich duizenden boeddhabeelden en beeldjes. In het verleden werden deze grotten jaarlijks door de koning bezocht. Ook bij veel Laotianen is dit nog steeds een belangrijke plek om respect te tonen aan Boeddha.

124.large.jpg

Omgeving Pak Ou grotten

215.large.jpg

Pak Ou grotten

39.large.jpg

Pak Ou grotten

44.large.jpg

Pak Ou grotten

54.large.jpg
65.large.jpg

Pak Ou grotten

74.large.jpg

Terug in Luang Prabang, de scholen zijn net uit en de straten zijn vol met brommers en fietsers die kriskras door elkaar rijden

Morgen wordt het dus weer vroeg opstaan, dus is het nu de hoogste tijd om te gaan slapen !

119.large.jpg

Wat veel mensen niet weten is dat Laos het meest gebombardeerde land ter wereld is. In 1 jaar tijd werden er meer bommen op Laos gedropt dan gedurende de hele WO II. Tijdens de Indochina-oorlog vlogen Amerikaanse bommenwerpers af en aan om het verzet te breken. Vanwege de zware tegenstand van de troepen in Vietnam kon men niet alle bommen boven de eigenlijke doelen loslaten. Om hun missie als 'geslaagd' te kunnen bestempelen dropte men de overgebleven bommen op hun terugweg naar de vliegbasis gewoon boven Laos. Oude Amerikaanse bommen worden tegenwoordig als ondersteuning van simpele huizen gebruikt, als plantenbak of als 'versiering' zoals hier in het hotel in Luang Prabang.

Reactie plaatsen

Reacties

kitty
5 jaar geleden

geweldig blog over <A href="http://goedkoop-thailand.jouwweb.nl">Thailand</A>, ik krijg de kriebels om er weer heen te gaan!
d.jouwweb.nl/

jos zethof
5 jaar geleden

gr jos alex

Fien Ruitenberg
5 jaar geleden

Prachtige foto's van de watervallen, mooi hoor,een plek om te onthouden voor een volgende vakantie.
Annelies hoe gaat het met de warmte, is het een beetje uit te houden. Hier nu eindelijk mooi weer. Gr.Cees en Fien