Sanatatea Femeii

Monturile

Monturile (hallux valgus) reprezintă apariția unei proeminențe la baza degetului mare datorată deformării articulației de bază a acestui deget,  în sensul de înclinare(deplasare) spre al doilea deget, pe care îl impinge și îl deformează în timp.

mai mult...

Boala inflamatorie pelvina

 

Boala inflamatorie pelvina este o boala specifica numai femeilor si cuprinde vaginul, colul, peretii uterini, trompele lui Fallopio, ovarele sau tesuturile care inconjoara uterul, vezica urinara si chiar intestinele. In functie de organul afectat se vorbeste de vaginita ( Glossary Link vagin), endometrita (mucoasa uterina), salpingita (trompe uterine). Aceasta boala in limbajul medical se mai cheama anexita. Cand inflamatia cuprinde mai multe organe ale tractului genital se numeste boala inflamatorie pelvina.

mai mult...

Pierderea libidoului la femei

Dorința sexuală la femei (libidoul) fluctuează, în mod natural, de-a lungul vieţii. De obicei, creşterea sau scăderea libidoului la femei, coincide cu începutul sau sfârșitul unei relații sau cu schimbări majore în viața ei, cum ar fi sarcina, menopauza sau are legătură strânsă cu starea ei de sănătate fizică şi psihică, cu educaţia, statutul ei social şi familial.

mai mult...

Sindromul ovarului polichistic

Sindromul ovarului polichistic reprezintă un dezechilibru hormonal, întâlnit destul de frecvent în rândul femeilor de vârstă reproductivă. Denumirea afecţiunii provine de la apariția pe ovare, la cele mai multe femei cu acest dezechilibru, dar nu la toate, a numeroase chisturi mici situate de-a lungul marginii exterioare a fiecărui ovar (aspect polichistic).

mai mult...

Cervicita

Cervicita este o inflamaţie a colului uterin (cervix), partea de jos, îngustă şi subţire, a uterului, care se deschide în Glossary Link vagin.

mai mult...

Sindromul premenstrual

Sindromul premenstrual (PMS) este o asociere de tulburări emoționale, fizice, psihologice și de dispoziţie care apar după ovulatie și care, de obicei, se ameliorează odată cu debutul fluxului menstrual. Cele mai frecvente simptome sunt de iritabilitate, Glossary Link depresie, hipersensibilitate, dar şi manifestări fizice: oboseală, creştere în greutate, dureri de sâni, modificări ale apetitului.

mai mult...

Fibromul uterin

Fibromul uterin este o Glossary Link tumoră benignă a uterului, în general, asimptomatică. Datorită dimensiunii sau amplasării sale, ea poate provoca presiune la nivelul organele pelviene adiacente, dureri și frecvente sângerări intermenstruale. Uneori fibroamele uterine pot declanșa complicatii importante, cum ar fi infertilitatea sau probleme în timpul sarcinii (naștere prematură, Glossary Link avort spontan).   

mai mult...

Fibromatoza uterina

Fibromatoza  (sau fibromul) uterina este cea mai frecventa stare patologica intalnita la femeie (1 din 4 femei fiind afectata) si se caracterizeaza prin dezvoltarea unor tumori sferoidale, bine inacapsulate si de diferite dimensiuni in grosimea muschiului uterin. Fibroamele  nu pun mari probleme de sanatate si, in general nu provoaca simptome decat atunci cand sunt destul de mari.

mai mult...

Menopauza

Menopauza este o stare fiziologica normala caracterizata prin incetarea definitiva a ciclului menstrual, datorita incetarii secretiei hormonale a ovarelor (estrogen si progesteron). Menopauza intervine dupa  varsta de 40- 55 ani (cu un maximim la 52 de ani). La un an dupa ultima Glossary Link menstra se considera ca femeia a ajuns la menopauza.
mai mult...
Inscrie-te la fluxul RSS
Back to top