• Απο την αλληλεγγύη στην επαναστατική προοπτική

   

   

  Η υπόθεση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, οι δικαστικές, νομικές και κατασταλτικές κινήσεις του κράτους γύρω από την ομώνυμη αναρχική οργάνωση, εκτείνεται σε μια περίοδο 7 χρόνων και επί της ουσίας είναι ακόμα εν εξελίξει.

  Στις 20 Απρίλη 2016 δικάζονται όλα τα πρωτόδικα δικαστήρια που έχουν γίνει

  για την υπόθεση του Χαλανδρίου τα οποία είναι από μόνα τους τρία.

  Δικάζονται οι συλλήψεις του Δεκέμβρη 2010 στη Ν. Σμύρνη, η υπόθεση των δεμάτων βομβών, οι συλλήψεις των 5 μελών της Σ.Π.Φ. τον Μάρτη του 2011 στο Βόλο, η συμπλοκή στην Πεύκη και οι συλλήψεις για την ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.

   

  Η αλληλέγγυα μαχητική στάση δίπλα στους συντρόφους που βρίσκονται έγκλειστοι ή διωκόμενοι, αποτελεί ένα ακόμα πεδίο αντιπαράθεσης με το κράτος και τους μηχανισμούς του.

   

  2ήμερη εκδήλωση-συζήτηση με αφορμή το εφετείο 6 υποθέσεων όπου δικάζονται 22 αναρχικοί αγωνιστές |15-16 Απρίλη 2016 18:00, Πολυτεχνείο

   

 • Κανένας σύντροφος μόνος στα χέρια του Κράτους!

  Στις 12 Απρίλη εξετάζεται η αίτηση εξαίρεσης κατά της έδρας  του τρομοδικείου που δικάζει το σχέδιο απόδρασης της ΣΠΦ  και τις διώξεις εναντίον των συγγενών τους.

  Στην προηγούμενη συνεδρίαση η πρόεδρος Α.Υφαντή  ξεσπώντας σε ένα φασιστικό παραλήρημα έπαυσε όλους τους συνηγόρους υπεράσπισης  ΕΠΕΙΔΗ  συμμετέχουν στην αποχή των δικηγόρων και ζήτησαν διακοπή της δίκης μεχρι να λήξει η αποχή.

  Όπως έχει φανεί από την αρχή η απόφαση έχει εκδοθεί πριν καν ξεκινήσει η δίκη αυτή από τους ίδιους αστυνομικο-δικαστικούς κύκλους που πριν από ένα χρόνο είχαν προφυλακίσει τους συγγενείς των μελών της ΣΠΦ.

  Την Τρίτη στις 12 Απρίλη οι σύντροφοι της ΣΠΦ  δεν θα είναι μόνοι τους..

  Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τρίτη 12 Απρίλη  στις 9 το πρωί στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού

 • Να γίνουν δεκτά τα αιτήματα της Fadik Adıyaman που κάνει εδώ και 60 μέρες απεργία πείνας

  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
  Για Να Γίνουν Δεκτά Τα Αιτήματα Της Fadik Adıyaman
  Δευτέρα 4 Απριλίου στις 6 μ.μ.
  ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
  (ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΡΗΓΙΛΗΣ)


  Η Fadik Adıyaman είχε συλληφθεί στις 2 Φεβρουάριου του 2016 στην Τουρκία στην πόλη Αydın. Τώρα κρατείται στην φυλακή Tekirdağ- τύπου T- σε ένα μικρό κελί και είναι μόνη της. Συνεχίζει την απεργία πείνας εδώ και 60 μέρες κατά της απομόνωσης και των αυθαίρετων συνθηκών. Το αίτημα της είναι να μεταφερθεί διπλά στις συντρόφισσες της. Στην διάρκεια απεργία πείνας μέχρι θανάτου που είχε ξεκινήσει τον Οκτώβρη του 2000 μέχρι το 2007 με αποτέλεσμα 122 μάρτυρες συμμετείχε σε όλες τις δράσεις ,για να γίνουν δεκτά τα αιτήματα των πολιτικών κρατουμένων. Εξαιτίας του αγώνας της, καταδικάστηκε ως μέλος παράνομης οργάνωσης και αναγκάστηκε να φύγει από την Τουρκία. Ήρθε στην Ελλάδα και συμμετείχε σε αγώνα για τα δικαιώματα των λαών και των εργαζομένων.
  Μια αγωνίστρια που όλη τη ζωή της πάλεψε, βασανίσθηκε, φυλακίσθηκε. Αλλά δεν έσκυψε ποτέ το κεφάλι. Τώρα βρίσκετε σε ένα κελί σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Έχει υψηλή πίεση, χαμηλό ζάχαρο και τάση για εμετούς. Τρέχει αίμα από την μύτη της.
  Η Τουρκία με κάθε μέσον συνεχίζει την καταπάτηση των δικαιωμάτων. Ακόμα και για βασικά δικαιώματα δίνεται μάχη.  [Απόσπασμα ανακοίνωσης Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν]

 • Καμία δίωξη στους αναρχικούς Μιχαλάκογλου, Τζιώτζη και Μ.Β

  Την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014 εισβάλλουν οι μπάτσοι της αντιτρομοκρατικής στο σπίτι μου, στο Κολωνάκι. Μετά από έρευνα που έγινε, βρέθηκαν ένα καλάσνικοφ, μια χειροβομβίδα κι ένα περίστροφο. Συλλαμβάνουν εμένα και τον Μ. Β. όπου συμπτωματικά  βρισκόταν εκεί. Στη συνέχεια προφυλακιστήκαμε και μετά από δύο μήνες ο Μ. Β. αποφυλακίστηκε διότι δεν είχε καμμία σχέση με τον οπλισμό.
  Από την πρώτη στιγμή ανέλαβα την ευθύνη για τον οπλισμό ξεκαθαρίζοντας ότι ο Μ.Β. δεν είχε καμία σχέση. Ανέλαβα να φυλάξω αυτόν τον οπλισμό στα πλαίσια της έμπρακτης αλληλεγγύης μου στον σύντροφο Φώτη Τζιώτζη, όπως ο ίδιος ο σύντροφος μου είχε ζητήσει εκδηλώνοντας την στήριξή μου απέναντι του παρά το γεγονός ότι αυτό θα μπορούσε να έχει προσωπικό κόστος για μένα. (απόσπασμα από τη πολιτική δήλωση του Π.Μιχαλάκογλου)

   

  Την Τρίτη 29/3 αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για τους αναρχικούς Φώτη Τζιώτζη, Μ.Β και Παναγιώτη Μιχαλάκογλου στο εφετείο (Λουκάρεως) στις 8.30 στην αίθουσα Δ70Α 1ος όροφος.

   

  Πολιτική δήλωση Παναγιώτη Μιχαλάκογλου

  Ενημέρωση από το δικαστήριο

  Λίγα λόγια για την στάση του συντρόφου Φώτη Τζιώτζη

 • ΠΟΡΕΙΑ ενάντια σε μαφίες, κοινωνικό κανιβαλισμό, κρατική καταστολή

  Η διακίνηση ναρκωτικών στα εξάρχεια απολαμβάνει την πλήρη κάλυψη της αστυνομίας, που σε κεντρικό επίπεδο προωθεί διαχρονικά την υποβάθμιση και την γκετοποίηση της περιοχής, έτσι ώστε κάποια στιγμή, ''υπό την πίεση της κοινής γνώμης και των κατοίκων'', να εισβάλει θριαμβευτικά στα Εξάρχεια πατάσσοντας επιτέλους τον αληθινό εχθρό, δηλαδή τους αγωνιζόμενους.

  Σε τοπικό επίπεδο το Α.Τ.Εξαρχείων διαπλέκεται με την μαφία.

   

  Συγκέντρωση το Σάββατο 2/4 στις 17.00 στην πλατεία Εξαρχείων ενάντια σε κρατική καταστολή, μαφία και κοινωνικό κανιβαλισμο και πορεία στο Α.Τ.ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

   

  Κ*ΒΟΞ

   

  Σχετικές ανακοινώσεις

  1|2|3|4|5|6|7|8|9|10|11|12|13

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License