Bangkok

Na een lange vlucht van zo'n 11 uur landt het vliegtuig dan eindelijk op Suvarnabhumi Airport in Krung Thep (Stad der Engelen), bij ons beter bekend als Bangkok. De bruisende Thaise hoofdstad (sinds 1782) is voor veel mensen de eerste kennismaking met Thailand en het beginpunt van hun reis door het 'Land van de Glimlach'. 

tg-600x282-450x212.large.jpg

Suvarnabhumi Airport

Zodra je de luchthaventerminal uitstapt, komt de tropische warmte je al direct tegemoet.....welkom in Thailand ! Taxi's rijden af en aan bij de luchthaven, dus je hoeft niet lang te wachten totdat je je reis kunt vervolgen. Tijdens de rit naar de stad kan je alvast de eerste indrukken opdoen van deze gigantische Aziatische metropool.

Sinds augustus 2010 is het ook mogelijk om met de Airport Link van Suvarnabhumi Airport naar Bangkok te reizen. 

Bangkok is een combinatie van oost en west, van traditie en modern leven. De sfeer van het mysterieuze oosten dat vermengd is met een vleugje westerse cultuur is exotisch. Smalle straatjes wisselen af met brede boulevards, volgepropte winkeltjes met grote warenhuizen, gemotoriseerde driewielers met blinkende auto's, simpele huizen met moderne gebouwen en schitterende tempels.

chinatown4-350x263.large.jpg

In deze gigantische stad gaat het leven 24 uur per dag door, nooit zijn de straten stil en verlaten, en altijd staat er ergens op straat wel iemand te koken. De vele 7-Eleven (Seven Eleven) winkels zijn 24 uur per dag open, net als sommige restaurants. Overdag is er meer dan genoeg te doen om je meerdere dagen te vermaken, in de avond heb je een ruime keus uit vele restaurants en als je nog voldoende energie over hebt, kan je tot in de nacht nog stappen in een van de pubs of clubs.

bkk4-350x233.large.jpg

De volledige en officiële naam van deze Thaise hoofdstad staat bekend als de langste plaatsnaam ter wereld en luidt:

Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit

En de vertaling is:

De stad van engelen, de grote stad, de woonplaats van de Smaragdgroene Boeddha, de ondoordringbare stad (in tegenstelling tot Ayutthaya) van de god Indra, de grote hoofdstad van de wereld die met negen kostbare edelstenen is begiftigd, de gelukkige stad, rijk aan een enorm Koninklijk Paleis dat de hemelse woonplaats gelijkt waar de gereïncarneerde god regeert, een stad die door Indra is gegeven en die door Vishnukarn is gebouwd.

In het dagelijks leven wordt dit gelukkig afgekort tot Krung Thep, Stad der Engelen, bij ons is deze chaotische Aziatische metropool beter bekend als Bangkok, hoofdstad van Thailand. Wellicht een geruststelling: je hoeft de volledige Thaise naam voor Bangkok niet uit je hoofd te kennen om het land te mogen betreden !

bkk2.medium.jpg

Verkeersdrukte op Sukhumvit Road, Bangkok

Veel mensen die voor het eerst in Bangkok komen, willen de stad zo snel mogelijk weer verlaten. De hoofdstad van Thailand is een groot, chaotisch mierennest van auto's, bussen, tuk-tuks en motortaxi's die kris-kras door elkaar heen bewegen. Op straat hangt een geur van uitlaatgassen vermengd met andere aparte geuren waarvan je niet weet wat het is (en het soms ook niet wilt weten) en het is er ook nog eens drukkend warm. Als je net bent aangekomen in Thailand is het verstandig om de eerste dag even rustig aan te doen en misschien de dag door te brengen bij het zwembad van het hotel. Zo kan je lichaam zich ook aanpassen na de lange vlucht, de andere tijdzone en het warme, tropische klimaat. De volgende dagen kan je Bangkok altijd nog op je gemak en goed uitgerust bezichtigen en zal je zien dat deze Aziatische miljoenenstad eigenlijk helemaal geweldig is !!

In het menu aan de rechterkant van deze pagina kan je een keuze maken uit verschillende onderwerpen die betrekking hebben op Bangkok.

Als je alvast een indruk wilt krijgen van Bangkok, kan je het You Tube-filmpje hieronder bekijken.

 

Kies hieronder een van de volgende hoofdstukken over: