Pattaya

Pattaya is in enkele tientallen jaren uitgegroeid van een slapend vissersdorp tot een bruisende plaats. Pattaya omvat drie baaien, het rustige Naklua baai, ten noorden van het Pattaya strand, het levendige Pattaya Beach en rond de zuidelijke landtong van Pattaya, Jomtien Beach.

Tot ongeveer 1950 was Pattaya een onbetekenend vissersdorpje. De ontwikkeling begon tijdens de Vietnam-oorlog toen de Verenigde Staten het nabijgelegen Sattahip tot vlootbasis ombouwden. De basis wordt ook nu nog altijd door Amerikaanse schepen bezocht, maar is inmiddels overgenomen door de Thaise marine. Pattaya ontwikkelde zich al snel tot badplaats voor het marinepersoneel met alle gevolgen vandien. In de jaren tachtig van de vorige eeuw trok Pattaya als eerste Thaise badplaats buitenlandse toeristen aan, en het is tegenwoordig de beroemdste of wellicht meest beruchte badplaats van Zuidoost-Azië.

pattaya.large.jpg

De stad biedt een duizelingwekkend scala aan activiteiten met alle denkbare vormen van nachtelijk vertier; u treft er talloze bars, clubs en discotheken. Ook wanneer het gaat om recreatie zijn er in Pattaya voldoende mogelijkheden, aan het lange zandstrand vindt u een grote verscheidenheid aan watersporten zoals windsurfen, parasailen, waterskiën, zeilen en diepzeevissen. Op het land vindt u vertier op de verschillende golfbanen, maneges en tennisbanen. Tevens is er een groot aanbod aan winkels en shopping centra in Pattaya.

Ieder jaar in april vindt in Pattaya het Pattaya Festival plaats. Dit festival wordt uitbundig gevierd met missverkiezingen, parades, markten en uiteraard veel eten en drinken.

Hieronder vindt u een aantal activiteiten die u zou kunnen ondernemen als u in Pattaya verblijft.

Alcazar Cabaret & Tiffany Cabaret

Spectaculaire travestietenshows met prachtige 'vrouwen' gekleed in schitterende kostuums, prachtige decors en een geluids- en lichtshow. De show wordt meerdere malen per avond opgevoerd.

Meer informatie over Alcazar Cabaret

Meer informatie over Tiffany Cabaret

Golf

In de omgeving van Pattaya zijn meerdere 18-holes golfbanen waar golfliefhebbers terecht kunnen.

Khao Kheow Safaripark

Khao Kheow Safaripark is een "open" tuin wat inhoudt dat de dieren een groot gebied hebben waar zij zich vrij kunnen bewegen waardoor het lijkt alsof men op safari is. Per auto maar ook met een golfkarretje kan men over het uitgestrekte (400 hectare) terrein rijden en de dieren echt van dichtbij benaderen. Een avontuurlijke nachtsafari behoort ook tot de mogelijkheden.

Million Years Stone Park & Crocodile Farm

The Million-Year Stone Park and Crocodile Farm ligt op 9 kilometer afstand, een kwartiertje rijden, van Pattaya. Het is niet alleen een natuurmuseum maar er worden ook shows opgevoerd. In de mooi aangelegde tuinen zijn grote waterpartijen met koikarpers en een overweldigende keur aan bloemen en planten te vinden, mooi gedecoreerd door enorme stenen in de meest vreemde vormen en kleuren. Naast de tuinen is er ook een kleinschalige dierentuin met olifanten, tijgers, beren, struisvogels, vissen en uiteraard krokodillen. In het park kun je op de foto met een tijger en er is uiteraard ook een krokodillenshow.

Meer informatie kunt u vinden op de website van het Million Years Stone Park.

farm2.large.jpg

Mini Siam

Mini Siam is te vergelijken met Madurodam in Nederland. Veel belangrijke Thaise bezienswaardigheden zijn hier op schaal nagemaakt. Zo staan hier onder andere miniaturen van de Wat Phra Kaew en de Bridge over the River Kwai. Verder vindt u hier tevens miniaturen van de Eiffeltoren in Parijs, de Tower Bridge in Londen en het Vrijheidsbeeld in New York.

Meer informatie over Mini Siam.

minisiam.large.jpg

Nong Nooch Tropical Garden

Het Nong Nooch Village is een Thais cultureel centrum dat gelegen is in een schitterend aangelegd park waar verschillende shows gehouden worden waaronder traditionele Thaise dansen, zwaardgevechten, apen- en olifantenshows en kickboks-demonstraties.

nong-nooch.large.jpg

Adres:

34/1 Moo 7 Najomtien District, Sattahip, Chonburi

Meer informatie over Nong Nooch Tropical Garden 

Pattaya Elephant Village

In het Pattaya Elephant Village kunt u de vaardigheden zien die de olifanten hier zijn aangeleerd. U ziet olifanten tijdens hun werk in de jungle en u kunt de olifanten voetbal zien spelen. Tevens wordt er gedemonstreerd hoe wilde olifanten gevangen worden genomen. Pattaya Elephant Village is in 1973 opgericht als opvangplaats voor oude en zieke olifanten die niet meer in de jungle konden werken. De olifanten kunnen hier van hun oude dag genieten en in alle vrijheid rondlopen op het complex.  

Meer informatie over Pattaya Elephant Village

Ripley's World of Entertainment

Museum met vreemde wetenswaardigheden uit de hele wereld. Het museum is op de 2e etage van winkelcentrum Royal Garden Plaza, waar ook een bioscoop en diverse amusements- en speelautomaten zijn.

Meer informatie over Ripley's World of Entertainment.

Si Racha Tiger Zoo

Sri Racha is een kleine stad op 30 minuten rijden van Pattaya. In de Tiger Zoo zijn (uiteraard) veel tijgers, maar daarnaast zijn er ook veel andere dieren te zien in deze dierentuin. Het is tevens mogelijk om met een jong tijgertje op de foto te gaan.

si-racha.large.jpg