Nemzeti Energiagazdálkodási Zrt.

Sajtóhírek


2050-re teljesen kizöldülhet az energiatermelés

2016.03.21
Forrás: www.origo.hu
"Ha a világ energiamixében 2030-ig megduplázódna a megújuló energia aránya, akkor globálisan évente mintegy 4,2 billió dollárt spórolhatnánk – derül ki Nemzetközi Megújuló Energia Ügynökség, az IRENA legújabb, 40 országnak készült útmutatókkal teli tanulmányból."

http://www.origo.hu/kornyezet/20160321-megujulo-energiak-fenntarthatosag-zold-energia-fejlodo-orszagok-szen-dioxid-kibocsatas.html

---

TÁJÉKOZTATÓ AZ ENERGETIKAI AUDITÁLÁSI KÖTELEZETTSÉGRŐL

2016.01.28.
Forrás: www.MEKH.hu
"Folyamatosan érkeznek az energiahatékonyságról szóló 2015. évi LVII. törvény VIII. fejezetében előírt energetikai auditálási kötelezettséggel kapcsolatos kérdések a Hivatalhoz. Az alábbi tájékoztató a legfontosabbakra adott válaszokat foglalja össze."

http://mekh.hu/download/d/1b/10000/gyik_20160118.pdf
 
---
---

JELENTŐS MEGTAKARÍTÁSOK SZEMLÉLETVÁLTÁSSAL

2016.01.28.
Forrás: www.MEKH.hu
"A kötelező energetikai audit elvégeztetésével a nagyvállalatok teljes körűen megismerik tevékenységük energetikai jellemzőit, pontos képet kapva energiafelhasználásuk alakulásáról. Mindez tudatosabb, tervezhetőbb energia-felhasználást, valamint versenyképességi előnyt eredményezhet a jövőben."
http://mekh.hu/jelentos-megtakaritasok-szemleletvaltassal

---

Érik a zöld bank

2015.03.10.
Forrás: www.hirado.hu
"Folyamatban van a zöld bank koncepció kidolgozása és a termékek fejlesztése, az idei év első fél évében várható az első zöld termék megjelenése a piacon - közölte a Miniszterelnökség az MTI megkeresésére kedden. A tárca írásos válasza szerint a zöld bank a hazai energiahatékonysági és megújuló energetikai fejlesztések finanszírozásának meghatározó eszköze lesz."
Tovább a cikkhez

Képernyőmentés az Érik a zöld bank című cikkről az hirado.hu weboldalon.

 

---

Szabad utat kapott a zöldbank

2015.03.09.
Forrás: www.origo.hu
"A kormány határozatot hozott a zöldbank-koncepció megszervezése érdekében. A közlönyben megjelent határozat felhívja a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy a Nemzeti Energiagazdálkodási (NEG) Zrt. államot megillető 51 százalékos tulajdonosi részesedése felett az államot megillető tulajdonosi jogok és kötelezettségek összességének gyakorlójaként az MFB Zrt.-t jelölje ki."
Tovább a cikkhez

Képernyőmentés a Szabad utat kapott a zöld bank című cikkről a www.origo.hu weboldalon.

Rólunk

A Nemzeti Energiagazdálkodási Zrt. (továbbiakban NEG Zrt.), mint az Magyar Fejlesztési Bank Zrt. irányítása alatt álló társaság, többek között azzal a céllal került létrehozásra...

Tovább »

Küldetés

A NEG Zrt missziója a partnereink energiatudatos működésének elősegítése és energiaköltségeinek csökkentése, elősegítve ezzel a nemzeti klímavédelmi, megújuló energetikai...

Tovább »

Felhívás

KKV-ként energiahatékonyságot növelne?
Van egy ajánlatunk az ön számára!

Részletekért kattintson a tovább gombra!

Tovább »

Kapcsolat

Részesedjen az Ön társasága is az energiahatékonyság növekedéséből származó haszonból a NEG Zrt. partnereként!

Tovább »