Skytrain

De snelste en wellicht meest comfortabele manier om je te verplaatsen in Bangkok is met de BTS Skytrain. Hoewel het netwerk beperkt is, is de skytrain (rot fai faa) een sneller alternatief dan de taxi of bus. De skytrains zijn schoon, zeer efficiënt en voorzien van airco.

Er zijn maar twee skytrain-lijnen en deze komen samen bij Siam Square. Op beide lijnen rijdt van 6 uur 's ochtends tot middernacht om de paar minuten een skytrain.

skytrain.large.jpg

Kaartjes zijn te koop bij een van de (munt)automaten en kosten 15-40 Baht per rit, afhankelijk van de afstand. Indien u geen los muntgeld heeft, kunt u wisselen bij speciale servicebalies. Het kan voordeliger zijn om een One-Day Pass te kopen voor 120 Baht (april 2010) waarmee u de gehele dag onbeperkt met de skytrain kunt reizen. 

De Sukhumvit-lijn loopt van Mo Chit naar On Nut en de Silom-lijn loopt van het National Stadium naar Saphan Taksin. Alleen op Siam station (het grootste en drukste station) kunt u overstappen van de Sukhumvit-lijn naar de Silom-lijn en andersom.

In de ochtend en begin van de avond is het spitsuur op de stations en in de skytrains.

HIER vindt u meer informatie over de skytrain in Bangkok.