MANNERS MAGAZINE

De optimale roadtrip door Amerika
15 April 2015 - Jeremy Brouwer

De optimale roadtrip door Amerika

Wat is de snelste route door 48 staten?

Amerika staat bij veel vriendengroepen op de lijst om te bezoeken. Om veel mooie dingen te kunnen zien, biedt een roadtrip de uitkomst. Het plannen van zo’n trip heeft veel voeten in de aarde. Daarom hebben wij voor jullie niet alleen de mooiste, maar ook de meest efficiĆ«nte rondreis door heel Amerika.

De 10 mooiste roadtrips door Amerika
Travel

De optimale roadtrip door Amerika gaat door 48 staten (m.u.v. Alaska/Hawaii) om in elke staat bezienswaardigheden te kunnen zien. Dit kan een (natuur)monument of andere historische plek zijn. Met heel wat denkwerk en algoritmes is berekend wat de kortste route is tussen deze 50 bezienswaardigheden in 48 verschillende staten. Hoef je zelf niet meer in de weer met Google Maps.

Wat blijkt? Deze epische roadtrip door heel Amerika is in totaal 22.046 km en zonder verkeer op de weg zou dit in 224 uur te rijden moeten zijn. Dit zou betekenen dat je ruim negen dagen non-stop aan het rijden bent. Je moet ook kunnen genieten en rusten dus een dergelijke reis kost je zeker enkele weken (of maanden als je echt rustig aan wilt doen), maar dan heb je wel heel Amerika gezien. Het mooiste van deze route: je kunt overal jouw trip beginnen als je maar de route blijft volgen, zodat je geen bezienswaardigheid mist. De interactieve versie op Google Maps vind je hier.

 
 
best-road-trip-major-landmarks-1024x548

Laten deze bezienswaardigheden jou koud, maar wil je wel een rondreis langs de populairste steden in de VS? Deze route is gebaseerd op de beoordelingen van Amerikaanse steden door TripAdvisor. Deze roadtrip is iets korter: in totaal 19.780 km. De interactieve versie van deze route op Google Maps vind je hier.

best-road-trip-popular-cities-1024x551

Op de website van Randy Olson kun je tevens de exacte route vinden van punt A tot en met Z.

 
 
Google+